Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Boris Miličević, to služi...

da se SPS može pozivati na svoju gej mečku na lancu
34
69%
da se unaprijedi položaj LGBT zajednice u srbiji
7
14%
nešto treće
8
16%
Jedino rešenje u situaciji koju si dosta tačno opisao, Stripi, je da se gay pokret militarizuje i pređe u ilegalu, u skladu sa prilikama u Srbiji i okruženju. Očigledno je da nema vajde od dijaloga, poziva na nenasilje i ostalih lepih priča. Nego da se stvori Centar za borbenu obuku pedera i lezbejki, koji će sprovoditi sabotaže, partizanske akcije i napade na vođe i uporišta ekstremista, u skladu sa potrebama. Naoružavanje se podrazumeva.
:yes: :marinac:
Korisnikov avatar
By Srklet
Stripi napisao: Sjetimo se tih svađa prije par godina u Hrvatskoj koje su dovele do toga da se jedan Pride skoro i ne održi.
zagreb pride 2005. godine se zamalo nije održao jer se udruga iskorak, koja je na sebe preuzela obavezu da ce ga organizirati, pokazala neodgovornom i nesposobnom da to ucini. and that's the truth.

s druge strane, kad su se udruge poput iskoraka i kontre konacno maknule od zagreb pridea, on je procvjetao. i know, i was there. ;)
By zmeu
Stripi napisao:Ja samo znam da se svako bori na svoj način.
I kroz desetljeće aktivnijeg bavljenja lgbt pravima u Hrvatskoj su se pojavljivali raznorazni likovi koji su se na svoj način borili sa istu stvar.
Svaki način borbe je bio različit i svaki je nailazio na određenu vrstu kritike.
Bitno jest da je sve to i dalje jedna te ista borba.
I za jednu te istu stvar.
I da se nastavlja.
I da je apsolutno glupo da se još i oko toga međusobno ujedamo.
Ma daj molim te, te floskule da se pederi i pederice svi bore za istu stvar? u kojem la-la landu ti živiš?

Tko se u Srbiji bori za to da Boris Milićević visi ministru policije iz dupeta?

Za početak, da se svi LGBT aktivisti i aktivistkinje bore za "istu stvar" postojao bi valjda neki Pederski Savez Radnog Naroda, a ne bezbroj raznih udruga i interesa, od kojih evo, jedna "domaća" večeras drobi u Dnevniku HTV-a kako rvacka policija za razilku od srpske, nikada nije radila takve stvari. :zid:

Za početak, uspoređivati Hrvatsku i Srbiju na HTV-u je nešto što je rezervirano za Ivana Zvonimira Čička, Jadranku Kosor u predizbornoj kampanji i Miroslavu Tuđmanu, jer sve što kažeš, bit će unaprijed napravljeno tako da Srbija ispadne golo govno. Drugo, policija u rvackoj ne zaslužuje nikakvo hvaljenje, ni od navodnih gej akvitista,niti od bilo koga tko uopće razumje ljudska prava, jer su, između ostalog, zbog njezinog nedjelovanja kamenovani mnogi ljudi, dok su ti isti zagrebački organizatori Split Pridea, užas u kojem su se zatekli, opisivali riječima "gore od Beograda". Kao da je Srbija i Beograd sinonim za najveći užas. čime se ponovno tera voda na mlin najvećem stereotipu o Srbiji. Toliko politički nepismenog amaterizma da ti zlo dođe.

Ne, ja se s tim govnima ne borim za istu stvar. Do you?
Korisnikov avatar
By Stripi
pa iskreno, kao što sam već gore naveo, ja se iz lijenosti i konformizma borim samo za sebe.
Nikad to nisam ni krio.
A svi aktivisti imaju moju podršku.
I kada razgovaram sa bilo kime Pride uvijek ima moju podršku.
I to bi bilo to.
Onih nekoliko puta što sam bio u Iskoraku je meni bilo...ne znam kako bih to uopće opisao. Uostalom, sve što se sa Iskorakom u međuvremenu dogodilo pokazuje da meni tamo definitivno nije bilo mjesto.
I sorry Zmeu što se meni život radikalno ne vrti oko aktivizma. Takav sam, šta da radim.
gay političar:
Ako se sada napravi gay parada i to dovede do raslojavanja u policiji i dio represivnog aparata ove države počne služiti obrazlijama, dverima i kojekakvima, te otkaže poslušnost sadašnjoj vlasti, sadašnja vlast može lako pasti. Ako padne sadašnja vlast, doći će na njeno mjesto obrazovnodeverska ekipa ili čista anarhija. Ni jedno ni drugo nije ni kratkoročno ni dugoročno dobro za gay populaciju Srbije. Niti je u takvim uvjetima moguće organizirati prajd. Dakle, ja ću sada kao političar tipovati na to da odgodim paradu za skora, malo stabilnija vremena umjesto da izazovem lavinu koja vodi Srbiju u najmanje 20 godina ili bezvlađa ili fašizma. Bolje da sam ja na vlasti, makar u kojekakvoj kombinaciji i s kojekakvim ograničenjima, nego da je na mom mjestu Mladen Obradović.

