Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Hellas

“The Lady Cheese Shop” je privremena umetnička instalacija Mirjam Simun, diplomirane studentkinje njujorškog Univerziteta koja se nada da će veština pravljenja posebnog sira podstaći ljude da razmisle o etičnosti moderne biotehnologije.

Simunova je izjavila da se nada da će njen sir navesti ljude da razmisle o različitim načinima na koje se ljudska tela koriste kao “fabrike” i proizvode krv, dlake, spermu, jajne ćelije i organe koje mogu da koriste drugi ljudi. I dok je transfuzija krvi najnormalnija stvar, na upotrebu majčinog mleka se i dalje podižu obrve.

efektivno...
Korisnikov avatar
By *deni*
Da izbegnem bilo kakve optužbe za mizoginiju i šovinizam zbog moje izjave da bi bilo baš zgodno i korisno da je priroda uredila da žene redovno daju po 2 do 3 litre mleka dnevno, naglašavam da bi u tom slučaju u obzir dolazila isključivo solucija da ženi pripada neprikosnoveno pravo raspolaganja svojim mlekom, uključujući i zaradu od istog, ako bi u igri bila i prodaja.
Niko ne bi imao pravo samovoljno da muze ženu, a i sam pokušaj nedozvoljene muže predstavljao bi krivično delo, za koje bi se izricala zatvorska kazna.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by The Misfit

Ako mi ga posluže u ljudskoj lubanji, kao eating vessel, što da ne. Najgore je kada se stvari rade polovično, pa čak i kada je u pitanju matrifagija.
:up: ^^

E, to! Samo sto ja zamisljam fondu varijantu, nabodes lepo na stapic pa u lobanju sa topljenim sirom i vuala.

Jbt kolko (uglavnom) prezirem konceptualnu umetnost.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by Drakche

Ako mi ga posluže u ljudskoj lubanji, kao eating vessel, što da ne. Najgore je kada se stvari rade polovično, pa čak i kada je u pitanju matrifagija.
zasto u ljudskoj lobanji?
nema potrebe za preterivanjem bez smisla, ovo je sasvim dovoljno.
meni se u ovom radu dopada sto ona u isto vreme radi nesto sasvim normalno i nenormalno.
the road of excess leads to the palace of wisdom. a i scull cup je kinda neat. :)
(ovo, naravno, govorim čisto za sebe.)
da, well, pretpostavljam da se umetnica vise interesuje za contemporary art kada spominje "eticnosti moderne biotehnologije", da svojim radom ne obuhvata celu istoriju covecanstva - ili neku daleku mracnu buducnost, sto i sam naziv govori; “The Lady Cheese Shop” zvuci very contemporary na svoj nacin.

Zapravo, hmm, zvuci kao nesto sto bi posle Marine Abramovic moglo da se nadje u nekoj od epizoda "sex and the city" :roll:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by Wilhelmina

Ne.
Kao sto ne bih pila niciju krv, mokracu ili spermu.
Da vazi... etika, moderna biotehnologija. Ako ustvrdimo da je primanje transfuzije i presadjivanje organa protivno prirodi retko ko ce reci da je taj stav 'etican'. A jeste neprirodno.
No, izrazito protiv bilo kakve eksploatacije bilo koga i cega samo zarad 'eto, tako, moze mi se'.
Kao po običaju, još jedno besmisleno preterivanje s tvoje strane.

Uporediti mleko, koje si i ti verovatno sisala (sem ako nisi odgajana na formuli) sa mokraćom je budalaština bez premca.
Žena iz sise mora da izbaci mleko, jer joj u protivnom sleduje upala mlečnih žlezda, a neke žene stvaraju više mleka nego što njihovom detetu treba, a desi se (mada izuzetno retko) da neka deca ne mogu da uzimaju mleko neposredno po rođenu zbog raznih zdravstvenih problema, pa majke žele da održe laktaciju dok im dete ne ojača da može da sisa.
Mleko je izuzetno zdrava i hranljiva supstanca i cela fama oko ljudskog mleka je u tome što ne može da se dobije u količini koja se dobije od jedne krave, ali postoje sasvim legitimni načini da se dođe do njega koji nisu nikakva eksploatacija ili hir.
Možda je preterivanje da se baš pije ljudsko mleko, pored ovoliko kravljeg ili kozjeg, ali upoređivati mleko sa krvlju, mokraćom ili spermom je degutantno (sad kad sam napisao ovu poslednu reč nisam iznenađen da si baš ti tako nešto napisala).
By Glasnik
Verujem da je taj sir i ukusan na neki specifičan način.

Zapravo, ne mislim da je ovde sir poenta. :lol:

Al ako se traži konkretan i isključiv odgovor onda je to: Da. :wundy:
Korisnikov avatar
By Misfit

zasto u ljudskoj lobanji?
nema potrebe za preterivanjem bez smisla, ovo je sasvim dovoljno.
meni se u ovom radu dopada sto ona u isto vreme radi nesto sasvim normalno i nenormalno.
the road of excess leads to the palace of wisdom. a i scull cup je kinda neat. :)
(ovo, naravno, govorim čisto za sebe.)
da, well, pretpostavljam da se umetnica vise interesuje za contemporary art kada spominje "eticnosti moderne biotehnologije", da svojim radom ne obuhvata celu istoriju covecanstva - ili neku daleku mracnu buducnost, sto i sam naziv govori; “The Lady Cheese Shop” zvuci very contemporary na svoj nacin.

