Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Hans
Ulix napisao:
Ako neko piše grozne stvari o Srbiji, mene to ne dotiče. Posebno zato što su istinite. Popeye ima pravo da pljuje po Srbiji, kao što i ti i ja imamo pravo dap ljujemo po Hrvatskoj, Kini ili Indiji. Samo što mene mrzi to da radim, ne dotiče me se.

(I odakle ti ideja da sam ja svima autovan? Ako i stajem na stranu suprotnu od tvoje na nekim temama, to je zbog tvog nastupa, dođeš pa deliš packe ljudima, nipodaštavaš autovanost, a to je prosto nekoristan politički stav.)
A pa nemamo mi pravo. Ja sam dobio opomenu kada sam rekao da ne razumem hrvatski. To je bilo dvosmisleno rečeno jer je značilo da ne razumem jezik kojim on pokušava da mi se obrati, misleći na sukob mišljenja.

Popeye i kompanija nisu dobili nijednu za razne bljuvotine koje je izneo.

U kom si to tačno postu zaključio da ja nipodaštavam autovanost? Nipodaštavam profitabilnost toga kakvu sprovodi Azdejković i svi oni koji su očekivali Nobela nakon autovanja a ne rešenost pojedinca da skine sa sebe zmijsku košuljicu zarobljenosti. Ne paziš.
By Hans
Popeye napisao:
Hans napisao:
prestani lagati, pobogu. :roll:
Nemoguće da su te banovali zbog mene? :giggle:

Ako jesu, onda brišem ovo.
Ako nisu, moraš onda biti još jednom banovan, meni za gušt. :bye:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Po*ebite se molim vas, i svršite s tim prepirkama!
Doprinesite boljoj i mirnijoj budućnosti.
By Hans
Dirrty napisao:Po*ebite se molim vas, i svršite s tim prepirkama!
Dakle, TO bi želeo da vidiš!!
By Ulix
Hans napisao: A pa nemamo mi pravo. Ja sam dobio opomenu kada sam rekao da ne razumem hrvatski. To je bilo dvosmisleno rečeno jer je značilo da ne razumem jezik kojim on pokušava da mi se obrati, misleći na sukob mišljenja.

U kom si to tačno postu zaključio da ja nipodaštavam autovanost? Nipodaštavam profitabilnost toga kakvu sprovodi Azdejković i svi oni koji su očekivali Nobela nakon autovanja a ne rešenost pojedinca da skine sa sebe zmijsku košuljicu zarobljenosti. Ne paziš.
Popeye je dobijao opomene, bio je čak i banovan dva, tri puta.
Meni ne smeta ni profitiranje na autovanosti zato što treba imati muda pa se autovati na takav način u Srbiji. S tim da ozbiljno sumnjam da neko dobija pare zato što je autovan na TV-u. (Ovo je off, ali hajde: meni kod Azdejkovića smeta što on prosto nije dovoljno pametan da bi dobro provocirao, već histeriše okolo bez ikakvog smisla i to je onda aktivizam na nivou "književnosti" Mirjane Bobić Mojsilović.)
I kod tebe, kao i kod ambasadora Konuzina ( :lol: ) često je važniji ton od onog što zapravo napišeš. To možda nije namerno, ali se vrlo jasno vidi. A ja vrlo dobro pazim, jer te iz nekog svog mazohizma redovno čitam. ;)
By Hans
Ulix napisao: I kod tebe, kao i kod ambasadora Konuzina ( :lol: ) često je važniji ton od onog što zapravo napišeš. To možda nije namerno, ali se vrlo jasno vidi. A ja vrlo dobro pazim, jer te iz nekog svog mazohizma redovno čitam. ;)
Dešava se. :)

Ovo iznad da je ok profitirati se meni ne dopada jer moja seksualnost nije Zeleni venac, već moja privatnost i deo mene.
Ako se pojavim na Prideu, ne želim da se to tumači kao seksualna sloboda jer se niko ne seksa na ulici, već sloboda u društvenom smislu.

