Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
*STATUS* napisao:Дачић лепо каже "Боље да ме окривљују што сам нешто забранио, него што је неко настрадао" ...
To se zove "lazna dilema", Stati.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Ирис, ја се апсолутно слажем са тобом, али ова Парада никако није могла бити полигон за обрачун државе са хулиганима...

Кад се све сабере и одузме, било би милион пута више штете него користи...

Грађани би платили сва оштећења у Београду, власт би морала да одговара за нападе на стране амбасаде, објекте Мек Доналдса и све оно што буде оштећено...

Дакле... држава је делимично искористила убиство Брис Татона и у затвор стрпала 10-ак хулигана... али остало је још много њих на слободи...

Једностано, мислим да још није зрело и да свест људи неће скорије бити доведена до те мере да они схвате да је Парада нешто најнормалније...

А опет кад свему томе додаш критично стање на Северу Косова где КФОР пуца на голоруке окупљене грађане, економску кризу и незапосленост онда стварно дођеш до закључка да би та парада била само "прст у око" свима....

Опет подвлачим, само једна жртва да је пала била би огромна штета за човечанство и за генерално народ...
Проценили су да није безнедно и нема ту више полемике...
А кад све погледаш, све је то опет у општем интересу свих грађана...
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Mars napisao:
*STATUS* napisao:Дачић лепо каже "Боље да ме окривљују што сам нешто забранио, него што је неко настрадао" ...
Наравно да то није лажна дилема, тј боље да га криве што је забранио параду,
него да је неко изгубио људски живот... онда би му сви рекли "Што си дозволио одржавање параде, кад ниси успео да сачуваш мир и спокојство грађана, него као исход имамо мртвог човека или полицајца" ...
Korisnikov avatar
By scout_finch
znas kako, sva prava svih manjina i ugnjetavanih na ovom svetu su ostvarena upravo tako, nenametljivo i bez zrtava, jednostavno velikodusnoscu vecine.
Korisnikov avatar
By IriS
statuse, ta parada je miran protest ugrožene manjinske grupe u ovoj zemlji. niko tu nikom ne gura prst u oko.
problem su oni koji nasiljem žele da se obračunavaju da policijom, kad god im se ukaže neka prilika za to. a ovo je jedna od tih.

i ja sam pripadnica LGBT populacije, imam iste probleme kao svi građani u ovoj zemlji, plaćam redovno svoje račune, PDV, poreze, i opet sam gradjanka drugog reda.
imam pravo da protestujem zbog toga, ako želim. a oni mi ne daju jer ne umeju da se nose sa militantnim grupama u ovom društvu.

ne postoji nikakvo opravdanje koje država može da da, a da bude smisleno. shvati to.

ja prva ne želim da policajci budu glineni golubovi. meni je sve ono prošle godine bilo stravično. ali, ako ja želim da se pobunim što se moja prava ne tretiraju jednako u ovom društvu, želim da mi se to omogući.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Ирис, на Северу Косова су Срби на које неко пуца... које сваког дана прелетају хеликоптери... Људи живе у гету и страху.... Држава мора њима да се позабави..
У Србији има барем 2 000 000 незапослених људи који имају право на рад ,али немају где да раде... Имаш барем милион људи који раде код приватника за 15 000 динара... који гладују... Држава тим људима ништа није обезбедила... и они ће бити кивни на њу када виде да држава покушава да обезбеди Геј параду а народ гладује... никако да схватите да земље у којима је Прајд нормална ствар, имају јаку економију, изграђену свест о ЛГБТ популацији која је грађена 10-15 година... то су богате земље које нису имале ратове, санкције.... А шта смо ми.... голи кур*ац и хоћемо нормалан Прајд... сама чињеница да један такав скуп МОРА да обезбеди 5 000 полицајаца под пуном ратном опремом, говори о томе да још увек нема слободе и да је то ВЕШТАЧКО стање.... дакле...
Прави прајд је онај који може да обезбед 100 полицајаца без иједног инцидента у граду...

