Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Stripi
Vel boy napisao:
:roll: Naprotiv! Gdje ti to vidish kod mene? Ja samo pozivam na vishe interakcije izmedju gejeva Srbije s obichnim ljudima Srbije kod kojih ima nade da ce razumijeti uzasnu nepravdu pod kojom zive gej gradjani Srbije u drushtvu drzave im kojoj su lojalni.
I samo kazem da ako se ispostavi da (shto se iskreno nadam da nije sluchaj, ali ne zavisi od mog nadanja) su Zapad i EU obmanuli u pomoci ljudskim gej pravima za zemlje ex-Yu, da se ima spreman plan B i za to, tj. da ne bude shoka ni ochaja.
jer, ja stvarno vishe ne znam koji i kakav je plan EU-a i Zapada prema zemljama ex-Yu koje su odmah istochno od Slo. i Hrvatske.....
Gledaj.
Hashim Thaqui i Kosovo nemaju veze sa ovim.
NIKAKVE VEZE.
Zato meni nikako nije jasno zašto ti uzimaš Kosovo i Thaquia u usta u threadovima koji govore o zabrani Pridea.
Molim te da prestaneš sa time.
Radi svog i našeg zdravlja.
Ili barem, tek toliko da te ne bh trpao u isti koš sa trashom od Statusa.
Korisnikov avatar
By west end
Делегација ЕУ. ОЕБС и СЕ жале због отказивања Параде

Делегација ЕУ у Србији изразила је данас жаљење што најављена Парада поноса неће бити одржана у Београду и позвала власти да заштите права мањинских заједница.

То је на скупу у београдском Медија центру изјавио шеф политицког сектора Делегације ЕУ у Србији Томас Њоки, који је јасно поручио српским властима „да није све у доношењу и усвајању закона, већ да је суштина у њиховој примени”.

„Шта заправо значи да је Уставом забрањен сваки облик дискриминације?”, упитао је Њоки и додао да ЕУ веома пажљиво прати догађања у Србији.

Њоки је нагласио да српске власти треба да знају да није све ни у Европској унији, већ да се у овом случају ради о „законима државе и поштовању Устава”.

„Жалимо што догађај, који је планиран за сутра, неће бити одржан. Надамо се да ће неки наредан, сличан скуп, ипак бити одржан”, казао је Њоки.

Шеф Канцеларије Савета Европе у Београду Антје Ротемунд изразила је жаљење због забране Параде додајићи да је тужна због тога.

„Тужна сам због тога што 11 година од демократских промена у Србији није могуће организовати Параду поноса”, рекла је Ротемунд.

Она је подсетила да је Савет Европе 2003. године примио Србију у чланство и да се Београд тада обвезао, поред осталог, и на поштовање Декларације о људским правима.

„Србија је 2003. изабрала Савет Европе и људска права. Људска прва су универзална и недељива. Није то супермаркет па кад уђете да кажете: Шта ће ми ово? Ово желим, а ово не желим”, рекла је Ротемунд.

Она је нагласила да проблем у Србији није недостатак закона нити лоше законодавство, већ питање примене закона у пракси. Ротемунд је указала и да је претходних дана веома мали број политичара, глумаца и других јавних личности стао у одбрану Параде.

Шеф медијског одељења у Мисији ОЕБС-а у Србији Драгана Николић Соломон позвала је ЛГБТ активисте да буду присутнији у медијима током целе године, а не само када се организује Парада.

Соломонова је рекла да није добро да се организатори Параде доводе у везу „са екстремним организацијама попут Образа и Наши”, јер се онда припадници ЛГБТ доживљавају као други екстрем у друштву „што не одговара истини”.

„Могло би да се догоди после овога да се појачају напади на ЛГБТ популацију, и то појединачни. Уколико се тако нешто догоди, треба одмах алармирати јавност”, рекла је Соломонова.

Она је позвала припаднике ЛГБТ популације да успоставе „сталан дијалог са медијима”, указавши на значај личних и појединачних прича припадника те мањине.

Форум у Медија центру организован је под слоганом „Научене лекције: Парада поноса у Београду 10 година после првог покушаја”.

Новинарима су се непланирано на почетку обратили организатори овогодишње Параде, која је требало да буде одржана сутра али је забрањена одлуком МУП-а.