A od iskona se taj sufiksoid -seksualac ustoličio i ne miruje. Sve nas definiše na osnovu naših seksualnih afiniteta a mi smo zaboravili da treba da bude mnogo iznad toga čitava ta priča o mestu u društvu i ravnopravnosti.
Korisnikov avatar
By Misfit
Hans napisao: Ja sam sam rekao da ne verujem u aktivizam, već u zakon. Čvrst zakon koji će definisati slobodu i klipane smestiti na njive da oru ako ga ne budu poštovali. I tu je veza prvog sa drugim. To je za one koji ne umeju da čitaju između redova. Ova optativna rečenica znači krajnji cilj, moju želju a nikako ono što si ti sebi uvrteo/la.
Ti izgleda kao da ne živiš na planeti Zemlji, već u nekom svom svetu koji je moguć samo unutar skučenih granica tvoje glave. Unutar uma koji ne prestaje da konstruiše potpuno autistične besmislice.
Hans napisao: Ja nisam aktivista. Da jesam i srpski gejevi bi mnoooogo morali da se menjaju a ne samo država. ;)
Tačno sam znao da ćeš ovo da kažeš, i ujedno sam sebi prigodno uskočiš u usta. Tvoj aktivizam koji sam pomenuo, međutim, nije nikako upotrebljen bez sarkazma.
By Hans
The Misfit napisao:
Hans napisao: Ja sam sam rekao da ne verujem u aktivizam, već u zakon. Čvrst zakon koji će definisati slobodu i klipane smestiti na njive da oru ako ga ne budu poštovali. I tu je veza prvog sa drugim. To je za one koji ne umeju da čitaju između redova. Ova optativna rečenica znači krajnji cilj, moju želju a nikako ono što si ti sebi uvrteo/la.
Ti izgleda kao da ne živiš na planeti Zemlji, već u nekom svom svetu koji je moguć samo unutar skučenih granica tvoje glave. Unutar uma koji ne prestaje da konstruiše potpuno autistične besmislice.
Jao, ti si jedan od onih što bi u NATO pre nego što se uđe u EU?

Uvredio si me 4 puta u dve rečenice a ništa nisi rekao i dalje što bi potvrdilo da si shvatio tezu da se ne može prečicama do cilja dok se neki bitniji ciljevi ne ispune.
By Ulix
Hans napisao: Ovo iznad da je ok profitirati se meni ne dopada jer moja seksualnost nije Zeleni venac, već moja privatnost i deo mene.
Ako se pojavim na Prideu, ne želim da se to tumači kao seksualna sloboda jer se niko ne seksa na ulici, već slobodna u društvenom smislu.

A od iskona se taj sufiksoid -seksualac ustoličio i ne miruje. Sve nas definiše na osnovu naših seksualnih afiniteta a mi smo zaboravili da treba da bude mnogo iznad toga čitava ta priča o mestu u društvu i ravnopravnosti.
Kada sam počinjao da studiram, imao sam potrebu da se bavim aktivizmom i tada sam bio spreman da od moje seksualnosti napravim Zeleni venac. Razlog zašto sam naposletku od toga odustao je upravo taj - meni to ne prija; nije me strah, nemam problem to da uradim, ali naprosto to nisam ja. A nisam ni dovoljno strpljiv ni taktičan da bih se aktivizmom bavio. Dakle, to meni ne leži. Razumem te.
Ali takođe smatram da je odlično što ima ljudi koji mogu to da rade i nadam se da će ih biti sve više i nadam se i da će profitirati od toga jer to zaslužuju. U krajnjoj liniji, od toga ćemo na duže staze i ti i ja da profitiramo.

Naravno da nas naša seksualnost definiše, mnogo više nego bolesne heteroseksualce. Sama činjenica da je to identitet koji nam je zabranjen na neki način, čini ga važnijim od mnogih drugih.
A možda ti bude interesantno i ovo da pročitaš: http://en.wikipedia.org/wiki/Cass_Identity_Model

:sesir:
By Hans
Drago mi je Ulixe da me ipak za ponešto razumeš.

Aktivista mora da bude svestran i informisan čovek a ne da od nas koje zastupa pravi burlesku koja će da zabavlja jedne a da budi bes u drugima.
Korisnikov avatar
By Misfit
Hans napisao:
Jao, ti si jedan od onih što bi u NATO pre nego što se uđe u EU?

