Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

meni je to 'srbijanac' cak simpaticno, ima prizvik neceg egzoticnijeg, vedrijeg, neutralnijeg.. kao kad kazes: 'indijanac',...

- kada neki zeljan-srpskog-kurca hrvat kaze svom decku: "moj srbijanac" pa to je vrhunac emancupacije u srpsko-hrvatskim odnosima svih vrsta. :)

ne znam kako rec "srbijanac" zvuci u prosecnom hrvatskom uvetu i na sta asocijra, ali imam osecaj da rec "srbin" nije ona koja ce da pokupi vise simpatija.
Korisnikov avatar
By Mage
bas bleu napisao:oni, u stvari, nikada ne odu, jel da? :sigh:
nope... apparently not...
Korisnikov avatar
By Stripi
Bem ti novi forum....taman kad je sve radilo kako treba Junac prebaci na novo.
PAO SISTEM!
tako nekako :lol:

evo jedan autentično rvacki glas, don franjo jurčević :egzorcist:
http://www.kastav-crkva.com/blog2011/blog2011.html

TEŠKA TUGA ZAHVATILA (NE)PREDSJEDNIKA JOSIPOVIĆA

Njegovi prijatelji četnici i teške jugoslavenčine nisu ga htjele poslušati pa su se prije žestogog napada na svoju nekadašnju stoljetnu koloniju Hrvatsku, grdno okomili.

Josipović je očito i Tadiću i Jeremiću i Pupovcu savjetova da se sa ponovnim stvaranjem srbočetničke kolonije na ovim prostorima sačeka, ali jok: oni istrčavaju pred rudo. Oni na ovim prostorima ponovno hoće veliku Srbiju i to odmah i sada. Mislim da to neće ići iako se glavnina naše Hrvatske vojske nalazi u Afganistanu. Nije loše što je tim srbočetnicima odgovorila Jadranka Kosor, ali ako se samo na riječima ostane kao što se često događa, onda od Jadrankinom labujđeg pjeva nema ništa. Mislim da njima treba odgovoriti žestoko i to daleko većom mjerom. Kao prvo, Pupovcu oduzeti saborsku plaću i pokazati mu gdje je zapravo njegova prava domovina. Ako je njegova kritika Kosorčinog pozdrava hrvatskim generalima u Haagu iskrena, onda neka ne obmanjuje svoju srpsku zajednicu nego neka smjesta iziđe iz Jadrankinog i sramotnog HDZ-ovskog zagrljaja i tako prouzroči prijevremene izbore i pad sramotne HDZ-ove podmukle izdaje Hrvatske i hrvatskih interesa. Ako Jadranka Kosor ili bilo tko iz (ne)odgovornih na vlasti ima imalo petlje onda bi se trebali doista ugledati na potez srbočetnika Tadića koji je svome velikom obožavatelju i prijatelju Ivi Josipoviću javio da danas neće biti prisutan u Dubrovniku na nastupu srpske filharmonije. Time je Tadić jasno pokazao da bi radije volio da po Dubrovniku čuje zvukove topova i granata (zapravo paljenje guma!), nego svoju vlastitu srpsku filharmoniju. Znam da je to za Josipovića teška tuga, ali već će jugonostalgičar naći lijeka da prebrodi i tu krizu a u međuvremenu da sa Tadićem, Jeremićem i Pupovcem smisli štogod drugo što bi moglo naškoditi samostalnosti Hrvatske.

ja tu nigdje ne primijećujem da piše 'srbijanci'! :D
Nisu li Srbijanci i srbijanski ono što dolazi iz Srbije, pri čemu se misli i na nacionalne manjine npr. srbijanski Mađari?

Srpski je pritom ono što je u vezi sa pripadnošću srpskom narodu.