"Репови" које Србија вуче већ 20 година су кривци за све... ратови, санкције, бомбардовање, незапосленост...
Кад би ти хулигани морали да иду сваки дан на посао, кад би имали довољно пара да куће елементарне ствари за живот... онда би их савршено болело уво ко и зашто шета улицама града...
Korisnikov avatar
By Stripi
pa šta bi drugo radila samoprozvana "balkanska zvezda" a.k.a Status, ako ne bi lupetala gluposti?
Kad su ovi iz Srpskih Zveri ili kako se već zvou, održali zajedničku press konferenciju prije nekoliko dana sa sindikatom policije, skoro je sve bilo jasno.
Međutim, čovjek je počesto budala pa povjeruje da će ga država štititi ako poštuje sve njene zakone, ako plaća poreze, ako je, jednostavno, dobar građanin.
Policija je propustila sve šanse da, kako bi to rekao Vladimir Šeks, indentificira, otkrije, uhiti i transferira sve te koji zapravo rade nered u toj čudnoj zemlji Srbiji.
I službeno sam razočaran.
A najviše sam razočaran nekakvim pederima koji drže da je zabranjivanje Pridea "u ovoj situaciji" najbolje moguće rješenje. Kad to nije neka "situacija" u Srbiji i općenito na Balkanu?
Sjećam se da je pred održavanje prvog ZG Pridea Dorino gostovao kod Stankovića sa tamo nekim svećenikom koji ga je upitao zašto se Pride baš mora održati na veliki katolički blagdan Svteog Petra i Pavla? Dorino je postavio kontrapitanje A koji dan nije neki katolički blagdan? I bio je potpuno u pravu.
Ako se čeka određena situacija, određeno vrijeme, određeni dan, mjesec i godina ta "situacija" nikada neće doći.
I gdje nam je sad forumska radikalka Elena, koju Galateja prije neki dan silno nafali i kako je hrabra i kako je sad visoko u hijerarhiji tog bijednog SRS-a, pa da pobije sve navode Vjerice Radete od danas, kako SRS neće podržati paradu ponosa jer ona ne propagira nikakve društvene vrijednosti (???), da nam fino objasni kako je to ona slobodno lezbijka u SRSu?
Ma ni Demokratska Stranka nije ništa bolja.
Jednostavno, građani Srbije plaćaju državni aparat da ih sve fino svakodnenvo jebe u zdrav mozak. I one koji su za Paradu i one koji su protiv i one koji bi sudjelovali u Paradi i one na Kosovu i one koji bi da se Kosovo odvoji. Sve ih jebe do boli a oni viču još i još.
Strašno.
Korisnikov avatar
By Mars
Ne vredi.

Stati nam je jedan od onih mnogobrojnih gejeva koji druguju sa Jelenom Tinskom, Irinom Radivojevic...
Korisnikov avatar
By IriS
za to na kosovu je takodje odgovorna ova vlast. za apsolutno sve što se dešava. no u to mi ne pada na pamet da ulazim.

misliš da među LGBT ljudima nema nezaposlenih, onih koji rade za 15000dinara, onih koji su mobingovani na poslu na svaki mogući način, pa plus na to zato što su LGBT? ili LGBT ljudi ne gladuju zajedno sa ovim narodom, plus nam se ne priznaju osnovna ljudska prava u tom istom društvu?
vidiš, ništa nije samo crno-belo.

huligane na livadu da tucaju kamen, kad već ne mogu ništa drugo. i svi srećni i zadovolj(e)ni.
Korisnikov avatar
By Hys.
Stripi napisao:pa šta bi drugo radila samoprozvana "balkanska zvezda" a.k.a Status, ako ne bi lupetala gluposti?
Kad su ovi iz Srpskih Zveri ili kako se već zvou, održali zajedničku press konferenciju prije nekoliko dana sa sindikatom policije, skoro je sve bilo jasno.
Međutim, čovjek je počesto budala pa povjeruje da će ga država štititi ako poštuje sve njene zakone, ako plaća poreze, ako je, jednostavno, dobar građanin.
Policija je propustila sve šanse da, kako bi to rekao Vladimir Šeks, indentificira, otkrije, uhiti i transferira sve te koji zapravo rade nered u toj čudnoj zemlji Srbiji.
I službeno sam razočaran.
A najviše sam razočaran nekakvim pederima koji drže da je zabranjivanje Pridea "u ovoj situaciji" najbolje moguće rješenje. Kad to nije neka "situacija" u Srbiji i općenito na Balkanu?
Sjećam se da je pred održavanje prvog ZG Pridea Dorino gostovao kod Stankovića sa tamo nekim svećenikom koji ga je upitao zašto se Pride baš mora održati na veliki katolički blagdan Svteog Petra i Pavla? Dorino je postavio kontrapitanje A koji dan nije neki katolički blagdan? I bio je potpuno u pravu.
Ako se čeka određena situacija, određeno vrijeme, određeni dan, mjesec i godina ta "situacija" nikada neće doći.
I gdje nam je sad forumska radikalka Elena, koju Galateja prije neki dan silno nafali i kako je hrabra i kako je sad visoko u hijerarhiji tog bijednog SRS-a, pa da pobije sve navode Vjerice Radete od danas, kako SRS neće podržati paradu ponosa jer ona ne propagira nikakve društvene vrijednosti (???), da nam fino objasni kako je to ona slobodno lezbijka u SRSu?
Ma ni Demokratska Stranka nije ništa bolja.
Jednostavno, građani Srbije plaćaju državni aparat da ih sve fino svakodnenvo jebe u zdrav mozak. I one koji su za Paradu i one koji su protiv i one koji bi sudjelovali u Paradi i one na Kosovu i one koji bi da se Kosovo odvoji. Sve ih jebe do boli a oni viču još i još.
Strašno.
Vala bas.