Uvredio si me 4 puta u dve rečenice a ništa nisi rekao i dalje što bi potvrdilo da si shvatio tezu da se ne može prečicama do cilja dok se neki bitniji ciljevi ne ispune.
Ne znam šta da ti kažem za NATO i EU, osim toga da je ovo odličan primer kako sasvim proizvoljno izmišljaš i projektuješ.

Ja tebe uopšte nisam uvredio, već komentarisao tvoje stavove koji su zaista... pa, lepršavi. Ali izgleda da ti je teško da razgraničiš ove dve stvari, pa ideš ad hominem linijom i pominješ nekakve godine, omatorelost, etc, kod ljudi sa kojima diskutuješ.

Način na koji razmišljaš je previše linearan, a racionalizacija ti ne seže previše duboko. Zakoni nisu nikakva garancija, postoji ogroman jaz između onoga što je zapisano i onoga što se čini, a ako zaista misliš da je društvo tako kruto i jednostavno ustrojeno - prvo da mi udarimo zakon, pa tek tada sve ostalo - onda ti je rezonovanje veoma naivno. Od tačke A do tačke B, nice and easy, bez preskakanja koraka, moliću lepo.
By Hans
:roll:

Komika.
Ako država može da plaća po 4 kontrolora u jednom autobusu i da za to postoji zakon, može onda i ozbiljnije da se pristupi Zakonu protiv diskriminacije.

A u osnovi toga leži politička volja. Trenutna politička volja građana ide dotle da ima bipolaran stav prema sopstvenim političkim i predizbornim stavovima.

Da li ti je sada jasnije? Mislim, ja jako lepo i crtam, pa ti reci...

p.s.
A što se tiče starosti, mogao sam napisati i iskustvo.Nema pežorativnu konotaciju već više ide u smislu: Gde si bio do sada?
Ne može mene neko ko je duplo stariji da okarakteriše kao p***u jer je on izašao na Pride sa 45 godina a ja se rodio otprilike kad je on bio u mojim godinama.
Je l' ti ni to nije jasno?

:trep:
By Hans
Popeye napisao:
Hans napisao:
Aktivista mora da bude svestran i informisan čovek a ne da od nas koje zastupa pravi burlesku koja će da zabavlja jedne a da budi bes u drugima.
nesto ovako? :elvis:

http://www.slobodnadalmacija.hr/Kultura ... fault.aspx
Je li ovo Boris Jeljcin? :giggle:

Da, nešto tako, s tim što nisam fan spuštanja seksualnosti na dionizijski kult.
Potrebna nam je savremena 'Gozba'. :)

I f***, ličiš na mene u osmom razredu. :lol:
Korisnikov avatar
By Misfit
Hans, ti se veoma jasno i lepo izražavaš, pismen si, međutim problem je u tome što su ti stavovi nedovoljno promišljeni i vazdušasti.

Kako mali Perica zamišlja... fill in the blank. Ako mogu kontrolori, onda se može i protiv diskriminacije. Sure, why not. :roll:
By Hans
E vidiš upravo tu negde nestaje i volja sa tim tvojim why not...Može! Na pritisak mora pritiskom.

Kako ja volim da kažem, sve i da lgbt populacija dobije pravo stupanja u brak, sklopila bi se tri.

Sve i da Srbiji vrate Kosovo, preoteli bi ga Amiši.

I tako u krug.
Korisnikov avatar
By Misfit
Samo mi prvo da vidimo šta je sa zakonima, pa će onda taj "Yes, we can!" duh da procveta. Ali ništa pre toga. Nikako. To bi već bilo nakaradno i zbrda-zdola.
By Glasnik
^

S ovim se ne bih složio.
Mora paralelno da se radi i na zakonima i na 'Yes, we can!' duhu.

Ne može jedno pa drugo. :shrug:
By Hans
Svakako se ježim stavova poput 'Pride je u redu ali ima važnijih pitanja'.

Sva pitanja su važna. On treba da se dešava paralelno sa barikadama u Jarinju jer drugačije neće doći na red.