Koliko je Srbija srbijanska a koliko srpska nema poente raspravljati. Pokazaće vreme.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Jelek, anterija i opanci, po tome se znaju Srbijanci. :dance:

Elem, ja prvi koristim tu rec, relativno cesto kada su te teme u pitanju, ako treba da napravim razliku izmedju Srba u Bosni i prekodrinskih Srba. :njanja:
Korisnikov avatar
By Stripi
Ovaj Korvin je nekakvo ustaško jaje.
Korisnikov avatar
By Misfit
Sva sreća pa je Srbija fonetski zgodan toponim. Kako bi se slično uradilo za Hrvatsku?

Hrvatinac?
Hrvaćanin?
Korisnikov avatar
By Herald
Moooooze, hrvatinac lepse zvuci.
Korisnikov avatar
By Misfit
jesi siguran da to neće shvatiti kao još jedan oblik kolonizacije? :D
(čak su i ovakvi neki pojmovi kao kolonizacija kod nas smehotresno-patetični. :rida:)
Korisnikov avatar
By Stripi
Eniahu, da se vratimo na temu:
Jadranka Kosor napisao:"Srpski predsjednik mi već dva dana nešto poručuje i to obično u društvu uglednih gostiju", ljutito je danas reagirala Kosor dodajući kako će o "ljubljenju i neljubljenju" razgovarati s Tadićem kada se vide.
*

Da li je Jadranka Kosor zapravo srpsko kukavičje jaje?

*Koga zanima, može pročitati cijeli članak
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
ili srbijansko? :smug:

edit: i zagonetka za kraj: šta je starije: hrvatska kokoš ili srbijansko jaje?
Korisnikov avatar
By Stripi
nesam pametna.
Ne znam odgovor ni na prvo, ni na drugo pitanje.
rogan94 napisao:Kod nas u Crnu goru kad kazes za zenu Srbijanka, to ti je isto ko da si reko kurvetina, nema ti gore da je kaznis i uvredis.
Ka crnu kletvu da si joj bacio
A ja mislio da za Crnogorku nema gore nego kad joj kazu "Sin ti je peder".

Jel ovo napad klonova i pokusaj da na forumu ne bude smrtno dosadno, ili se prosto radi o budali?
Termin "srbijanac" nije nikakvo hrvatsko kukavičje jaje. Izmislili su ga Srbi "prečani" u Bosni, Vojvodini i Crnoj Gori kako bi označili Kneževinu Srbiju, koja je bila jedina slobodna "srpska" teritorija u to vreme.

Ovaj termin i dalje koriste Srbi u Bosni i Crnoj Gori da označe Srbe iz Republike Srbije, a mi Vojvođani ga koristimo da označimo stanovništvo koje živi između Save i Dunava i Vranja (tzv. Centralna Srbija). Čuo sam mnoge Beograđane kako srbijancima nazivaju ljude koji žive u južnoj Srbiji (okolini Niša).

Srbijanac može biti
1. stanovnik Republike Srbije - iz perspektive RS/BiH, CG i RH
2. stanovnik geografske Srbije (od Beograda do Vranja) -iz perspektive Vojvođana
3. stanovnik južne Srbije - iz perspektive Beograđana

a snezanina pesma ti govori ko su srbijanci i kako ih mozes poznati :smilegrin:
''''
jelek, anterija i opanci
po tome se znaju srbijanci :D
rogan94 napisao:Kod nas u Crnu goru kad kazes za zenu Srbijanka, to ti je isto ko da si reko kurvetina, nema ti gore da je kaznis i uvredis.
ajde muci jado
crnogorac - dukljanin - dupljanin :lol: vidi se da ste pederska nacija :lol: :lol:
oca mu jebem
Kod nas u Srbiju nesto slicno vazi za "shvedjanke" :D , samo sto tu nit' ko zeli da uvredi nit' se ko oseti uvedjenim. Cak naprotiv, blajhanim srbijankama se dopada ta titula, a nijedna svedjanka se do sada nije pozalila koliko je meni poznato, niti se zalio onaj koji imao priliku da upozna neku svedjanku :)
The Misfit napisao:Sva sreća pa je Srbija fonetski zgodan toponim. Kako bi se slično uradilo za Hrvatsku?

