Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Boris Miličević, to služi...

da se SPS može pozivati na svoju gej mečku na lancu
34
69%
da se unaprijedi položaj LGBT zajednice u srbiji
7
14%
nešto treće
8
16%
Korisnikov avatar
By Blady
Can Can mi je bio posle X-a
OT - Ma koga boli q za njega?
By sncbgd
nesto mi se javlja - tebe ne boli, barem ne q :kiss:
By Ulix
Boris igra istu ulogu kao i oni fiktivni pederi koje homofobi tobož poznaju, pa ih onda koriste kao argument "evo imam i ja gej prijatelje i oni su protiv prajda".
javlja mi se da ljigica boris planira da natrti djilasa i/ili dacica i to uslika, pa onda izadje u javnost sa tim fotkama. naravno, kad se steknu bezbednosni uslovi za to.
Popeye napisao: U stanju u kome se država sada nalazi vrlo je problematično i nebezbedno održati paradu ponosa", rekao je Milićević, dugogodišnji gej aktivista.
inace, fasisti su i prosle godine najavljivali drzavni udar. razlika je sto ove godine gsa nije u organizaciji prajda. mnogo su kivni na kviriju i novoregistrovanu nvo parada ponosa i ljigica ce sve uciniti da srpska lgbt parada bude, ipak, pod okriljem gsa.
Milićević više nije gay aktivista, već je ušao u visoku politiku, a tamo stvari, pretpostavaljam, drugačije funkcionišu nego u nevladinom sektoru, pa čovek više i ne može da se ponaša kao gay aktivista, nego kao političar, a svi se ovde slažemo da je politika nekad kurva i to ona najjeftinija.
U skladu sa tim, ne vidim razlog za iščuđavanje spram njegovih aktuelnih aktivnosti. Ne očekujete valjda od njega da napravi pet životnih koraka unazad i opet postane aktivista - volonter i agent za promet nekretninama, samo da biste vi bili zadovoljni ?
Čak i u vreme kad je to bio nije bio pošteđen prozivki i raznoraznih zamerki od strane gay i lezbo populacije, pa bolje za njega da ga prozivaju dok je na mestu člana glavnog odbora SPS-a, nego da ga prozivaju dok se aka sa aktivizmom za male pare, kad mu već prozivke ne ginu u svakom slučaju.
*deni* napisao:Milićević više nije gay aktivista, već je ušao u visoku politiku, a tamo stvari, pretpostavaljam, drugačije funkcionišu nego u nevladinom sektoru, pa čovek više i ne može da se ponaša kao gay aktivista, nego kao političar, a svi se ovde slažemo da je politika nekad kurva i to ona najjeftinija.
U skladu sa tim, ne vidim razlog za iščuđavanje spram njegovih aktuelnih aktivnosti. Ne očekujete valjda od njega da napravi pet životnih koraka unazad i opet postane aktivista - volonter i agent za promet nekretninama, samo da biste vi bili zadovoljni ?
Čak i u vreme kad je to bio nije bio pošteđen prozivki i raznoraznih zamerki od strane gay i lezbo populacije, pa bolje za njega da ga prozivaju dok je na mestu člana glavnog odbora SPS-a, nego da ga prozivaju dok se aka sa aktivizmom za male pare, kad mu već prozivke ne ginu u svakom slučaju.
Kako bi to on sam rekao, očekujemo samo da ne bude "pička". Ništa drugo.
Korisnikov avatar
By gorilica
Da tog Borisa nije bilo, Srbija ne bi imala ni pola scene kakvu danas ima, vec bi se LGBT pripadnici i dalje kao pacovi skupljali po kojekakvim rupchagama i podrumima. Ako ni zbog cheg drugog ono, ovog choveka ne bi trebalo omalovazavati i vredjati najvise zbog toga.
Moze se neko ne slagati sa njim, i moze ga neko kritikovati, ali ovakvo pljuvanje je odvratno.
Stvarno ste trolovi.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Meni je on i dalje gotivan, samo sto je u pogresnoj stranci.
Korisnikov avatar
By Stripi
Mislim da u Srbiji nema prave stranke u kojoj bi covjek mogao biti.
Korisnikov avatar
By Paki
Nikada mi neće biti jasno, Gordane i Marko, zašto imate kontinuirani poriv da na ovakav način mudrujete "kritikujući" klasičnim ad hominem napadima, umesto da pribegnete legitimnoj dobro argumentovanoj kritici uz izostanak ličnog vređanja, otpuživanja, minimalizacije, presuđivanja, ako već imate potrebu da komentarišete stanje ljudskih prava LGBT osoba u Srbiji i/ili nečiji ovdašnji aktivističko-politički rad?