Кацин: Фактички ускраћено уставно и законско право грађана

Известилац Европског парламента (ЕП) за Србију Јелко Кацин изјавио је данас да је одлука о забрани Параде Поноса суверена одлука Владе Србије и Савета за националну безбедност (СНБ), али да такву одлуку прима с дубоким жаљењем јер је тиме, како је рекао, де факто ускраћено уставно и законско право грађана на слободу изражавања и мирно окупљање.

„Уместо да Савет за националну безбедност пружи недвосмислену подршку манифестацији Параде поноса, СНБ је пребацио одговорност за забрану Параде на полицију и министра унутрашњих послова”, наводи се у Кациновом саопштењу достављеном Танјугу.

Према његовим речима, не постоји такав тренутак када држава која тежи чланству у Европској унији не може да гарантује људска права својим грађанима.

„И поред тога што држава још увек није неутралисала десничарске организације у Србији, не мислим да се земља налази пред 'грађанским ратом'”, истакао је известилац ЕП.

Он је најавио да ће доћи у Београд да пружи „пуну подршку организаторима Параде и свима који се боре против дискриминације у Србији”.

АИ: забрана Параде поноса мрачан дан за људска права

Међународна организација Амнести интернешенел (АИ) оценила је данас да је одлука српских власти да забране одржавање „Параде поноса” у Београду „мрачан дан за људска права” у Србији.

„Српске власти су, као и 2009, поклекнуле под притиском десничарских група које не разумеју нити поштују право на слободу изражавања, које је загарантовано српским уставом и законом”, изјавила је истраживач АИ за Балкан Сиан Џонс.

АИ оцењује да забрана „Параде поноса” представља „огроман корак назад за људска права у Србији и велики уступак владе десничарским националистичким групама, посебно Дверима и Образу”.

АИ је изразила подршку „Паради поноса” и саопштила да забраном тог догађаја српска влада није испунила обавезу да гаранутје слободу изражавања и окупљања.

И више домаћих организација за људска права су најоштрије осудиле забрану одржавања „Параде поноса” уз оцену да је „држава поклекла пред претњама насилника”.

„Држава је по ко зна који пут поклекла пред претњама екстремиста и хулигана и јавно признала да не жели да заштити своје грађане, и да у овом тренутку највећу моћ и најшира права имају они који прете насиљем и рушењем”, наведено је у саопштењу.

Међу потписницима су, између осталог, Београдски центар за људска права, Иницијатива младих за људска права, Хелсиншки одбор за људска права, „Квирија центар”, „Урбан ин” из Новог Пазара, Мрежа Одбора за људска права у Србији ЋРИС.

Како је наведено, кршењем Устава и права грађана, погођена је не само ЛГБТ популација, већ и сви грађани и грађанке Србије, а председник Србије и министар унутрашњих послова треба да објасне јавности шта ће држава учинити да реши проблеме које су навели као разлог за забрану овог скупа.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Zgrozen sam i zapanjen. Sve moje nade u ovu drzavu iz dana u dan tonu katastrofalnom brzinom, a ovo dolazi kao neki velelepni klimaks pred potpuni potop.

Stvarno mi dodje da pocnem da se bavim kakvim aktivizmom, mislio sam da su nam aktivisti nepotrebni i da ce se narod sam prosvetliti kad-tad, ali izgleda da nije tako.

Bes. Elegija. Beznadeznost. :no:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Stripi napisao:
Vel boy napisao:
:roll: Naprotiv! Gdje ti to vidish kod mene? Ja samo pozivam na vishe interakcije izmedju gejeva Srbije s obichnim ljudima Srbije kod kojih ima nade da ce razumijeti uzasnu nepravdu pod kojom zive gej gradjani Srbije u drushtvu drzave im kojoj su lojalni.
I samo kazem da ako se ispostavi da (shto se iskreno nadam da nije sluchaj, ali ne zavisi od mog nadanja) su Zapad i EU obmanuli u pomoci ljudskim gej pravima za zemlje ex-Yu, da se ima spreman plan B i za to, tj. da ne bude shoka ni ochaja.
jer, ja stvarno vishe ne znam koji i kakav je plan EU-a i Zapada prema zemljama ex-Yu koje su odmah istochno od Slo. i Hrvatske.....
Gledaj.
Hashim Thaqui i Kosovo nemaju veze sa ovim.
NIKAKVE VEZE.
Zato meni nikako nije jasno zašto ti uzimaš Kosovo i Thaquia u usta u threadovima koji govore o zabrani Pridea.
Molim te da prestaneš sa time.
Radi svog i našeg zdravlja.
Ili barem, tek toliko da te ne bh trpao u isti koš sa trashom od Statusa.

