Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Hans
Blady napisao:Hoce li na kraju biti jedan forumaski brak ovde? :smug:
Mislim da ćemo se venčati 2kune i ja. Čuo sam da ima kuću u Dalmaciji. :roflmao:

(Ne znam za kuću ali je brak sa Orlando neminovan. :love: Ipak imam dobar genetski materijal. :) )
Korisnikov avatar
By *deni*
Hans napisao:Daaa? Ali to je fakat i jedini grad gde voda ima boju, ukus i miris. :lol:
Nije tačno. Bečej city također ima vodu sa bojom, ukusom i mirisom - čuvenu žutu pijaću vodu sa arteških bunara.
:yes:
Korisnikov avatar
By 2kune
Hans napisao: Mislim da ćemo se venčati 2kune i ja. Čuo sam da ima kuću u Dalmaciji. :roflmao:
well... ne samo jednu... a po prirodi sam višestruki bigamist... :alexis:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Hans napisao:Daaa? Ali to je fakat i jedini grad gde voda ima boju, ukus i miris. :lol:
Pa dobro ja fakat ionako vec deceniju kupujem flasiranu vodu...nemozes sve imati i liberalno okruzenje i cistu pijacu vodu :lol:

Ako je to ustaški pristup, onda je i moj pristup ustaški. Jer meni ne znači ništa da se promene dese za pedeset godina. Ja hoću promene sada i odmah, ovog momenta, jer ću za 50 godina možda biti mrtav ili jednom nogom u grobu i sloboda mi neće značiti onoliko koliko mi danas znači.
Није усташко желети промене, па чак ни промене одмах, него начин на који се долази до закључка да су промене неопходне, стављајући Србију, и њу углавном, у искључив негативни контекст. Желети промене одмах је само нереално јер се ништа преко ноћи није десило. Сад одмах да променимо образовни систем, чекаћемо сигурно пет година док видимо неке задовољавајуће резултате. Наравно, није нормално ни чекати педесет година...
A i ti mladi nažalost jesu naša budućnost. I prilično je zastrašujuće da je budućnost na leđima neobrazovanih, nepismenih, prljavih, verovatno mentalno retadriranih fašista.
То стоји али то је проблем образовног система, као што сам више пута напоменуо на овом форуму. Ту лежи коренит проблем Србије и само тиме, а не парадом, ћемо успети да променимо мишљење јавног мњења, и, након тога, успети да кренемо у радикалнију пропаганду.
Korisnikov avatar
By Vel boy
speedygonsales napisao: Желети промене одмах је само нереално јер се ништа преко ноћи није десило. Сад одмах да променимо образовни систем, чекаћемо сигурно пет година док видимо неке задовољавајуће резултате. Наравно, није нормално ни чекати педесет годинa
pa, bolje je za pet godina ako se odmah krene u poboljshavanja nego za pedeset godina ako se kasnije krene.
s tim shto je sve to trebalo krenuti josh pre dvadeset-trideset godina......

dakle, poenta je da se u zemljama ex-Yu uklj. Srbiju vec tro-decenijski KASNI, a ne "ne odmah jer se nishta preko noci nije desilo".

ono u vezi popaja, pa, nadam se da nisi u pravu mada to je izmedju vas dvojice. ja smatram (a mozebit' da greshim) da je popaj samo energichno protiv bilo chijih nacionalist.shovinist.patrijarhalist.heteroseksist. stvari.
pa, bolje je za pet godina ako se odmah krene u poboljshavanja nego za pedeset godina ako se kasnije krene.
s tim shto je sve to trebalo krenuti josh pre dvadeset-trideset godina......
:wink:
ono u vezi popaja, pa, nadam se da nisi u pravu mada to je izmedju vas dvojice. ja smatram (a mozebit' da greshim) da je popaj samo energichno protiv bilo chijih nacionalist.shovinist.patrijarhalist.heteroseksist. stvari.
Може бити. Може бити да и ја претерам са називањем, будући да ме неке ствари лако изведу из такта ;)
Korisnikov avatar
By *deni*
Popeye napisao: doduse, skuzio sam na koga me podsjeca hans sa svojim stavovima: na lika kojeg je u 'ko to tamo peva' glumio danilo bata stojković. :party:
:krezavi:

''
By Glasnik
'Imate 100 godina, govorite gluposti!'