A ja upravo od tog proglasa zveri sa policijom ne mogu da se opasuljim-to mi je bio samar natrag u realnost koliko i kako se ovde stvari menjaju. Tad je bas sve bilo jasno.

Tuga.
Korisnikov avatar
By IriS
Stripi napisao: Jednostavno, građani Srbije plaćaju državni aparat da ih sve fino svakodnenvo jebe u zdrav mozak. I one koji su za Paradu i one koji su protiv i one koji bi sudjelovali u Paradi i one na Kosovu i one koji bi da se Kosovo odvoji. Sve ih jebe do boli a oni viču još i još.
Strašno.
e to!

i onda mi neko kaže da je Srpski film sranje!!! savršeno opisano jebanje u zdrav mozak, od kad se rodiš, pa čak i kad krepaš!
By Hans
Kada sledeći put budemo Beograd i Srbiju oslobađali od fašizma, prepustićemo to četnicima a sve u cilju da nas partizanska deca jednog dana ne bi ubijala kao što su partizani ubili Srbiju posle 1945. do danas.

Ili ćemo pristati da budemo fašisti kao što su Hrvati to ostali i praznimo se na nekom malom narodu, manjem od našeg. Verujem da će nam onda i budućnost biti dosta svetlija jer kad je ceo narod fašistoidan, bilans je pozitivan. Rezultira ulaskom u EU i normalnijim životnim standardom.

Ja ću još 2012. provesti u Srbiji zbog posla jer moram.
A posle toga gde god da budem biće mi lepše.

Nadam se da vam je sada jasnije zašto sam govorio da se nekima jednostavno ne bi trebalo outovati. Zašto bi meni neko govorio da živim u 4 zida kad sam u godinama kad se osećam kao da je ceo svet moj? Neće bogme moći!

I Statuse, dosta više o tim Srbima na Kosovu. Niko ih se neće sećati u ponedeljak ujutru kao što nije ni dosad. Kako vam sao nije žao sebe da živite u prošlosti i trujete svoje već istucane mozgove tim nesuvislim političkim floskulama?

O kakvoj to deci govorite, pobogu? Ako ćemo tako, deca u Srbiji su mnogo gladnija nego ta dole, liji roditelji primaju i po dve plate. Ti ljudi moraju da shvate da su sada na Kosovu a ne u Srbiji i moraju da shvate da su 40 godina već nacionalna manjina. Ako ne shvate da su nacionalna manjina jer ih potpiruju iz Beograda, bojim se bi scenario iz Krajine mogao da se ponovi. A političari će iz Beograda kao i uvek da vode svoje ratove.

Da mi je neko rekao 2000. da ću 2011. slušati priče o novom ratu i mobilizaciji umesto o gradnji metroa, ne bih mu verovao.
Tako je doduše bilo i 1991. Kada je cela Evropa srušila komuniste, mi smo imali hibride ovde. Hibridna muzika, hibridna politika, hibridni sistem vrednosti. Tako je i danas- kada cela Evropa ima sređene vlade, ovde se od Beograda pravi Bejrut.