gay aktivist:
Vlast nas je izdala. Svi na vlasti su homofobi. Pogazili su naša ustavna prava i suprotno zakonu priklonili su se klerofašistima. Režim je nesposoban. Ne želim ništa imati s takvom vlasti i tužit ću je međunarodnim instancama. Nastavljam svoju aktivističku borbu sve dok se ne ostvari gay parada na koju imamo pravo. Ako ne održimo kontinuitet parade to je jednako neuspjehu, bolje da je nismo ni radili. Ako sad ne uspije prajd, tko zna kad će više uspjeti i hoće li se opet morati čekati 10 godina. Klerofašisti će dobiti krila i postati bitan faktor u Srbiji. Moramo izboriti barem nešto dok su ovi na vlasti jer kad dođu na vlast klerofašisti bit ćemo potpuno nemoćni kao u Rusiji.

---------------------------------------------------

Isti cilj, ista borba... Samo različite početne pozicije i rakursi gledanja... Oprečne odluke... Ali jednako logične i jednako 'za našu stvar'...
Ima li što logičnije nego međusobno se poubijati dok klerofašisti osvajaju Srbiju? :wundy:
Korisnikov avatar
By Denni85
gorilica napisao:Da tog Borisa nije bilo, Srbija ne bi imala ni pola scene kakvu danas ima, vec bi se LGBT pripadnici i dalje kao pacovi skupljali po kojekakvim rupchagama i podrumima. Ako ni zbog cheg drugog ono, ovog choveka ne bi trebalo omalovazavati i vredjati najvise zbog toga.
Moze se neko ne slagati sa njim, i moze ga neko kritikovati, ali ovakvo pljuvanje je odvratno.
Stvarno ste trolovi.
potpuno se slazem! A ako se neki pitaju zasto Boris sedi u Glavnom Odboru SPSa a ne npr. LDPa, odgovor je sledeci - zato sto je Boris po svojim politickim uverenjima levicar i kako takav ne zeli biti u jednoj stranci koja ima neoliberalna shvatanja i program u pogledu privrede i organizacije drzave i drustva kao sto je LDP.

I jos nesto - ne verujem da je funkcija clana Glavnog Odbora SPSa profesionalna funkcija, tako da je finansijska strana Borisovog angazmana u SPSu u tom smislu nevazna...rekao bih.

P.S.
jeste se Boris u ovom trenutku poneo kao "vojnik partije"...ali...jbg...niko nije savrsen
Korisnikov avatar
By *deni*
Denni85 napisao: P.S.
jeste se Boris u ovom trenutku poneo kao "vojnik partije"...ali...jbg...niko nije savrsen
Pa naravno. Koga ste još i gde videli da javno govori protiv tek donetih zvaničnih odluka i stavova partije u čijem je glavnom odboru, a da je posle toga ostao da sedi u toj partiji ?
Šta se pravite blesavi ? Stanite pred ogledalo i stavite prst na čelo, pa se zapitajte da li ste se i koliko puta vi ozbiljno suprotstavili svom poslodavcu, a da posle niste dobili šut u bulj, ili sami dali otkaz ?
Korisnikov avatar
By starsailor
Popeye napisao:
s druge strane, kad su se udruge poput iskoraka i kontre konacno maknule od zagreb pridea, on je procvjetao. i know, i was there. ;)

nemoj preterivati.
ko je napravio prvih i najtezih pet prajdova?

ti si mozda bio tamo, ali i mi znamo dosta o hrvatskom aktivizmu :)
2kune napisao: Ima li što logičnije nego međusobno se poubijati dok klerofašisti osvajaju Srbiju? :wundy:
Tako je, ajmo sad svi maramicu svilenicu i jedno kolo s Tadićem. :kolo: Svi smo na istoj strani, samo Obradović i Vasić na drugoj. :roll: Da ne karikiram, ne vjerujem da su svi pederi na istoj strani zamo zato što su pederi. :roll:

Elem, ne znam i ne želim ulaziti u to što se i kako se treba spasiti Srbija i srpski pederi, je li Pavlović jedini koji može da organizira Prajd ili je to Boris Tadić, što treba da se radi i tko je sve good a tko bad guy. Ne zanima me. Ja samo govorim o principima, jer, ako seksa neimam, vjerujem da barem principe imam. Znam, nije mnogo, al meni je dovoljno.
starsailor napisao: ko je napravio prvih i najtezih pet prajdova?
Kao i sve do sada, osim te 2005, otvoreni i nehijerarhični Organizacijski odbor.
@starsailor: a po cemu su prvih pet bili najtezi? :hmm:
primjerice, velikog nasilja na zg prajdu nije bilo nakon prvog pa sve do 2007. (unatoc tome, svake godine je prvih pet prajdova bilo sve manje ljudi.) takodjer, prvih pet prajdova se defoltno od grada zagreba dobivalo znacajno vise novaca nego za drugih pet.