Kada biste se u ovoj meri bavili svojim problemima, internim propustima i sličnim, smatram da bi LGBT osobe u Hrvatskoj nakon vaše dosadašnje borbe kroz desetogodišnju prajd istoriju imale daleko više mogućnosti, prava i daleko manje problema no što ih i dalje imaju (nemaju).

Ne mogu se izbrisati niti zanemariti dve činjenice: (prva) njegov dosadašnji angažman i aktivistički doprinos razvoju ovdašnjeg LGBT pokreta i zajednice i (druga) ulazak prve autovane gej osobe u ozbiljne političke vode. Valja (do)pustiti da se taj novi potencijal razvije, pokaže i dokaže (imajući u vidu da su funkcionisanje i uticaj partija i NVO-a u Srbiji gotovo po pravilu različite kao nebo i zemlja), bez krajnje suvišnih niskih i neozbiljnih udaraca koje biste kasnije možda bili prinuđeni da progutate.

Neću sebi nikada dozvoliti ovde viđenu vrstu kritizerstva, pre svega zbog interesa celokupne domaće LGBT zajednice, iako bih prvi mogao argumentovano mnogo toga da iznesem i kažem potpuno oslobođen apsolutno štetne sujete, i što je važnije šire od ovde postavljenog uskog konteksta prajda 2011.

Tek vi niste baš pozvani da na takav način ubijate svoje i za hrvatsku LGBT zajednicu dragoceno vreme. :)

Naposletku, žao mi je što i dalje vladaju dve krucijalne zablude među pojedinima - niti Boris Milićević od 20. aprila 2010. godine (momenat podnošenja neopozive ostavke na mesto predsednika i povlačenje iz organizacionih aktivnosti) ima uticaja na politiku GSA (strateška je odluka GSA da se ne pretvori u tzv. prajd organizaciju kojoj će osnovna i jedina aktivnost biti organizovanje prajdova), niti je samim tim imao veze sa procesom organizovanja prve uspešne (održane) prošlogodišnje Parade ponosa u Srbiji.

No, ako je bilo kome lagodnije da živi u zabludama i teorijama zavere, ja to ne mogu da sprečim niti nameravam na to da gubim vreme.
Paki, svi znamo Popajeve neotesane manire (za Marka se to moze manje reci), no to nije poenta sada i ovde. kao shto nije ni poenta shto je Popaj eto Gordan iz Hrvatske kao i Marko iz Hrvatske, I mean, who cares.
Poenta pak jeste Borisova bizarna izjava koja je defetistichka i demoralishuca za gej zajednicu u Srbiji. Svaka chast za sve Borisove doprinose gej pokretu u Srbiju no to nije nuzno licenca njemu da moze da i kaki kad hoce. Jeste, teshko i zadivljujuce je neshto postici pozitivno ali tako lako fali da se to pokvari. A bojim se da je Boris onom njegovom onakvom izjavom upravo poshao pravcem kvarenja a to je razocharavajuce. Mogao je da cuti bar!
@paki: sunlight is the best disinfectant.
cijelo to prešućivanje u ime nekih viših interesa se na kraju uvijek ispostavi kao paravan za razne uznapredovale bolesti, koje su se mogle i spriječiti i mnogo ranije (iz)liječiti.

e sad, u redu je da ti se ne dopada određeni stil kritike i hvala što to nisi prešutio. al nemoj onda ni sadržaj. ;)

u ovom konkretnom slucaju, drzava se stavila na stranu fašista, a protiv pedera. milicevic se stavio na stranu drzave. 2+2=4
*deni* napisao: Ne očekujete valjda od njega da napravi pet životnih koraka unazad i opet postane aktivista
Sudeći po komentarima ovdje, očito je sada napravio pet ilideset životnih koraka unazad, jer je kao "aktivista" očito imao nečiju podršku. Sad ima samo od Gljivice Dačića. :crveni:

Pavloviću neći replicirati, jabuka ne pada daleko od stabla. Imat će i LDP svog Milićevića. :zeva:
Korisnikov avatar
By Stripi
Ja samo znam da se svako bori na svoj način.
I kroz desetljeće aktivnijeg bavljenja lgbt pravima u Hrvatskoj su se pojavljivali raznorazni likovi koji su se na svoj način borili sa istu stvar.
Svaki način borbe je bio različit i svaki je nailazio na određenu vrstu kritike.
Bitno jest da je sve to i dalje jedna te ista borba.
I za jednu te istu stvar.
I da se nastavlja.
I da je apsolutno glupo da se još i oko toga međusobno ujedamo.
Korisnikov avatar
By istok
Ne, Paki, bas mu hvala za izjavu da "nije vreme za Prajd".
Ako se i bavio aktivizom nekada, sada se po svemu tome posrao.
Koga briga sto je on prva out osoba na politickoj sceni Srbije kada on nista za zajednicu ne radi i unazadjuje je ?? Pederi Srbije mu ovo nece zaboraviti. Makar ovaj peder. Ma sta ti ovde napisao i kakvu odbranu slozio. Aktivisti nismo ali mozga imamo.
alexandermagic napisao:Svojim interesima...
Stripi napisao:Mislim da u Srbiji nema prave stranke u kojoj bi covjek mogao biti.
Cela politička scena je sprdnja, zajedno sa Borisom.

Civilno društvo (bedno kakvo jeste) je pod uticajem politike, a trebalo bi biti obrnuto.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
To sto je prvi outovani gay u visokoj politici (mada svima je jasno da je to gde je on samo mesto ispred kamere, a ne visoka politika u pravom smislu).. je glup argument za bilo kakvo opravdavanje.

Ovo sada, kao i ono pre, pisem ne vezano za to sto je izjavio, mada moze da se podvuce pod kontekst, vec vezano za njega samog, kad je vec dotle doslo da je dobio temu koja opstaje..

Dakle, jasno je da je u SPSu zbog poznate pederske face, i zato sto dobro moze da popuni kadar, uz to, nije Drag Queen, pa je i to zgodno. Definitivno nije tamo zbog prakticne primene znanja i iskustva o lgbt zajebnici, a jos manje zbog politicke propedeftike koju i(ne)ma.

Kome treba profesor koji je doktor nauka, ako ne ume da prenese znanje? Kome je potreban prvi gay politicar, ako je B.. ako nije dobar politicar?

Za mene, stecena pozicija na kojoj ti samo lepo poziras, i samo zvanje ili titula (nazovimo to kako god) nisu dovoljni za kredibilitet. A tek ne, za postovanje, vece od onog uobicajenog, prema pripadnicima treceg doba.

One misje rupe i podrumi koje je neko spomenuo.. khm.
Hvala Borise sto smo se napokon pojebali, je l to bila poenta?
Evo i ja cu da zatvorim najfensi klub u Bgu na jedno vece, da napravim zurku "zatvorenog tipa" (kako to inace svi ostali zovu) i da razglasim na forumu da su najskuplje moguce karte za lud provod u prodaji. Samo da imam ortaka da podelimo ulaganje.. I gazda kluba mora da bude alav na pare, ali i neki jak mafijoza, da mu ne polupaju lokal kad se procuje da ga iznajmljuje za pederanu.. a da, da, moram obavezno i da nadjem vezu u 29. novembra, pa da na ulaznice napisem "obezbedjen prilaz i izlaz jedinicama interventne policije", a oni da masu automaticima i tako nam uprilice druzenje...

A onda.. hehe.. ko zna?.. danas-sutra.. mozda i ja postanem ministarka?..
:alexis:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Paki napisao: (druga) ulazak prve autovane gej osobe u ozbiljne političke vode.
Ja bih ga molio da posle ovih dogadjaja smesta istupi iz politickih voda, ako namerava da nastavi da govori da se zalaze za bilo kakva prava, ili da prestane da pravi budale od svih pedera i lezbejki i uz to zaradjuje kes sa strane.

Daje ljudima i strankama legitimitet da propagiraju homofobiju i istovremeno ostanu u ocima drugih ljudi za "prava" PLBT populacije, a nikakve, ama bas nikakve pozitivne stvari nije doneo. Barem u toj stranci. Ili stvarno da mu se ukloni epitet gej aktiviste.

Ako je to ucinio, hvala mu, ali neka prestane citi vise stete nego koristi.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
najlakse je okriviti jednu osobu.. mrzim politiku i nikada u ovakvim temama nisam pisala, ali zbog ovakvih razmisljanja da za sve okrivljujemo samo jednu osobu nam je drzava sjebana. Za sve je bio kriv Milosevic, pa je sad kriv Tadic, a za Paradu je pak sad Milicevic..