gledaj. meni je k'o shto rekoh vishe puta sasvim jasno da nemaju. ja samo objashnjavam shta je moguce i nazalost vrlo vjerovatno doprinijelo pojachanom antizapadnom sentimentu ovih dana kod mnogih plitkoumaca u srpskom drushtvu (a takvim plitkoumcima srpsko drushtvo ochito realno nazalost obiluje) koji na njihov idiotski nachin povezuju gej Prajd sopstvenih gej gradjana sa njihovom predstavom Zapada, EU-a i ko zna chega sve ne.
a ti mozesh odbijati da shvatish shta govorim, mozesh se prosipati trpajuci mene u neke antipodne kosheve, no ja samo iznosim zalosnu vecu sliku stanja stvari.
Korisnikov avatar
By Stripi
Ja shvaćam, samo ne trebam biti još i ja taj koji bi njihovo shvaćanje o čitavoj priči ponavljao.
Oni to ponavljaju kako bi se opravdali a mi trebamo ponavljati da to dvoje nema nikakve veze, kako bi barem dio nijh shvatio istinu.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Apsolutno, dragi!

mene samo malo buni nesmotrenost raznih zapadnih birokrata koji su tako angazirani u kos.albansko-srpskom konfliktu u kos. problemu pri gledanju te cijele slike zalosnog realnog stanja stvari npr. gej ljudskih prava u samoj Srbiji....
toliko.
Korisnikov avatar
By Stripi
Gledaj.
Kosovski problemi imaju drugi korijen sukoba a problemi gej prava sasma drugi.
To što je Srbija bila nesposobna dvadeset i više godina da riješi probleme Kosova je sasvim nešto drugo od ugnjetavanja i protjerivanja gej orijentiranih ljudi koji se vuče znatno duže.
A ako ćemo vući paralelu - zašto je Srbiji bitno da neki Srbin u Jarinju može slobodno biti Srbin ali mu je sasvim nebitno da neki Srbin u Beogradu ne može biti peder? Jedne podržava na barikadama, pa makar to bilo i pogibeljno a drugima zabranjuje skupove jer je to ... pogibeljno?
Korisnikov avatar
By Vel boy
Stripi napisao:Gledaj.
Kosovski problemi imaju drugi korijen sukoba a problemi gej prava sasma drugi.
To što je Srbija bila nesposobna dvadeset i više godina da riješi probleme Kosova je sasvim nešto drugo od ugnjetavanja i protjerivanja gej orijentiranih ljudi koji se vuče znatno duže.
A ako ćemo vući paralelu - zašto je Srbiji bitno da neki Srbin u Jarinju može slobodno biti Srbin ali mu je sasvim nebitno da neki Srbin u Beogradu ne može biti peder? Jedne podržava na barikadama, pa makar to bilo i pogibeljno a drugima zabranjuje skupove jer je to ... pogibeljno?