I što je najgore od svega, ja NE ZNAM ko može novi da se pojavi da ovaj ogroman problem reši. Izbori su traćenje vremena i nema te sile koja će me naterati da na njih izađem.
Korisnikov avatar
By Stripi
IriS napisao:
huligane na livadu da tucaju kamen, kad već ne mogu ništa drugo. i svi srećni i zadovolj(e)ni.
Goli otok je bio svetinja i prava tekovina prave države.
Trebalo bi ga reaktivirati.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
svi znaju koje ce zgrade i institucije biti napadnute
mek, americka ambasada, ...
nije bas neka mudrost zastititi 20-ak objekata? ili jeste?

idemo dalje
drzava je neke ranije nerede iskoristila da pohapsi nekoliko huligana
pripremanje akcije "beograd u plamenu" nije dovoljno da ih uhapsi jos toliko, ako ne vise od toga, danas?
Korisnikov avatar
By Tungi
*STATUS* napisao:
"Репови" које Србија вуче већ 20 година су кривци за све... ратови, санкције, бомбардовање, незапосленост...
Кад би ти хулигани морали да иду сваки дан на посао, кад би имали довољно пара да куће елементарне ствари за живот... онда би их савршено болело уво ко и зашто шета улицама града...

Mislim da bi jos vise povilenili, kao i Britanci skoro. Od cega oni i zasto oni?
Pride nije izgovor da se prave neredi, u ovoj drzavi je 80 % nepismenih. Mrznja je u krvi ovog naroda.
Korisnikov avatar
By Mars
*STATUS* napisao:
Mars napisao:
него да је неко изгубио људски живот... онда би му сви рекли "Што си дозволио одржавање параде, кад ниси успео да сачуваш мир и спокојство грађана, него као исход имамо мртвог човека или полицајца" ...
O sad mi je jasno.
By Hans
*STATUS* napisao: Наравно да то није лажна дилема, тј боље да га криве што је забранио параду,
Da li bi mogao da mi objasniš zašto važi ta jednačina Parada= izgubljeni životi?

Da li je možda zato što je policija nabacila stomačine pa nisu više u stanju ni u auto da uđu ili šta?

Da sam ušao u banku i da pretim pištoljem, da sam nečiji život ugrozio, policajac bi me upucao da mora.
Ali fuck...to tamo, ti huligani, to su njihovi ortaci iz kraja ali ne sme krv na krv da udari. Ista je to bagra. Verovatno bi pucali na nekog od njih samih, MOŽDA i na bivše kolege. Kakva je ovo senka od države, sve je moguće.

A pucati se nažalost mora kada je potrebno. Dok ne padne prva žrtva i dok se iste te porodice ne uplaše za svoje sinove-duduke kao što se roditelji plaše za svoje feminizirane sinove, NEĆE BITI POMAKA.
Korisnikov avatar
By scout_finch
Mars napisao:
*STATUS* napisao:
Mars napisao:
O sad mi je jasno.

:lol:
By Hans
*STATUS* napisao:Ирис, на Северу Косова су Срби на које неко пуца... које сваког дана прелетају хеликоптери... Људи живе у гету и страху.... Држава мора њима да се позабави..
Mogli su jednostavno kao i ostali da prodaju svoja imanja i dođu u Srbiju i jedu hleb iz Vojvodine, umesto da su ostali dole da žive u miru, bez Slobe da im ponavlja kako ih niko ne sme prebijati.

Poštedi me.
Korisnikov avatar
By Stripi
Hans napisao: Da li bi mogao da mi objasniš zašto važi ta jednačina Parada= izgubljeni životi?