:smeh:

Svaka čast Popaju što se setio, a Deniju što je klip pronašao. :lol:
By Ulix
speedygonsales napisao:

Ako je to ustaški pristup, onda je i moj pristup ustaški. Jer meni ne znači ništa da se promene dese za pedeset godina. Ja hoću promene sada i odmah, ovog momenta, jer ću za 50 godina možda biti mrtav ili jednom nogom u grobu i sloboda mi neće značiti onoliko koliko mi danas znači.
Није усташко желети промене, па чак ни промене одмах, него начин на који се долази до закључка да су промене неопходне, стављајући Србију, и њу углавном, у искључив негативни контекст. Желети промене одмах је само нереално јер се ништа преко ноћи није десило. Сад одмах да променимо образовни систем, чекаћемо сигурно пет година док видимо неке задовољавајуће резултате. Наравно, није нормално ни чекати педесет година...
A i ti mladi nažalost jesu naša budućnost. I prilično je zastrašujuće da je budućnost na leđima neobrazovanih, nepismenih, prljavih, verovatno mentalno retadriranih fašista.
То стоји али то је проблем образовног система, као што сам више пута напоменуо на овом форуму. Ту лежи коренит проблем Србије и само тиме, а не парадом, ћемо успети да променимо мишљење јавног мњења, и, након тога, успети да кренемо у радикалнију пропаганду.
1. Srbiju je jako teško staviti u pozitivan kontekst jer se uglavnom ovde dešavaju samo negativne stvari. Međutim, tvoj nacionalistički organ povredi to što Srbiju argumentovano i elokventno kritikuje Hrvat, hajde da se ne lažemo.

2. Problem jeste i u obrazovnom sistemu, ali je pre svega problem u roditeljima fašistima koji su odgojili male fašiste i u državi koja sve to podržava.
Korisnikov avatar
By Stripi
ti ženu znaš?

About Nikita Nesto o meni? Pa...sve sto treba da znate, znate.

Molim ljude koje ne poznajem u RL da mi ne salju zahteve za kontakt listu jer ce svakako biti odbijeni.
Korisnikov avatar
By belch
ne znam je, al znam ljude koji je znaju
Međutim, tvoj nacionalistički organ povredi to što Srbiju argumentovano i elokventno kritikuje Hrvat, hajde da se ne lažemo.
Једино што је случај са тим је елоквентно. Од аргументације врло танка сламка.
А што се тиче мог повређеног "националистичког" органа. Није повређен, врло је активан и бори се да Хрвати престану да лажу и дезавуишу. Све је са њима заташкано - почевши од њихове улоге у другом светском рату када су се и Немци згражавали њиховом окрутношћу и немилосрдношћу, усташких покоља, Јасеновца, прогона и убиства Срба распрадом земље... Али, о томе нико не пише, док зато толеришете да Хрват дође и пљује Србију... И још га оправдавате, сажаљевате сопствено стање, вољни сте да дате и територију чак и за искру могућности да ће се ваша права више поштовати. О привреди и економији, зато, готово ни речи! ЕУ до бесвести условљава Србију и Косово сигурно неће бити крај, следећи је Санџѕк, то сигурно. Претпостављам да и то може да иде док, на послетку, од Србије не остане ништа, док год су ваше гузице, добро обезбеђене...
Korisnikov avatar
By Stripi
belch napisao:ne znam je, al znam ljude koji je znaju
Ja se sa tim ne bi javno hvalio :lol:
By Ulix
speedygonsales napisao:
Međutim, tvoj nacionalistički organ povredi to što Srbiju argumentovano i elokventno kritikuje Hrvat, hajde da se ne lažemo.
Једино што је случај са тим је елоквентно. Од аргументације врло танка сламка.
А што се тиче мог повређеног "националистичког" органа. Није повређен, врло је активан и бори се да Хрвати престану да лажу и дезавуишу. Све је са њима заташкано - почевши од њихове улоге у другом светском рату када су се и Немци згражавали њиховом окрутношћу и немилосрдношћу, усташких покоља, Јасеновца, прогона и убиства Срба распрадом земље... Али, о томе нико не пише, док зато толеришете да Хрват дође и пљује Србију... И још га оправдавате, сажаљевате сопствено стање, вољни сте да дате и територију чак и за искру могућности да ће се ваша права више поштовати. О привреди и економији, зато, готово ни речи! ЕУ до бесвести условљава Србију и Косово сигурно неће бити крај, следећи је Санџѕк, то сигурно. Претпостављам да и то може да иде док, на послетку, од Србије не остане ништа, док год су ваше гузице, добро обезбеђене...
Da li je Jasenovac kriv što su klinci u Srbiji danas zadrti, glupi nacoši?
Baš me briga za Hrvatsku u Drugom svetskom ratu. Baš me briga i za savremenu Hrvatsku. To je njihovo breme koje treba da nose, ne moje. I njihovi problemi koje moraju da rešavaju, a ne moji. Ono što mene interesuje jeste Srbija ovde i sada.
Baš me briga za Hrvatsku u Drugom svetskom ratu. Baš me briga i za savremenu Hrvatsku. To je njihovo breme koje treba da nose, ne moje. I njihovi problemi koje moraju da rešavaju, a ne moji. Ono što mene interesuje jeste Srbija ovde i sada.
Одлутали смо, језиво, од теме. Цела наша расправа водила се око тога зашто ја сматрам да су поједини постови усташког карактера! Отуд цео овај мој елаборат. Наравно да је приоритет - у се, и у своје кљусе!