Ti mene dragi Stripi i dalje ne shvatash, ja tebe dragi Stripi sasvim shvatam i sasvim se slazem s tobom.
Ja samo iznosim vecu sliku nekih elemenata stvarnosti gdje se vidi da su pro-kos.albanski nastrojeni odredjeni bitni zapadni birokratski chimbenici nesmotreno ili nemarno uchinili sliku takvom da su dali materijale ultradesnicharskoj srpskoj antigejnoj gamadi da pojachano povezuju u njihovoj izvrnutoj "logici" (a koja nazalost u zaostalom srpskom drushtvu pije vode, nazalost) gej Prajd chak i sopstvenih srpskih gej ljudi sa njihovom tj. velikosrpskom, ultradesnicharskom predstavom Zapada, EU-a.
Da budem malo konkretniji: chinjenice jesu da je ova kilava, slinava ali ipak relativno pro-zapadna aktuelna srpska vlast u nezahvalnim okolnostima bila ipak uradila neke bitne stvari- svi srpski zlochinci su (konachno) predati Haag-u; samit NATO-a ovog ljeta, i pored velikog protivljenja velikosrpskih ultradesnichara, je bezbjedno i uspjeshno odrzan u Beogradu; srpska vlast jeste pristala na pregovore s Prishtinom pored svih protivljenja tomu od strane velikosrpskih ultradesnichara; pa konachno chinjenica jeste i ta da je proshlogodishnja Gej Parada bila ipak uspjeshno i bezbjedno odrzana i chuvana opet uprkos antigej terorizmu velikosrp. ultradesnichara.
I shta je uslijedilo nakon svega toga od strane Zapada, EU-a prema Srbiji? Nazalost, nova i nova uslovljavanja (a kojih nijednih od tih novih i novih uslovljanja briga ni fokus gle uopshte nije poboljshavanje polozaja gej ljudskih prava u Srbiji, a UPRAVO TU BI TREBALO I MORALO SE USLOVLJAVATI SRBIJU!), vec samo i iskljuchivo- ugadjanje, popushtanje, savijanje i koncesije thaqi rezimu i kos.albanskoj politici. Chovjek bi pomislio da je thaqijevo Kosovo i kos.albansko drushtvo toliko progresivnije, ljudskopravnije, gej-friendly-je i naprednije od srpskog kad ih je Zapad ovoliko uzeo da favorizira. A, svi znamo da je tamo tj. na Kosovu bar duplo gore u pogledu ljudskih i gej prava negoli chak i i u ovoj poznato zalosnoj i bijednoj i nazadnoj i tuznoj Srbiji. To je paradoksalno i zbunjujuce da je Zapad ovoliko uzeo da favorizira i promiche samo i uvijek kos.albansku stranu a da nije ni na trenutak bar malo razmislio kakve odraze ce ili bi to imati/lo glede stanja gej ljudskih prava u Srbiji- jednoj zemlji koja pored svega ipak jeste na pragu EU kandidature a mozda i pochetka pregovora (za shto sam ja od juche-prekjuche postao protivnik ogorchen i razocharan ponashanjem srpske vlasti i drzave koji su dobrovoljno kapitulirali pred velikosrp. naci-shovinistima i antigej teroristima).
Dakle, da rezimiram i skratim: zbunjen sam shto prechesto u novije vrijeme ponashanje mnogih zapadnih chimbenika prema aktuelnoj srpskoj vlasti je takav da chesto samo pothranjuje antizapadni sentiment u srpskom drushtvu te indirektno jacha ultradesnicharsku srpsku opoziciju a chega "kolateralna shteta" upravo bivaju ljudska prava u samoj Srbiji.
p.s. ja josh samo mogu da se pitam da li i kada ce Zapad malo puno vishe paznje obratiti na tu "kolateralnu shtetu" svih onih politichkih zavrzlama tj. na gej ljudska prava u samoj Srbiji te konachno shvatiti da ako Srbiju se mora i treba uslovljati- onda ju mora i treba se uslovljavati upravo da poboljsha polozaje sopstvenih gej gradjana te da se svakodnevno bori protiv homomrznje i antigej terorizma u samoj Srbiji, umjesto shto stalno slushamo od mnogih s Zapada enigme da li je priznavanje Kosova i thaqijevog rezima uslov ili nije li priznavanje Kosova i thaqijevog rezima uslov Srbiji za EU.
Zapad Srbiji mora glasno i jasno vishe poruchivati da je/su poboljshavanje polozaja gej prava i veca borba protiv homomrznje- USLOV/I za EU!
To je sve shto zelim reci.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Problemi na Kosovu nisu nista novo, neocekivano i vanredno da bi to bitno uticalo na dalji razvoj i unapredjenje drustva u Srbiji. To bi samo neki tako zeleli.
Ni da je proglaseno ratno stanje na Kosovu, to ne bi znacilo da sve treba da stane dok ne dodje bolje vreme. Ljudska prava ne mogu da cekaju. Naprotiv.

Kladim se da ni u jednoj EU zemlji nikom ne bi palo na pamet da odloze svoj prajd kad bi se nasli u slicnoj situaciji. Tek tada bi prajd dobio jos vise smisla, jer njegovo neodrzavanje znaci nazadovanje u borbi za slobodu i demokratiju. Prajd je demonstracija civilizacijskog vrhunca jednog liberalnog drustva i nijedan nedemokratski postupak njihove vlade ne moze to sustinski da promeni kod ljudi koji vec poznaju izvesne slobode, na koje su navikli.