Da li je možda zato što je policija nabacila stomačine pa nisu više u stanju ni u auto da uđu ili šta?
Još je bolje pitanje kako to da je ta ista policija imala i snage i volje i sredstava da onako bije i popisuje ljude devedesetih ali sad eto nema vremena i volje da isto napravi sa huliganima, koji ne samo da vrijeđaju zakone zemlje u kojoj žive, već i zdrav razum normalnog čovjeka?
No dobro, kad vidim da tamo rade reinkarnacije Cece Ražnjatović i Jelene Karleuše, sve mi bude jasnije.
By Hans
Stripi napisao: No dobro, kad vidim da tamo rade reinkarnacije Cece Ražnjatović i Jelene Karleuše, sve mi bude jasnije.
Svako ima pravo da se promeni. Nabolje.
Neko ostane seljančica iz Žitorađe koja je zavolela kriminal, dok o nekome franuske nacionalne televizije prave intervju i bude zvezda nemačkog BILDa i poznata i uspešna žena čija deca neće morati da se plaše da li će im mama biti osuđena ili ne.
Korisnikov avatar
By Stripi
nisi shvatio šta sam htio reći. Potpuno nebitno, jer je bilo upućeno nekom trećem.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Hans napisao:
*STATUS* napisao:Ирис, на Северу Косова су Срби на које неко пуца... које сваког дана прелетају хеликоптери... Људи живе у гету и страху.... Држава мора њима да се позабави..
Mogli su jednostavno kao i ostali da prodaju svoja imanja i dođu u Srbiju i jedu hleb iz Vojvodine, umesto da su ostali dole da žive u miru, bez Slobe da im ponavlja kako ih niko ne sme prebijati.

Poštedi me.

По тој логици, зашто се ти лепо не преселиш у Берлин, Тел Авив или било који други светски град и не парадираш једном годишње и уживаш и свим ЛГБТ загарантованим правима!?
Лупеташ глупости... није лако оставити кућу и отићи у непознато...
А и још је горе продати оно што си стицао цео живот...

Hans napisao:
*STATUS* napisao: Наравно да то није лажна дилема, тј боље да га криве што је забранио параду,
Da li bi mogao da mi objasniš zašto važi ta jednačina Parada= izgubljeni životi?

Da sam ušao u banku i da pretim pištoljem, da sam nečiji život ugrozio, policajac bi me upucao da mora.
Ali fuck...to tamo, ti huligani, to su njihovi ortaci iz kraja ali ne sme krv na krv da udari. Ista je to bagra. Verovatno bi pucali na nekog od njih samih, MOŽDA i na bivše kolege. Kakva je ovo senka od države, sve je moguće.

A pucati se nažalost mora kada je potrebno. Dok ne padne prva žrtva i dok se iste te porodice ne uplaše za svoje sinove-duduke kao što se roditelji plaše za svoje feminizirane sinove, NEĆE BITI POMAKA.

Опет лупетање глупости...
Али добро... млад си... зелен и опроштено ти је...

Да ли си ти спреман да будеш та "прва жртва" која би била за слободу ЛГБТ популације... да ли мислиш да полицајци смеју индивидуално да се понашају или морају да раде онако како им се каже, тј нареди?

Фраза "Парада=Избугљени животи" значи да не постоји толико јак разлог који би оправдао иједну жртву која би изгубила живот током прајда... Милион људских права и глупости, није вредније од једног људског живота...
Што се тиче пивских стомака полицајаца које помињеш, можда би било боље да се позабавиш униформом коју немају од 2002-е године, да се позабавиш тиме да им држава по закону о раду не плаћа ноћни рад... или да једноставно пребројиш полицајце који су изгубили живот бранећи животе осталих људи.... само ћу те потсетити на полицајца Владимира Грандића који је изгубио живот јер је јурио пљачкаше који су га убили...

линк : http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=355151

па на полицајца у Новом Пазару који је истао тако изгубио живот када га је из његовог службеног пиштоља убило лице које је привео у станицу... толико о тој опреми и футроли која није имала заштиту него је могао да му отргне пиштољ... а човек има троје деце.... о томе вам причам... и полицајци су људи...
''''
Korisnikov avatar
By IriS
Popeye napisao:jebes statusa. treba zapamtiti ponasanje i izjave borisa milicevica.
^ a to je tek zanimljivo.

:katemoss:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
uzmimo kao osnovano da policajaca nema dovoljno, ili opreme za policajce nema dovoljno, da obezbede neki dogadjaj

uzmimo kao ustavom zagarantovano pravo manjina da organizuju miran protest

i dodajmo na sve to pretnje nasiljem raznih grupa

jel' i vojske nemamo dovoljno?

i samo mi nemojte reci kako ovo nije njihov problem, jer koliko se ja razumem u postavku stvari, vojska jedne zemlje kao zadatak ima da stiti gradjane i teritoriju svoje zemlje od neprijatelja

ovde je samo trik sto neprijatelj ne dolazi spolja, nego iznutra
ali je svakako neprijatelj

jer, rusenje glavnog grada i nasilje nad gradjanima ne mogu drugacije okarakterisati
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!