dokle vise? ajd trgnite se svi i svi ovi sto pricate o Borisu, mediji su svima dostupni, ucinite taj korak i recite "e, on je sjebao to, to i to.. ja bih to ovako uradio.."
By Ulix
Niko ne krivi samo Borisa Milićevića. Ali se skoro svi slažemo da mu je izjava glupa i neprimerena.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
izvini, ali ja samo njegovo ime vidim u topicu. nemam zivaca da ulazim u diskusiju, smesno je skroz.. umesto da vidimo gde su bile greske, i kako da to promenimo, mi napadamo nekoga.
totalno smisla bez.
i to me svake godine nervira kada se umesa politika u pricu prajda.
nisam clan nijedne politicke stranke, nikad nisam dosad bila na izborima, lezbejka sam i jedino sto hocu jeste da mogu sa svojom devojkom zagrljena da prosetam gradom, a da se ne plasim da ce mi neko nesto dobaciti ili kojim slucajem da ne dodje do fizickog obracuna. Da mogu sa svojim drustvom u parkicu opusteno da sedim i da ne moramo da budemo tihi kada pominjemo gay teme.. i slicno.. da mozemo jednom godisnje da prosetamo ulicama Beograda i da su nam glave podignute i da imamo osmeh na licu..
to treba valjda svima nama da bude cilj.
sto se ovogodisnjeg prajda tice "pobedila" je drzava, ali Boris nije drzava, tako da umesto sto ovde kritikujete, par topica ispod je tema kako mozemo da nesto promenimo i uradimo nesto konstruktivno.
By Ulix
Pobogu, to je zato što je ovo tema o njemu. Zato vidiš samo njegovo ime. Kao što, recimo, u temi o klasičnoj muzici niko ne piše o istoriji kineske keramike, već isključivo o klasičnoj muzici, tako i u temi o Borisu pišemo o Borisu, a ne o nekom drugom. :eureka:
Korisnikov avatar
By istok
Ne krivim ja BM za propast Prajda. Ja njega krivim za davanje izjave uopste.
U kom svojstvu daje izjavu ako vec nije imao nikakve veze sa organizacijom Prajda?
Kao aktivista? Kao clan SPS-a ili UO SPS-a, svejedno? Kao ko i u cije ime?
Za njegovo ime se vezuje pojam |nekakvog" geja u Srbiji (kad vec moram da ti crtam) i implikacije ovoga sto je on uradio su te da cemo u buducnosti slusati jos mnogo likova kao sto je Bora Corba, Mladen Obradovic, Ivica Dacic, nepoznate osobe na forumima i komentarima sa ultimativnim argumentom za bogougodne Srbe, sledece sadzine "Pa sta ce njima Parada kada ih ni njihov gej iz SPS-a ne podrzava" "Ima normalnih gejeva , evo npr. kao onaj iz SPS-a koji je rekao da nije vreme u Srbiji za Prajd (pa posle ove recenice filuj kako ti je volja) itd, itd.
A to sto si ti preosetljiva na kritiku i pljuvacinu upucenu BM-u me apsolutno zabole. Time se nista ne postize i apsolutno je nesvrsishodno. I da, neces moci da setas sa devojkom na Paradi ako nastavi ovako. Nikada.
Korisnikov avatar
By istok
ako je neko napljuvan na ovom forumu kao aktivista to je azdejkovic. i to je i zasluzio. sada je zasluzio milicevic.
a to sto je azdejkovic los ti nikakav argument u odbranu milicevica nije. znas to i sam.
Pobogu, zar vam nije jasno da je Azdejković tip estradne zvezde, starlete i skandal majstora ? To želi, tome teži i to je i ostvario. Verovatno će uskoro iz aktivističkih voda preći u Grand produkciju i snimiti CD, pa da više prestane da izaziva gnev domaćih i susednih pederki, a sebi konačno nađe definisano mesto na ovom tesnom srbijanskom zvezdanom nebu.
:yes:
Korisnikov avatar
By Stripi
iskreno, ja se ne sjećam da sam i jednog gej aktivista ispljuvao jer i najlošiji rdi posao koji ja ne radim što iz lijenosti, što iz konformizma.

ma općenito smatram da ovo što se u Srbiji događa sami aktivisti definitivno ne mogu odraditi.
To su generacije i generacije huligana koji će odgojiti još generacija i generacija huligana koji smatraju da u čoporu i neredu imaju moć (što je istina) i tako u krug.
Stvar je u razjedinjenosti gej populacije koja je samo sklona optuživanju.
Sjetimo se tih svađa prije par godina u Hrvatskoj koje su dovele do toga da se jedan Pride skoro i ne održi.
All in all, neodržavanje Pridea Beogradu ne treba svaliti na outane pedere, nego na homogeniziranu rulju i nespremnost gej populacije da se tome, uz pomoć države, odupre.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!