U Izraelu se svake godine odrzava prajd koji posete desetine hiljada ljudi iz zemlje i sveta. Pa je bas zbog toga civilizovan svet na strani izraelskog naroda ( sa kojima se srpski nacionalisti tako cesto uporedjuju ) bez obzira na kretenske poteze njihove vlade.

Slika

Drugim recima, zemlje u kojima se postuju ljudska prava imaju odresene ruke da cine bilo sta bez da budu ozbiljno sankcionisani od strane UN-a ili bilo kod drugog.

Da je Srbija na vreme pokazala volju za demokratijom i postovanjem ljudskih prava, sada bi ladno mogli da posalju svu vojsku na Kosovo bez da to posebno ugrozi demokratiju ili privredu zemlje.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Sve se ja apsolutno slazem s tobom antibiotic, ali samo ti iskreno zelim srecu da to objasnish i onoj jadnoj i nazadnoj vecinskoj srpskoj javnosti tako. Upravo to hocu. :yes:
i, svakako da zalosna Srbija ne poshtuje ljudska prava i da se ne moze uporedjivati ni s Izraelom. Ako nishta drugo, Izraelu se upravo i divim shto nisu dozvolili da ljudska prava njihove sopstvene jevrejske gej populacije pate ni da se gushe zbog izraelsko-palestinskog sukoba. dakle, to stalno i govorim- divim se onim nacijama i drushtvima koji vecinski osecaju SOPSTVENOST gej populacije sopstvene im nacije za razliku od nesrecne srpske nacije gde ochito preovladava otudjenost vecinske nacije od sopstvene im gej populacije, shto nesrecnu srpsku naciju chini vishe slichnom zaostalim islamistichkim arapskim drushtvima umesto racionalnijem izraelskom drushtvu a s kojim se, gle ironije, velikosrpski ultradesnichari i naci-shovinisti hoce da udruzuju i povezuju.
Korisnikov avatar
By antonio
2kune napisao:
antonio napisao:http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=546212
OK. Nek je sve upravo tako kako kaže Dačić... I što sad? Bilo bi logično da policija rasturi i pohapsi prozvane grupe i čim bude gotova fino izjavi: 'svoj smo posao obavili, trebalo nam je malo više vremena, ali sad je vrijeme za paradu; izvolite'...
rekao sam dvesto puta da policija nema ljudstva i tehnike za tako nesto
Korisnikov avatar
By west end
[quote="antonio"
antonio napisao: rekao sam dvesto puta da policija nema ljudstva i tehnike za tako nesto
[/quote]

to je apsolutno netacno Srpska policija je po brojnosti jedna od najbrojnijih u evropi :mad:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Vel boy napisao:Sve se ja apsolutno slazem s tobom antibiotic, ali samo ti iskreno zelim srecu da to objasnish i onoj jadnoj i nazadnoj vecinskoj srpskoj javnosti tako. Upravo to hocu. :yes:
i, svakako da zalosna Srbija ne poshtuje ljudska prava i da se ne moze uporedjivati ni s Izraelom. Ako nishta drugo, Izraelu se upravo i divim shto nisu dozvolili da ljudska prava njihove sopstvene jevrejske gej populacije pate ni da se gushe zbog izraelsko-palestinskog sukoba. dakle, to stalno i govorim- divim se onim nacijama i drushtvima koji vecinski osecaju SOPSTVENOST gej populacije sopstvene im nacije za razliku od nesrecne srpske nacije gde ochito preovladava otudjenost vecinske nacije od sopstvene im gej populacije, shto nesrecnu srpsku naciju chini vishe slichnom zaostalim islamistichkim arapskim drushtvima umesto racionalnijem izraelskom drushtvu a s kojim se, gle ironije, velikosrpski ultradesnichari i naci-shovinisti hoce da udruzuju i povezuju.
Ali primer Izraela nije ideja o utopiji za Srbiju, naprotiv, 'namenjen' je vecinskoj spskoj javnosti da ga bolje razume. Mislim, povorke LGBT setaju i kroz Jerusalim svake godine bez incidenata.

