licno mislim da mnogo toga treba korigovati unutar nase zajednice pa tek onda istupiti u bilo koju sferu javnosti
rec je o vrednovanju lgbt pojedinaca po principu jesi ili nisi out i jesi ili nisi aktivista tj aktivan clan nvo i jos mnogo slicnih problema
pretpostavljam da ce se sada mnogi okomiti na mene i opet mlatiti o ormarusama o kojima uopste ne pricam jer nije svako neautovan ormarusa niti svako ko je van aktivizma neaktivista
neki pojedinci su vise ucinili svojim mikroaktivizmom nego pojedine nvo ali to se ocito ne racuna i sve me to podseca na komunizam kad se vrednovanje svodilo na imanje ili neimanje crvene knjizice a sve ostale vrednosti i aktivnosti tog pojedinca su potpuno nebitne ako nije sluzbeno crven
druga stvar koja iritira one protiv kojih protestvujemo, a kazem protiv jer sva pride kampanja izgleda bas tako, jeste predstavljanje nase populacije kao nekakvog seksualnog pokreta sto opet daje povod javnosti da nas izjednaci sa ostalim vrstama seksualnih prestupnika i manijaka
ne mogu da nadjem jedan od predloga za plakat pride 2010 koji je izgledao bas tako seksualno razvratno ili cak iritirajuce
mislim da treba staviti akcenat na neobavestenost o slicnosti i normalnosti unutar homoseksualne i hetero veze koja samo u jednoj sasvim nebitnoj tacki odstupa od ocekivanih normativa, a ne na razliku jer razlika je nesto cega se obican smrtnik plasi i reaguje buntovno ili histericno (slicno je sa neshvatanjem umetnika ili naucnika koji su "drugaciji") i nikako se ne sme dopustiti heterofobija
javnost je potpuno neobavestena koliko je pripadnika lgbt upravo neko njihov blizak, omiljen, voljen i neko koga postuju, neko ko je jednostavno normalan i neko ko ih apsolutno nicim ne ugrozava
javnost je neobavestena o bilo cemu vezanom uz lgbt populaciju a aktiviste se oglasavaju jednom godisnje kada dodje vreme za pride
mislim da je upravo javna edukacija preko potrebna a ovo me asocira na ponasanje i razlike izmedju katolicke i pravoslavne crkve
pravoslavna se ponasa nesto nalik nama i ceka da im se dodje na noge i vrlo grubo vrednuje vernike po tome jesi li im ili nisi presao prag a dalje ih bas briga koliko si im blata preneo preko praga i koliko je neko blizi bogu svojim delima i stavovima jer je taj eliminisan u startu samim time sto nije presao prag dok katolicka crkva udara na sva vrata, svuda se gura i edukuje, edukuje i edukuje, zove i priziva i ne sudi grubo kao komuniste, kao pravoslavci kao nasi aktivisti
... mnogo smo nespremni da kazemo bilo sta i bilo koga ubedimo u bilo kakvu jednakost a svakim propalim prajdom sve ce nam biti teze ostvariti bilo koji cilj
kad pomenuh propali prajd smatram ga propalim jer je merilo vrednovanja za pride (za obe strane) da li se ili nije doslo tj prosetalo od tacke A do tacke B a to sto niko ne kapira ama bas nista o setacima, za taj detalj bas briga ama bas svakoga ko je uzeo u svoje ruke da bude vodja organizator ili zastupnik
toliko od mene, za sada
do ponovnog javljanja molim za pljuvanje na koje sam navikla
p.s. pogresan je odgovor da se edukacija javnosti sprovodi u dovoljnoj meri
i pogresan je odgovor da je takvo nesto nemoguce jer je iscrpljeno tek 0.01% mogucih ideja i nacina da se predstavimo kao nepretnja drustvu kao nesablasna pojava ili anomalija bilo koje vrste