Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/14 ... onjem.html

Pompoznim sletom u maniri socijalističkih parada, koji je obuhvaćao defile djece odjevene u stilizirane antičke odore ispod nedovršene, dvadeset i dva metra visoke 'trijumfalne kapije', a kulminirao puštanjem u upotrebu fontane pod spomenikom Aleksandru Velikom i koncertom najpopularnijih domaćih glazbenika, Makedonija je proslavila svoj dvadeseti rođendan. Ili, još preciznije – proslavili su ga stranačko vodstvo vladajućeg VMRO-DPMNE-a i njihovi simpatizeri

http://www.tportal.hr/kultura/kulturmik ... oplje.html

Prema planu autora projekta, centar Skoplja će za najmanje četiri godine krasiti petnaest novih, pretežno administrativnih zgrada, građenih u širokom stilskom rasponu od antike preko baroka do neoklasicizma. Oko njih će biti raspoređeni deseci spomenika znamenitih ličnosti i simbola iz makedonske povijesti, a preko rijeke Vardar bit će sagrađeno nekoliko novih mostova. Makedonski premijer Nikola Gruevski tvrdi da će cijeli projekt stajati tek 80 milijuna eura, no prema izračunima do kojih su došli mediji, cijena projekta će se popeti i do 200 milijuna.

''''

ovo je prebizarno. kako vrijeme odmice, imam sve vise postovanja za tita i komuniste. trebalo je pola stoljeca drzati sve te provincijalne balkanske nacionalizme pod kontrolom. :vruce:
Korisnikov avatar
By erkondisn
ja sam sve umislio da smo davno vec raspravljali o ovom projektu... il ne... :senilan:

i jeste. meni je zao da tito nije bio onoliko milostiv pa su 90te kojekakve aveti samo izvirale... a izviru i sad.
Korisnikov avatar
By Mars
I sto sad ne znam da postavim klip?!
edit: fala!

:)

Dakle obavezno pogledati klip i posebno obratiti paznju na "Spomenik na lav"...
Korisnikov avatar
By Srklet
odgledah :lol: o boze :lol:
hajde, ako su vec zeljeli ulupati stotine milijuna eura u nesto tako, zasto su izabrali najkičastija moguća riješenja?! pa to je kao neki treš lunapark, a ne suvremeni gradski trg...
Korisnikov avatar
By Mars
Popeye napisao:odgledah :lol: o boze :lol:
hajde, ako su vec zeljeli ulupati stotine milijuna eura u nesto tako, zasto su izabrali najkičastija moguća riješenja?! pa to je kao neki treš lunapark, a ne suvremeni gradski trg...
Ma sve se uklapa.

Kad im je vec nesto tako nakaradno palo na pamet da rade onda i treba da bude kicherica.
By sncbgd
a sto ovde svako malo nekog boli ona stvar sta se desava u drugim zemljama

kada ce ovde ljudi nauciti da ono sto rade bivse Yu republike ne treba da ih dotice vise no dogadjaji u Finskoj
a ne primecujem da se svaki cas raspravlja o glupostima u Poljskoj ili Potugalu
Korisnikov avatar
By Mars
sncbgd napisao:a sto ovde svako malo nekog boli ona stvar sta se desava u drugim zemljama

kada ce ovde ljudi nauciti da ono sto rade bivse Yu republike ne treba da ih dotice vise no dogadjaji u Finskoj
Zato sto su oni malo deficitarni sa tom robom.

A kod nas u regionu ih ima toliko da covek ne moze sve da ih registruje.

I nemoj da mislis da je to neki lokalni specijalitet: i ovdasnje novine su imale tekst o tome, onih dana kad su podizali spomenik Aleksandru (tj ne njemu (aha!) nego makedonskom junaku) i to u rubrici "Weird News"!