Utopija bi vise bila da kazemo da se Srbija ne moze uporediti sa Izraelom po pitanju LGBT slobode i prava i da tu stavimo tacku kao da je to neko konacno stanje. Ne, stvari ce se sigurno menjati i u Srbiji, samo je pitanje kog inteziteta i na koju stranu.
To da li ce ici na bolje ili na gore jeste pitanje nas samih, ne postoji definisano i konacno stanje mentaliteta jednog naroda iz koga je nemoguce pobeci.

Nije, dakle, problem u nekom zatucanom narodu koga je nemoguce promeniti, vec iskljucivo pitanje metoda ljudi na vlasti - da li postoji volja da se dokaze i pokaze kako su pederi i lezbe u Srbiji - nasi pederi i lezbe, i na koji nacin.

U "utisku nedelje" obojica aktivista su znali da pomenu primer Grcke kao zemlje koja je pravoslavna i takodje u ekonomskoj krizi, a ipak se ne odricu prajda, niti postoje neke bitno jace struje protiv, ali na spomen kosovskog problema nisu mogli da nadju dobar odgovor.

Niko ne ume da objasni da je polozaj LGBT jedna sasvim druga dimanzija,
da u biti nije suprotstavljena nijednoj ideologiji ni instituciji, da drzava moze da upadne u najgoru krizu, i ekonomsku, i "moralnu", i da bude ugrozen njen suverenitet, ali da su ljudska prava jedna konstantna vrednost, kao sto svi zelimo da imamo pravo na rad i obrazovanje, i tu nema sta uvek iznova da preispitava, kao da smo mi prvi koji su to otkrili, pa se sada pitamo da li je to stvarno tako dobro ili nije.

Ima pedera koju su protiv prajda, ima onih koji su rasisti, nacionalisti, desnicari, konzervativci itd. kojima su blizi stavovi dveri nego li LGBT aktivista.. sto ih ne cini manje pederima, niti je njihova potreba za slobodom manja, ali u javnosti uporno visi ta slika o LGBT kao da je neka politicka partija sa nekom svojom ultimativnom ideologijom.
I to je ono sto smatram jako pogresnim, ta neka anti-racionalna potreba za krajnostima u stavovima bez konsenzusa - koja je takodje jako vidljiva i na ovom forumu kao i insistiranje na nekom zajednickom identitetu.

Pitanje LGBT ljudi je najbilze problemima nacionalnih manjina, socialno ugrozenih, dikriminacije nad zenama i decom, invalidima... ali cak ni to nije adekvatno poredjenje, jer LGBT mogu takodje biti sve to u isto vreme.
Korisnikov avatar
By Srklet
antibiotic napisao:
Ima pedera koju su protiv prajda, ima onih koji su rasisti, nacionalisti, desnicari, konzervativci itd. kojima su blizi stavovi dveri nego li LGBT aktivista.. sto ih ne cini manje pederima, niti je njihova potreba za slobodom manja, ali u javnosti uporno visi ta slika o LGBT kao da je neka politicka partija sa nekom svojom ultimativnom ideologijom.
postoje homoseksualci, a postoje i pederi. homoseksualci se radjaju, a pederom se postaje.
i da, potreba za slobodom onih kojima su njihova 4 zida dovoljna je definitivno manja nego onih kojima nisu. realno, u drzavi u kojoj homoseksualnost nije kriminalizirana, oni kojima su dovoljna 4 zida nisu diskriminirani.
problem uvijek nastaje u tome kada pederi idu prema vidljivosti, kada traze pravo javnosti i ravnopravnog sudjelovanja u drustvu u kojem zive. oni homoseksualci koji to ne traze, ili su cak protiv toga, zasluzuju bas to sto i imaju.

ne mozes biti drustveno-politicki faktor ako postojis samo izmedju svoja 4 zida. a kako su ti homoseksualci nacionalisti tako cesto i autohomofobi, dok ljevicarske politike uvijek imaju emancipatorski potencijal, logicno je i ocekivano da ce se prije pobuniti taj dio LGBT zajednice.
to sto se pedere u javnosti na pocetku javne borbe vecinom percipira kao ideologe i ljevicare je potpuno ispravno, jer desni i konzervativni pederi sjede u svojim misijim rupama i ne zele talasati. pa se onda pojave na svjetlu dana za nekih 20ak godina i uzivaju u svemu sto su im ideoloski nabrijani ljevicarsko nastrojeni pederi u međuvremenu izborili.