ne kazem da nije vazno nesto napraviti prvi, ali je mnogo vaznije nesto napraviti dobro.
svako to vidi drugacije.
ne mozes jednostavno pljuvati na nesto sto je uradjeno pre tebe.

znam sve podele/struje u hrvatskom aktivizmu, ali ne slazem se da je ZG Pride procvetao bas zato sto su Kontra i Iskorak otisli.

i necu sada da karikiram sa primerima, a imam ih.
ko je u aktivizmu zna.
starsailor napisao: ne mozes jednostavno pljuvati na nesto sto je uradjeno pre tebe.
mogu ako mislim da je bilo pogresno, i nadam se da ce doci nove generacije koje ce reci 'kakve su to konzervativne gluposti kojima se taj bavi i prica, mi znamo bolje, mi znamo sta treba, i sad cemo to i uciniti' :party:
u tom trenutku doista ne zelim da me itko brani s nekakvih zaslugama iz proslosti, kad je bilo najteze. :odbij:

ne slazem se da je ZG Pride procvetao bas zato sto su Kontra i Iskorak otisli.
ne samo zato, naravno. ali to je bio prvi korak, bez kojeg ostalo ne bi bilo moguce.

uglavnom, ja se eto ne slazem da je prvih pet bilo najteze samo jer je prvih pet.
Ko je u bilo kakvom javnom djelovanju, bio aktivizam i politika, isto tako zna da postoje i razni subjektivni i ideološki pogledi na svijet, politiku i društvo. Upravo zato aktivizam i politika nisu matematika, i zato je Boris Milićević nekiam super, nekima malo manje, a nekima licemjeran.

Ja primjerice kažem da je zagreb pride procvao kad su ga prestali drugi tretirati kao vlastitu projektno-birokratsku aktivnost. I to se zapravo može vidjeti u tome koliko je ljudi napravilo politički coming out i koliko je LGBT pokret postao vidljiviji od kako ga više jedna osoba ne čuva za sebe. :)
zmeu napisao: Tako je, ajmo sad svi maramicu svilenicu i jedno kolo s Tadićem. :kolo: Svi smo na istoj strani, samo Obradović i Vasić na drugoj. :roll: Da ne karikiram, ne vjerujem da su svi pederi na istoj strani zamo zato što su pederi. :roll:

Elem, ne znam i ne želim ulaziti u to što se i kako se treba spasiti Srbija i srpski pederi, je li Pavlović jedini koji može da organizira Prajd ili je to Boris Tadić, što treba da se radi i tko je sve good a tko bad guy. Ne zanima me. Ja samo govorim o principima, jer, ako seksa neimam, vjerujem da barem principe imam. Znam, nije mnogo, al meni je dovoljno.
takav je i moj komp... sav je principjelan... pa ipak nije svjesna duša... samo ponekad zna podsjećati na jehovinog svjedoka... znaš, i oni su prepuni principa i ništa ih drugo ne zanima... :giggle:
Popeye napisao:@2kune: ah, a da smo te shvatili ozbiljno, sad bi nam hvalospjeve pjevao. :roll:
mora da je bio šok naletiti na ljude koje jednostavno ne zanima tvoje isprazno blebetanje. :friends:
ne bih dušo, ovako je najbolje... ;) koga ste vas dvojica uopće u stanju shvatiti ozbiljno? nažalost, čak ni sebe... :giggle:
samo što ja nijesam nikad previše blebetao (iako svak ponekad blebeće isprazno), za razliku od tebe... još dobro pamtim usprkos poodmaklim godinama... :deda:
2kune napisao:gay političar:
Ako se sada napravi gay parada i to dovede do raslojavanja u policiji i dio represivnog aparata ove države počne služiti obrazlijama, dverima i kojekakvima, te otkaže poslušnost sadašnjoj vlasti, sadašnja vlast može lako pasti. Ako padne sadašnja vlast, doći će na njeno mjesto obrazovnodeverska ekipa ili čista anarhija. Ni jedno ni drugo nije ni kratkoročno ni dugoročno dobro za gay populaciju Srbije. Niti je u takvim uvjetima moguće organizirati prajd. Dakle, ja ću sada kao političar tipovati na to da odgodim paradu za skora, malo stabilnija vremena umjesto da izazovem lavinu koja vodi Srbiju u najmanje 20 godina ili bezvlađa ili fašizma. Bolje da sam ja na vlasti, makar u kojekakvoj kombinaciji i s kojekakvim ograničenjima, nego da je na mom mjestu Mladen Obradović.
Da je tako ili slichno tome Boris bio rekao, to bi bila druga stvar i sasvim za pohvalu. No, on nije bash tako ni slichno rekao a mogao je i trebao je. A rekao je neshto prilichno defetistichki ili u najmanju ruku nezainteresovano ili la-la-land wishful "u Srbiji se moze svake godine odrzati Prajd, zato ne mora bash sada" - shto kamo, kamo puke srece da je istina.

