Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

istorija me je naučila da su ovakvi događaji predhodnica građanskih ratova

Slika

JUČER su se u Parizu i Bukureštu održale prve parade ponosa Roma. U Bugarskoj je održan prosvjed protiv te manjine.

U Parizu i Bukureštu na paradama je sudjelovalo po nekoliko stotina Roma, međutim, u Sofiji je održan antiromski prosvjed na kojemu je sudjelovalo oko dvije tisuće ljudi.

Prosvjednici Rome povezuju s organiziranim kriminalom, a neredi i sporadična nasilja započeli su nakon što je prošloga tjedna kombi s obitelji romskog bossa Kirila Raškova, poznatog kao Kralj Kiro, pregazio i usmrtio 19-godišnjeg mladića.

Na prosvjedu su se čule ekstremne poruke protiv "parazitske zajednice Roma", mafije, političke elite i korupcije. Bugarski premijer Bojko Borisov i predsjednik Georgij Parvanov sazvali su Vijeće nacionalne sigurnosti, a predsjednik je nakon toga pozvao javnost i političare da "prestanu s jezikom ekstremne mržnje".

Čelnik ekstremno desne stranke Ataka, Volen Siderov, održao je govor pred nekoliko stotina istomišljenika na kojemu je zatražio vraćanje smtrne kazne i razmontiravanje romskih geta.
Slika
Korisnikov avatar
By Blady
Ej, odrzati takav skup, opusteno...
I sto je najgore, odobreno je..
Korisnikov avatar
By antibiotic
Sramota, ne znam sta je necuvenije; ovo u Bugarskoj ili ovo u Srbiji.
Posto su usli u EU bugari nacionalisti bi sad da malo budu etnicki cistiji,
kao da ne znaju da su etnicki izrazito izmesana nacija, da i ti koji marshiraju na ovim videima imaju pretke Rome.
Bugari i Romi su ziveli u jednoj lepoj harmoniji.Bar se meni tako ucinilo.Stekla sam sliku da zive lepo svi zajedno,da su prilicno tolerantni u pogledu seksualne orijentacije,verske,rasne itd. Netrpeljivost prema Romima je kod nas izrazenija nego kod njih.Zato je i cudan ovaj protest odjednom...mada danas nista nije cudno.Svuda postoje oni koji se zalazu za etnicki cistu zemlju a ovaj pomenuti incident je samo povod da se pokrene nesto u vezi toga.
By Hans
Orlando the Lady napisao:,,cekaj! to nije vanzemaljac, to je debeli bugarin azis!" (jet set 1)

U to ime...

''

ont:

Videćete šta će Croatae da rade kada ih budu primili. Stay tuned!
Korisnikov avatar
By Laerem
Rasisticke picke treba eliminirati pod svaku cijenu, svim sredstvima. Edukacijom, represijom i sustavnim terorom.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nisu li Bugari većinom Romi?

Golim okom je makar teško uočiti bitnu razliku.

Što je manja realna razlika između 2 grupe, to je veća potreba da se veštački prikaže.
Laerem napisao:Rasisticke picke treba eliminirati pod svaku cijenu, svim sredstvima. Edukacijom, represijom i sustavnim terorom.
Amin

Popeye napisao:razlika izmedju bugarske i francuske je dakle u tome sto je potonja fino rasisticka prema romima, dok bugarske eto nije fina.

:up:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!