Али, са друге стране, нама се данас суди а њима не. Много наших људи је осуђено, одведено у Хаг и, због рата смо били под санкцијама што нас је, у односу на Хрватску, уназадило 10 година! Они нису били никако кажњени па су се несметано развијали. Морамо се осврнути и на то да би схватили које смо грешке правили да их не би направили опет!
By Ulix
speedygonsales napisao:
Одлутали смо, језиво, од теме. Цела наша расправа водила се око тога зашто ја сматрам да су поједини постови усташког карактера! Отуд цео овај мој елаборат. Наравно да је приоритет - у се, и у своје кљусе!

Али, са друге стране, нама се данас суди а њима не. Много наших људи је осуђено, одведено у Хаг и, због рата смо били под санкцијама што нас је, у односу на Хрватску, уназадило 10 година! Они нису били никако кажњени па су се несметано развијали. Морамо се осврнути и на то да би схватили које смо грешке правили да их не би направили опет!
Sa ovom poslednjom rečenicom se potpuno slažem. Recimo da pogledamo da smo za sve svoje greške uvek krivili druge, umesto da smo za njih preuzeli odgovornost. :eureka:

I mani se tog "mi" i "oni" rezona. Popeye je postavio temu o omladini u Srbiji. Jako tešku temu. I u toj temi nema "njih", ovo se ne dotiče Hrvatske i nema veze sa Jasenovcem ili Gotovinom ili bilo čim Hrvatskim. Ovo ima veze sa Srbijom i srpskim društvom.
Korisnikov avatar
By Stripi
wow. Ni sankcije, ni vođeni ratovi, ni Milošević, samo je Haag bio kočnica razvitka Srbije.
Mogu samo još jednom reći :wow:
Jedan Sheky legne, drugi ustane.
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Stripi napisao:wow. Ni sankcije, ni vođeni ratovi, ni Milošević, samo je Haag bio kočnica razvitka Srbije.
Mogu samo još jednom reći :wow:
Jedan Sheky legne, drugi ustane.
Јеси ли уопште прочитао пост? Ја сам и навео да су санкције биле одговорне за највећи број економских проблема са којима се Србија и дан, данас суочава.
Био је у и Милошевић, наравно, али толико смо већ отишли у off topic да нисам хтео и њега да помињем.
Хаг није утицао на економску стабилност земље него сам њега навео само као метод условљавања од стране ЕУ. И Кина је вршила силне геноциде па је Хаг требао да се бави и њиховим питањем али су се они успротивили и тек када су им обећали имунитет од тог "суда правде" и преименовали га у суд за бившу Југославију, они су га благосиљали.
Korisnikov avatar
By Stripi
Pa ako je sud za bivu Jugoslaviju, kako to ispade da su samo Srbi tamo išli?

I da, i mene je sramota što nismo sami mogli riješiti svoje zločine i zločince, nego su nas uvjetovali da ih šaljemo tamo.
Ali to nije sramota Haaga a i nije Haag jriv za zločine, nego smo mi krivi i za zločine i za to što nismo imali dovoljno mudrosti da sami to riješimo.

A šta misliš koliko je četiri godine rata unazadilo Hrvatsku?
Нису само Срби ишли али су највише осуђивани! Кад је Харадинај први пут ослобођен па сада враћен, протоколарно, тада се видела сва пристрасност суда.
Кад је осуђен онај хрватски генерал цела Хрватска је жалила, а када Србија жали за својима онда смо ми ненормални.
Или, када је Перишић осуђен на 27 година затвора за помагање. Главни судија је био за ослобађајућу пресуду а двоје помоћних против и одрапили су га горе него нацистичког генерала. Такав преседан судсвтво не виђа често...
A šta misliš koliko je četiri godine rata unazadilo Hrvatsku?
Исто колико и Србију + ми смо имали 10 година наставак санкције!
Korisnikov avatar
By Stripi
Ma to je čitava zavjera protiv Srbije.
Добро, ајде да се манемо завере.
Теби није ни најмање сумњиво то што је један судија за ослобађање а двојица за скоро три деценије затвора?
Па то није уопште близу...
Или ослобађање Харадинаја. Мислиш да није ништа урадио те да је ослобођен?
Korisnikov avatar
By Stripi
pa kažem ja - zavjera.
Točno se znaju svi protagonisti u svim ulogama.
Inače, haaški sud je kao i svaki sud bepsrijekoran - nikad ne griješi.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!