Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Stripi
Poteto-potato.
Barata se i izrazom "admnistrativno razgraničenje" pa svi znamo da je to granica.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Sama Srbija je kriva za ovu situaciju. Dakle, sama Srbija Kosovo ne tretira kao svoj ravnopravni deo, vec kao drugaciji, manje vredan deo.
Ovaj zakljucak se izvodi iz pukog posmatranja reakcija vrha drzave, a sledstveno i vojnih i policijskih snaga, na nemire u nekom kosovskom mestu i nemire u nekom ne-kosovskom mestu.
Sta se desava kada su nemiri u Beogradu? Policija prikupi policajce iz raznih mesta i sve ih dovede u Beograd da suzbijaju nemire.
Sta se desava kada su nemiri u nekom mestu na Kosovu? Pa, policija iskulira.

Ponasanje drzavnog vrha podseca na majku koja ima dvostuke poruke (govori detetu da nesto ne moze da uradi, a ponasa se kao da moze) i posle se pita zasto dete ima psihozu.

Svi trube da je Kosovo srce Srbije, ali se niko ne ponasa kao da ima infarkt.
sada više neće biti podjele kosova.
srpska politika uvijek kasni najmanje 10 godina za realnoscu.
da je prije medjunarodnog priznanja kosova ponudjena opcija da se kosovo podijeli, te beograd prizna albansko neovisno kosovo, mozda se moglo postici pripajanje sjevera srbiji. ali ne, tad se pricalo da je po ustavu kosovo srbija bla bla.
prošo voz.

srbima na sjeveru kosova bi se trebalo reci - wake up and smell the coffee! vise ce dobiti ako sudjeluju u institucijama kosova, nego ovim idiotskim potezima zbog kojih ce najebati i nista nece postici.
Fuj! Kada pogledam koliko ima primitivizma, mrznje i ksenofobije samo na ovom forumu pozelim da me nema, da istog trena umrem! Ne treba se previse cuditi onima sto ce u nedelju da razbijaju po Beogradu, kada i ovde, medju nama, ima toliko nehumanosti! :cut:
Dr_Shortbus, апсолутно се слажем са тобом...
Не схватам оне који могу да кажу у фазону "Ко их јебе, таква им судбина" ...
Ало бре...људи на барикадама бране своју земљу од окупатора који жели да их одатле протера или да играју како им Тачи, озлоглашени кољач Срба каже....
Још кад свему томе додаш да је КФОР продужена рука Тачија... све вам је јасно како ти људи доле живе...
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
U tome i jeste problem - sto ljudi brane svoju zemlju, tu je i KFOR, a gde je tu policijska i/ili vojna sila zemlje cije je to, navodno, srce?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Da branioci Kosova zaista poznaju istoriju Balkana, ne bi tako olako verovali političkoj mitologiji i demagogiji... :facepalm:
Korisnikov avatar
By speedygonsales
4NY K3Y napisao:U tome i jeste problem - sto ljudi brane svoju zemlju, tu je i KFOR, a gde je tu policijska i/ili vojna sila zemlje cije je to, navodno, srce?
Па да нас НАТО опет бомбардује? Дириговање ситуацијом на Косову лежи у рукама међународне заједнице.
Нама требају добри лобисти у међународној заједници и добра стратегија за помоћ људима који доле живе...
Слажем се, међутим, да не би било згорег послати неку специјалну јединицу у тајности да елиминише Тачија и два, три министра у "влади".
Dirrty napisao:Da branioci Kosova zaista poznaju istoriju Balkana, ne bi tako olako verovali političkoj mitologiji i demagogiji... :facepalm:
:facepalm:
Korisnikov avatar
By *STATUS*
4NY K3Y napisao:U tome i jeste problem - sto ljudi brane svoju zemlju, tu je i KFOR, a gde je tu policijska i/ili vojna sila zemlje cije je to, navodno, srce?

Нема војске јер је Србија потписала резолуцију 1244 где се српска војска повлачи са територије Косова и Метохије...А како се та иста резолуција не поштује, ни Србију ништа не спречава да врати срспку војску и полицију макар на Северни део...
РЕЗОЛУЦИЈА 1244

http://www.tuzilastvorz.org.rs/html_trz ... 44_lat.pdf

Прочитајте и видећете у колико посто случајева се она НЕ ПОШТУЈЕ...
Rezolucija Saveta bezbednosti Organizacije ujedinjenih nacija 1244 usvojena je 10. juna 1999. godine, odmah posle rata na Kosmetu kako bi se obezbedio osnov za stvaranje posleratne kosmetske uprave i eventualno određivanje budućeg političkog statusa Kosmeta.
[uredi] Sadržaj

Glavni ciljevi rezolucije 1244 su:

Smeštanje Kosmeta pod privremenu upravu Organizacije ujedinjenih nacija (trenutno tu dužnost obavlja Privremena administrativna misija OUN na Kosmetu, UNMIK), dok se Srbiji negira bilo kakva uloga u upravljanju Kosmetom;
Ovlašćene mirovne snage predvođene NATO-om (KFOR);
Upravljanje UNMIK-a da uspostavi privremene institucije lokalne samouprave na Kosmetu;
Reafirmisanje teritorijalnog integriteta Savezne Republike Jugoslavije (npr., Kosmet bi ostao deo SRJ, čija je Srbija sada priznata zemlja kontinuiteta (između SRJ, odnosno DZ Srbija i Crna Gora i Republike Srbije postoji znak jednakosti);
Ovlašćivanje OUN da pokrene politički proces kako bi se ustanovio budući status Kosmeta (ovaj proces je počeo krajem 2005).

U rezoluciji isto tako stoji da će određenom broju srpskog osoblja biće dozvoljeno da se vrate i da održavaju prisustvo na:

srpskim istorijskim lokalitetima
graničnim prelazima

Ето и у резолуцији јасно пише да српска војска и полиција могу на одређена места да се врате на Косово...
@Status i speedygonsales, nije fer chitav forum generalizovati kao izdajnike, nezainteresovane za patnje Srba Kosova i shta vec ne. npr. ja sam sasvim svestan koliko je gadna i jednostrano proshiptarska politika vecine Zapada a narochito Ajmerike u specifichno kosovskom problemu i koliko tu time tako taj Zapad greshi.
Medjutim, ni autistichni srpski naci-shovi iracionalizam koshtunichinog ustava ne pomaze uopshte kosovskim Srbima.
U brojnim temama sam ja iznosio za sve fer, poshtene i razumne poglede reshenja kosovskog problema, najnovije u temi o ispadima ruskog ambasadora. ko zeli nek chita shta rekoh tamo.
Ukratko moji stavovi su najblizi stavovima Galucci-ja. Takvog razumnog srpskog lobija bih zeleo da vidim aktivisanog u Americi ali gde je???
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Zanimljivo mi je da citam postove forumasha koji su operisani od stvarnosti. Pricamo o ugrozenim Srbima. Ja nisam Srbin, ja sam gradjanin republike Srbije i stalo mi je do mojih sugradjana. Ovi ljudi to jednostavno nisu. Realnost za sve, sem za bolide, jeste da je Kosovo nezavisno vec 12 godina. Preostali Srbi na Kosovu su mogli ili to da prihvate i postanu gradjani Kosova ili da prodaju svoje kuce (vecina je to ucinila i za to dobila vise nego pristojne iznose) i presele se u Srbiju. Na Kosovu su sad uglavnom ostali Srbi koji od toga imaju vecu korist nego sto bi to bilo u slucaju preseljenja u Srbiju. Ljudi koje smo u medijima videli na tim barikadama su sve sami kriminalci i sverceri kojima je neko konacno stao na put. I sad ja treba da izrazim empatiju prema njihovoj izgubljenoj zaradi? Fuck you, fuck you, fuck you, you're cool, fuck you! I'm out.
By Glasnik
Heavy Metal Lover napisao:Fuck you, fuck you, fuck you, you're cool, fuck you! I'm out.
:lol:

Ja efektivniji način da se završi jedno izlaganje nisam video. :giggle:

OT: Jedino što mogu da kažem jeste da mi ih je žao. :shrug: Ne bih nikako želeo da sam im u koži... :shrug:
Ја и не ословљавам све чланове форума. Тачније, нисам ословио никога, мислим.
Моји постови и, евентуалне осуде, се не односе на људе који нису учествовали у пређашњим конверзацијама. Односе се на хрватске пропагаторе и на остатак који одговара иронијом у жељи да прикаже колико то банално ја гледам на ствари те да, будући да су они овде сити и задовољни, не морају да брину о Косову јер им је главна прокупација да ли је неко "ормаруша" и о томе које боје би требало нагласити на паради...
Preostali Srbi na Kosovu su mogli ili to da prihvate i postanu gradjani Kosova ili da prodaju svoje kuce (vecina je to ucinila i za to dobila vise nego pristojne iznose) i presele se u Srbiju.
Јооој. Ко је овде оперисан од стварности? Па дај, молим те, реци ми број тог Албанца који откупљује куће по Косову, по том "више него пристојном износу", да проследим другарици у чију су се присилно уселили па она сада, са целом породицом, живи као подстанар у Зрењанину. Мада, чуди ме да није чула од "већине".
Na Kosovu su sad uglavnom ostali Srbi koji od toga imaju vecu korist nego sto bi to bilo u slucaju preseljenja u Srbiju.
Пуцају по шавовима од просперитета. Само да нагласим да сигурно има и криминалаца и оних који су извукли корист од безвлашћа па су се одали криминалу што сигурно није случај са већином.
Ljudi koje smo u mediji videli na tim barikadama su sve sami kriminalci i sverceri kojima je neko konacno stao na put.
Све сами лопови... И они што играју...