Samo sam tvrdio da, ako taj Zakon o diskriminaciji zaista garantuje slobodu na Prideu i sigurnost, zašto onda nije tako?
I moje piskaranje de lege ide u tom smeru.
Korisnikov avatar
By Misfit
Glasnik napisao:^

S ovim se ne bih složio.
Mora paralelno da se radi i na zakonima i na 'Yes, we can!' duhu.

Ne može jedno pa drugo. :shrug:
Glasniče, naravno da mora da se radi paralelno, na više frontova, a ne linearno da se kljuca jedno po jedno zrno. Post mi je bio posprdan odgovor na Hansove komentare.
Hans napisao: Samo sam tvrdio da, ako taj Zakon o diskriminaciji zaista garantuje slobodu na Prideu i sigurnost, zašto onda nije tako?
Da li si ti svestan šta sve pišeš? Ili stalno iznova formiraš svoja mišljenja u zavisnosti od toga na koji post odgovaraš?
By Hans
The Misfit napisao:
Hans napisao: Samo sam tvrdio da, ako taj Zakon o diskriminaciji zaista garantuje slobodu na Prideu i sigurnost, zašto onda nije tako?
Da li si ti svestan šta sve pišeš? Ili stalno iznova formiraš svoja mišljenja u zavisnosti od toga na koji post odgovaraš?
Apsolutno jesam. Govorili smo o zakonu i o tome govorimo sve vreme?

Ali reći ću da nisam jer mi je draže da budem lud nego da svaki svoj post cepam na atome.
Korisnikov avatar
By Galateja
Kriza autoriteta doprinosi da stav omladine bude ovakav. Srećom, sve što je kruto lako se i lomi. Identitet klinaca je nestabilan i na njih može da se utiče mudrom politikom. Problem su 'intelektualci' i 'vođe' kojima odgovara takvo stanje u društvu, koji svesno prave podlogu za navedene stavove i koji manipulišu. Problem je fabrika budala kao projekat, da tako kažem.
Закључак ове конверзације се, изгледа, своди на ригорозне казне!
Мислим да сам то написао међу првим постовима на овом форуму уопште.
Ту леже моји најрадикалнији ставови - смртна казна (само за психијатријске, насилне случајеве без могућности "поправке") - смртна казна би се обављала без оштећења организма чији би се органи затим употребили да спасу живот људи којима је то неопходно, друштвено користан рад по типу мобе и, када држави крене неке симболичне надокнаде. :)
Држава са озбиљним приступом судству и спровођењу казни као и егзацербацијом истих и те како се може обрачунати са деструктивним структурама становништва.
А што се другачијих ставова тиче, ту је едукација неприкосновена...
Korisnikov avatar
By crni90
http://www.e-novine.com/drustvo/48245-P ... anika.html

ljudi, ovo je postala ludnica!šta je to bre ušlo u narod :@
eksplozija nasilja na balkanu i frustracije zbog ekonomske krize neće doneti ništa dobro
više nikog ne smeš ni da pogledaš a da ne rizikuješ batine

rešenje je: pobiti govna! ozbiljno mislim da ako huligani opet počnu (recimo na gej paradi) da urnišu beograd, ili napadnu povorku, da policija ima pravo da bez milosti puca!
Нисам схватио твоје становниште по питању линка који си окачио па бих те молио да ми га појасниш...
Сматраш да курветина, Наташа Кандић, има право?
Korisnikov avatar
By crni90
speedygonsales napisao:Нисам схватио твоје становниште по питању линка који си окачио па бих те молио да ми га појасниш...
radi se o tome da je na balkanu došlo vreme da moraš paziti kakvu frizuru nosiš, jer ako se to ne dopadne nekom huliganu (čitaj "čuvaru plemena" :) ), postoji šansa da te kući vrate u plastičnoj kesi u delovima :)

jasnije? :)
Сматраш да курветина, Наташа Кандић, има право?
kakvo pravo? nešto si pobrkao...
i zašto je nataša kandić kurvetina ? :) :) zato što je dokazala da su i srbi činili jezive zločine etničkog čišćenja na kosovu, što "kompromituje" tvoju plemensku zajednicu (Srbe) :D ?

