Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

By Glasnik
Ptice stupaju u gej veze koje traju doživotno, otkrili su naučnici.

Oni su ustanovili da će ptice, ukoliko nemaju dodira s jedinkama suprotnog pola, da stupe u vezu s pripadnicima istog pola. Naučnici su proučavali australijske zebe, koje su poznate po tome što doživotno ostaju verne svojim partnerima.

Kada su rasle u grupama istog pola, više od polovine ptica je međusobno formiralo parove. Kada su u “mušku” grupu ubacivane ženke, pet od osam parova ih je ignorisalo i ostajalo sa svojim muškim partnerom. Kao i u vezi sa suprotnim polom, oni su bili “verni i privrženi”, sedeli su na grani jedni kraj drugih, zajedno su pravili gnezdo i pozdravljali se priljubljivanjem kljunova.

Dr Džuli Eli, autorka istraživanja sa Kalifornijskog univerziteta Berkli, kaže: - Odnosi između životinja su mnogo složeniji od obične reprodukcije. Moje istraživanje dovelo me je do ovog iznenađujućeg zaključka: jedinke istog pola sklapaju odnose koji su slični muško-ženskim odnosima.

...

Dr Eli kaže da u ptičjem svetu postoji nekoliko primera sparivanja jedinki istog pola; to recimo rade galebovi i albatrosi. U zarobljeništvu zabeležena su najmanje dva slučaja da su mužjaci pingvina dali prednost mužjaku prilikom izbora partnera umesto ženki.

Izvor:
http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanim ... -gej-ptica
Korisnikov avatar
By antibiotic
moram priznati da svi ti novinarski clanci o navodnom traganju za "gay" primerima medju zivotinjama i meni sve vise zvuce kao pokusaj da se nadje opravdanje za homoseksualnost,
i sve mi je vise nekako deplacirano, kao da to vec nije svima poznato, ili kao da i dalje nismo sigurni u svoju seksualnost.
ljudi nisu zivotinje, pa i da ne postoji ni jedan jedini "gay" primer u prirodi,
ne bi trebalo da nas zbunjuje. Homoseksualnost nije nastala usled globalnog zagrevanja, vec je ipak to pojava od malo ranije.
Ima nas dovoljno puno i dovoljno smo samouvereni da ne moramo vise da razmisljamo da li je to prirodno ili nije, vec se treba vise pozabaviti ljudskim pravima.

Naucna istrazivanja ove vrste su za gay ljude mogu biti interesantna kao neka vrsta refleksije, ili, ne znam, pronalazenje alternativnog nacina ponasanja u zajednici, a ne kao opravdanje.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Divna tema :love:
Nemam pojma za ostale ptice ali za golubove znam tj.za golubice da su proverene biseksualke :lol:
Kad nemaju muskog partnera, vijaju zenke, nisam sigurna kako se odredjuje aktivna/pasivna ali znam da zenka cesto snese jaje posle tog parenja, ono bude suplje ali ga ona sve jedno mazi, pazi i ususkava :sweet:
Korisnikov avatar
By haemoglobin
ovo je gluparija, ptice ne mogu da budu gay jer nisu ljudi, to su samo ptice jebeno. Gay je drustveni konstrukt. Homoseksualni odnosi izmedju bilo kojih zivotinja (ne samo zeba) su normalni i predstavljaju nacin za regulisanje odnosa u grupi..time se smanjuje konflikt izmedju muzjaka i samim tim i veca buduca sansa za prenos njihovih gena na potomstvo.
Korisnikov avatar
By spliff
ima sasvim pristojnih komentara...
Korisnikov avatar
By acid drop
:D nisam tako zamislila...
nisam nikad videla dve golubice u sred ljubavnog čina, pa mi je teško da ti objasnim ono što sam zamislila, ipak su to golubovi :awesome:
onak' simuliraju odnos goluba i golubice, pretpostavljam.
Korisnikov avatar
By Mage
Recimo da se slažem sa antibiotikom...

Smatram da je seksualni nagon ka osobama istog pola veoma interesantna pojava, s' obzirom da na prvi pogled izgleda kao da nema nikakve evolutivne koristi. Sa čisto naučne tačke gledišta, interesantno je proučavati primere "homoseksualnih" odnosa kod životinja, pogotovo jer nam to može dati uvid u poreklo, mehanizam nastanka, i funkciju homoseksualnosti.

Međutim, tražiti "izgovor" za ljudsku homoseksualnost u životinjskom cartsvu je apsurdno. Čak i da jesmo jedina vrsta koja upražnjava ovaj vid ponašanja, pa šta? Poprilično sam siguran da životinje ne znaju da rešavaju parcijalne diferencijalne jednačine, pa opet ne smatramo da ni mi ne bismo trebali.

Ovakva istraživanja su dakle interesantna isključivo sa čisto naučne tačke gledišta i ne bi smela/trebala da utiču na način na koji posmatramo ljudsku homoseksualnost.
Korisnikov avatar
By bern
super. eto argumenta u svađi sa roditeljima. "ja sam vinska mušica (golubica) koja diše punim plućima".
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Super. Eto mi priče kako sam izabrao nadimak na forumu. :D
By alexandermagic
Rupicola rupicola, vjeverice, je svakako i više nego sumLJiva već na prvi pogled zbog pojavnosti, šta ne ? Lav bi onda bio baš ono strejt looking/acting/tebrica/pravo muško za pravo muško/tetke krepajte bolesnik, ukoliko ih usporedimo sa ljudima. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
O bože. Nije ni mi palo do sad na pamet da se može povezati sa golden shower-om. Ne! :lol:
Zapravo, mene je mama oduvek zvala Pilić Milić, i onda su me i mnogi drugi zvali Pilić, Milić, Pile, Alfa Pile, pa u skladu sa tim nadimak Zlatna Ptica, jerbo je pile žuta ptica, a zlatna je onako poetičnije ili štagod. To je to.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!