Slika

Slika
jesam ja 'hrvatski propagator'? :nerd:

u svakom slucaju, rekoh da mi je zao ljudi. i da ce ih ova politika jos vise ujebati.

btw, kako zive srbi na kosovu koji nisu dio te sjeverne enklave? o njima se rijetko kad sto cuje... :hmm:
Један од!

Не знам, мени ни једна стратегија осим елитне војне јединице не пада на памет. Да смо бар економски јачи па да их преселимо и дамо им по кућу и по фарму да обрађују.

Мислим да на југу и нема Срба. Можда и има... Ко зна... Можда подржавају режим па их ови, заиста, не дирају. Ту се треба додатно информисати.
Апсолутна је лаж да су на барикадама криминалци и лопови...
Него обични грађани са свим места на северу Косова који не желе да живе у Тачијевој држави...

На барикадама су људи који су годинама радили, правили куће...
Школовали децу... и не желе одатле да буду протерани...
Као што су протерани многи Срби са југа у чије су станове упали албанци...
Они нису могли да продају своју имовину никоме...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Heavy Metal Lover napisao:Preostali Srbi na Kosovu su mogli ili to da prihvate i postanu gradjani Kosova ili da prodaju svoje kuce (vecina je to ucinila i za to dobila vise nego pristojne iznose) i presele se u Srbiju.
ne mogu a da ne primetim da kada je sheshelj isto onomad govorio Hrvatima, Madjarima, Slovacima, Rusinima...... Vojvodine tj. da ili prihvate realnost smiloshevic-njegovog rezima ili da se sele van Srbije i Vojvodine, tada je on bio velikosrpski naci-shovinista. a, vidi, ti HML govorish sada ovde isto ono Srbima Kosova k'o onomad sheshelj Hrvatima, Madjarima itd......
HML pokushaj da shvatish da chak i nije toliko problem nezavisno Kosovo koliko upravo kriminalni i korumpirani thaqi rezim te klima kos.albanske politike gde je jedina "alternativa" thaqi-ju josh gori zlochinac i ekstremista albin kurti i njegovo teroristichko "samoopredeljenje". Dakle, kos.albanski politichki mentalitet i slika su takvi da od losheg ima samo gore a nishta bolje ni umerenije. ja nikako ne mogu da shvatim da savremeni Zapad toliko zmuri i popushta nechemu tako suprotnom od savremenih zapadnih vrednosti kao shto je slika aktuelne vecinske kos.albanske politike gde samo kos.albanska desnica, ekstremizam i kos.albanski naci-shovinizam caruju.

moji stavovi u vezi kos. problema su ukratko ovi http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=545030

Bravo Galucci!
Popeye napisao:jesam ja 'hrvatski propagator'? :nerd:

u svakom slucaju, rekoh da mi je zao ljudi. i da ce ih ova politika jos vise ujebati.

btw, kako zive srbi na kosovu koji nisu dio te sjeverne enklave? o njima se rijetko kad sto cuje... :hmm:

Они живе у гету... прати их КфОР када напуштају Грачаницу где их има...
Свугде где иду имају пратњу....

А да не помињем бруку да се за 100 е или нешто мало више издају КОСОВСКЕ личне карте.... Добијеш помоћ од 100е да извадиш личну карту ДРЖАВА КОСОВО...
Продани Срби и на то пристају.... А додуше јужно и нема нешто много Срба...
Умало да одговорим "откуд ја знам што" :)
Дакле штокавско наречје.

Па увек се, под неким велом либерализма и апсолутне толеранције, залажеш за оно што сервирају међународне заједнице а то се некако увек потрефи да буде контра интересима Србије. Ваљда, зато што ти је у генима...

Овај форум је изразито спор... Па зар ја са 4MBit/s да чекам... Фффф...
Popeye napisao:http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/15 ... -1991.html

'Balvanizacija' Kosova podsjeća na Hrvatsku 1991.

Slika

slika sve govori.
Popeye napisao:http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/15 ... -1991.html

'Balvanizacija' Kosova podsjeća na Hrvatsku 1991.

Slika

slika sve govori.

pa i nije bash sasvim tako. Hrvatska je bila drzavotvorna republika Jugoslavije s pravom razdruzivanja (dochim, ne i prava ozivljavanja endehazijskih sentimenata) a Kosovo je bilo autonomna pokrajina u sastavu prvenstveno Srbije, ne drzavotvorna republika Jugoslavije.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!