Hrvatinac?
Hrvaćanin?
Moja pokojna prabaka je hrvate nazivala "Krvati", a da to nije sama izmislila.
Dakle,
Kvrati
Korisnikov avatar
By Sheytan
bas bleu napisao:oni, u stvari, nikada ne odu, jel da? :sigh:
Umesto odgovora:

"Haški tribunal želi da svojim presudama proglasi Srbe jedinim odgovornim za ratna dešavanja na prostoru bivše Jugoslavije", rekao je predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila RS Nedeljko Mitrović Srni komentarišući presudu Haškog suda generalu Perišiću.

Mitrović je rekao da svaki borac može biti optužen po svim tačkama optužnice koje Tribunal stavlja na teret Perišiću.

Da to nisu subjektivne ocene srpskih boraca govori i podatak da je i predsednik sudskog veća, sudija Bakone Moloto ocenio, u suprotnom i izdvojenom mišljenju u presudi Haškog tribunala generalu Momčilu Perišiću, da pružanje podrške Vojsci Republike Srpske da vodi rat ne može biti izjednačeno sa pomaganjem zločina počinjenih u tom ratu. On je bio za oslobadjajuću presudu Periišiću, ali ga je preglasalo dvoje povremenih sudija.

Nema ni priloga koji idu u prilog potpunoj istini o Srebrenici, a švedski istraživač genocida Šel Magnuson istakao je, nakon emitovanja na Švedskoj televiziji SVT dokumentarnog filma o Srebrenici, da je tumačenje Haškog suda u slučaju Srebrenice u sukobu sa konvencijom o genocidu.

Magnuson je za švedski list ''Ekspresen'' naglasio da je Tribunal zaključio da je riječ o genocidu, ali dokazi o toku događaja su u suštini irelevantni jer se sudska klasifikacija ne oslanja na opšteprihvaćene kriterijume.

''Činjenica da su se dogodili ozbiljni ratni zločini - najgori u toku balkanskih ratova - ne `dokazuju` da je riječ o genocidu'', tvrdi Magnuson.

On je istakao da je ''tumačenje Suda u sukobu sa konvencijom o genocidu, prema kojoj mora postojati `namjera da se uništi, u potpunosti ili djelimično jedna nacionalna, etnička, rasna ili religijska grupa kao takva`, a ni jedna internacionalna pravna instanca ne tvrdi da se to dogodilo u BiH od 1992. do 1995''.

"Iako, dakle, rat u BiH ne predstavlja genocid, Tribunal posmatra masakr u Srebrenici kao genocid, uz pomoć inovacija `lokalni genocid` i drugih razmatranja nespojivih sa sadržajem konvencije", istakao je Magnuson.

Pod voćstvom promotera proustaške politike prema Srbima u Hrvatskoj,moderatora Stripija, kako se i očekivalo - samo se otvaraju teme protiv Srba i Srbije, postuju uglavnom forumaši iz Hrvatske tako da nema ništa što bi moglo da okrnji njihovo vidjenje o uzvišenosti “Oluje”, a poznato je da su Srbi iz SAD, izbeglice iz nekadašnje Republike Srpske Krajine, a sada građani SAD, tužili u Čikagu američku kompaniju L-3 MPRI za učešće u genocidu i progonu 200.000 Srba iz Krajine tokom operacije „Oluja“.

Kao dokaz umešanosti američke kompanije u te događaje priložen je i ugovor MPRI i Hrvatske o obuci hrvatskih oficira i vojnika.

Sud u Čikagu proglasio se nadležnim za taj proces, iako je kompanija MPRI (Militari profišn risors inkorporejšen) tražila da se suđenje odvija u Vašingtonu.

Bez obzira na ti kako će se završiti suđenje, ovaj proces mogao bi da ima veliki uticaj i na hrvatsku tužbu protiv Srbije i na srpsku protivtužbu protiv Hrvatske pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

I tako dalje, i tako dalje.

Javio sam se ne da bih se vratio na ovaj sramni folder o Društvu i politici na GS Forumu, već da još jednom konkretno ukažem na neprocenjivu grešku postavljanja Stripija za moderatora DiP-a.

Ili se to želelo i postići!?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!