ne treba se zanositi time da su oni homoseksualci koji tako zdusno seru protiv prajda, kojima je coming out nepotreban i koji 'zive kao bogovi' u svoja 4 zida nista drugo nego uteg, prepreka i samoponistavajuca komplikacija na putu pedera prema ravnopravnosti i slobodi. ormar je nasilje, a oni koji na njega dugorocno pristaju rade o glavi svima koji ne pristaju.
Korisnikov avatar
By 2kune
samo bih se htio dotaknuti pitanja što jest a što nije utopija za Srbiju... ako je išta bilo utopijski, onda je to bilo '45. reći srpskom narodu da nema više boga, kralja i četnika... (daklem, sve ono što treba reći i danas :giggle: ) samo što je Tile uspio toj 'utopiji' dati 50 godina realnog ostvarenog života... znači, može se... reći narodu da je gay OK i da se ne smije više silom na gay ljude neizmjerno je manja utopija od toga... dapače, reći narodu da nitko ne smije da bije u državi osim policije primarna je funkcija države, bila ona demokratska ili ne... i to nije ama baš nikakva utopija... kada se to ne može, to je više utapanje...
Korisnikov avatar
By Blady
^Nisam nista cula o tome.
Imena?
Korisnikov avatar
By bas bleu
pa nema imena. a koliko vidim na domacim portalima nema jos nista. zato me i zanima da li je tacno ili ne.
Korisnikov avatar
By Blady
Da, mislila sam da ce biti negde i imena.
A kod nas nema nista objavljeno.
Korisnikov avatar
By antibiotic
@popeye
Ne bih se slozio sa tobom oko "pedera". Po meni to nije pogrdan izraz koji treba napustuti, ili se ograniciti od njega, vec, ako je po nemackom modelu, nesto sto treba da prestane da bude pogrdno uzajamno sa sticanjem vecih prava i smanjenjem diskriminacije. Jedna tako lepa, tradicionalna i glamurozna rec ne zasluzuje negativan kontekst samo zato sto se pojavljuje u psovkama. :)
Dakle, homoseksualci tek treba opet da postanu pederi.

Pitanje LGBT ne bi trebalo biti toliko politicko ili uopste. Tamo gde se njihova (nasa) sloboda i prava ugrozavaju to jeste stvar citavog drustva, medjutim to kod nas prevazilazi obicno ljudsko pravo jedne grupe ljudi i dobija neki opsti-ideoloski diskurs koji kao da se vise ne tice (samo) LGBT, vec sluzi kao predmet politickog neslagadja ideoloski razlicitih strana.
(Impresija sa utiska nedelje: Paki sedi u stolici, lep i ruzicast i ponavalja jednu naucenu pricicu, dok se ostali, otprilike, svadjaju da li on sme tu da sedi i postoji ili ne sme.)

Hucu reci da politizacijom LGBT kroz aktivizam na ideoloskom nivou samo dobijamo podelu i diskriminaciju unutar same grupe, i neku vrstu naturalicacije protivnika spolja, te se tako sve vise odaljava od svoje sustine postojanja, a to je najobicnije ljudsko pravo da te niko ne mrzi zbog onog sto nisi ili jesi, ili dalje gledano: da te vole zbog onog sto jesi.
"Nazadne ormarushe" koje si opisao su takodje neko koga aktivisti treba da predstavljaju i za koje treba da se bore, a ne da osudjuju, jer i oni su "nasi", i oni su na svoj nacin zrtve itorijskih okolnosti na svoj nacin, nema njih slucajno u tolikom broju, vec zato sto su preplaseni, sto ni sami mozda ne znaju sta je za njih bolje, niti znaju sta znaci prava sloboda izrazavanja ( "It's great! Try It."), a jako malo nas je stvarno potpuno out.

Zbog toga aktiviste zamisljam, pre svega, kao ljude koji daju primer drugima, cija je aktivnost usmerena vise ka 'socijalnom', manje ka politickom, jer nas politika sve upropasti! i da je bilo mudrijeg taktiziranja cela prica uospte nije morala da upadne u ovaj vrtlog koji kao krajnji proizvod ima otkazivanje prajda zbog pretnje nasiljem.
Korisnikov avatar
By istok
@bb

uhapsili 6 klinaca sa bejbolkama i fantomkama. 2-3 maloletna pustili kuci odmah kada su po njih dosli roditelji. ostali zadrzani. to, eto tako, cisto da nekog uhapse...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!