Podrzavam vecinom zmeu-ove postove ovde!
Vel boy napisao: Da je tako ili slichno tome Boris bio rekao, to bi bila druga stvar i sasvim za pohvalu. No, on nije bash tako ni slichno rekao a mogao je i trebao je. A rekao je neshto prilichno defetistichki ili u najmanju ruku nezainteresovano ili la-la-land wishful "u Srbiji se moze svake godine odrzati Prajd, zato ne mora bash sada" - shto kamo, kamo puke srece da je istina.
Možda bi, možda ne bi... Nisam njegov glasnogovornik... Samo velim da može postojati i drugi način razmišljanja od onog isključivo crno-bijelog 'tko nije s nama taj je protiv nas'... Vjerujem također da se ljudi automatski ne mjenjaju u zadnje pizde čim uđu u politiku bez obzira kakav je bio njihov prethodni život i djelovanje... A čini mi se da protiv čovjeka postoji stalna forumska haranga ad hominem od strane popaja i zmeua od momenta kada se aktivirao u politici na isti način kako su po gay.hr-u progonili svakog onog tko nije bio dio njihove ekipice... Ukratko, iako se ne slažem s onim što je Boris rekao, nisam za to da se svemu tome pristupi na način svadljive dječice ograničenih sposobnosti s viškom slobodna vremena...
koliko god se tema pokusavala skrenuti na svadljivu djecicu ogranicenih sposobnosti, ostaje cinjenica da je milicevic u jednom prijelomnom trenutku rekao sto je rekao i da se stavio na stranu države koja se stavila na stranu fašista.
nije to ni isti cilj, ni ista borba!

a 2kune brani milicevica kao sto je i prethodne prodane duse, jer je i sam takav. :)
Popeye napisao:koliko god se tema pokusavala skrenuti na svadljivu djecicu ogranicenih sposobnosti, ostaje cinjenica da je milicevic u jednom prijelomnom trenutku rekao sto je rekao i da se stavio na stranu države koja se stavila na stranu fašista.
nije to ni isti cilj, ni ista borba!
well, tema je samim svojim nastankom upravo to, nigđe ona nije skretala... :giggle:
u Srbiji znači fašisti više i ne trebaju preuzimati vlast jerbo se država već sama stavila na njihovu stranu na čelu sa Borisom... Boris je, dakle, fašista... a popaj je to napisao pa je on apsolutni antifašista... super, jerbo će popaj jamačno svojim pisanjem izbaviti Srbiju iz ruku fašista koliko sjutra rano ujutro (prije nego ode leći zorom ranom i pogasi komp) i spriječiti Borisa da otvori logore za pedere koji žele prajd, što mu je jedina želja otkad se prodao... :maji:
i ondak veli da se tema pokušava 'skrenuti'... :giggle:
Popeye napisao: a 2kune brani milicevica kao sto je i prethodne prodane duse, jer je i sam takav. :)
blago meni! onda mi ne treba kredit za stan i bolji posao... samo mi još napiši kome smo se ja i te puste duše što sam ih vazda branio prodali... možda mi dozvole veći minus na banci... :lol:
da nije gđici Paranoji? :lukavi:
Boris je samo još jedan šrafić od bezbroj drugih šrafića. Ni bolji ni gori. Ima rupu koju mora popuniti, takva su pravila igre. U konkretnom slučaju se nezgodno ušrafio pa su se mnogi uboli i ozledili... :shrug:
Korisnikov avatar
By Synesthesia
"Vecernje Novosti"; Subota, 1.10.2011.
Strana 6., drugi stubac, ispod slike-

"Istovremeno gej aktivista i clan Glavnog odbora Socijalisticke partije Boris Milicevic rekao je da u ..."

Ja ocekujem demanti bar jednog dela ove recenice.. :alexis:
By Hans
Meni je dovoljna satisfakcija da znam da sam prokleto u pravu za sve što sam napisao tokom proteklih nekoliko nedelja ovde, i za Prajd i za Azdejkovića. Još jednom sam shvatio kolika je Popeye gnjida.

I da, definitivno, nameravam da se sklonim i sa foruma i sa scene.
Čovek može biti slobodan i zadovoljan iako ne zavisi od milosrđa aktivista da se bore za ono što im je cilj. Nema više poente.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!