ako imaš dokaze da nataša kandić uzima pare kao nadoknadu za seksualne usluge, u tom slučaju ću prihvatiti da je kurva. ako mi još dokažeš da je teška, prihvatiću da je kurvetina :) :) :)
By Ulix
speedygonsales napisao: Сматраш да курветина, Наташа Кандић, има право?
Usput budi rečeno, ta "kurvetina" je prva počela da pravi spiskove nestalih Srba na Kosovu. I prva je iskopala informacije o trgovini organa na Kosovu.
zato što je dokazala da su i srbi činili jezive zločine etničkog čišćenja na kosovu, što "kompromituje" tvoju plemensku zajednicu (Srbe) :D ?
Је л' тај кез као неки вид провокације упућен мојој племенској заједници?
Чиме је то Наташа Кандић доказала "језиве злочине"? Она само витла измишљењним и пренадуваним цифрама и, да је на мени, прогласио бих је непријатељем државе и забранио улазак у Србију под претњом доживотне затворске казне!
Са друге стране само се о наводним српским злочинима прича. Хрвати славе егзодус и елиминацију Срба као национални празник а ми се правимо луди. Ми зато нападамо сами себе и имамо Наташи Кандић на томе да захвалимо.

О томе зашто је курва. Курва је у пренесеном значењу. Знаш за изреку "ко о чему, курва о поштењу". Исто тако, будући да дотична нема грама поштења и интегритета као ни осећај националне припадности, је и сама курва, у најпогрднијем и најодвратнијем значењу те речи. Будући да је велика и најгласнија отуд курветина (можда курвештија, нисам сигуран који лексички облик је тачнији).
Додао бих још и усташка, ружна курветина, чисто да будем јаснији!
Usput budi rečeno, ta "kurvetina" je prva počela da pravi spiskove nestalih Srba na Kosovu. I prva je iskopala informacije o trgovini organa na Kosovu.
То није тачно. Иако се то, у Србији, знало од вајкада, Дик Марти је спровео сопствену истрагу, будући да је имао приступ документима, и тек је он захтевао истрагу пошто је, и званично, поднео извештај.
Korisnikov avatar
By crni90
Ulix napisao: Usput budi rečeno, ta "kurvetina" je prva počela da pravi spiskove nestalih Srba na Kosovu. I prva je iskopala informacije o trgovini organa na Kosovu.
tačno. karla del ponte i nataša kandić :D
Чиме је то Наташа Кандић доказала "језиве злочине"?
nisi odgovorio na konkretno pitanje. shvatiću to kao moje poentiranje :D
e sad, bolje da si postavio pitanje KOJE je zločine fond za humanitarno pravo raotkrio (samostalno ili u saradnji sa tužilaštvom za ratne zločine i hagom), ali dobro.
pitaš: ČIME je nataša kandić dokazala :) hoćeš da ti navedem metode kojim fond za humanitarno pravo istražuje i razotkriva zločine? pojasni pitanje...
Она само витла измишљењним и пренадуваним цифрама и, да је на мени,
opet paušalne tvrdnje bez ikakvih argumenata :)
navedi mi neku prenaduvanu i izmišljenu cifru koju je navela, a ne da pričaš na prazno :) ja ti na ovo mogu odgovoriti samo to da ništa nije izmislila ni preduvala, i navesti primere srpskih zločina protiv čovečnosti koje je ona razotkrila :)
прогласио бих је непријатељем државе и забранио улазак у Србију под претњом доживотне затворске казне!
da, to sam čekao :D nisi me razočarao

bezОБРАЗovac, ako mi se još jednom obratiš, molim te iznesi bar jedan kontraargument :) tvrdnje tipa: "ua, ona laže", nemaju nikakvu težinu :)
Је л' тај кез као неки вид провокације упућен мојој племенској заједници?
ne. izražavam slatkoću prema neupućenim zabludelim (zabludnelim :D) klincima
i da :) nisi mi dao dokaz da nataša kandić vrši intimne seksualne odnose uz novčanu nadoknadu
:) :) :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!