Sacuvao sam za arhivu mozda skeniram pa posaljem da vidis.
By sncbgd
Mars napisao: Zato sto su oni malo deficitarni sa tom robom.
A kod nas u regionu ih ima toliko da covek ne moze sve da ih registruje.
ama gluposti ima dosta i u Srbiji - nema potrebe da gledamo preko plota
evo uzmimo samo ovaj forum, popaja, stripija, 2kune i sta ces vise
da li oni provode toliko vremena na svojim lokalnim forumima koliko ovde?
Korisnikov avatar
By antibiotic
Interesantno kako postmodernizam rapidno cirkulishe oko globusa. U Las Vegasu barem ne zele da nas uvere kako je u cezarovoj palati boravio neki cezar ili nekad jednom prolazio tu negde blizu. Kada ovaj projekat u Skoplju bude bio zavrsen (ako bude) svakako ce im biti bitno da privuku sto vise turista, ali one vrste turista kojima je fascinantnije da vide "celu" anticku znamenitost, nego tamo neke rusevina juzno u Grckoj. Kao sto je nekom bolje da se vozi gondolom na tirkiznoj, cistoj vodi replike Venecije-trznog-centra u Las Vegasu, nego da se guse u smradu i prljavstini one stare Venecije u Italiji. Plus; dosta je jeftinije za shoping.

Fenomen ovog slucaja je i taj sto je mesto autenticno tj. tu je stvarno nekad bilo makedosko carstvo.
Zao mi je skopljana. Jos vise zalim one koji su ponosni na ovaj projekat.
No, za jedno 20, 50, 100 godina ce sve te zgrade biti dovoljno stare, da ce gomili posetioca biti sasvim sve jedno kada su napravljene.
Korisnikov avatar
By crni90
Popeye napisao:hvala, bas mi je trebao neki konkretan primjer provincijalnog balkanskog nacionalizma, i - onda si ti napisao svoj post. :party:
hah :lol: taj rad

ot: hleba i kicerajsko-falsifikatorskih igara beznacajne i propale drzave... sve ce to jednog dana biti albanija :bye:
Slika
Korisnikov avatar
By Stripi
sncbgd napisao: ama gluposti ima dosta i u Srbiji - nema potrebe da gledamo preko plota
evo uzmimo samo ovaj forum, popaja, stripija, 2kune i sta ces vise
da li oni provode toliko vremena na svojim lokalnim forumima koliko ovde?
Evo, ja ti odgovorim oma - ne, ne provodim nimalo na gay-hr-u, na kojem sam nekada visio možda i više nego ovdje. Postali su dosadni a ja sam se ovdje preselio nakon jednog malog privatnog brodoloma, koji se dijelom odvijao i preko gay.hr-a. A i postali su u međuvremenu dosadni.
Ovdje mi je zabavno. Nije li to komplament?
By sncbgd
ne kazu uzalud da je trava uvek zelenija u tudjem dvoristu
Korisnikov avatar
By Stripi
sncbgd napisao:ne kazu uzalud da je trava uvek zelenija u tudjem dvoristu
Upravo. I šta tome fali?
Korisnikov avatar
By gorilica
sncbgd napisao:a sto ovde svako malo nekog boli ona stvar sta se desava u drugim zemljama

:odlicno:
By Glasnik
:lol: za naslov. :)

A što se ove 'proslave' tiče, iako je potpuno bilo očekivano da će morati da izgrađuju istoriju odnekud, opet mi ih je žao jer ovim samo prave dalji razdor s Grčkom. Toliko. :shrug:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Postaće nova hit gay destinacija?
Korisnikov avatar
By 2kune
Dirrty napisao:Postaće nova hit gay destinacija?
to ti nema veze sa domicilnim stanovništvom... i split redovito posjećuju gay kruzeri... odnosno, posjećivali su dok nije bio prajd... :odbij:
Korisnikov avatar
By deran
meni je žao što se sve ovako odvija,i nije mi jasno (uz ogradu da sam školovan u socijalizmu),čemu bežanje od slovenstva i prisvajanje tuđih mitova,junaka etc...

i zaista je ružno sve...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!