Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

znam da je sada u srbiji sve u znaku prajda, ali eto dogadjaju se i neke stvari u hrvatskoj koje su kolko-tolko zanimljive :D

ukratko, hrvatska je u predizbornoj kampanji (izbori su 04.12.), pa se odjednom prica o gej brakovima i sl. u povodu toga su se oglasile gej-lezbijske udruge iskorak & kontra, sa sljedecim apelom na vascelo lezbopedersko postojanje hrvatske:
Kontra i Iskorak pozivaju na trganje izbornih listića ( :lol: )

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... stica.html

Predstavnici udruga za zaštitu prava seksualnih manjina Kontre i Iskoraka pozvali su sve LGBT osobe da izađu na izbore i ponište izborne listiće jer nijedna politička stranka nema namjeru podržati njihova ljudska prava
Iz Kontre i Iskoraka istaknuli su da im se čini da se posljednjih par tjedana političke stranke natječu koja će više zgaziti ljudska prava LGBT osoba kako bi se dodvorile biračima za koje pretpostavljaju da su homofobični.

mene zapravo zanima što vi mislite o toj ideji, o proizvodnji nevazecih glasackih listica kao metodi protesta protiv homofobnih politicara? :)
Korisnikov avatar
By Synesthesia
U nekom drugom svetu, nekoj drugoj zemlji... totalno podržavam.

Ali u brdovitim zemljama Balkana koje još nisu naučile da misle "svojom glavom" ...idotarija.

Tho, it is smthng new.. :alexis:
speedygonsales napisao:Најпре шта значи "тргање", Оливо? Је л' то неки извитоперен израз од трговање или од истргавање? Или има неко треће значење?
to je hrvatski, my dear boy. :D
znači poderati glasački listić. prekrižiti ga. nešto tako... :nesiguran:
to je hrvatski, my dear boy. :D
Па зато и питам. Зато што не знам. :)

Аха, поцепати... Занимљиво. Позивају, дакле, на обезвредњивање гласачких листића? Па шта ће то донети? Ваљда је боље да своје напоре усмере ка некој странци која им понуди најбоље услове за будући живот...
Korisnikov avatar
By Stripi
well, istina je.
Ja sam još prije tjedan dana postavio pitanje na kukuriku.org šta misle mijenjati po pitanju istospolnih partnerstava, misle li napokon to izjednačiti sa građanskim brakom. I još ništa. Doduše, piše fino gore da je pitanja toliko da mole sve za strpljenje ali si ja sve nekako mislim da ću se po tom pitanju morati strpiti do na vrbi ne rodi grožđe.
Eeeeeeeeeeeenivejz, kako mi je u ovom trenutku bitna životna egzistencija a i ne mogu više trpiti HDZ i Jadranku Kamen Temeljac Kosor, glasat ću za SDP. Sjećam se kako se lakše i ljepše disalo dok su oni bili na vlasti.
Fali mi taj osjećaj.
Korisnikov avatar
By Stripi
Barem djelomično dobio odgovor (ne znam da li sam ja jedini koji je postavio to pitanje):
Pitanje čitatelja napisao:Sloboda izbora životnoga stila

Sto je sa gay brakovima?
Plan21 napisao: U našem Planu 21 izjasnili smo se za slobodu izbora životnoga stila, uključujući i slobodu izbora punoljetnoga suglasnoga partnera. To opredjeljenje, međutim, ne znači da ćemo podržati i legalizaciju brakova istospolnih partnera.
Popeye napisao: mene zapravo zanima što vi mislite o toj ideji, o proizvodnji nevazecih glasackih listica kao metodi protesta protiv homofobnih politicara? :)

Ne podržavam je. To što je neko potrgao listi ili nije izašao na glasanje ne znači da nije glasao - već samo da se omjer snaga povećati za nekog kandidata. Sigurno će galsati najvatreniji navijači (Jacina rulja), pa je računica jasna. Treba glasati za određeni politički plan i program, ali i gledati ko je od ponuđenih najbolji za saradnju.
glupost... :odbij: u ajmerici bi možda nešto i značilo, ali ovdje je jednostavno mjera odvojenosti od realnosti... :lood:
dosadašnja praksa na balkanu je nedvojbeno pokazala da je NGO scena nemoćna izazvati bilo kakav utjecaj na glasačko tijelo pred izbore i da joj puno bolje polazi za rukom djelovanje na već izabranu vlast, bilo preko EU (za lijevije NGO), bilo preko ulice (kojekakve braniteljske i klerofašističke NGO)...
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Frajer 'ladno ne zna šta znači trganje.
Ovo postaje sve komičnije i komičnije.
Korisnikov avatar
By smaug
KorvinOdAmbera napisao:Frajer 'ladno ne zna šta znači trganje.
Ovo postaje sve komičnije i komičnije.
A ha..Si primetio.
Al nema veze, tj nema veze sta trganje znaci na srpskom i da li u njemu postoji.
Al stvarno nema veze...
Picimo dalje.
Korisnikov avatar
By Stripi
Zanimljiv način pitanja.
speedygonsales napisao:Најпре шта значи "тргање", Оливо? Је л' то неки извитоперен израз од трговање или од истргавање? Или има неко треће значење?
Ne zna osnovno, ali zato zna šta je ramifikacija. Beat that.
Претпостављам да очи боде то "извитоперен"? Можда сам могао да употребим срећнији израз, нпр. дериват али смисао је исти. У мом питању није било никаквих других мотива.
Ne zna osnovno, ali zato zna šta je ramifikacija. Beat that.
Ово сам заборавио! Нико не зна све...
Korisnikov avatar
By Stripi
Da me potrgaš, ne bih ti sad mogao odgovoriti.
speedygonsales napisao:Претпостављам да очи боде то "извитоперен"? Можда сам могао да употребим срећнији израз, нпр. дериват али смисао је исти. У мом питању није било никаквих других мотива.

Na trenutak mi se činilo da si sarkastičan i kao da znaš, ali da namerno pitaš...
KorvinOdAmbera napisao:
speedygonsales napisao:Претпостављам да очи боде то "извитоперен"? Можда сам могао да употребим срећнији израз, нпр. дериват али смисао је исти. У мом питању није било никаквих других мотива.

Na trenutak mi se činilo da si sarkastičan i kao da znaš, ali da namerno pitaš...
Схватио сам касније на шта људи циљају али мене нико није прозивао за сарказам већ за то што сам питао шта та реч значи... :)
Но, нема везе :) Just a misunderstanding :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!