Zapravo, hmm, zvuci kao nesto sto bi posle Marine Abramovic moglo da se nadje u nekoj od epizoda "sex and the city" :roll:
ma, bre, ne znam ja za tu umetnost. samo govorim kako bih ja taj sir voleo da jedem. nisam doduše bio ozbiljan. mislim, nemam problem sa ljudskim lubanjama, ako su dobro istrugane - ne bih baš jeo ostatke mozga svakog mufljuza - ali za majčinsko mleko bih već morao da razmislim. Visitor Q me je u tom polju dosta ogadio. :)

Slika
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Neobicno mi je drago sto si toliko fasciniran mojim postovima, stavise toliko da na svaki moras da odgovoris, ali svojim proseravanjima.
Originally posted by Kiborg

Kao po običaju, još jedno besmisleno preterivanje s tvoje strane.

Uporediti mleko, koje si i ti verovatno sisala (sem ako nisi odgajana na formuli) sa mokraćom je budalaština bez premca.
Žena iz sise mora da izbaci mleko, jer joj u protivnom sleduje upala mlečnih žlezda, a neke žene stvaraju više mleka nego što njihovom detetu treba, a desi se (mada izuzetno retko) da neka deca ne mogu da uzimaju mleko neposredno po rođenu zbog raznih zdravstvenih problema, pa majke žele da održe laktaciju dok im dete ne ojača da može da sisa.
Daj jedan opravdan razlog zasto bi bilo koja odrasla osoba konzumirala ljudsko mleko, prvenstveno namenjeno bebama? Cak i majke cija deca ne sisaju iz nekih razloga sigurno od njega ne prave sir, nego ga zamrzavaju, ili u slucaju izuzetne humanosti, svoje mleko dele sa majkama koje nisu te srece da mogu da doje. Svaka druga namena te supstance je, po meni, preterivanje.
Uzmimo u obzir i da je digestivni sistem novorodjencadi razlicit u odnosu na sistem odraslih, te novorodjencad MORAJU da konzumiraju majcino mleko koje je po sastavu za takvu ishranu predvidjeno (ili adaptiranu formulu, u slucaju da m. mleko nije dostupno). Odraslima je dostupno mleko krava, koza, svinja, magarica i ko zna jos koliko sorti, sve egzoticne do egzoticne, a neko se namerio bas na ljudsko. Bzvz.
Mleko je izuzetno zdrava i hranljiva supstanca i cela fama oko ljudskog mleka je u tome što ne može da se dobije u količini koja se dobije od jedne krave, ali postoje sasvim legitimni načini da se dođe do njega koji nisu nikakva eksploatacija ili hir.
Ako nesto nije protivzakonito ili nemoralno ne znaci i da je pozeljno i preporucljivo.

Možda je preterivanje da se baš pije ljudsko mleko, pored ovoliko kravljeg ili kozjeg,
Jeste.
ali upoređivati mleko sa krvlju, mokraćom ili spermom je degutantno (sad kad sam napisao ovu poslednu reč nisam iznenađen da si baš ti tako nešto napisala).
Sta ima lose u krvi, mokraci ili spermi?
Namerno izostavih tecnosti kao sto su znoj, pljuvacka ili pomenuti vaginalni sokovi, jer postoje svakodnevne akcije pri kojima odredjena kolicina tih tecnosti zavrsi u mojim ustima. Ali ni njih ne bih prikupljala, obradjivala i onda nudila okolo, pod izgovorom umetnickog performansa, na konzumaciju sebi ili drugima.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by *deni*

Da izbegnem bilo kakve optužbe za mizoginiju i šovinizam zbog moje izjave da bi bilo baš zgodno i korisno da je priroda uredila da žene redovno daju po 2 do 3 litre mleka dnevno, naglašavam da bi u tom slučaju u obzir dolazila isključivo solucija da ženi pripada neprikosnoveno pravo raspolaganja svojim mlekom, uključujući i zaradu od istog, ako bi u igri bila i prodaja.
Niko ne bi imao pravo samovoljno da muze ženu, a i sam pokušaj nedozvoljene muže predstavljao bi krivično delo, za koje bi se izricala zatvorska kazna.
priroda nije uredila da krave npr daju toiko mleka koliko daju, no su ljudi, ne znam tacno kako, uticali na njihovu evoluciju te proizvode mnogo vise mleka no sto je njima potrebno, pa imaju i bolove ako ih ljudi ne izmuzu etc, sto nikako nije u skladu sa prirodnim zakonima.

zelim reci, priroda nije tako uredila ni za krave, mi smo.

..

ot: bih, al ne kupovno, i ne sir.

probacu mleko majke mog deteta ako ga ikada budem imao.
Korisnikov avatar
By Insorcer
Bih probao ali ne od moje majke! ...za razliku od kravljeg mleka,po sastavu mnogo sličnije ljudskom je mleko svinja koje bih takođe probao. A isto kako probavam i svinjsko meso - jednako bih i ljudsko probao....no jebeni zakoni!!!
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa normalno..
Ja jedem i svinjsku krv, pripremljenu kao šnicle. :mljac:
Također se uvek radujem i barenim svinjskim jezicima sa senfom. Mnogo fin delikates. :mljac:
U principu mogu da jedem i pijem sve što je jestivo, a ne smrdi.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
sve bih ja po jednom strpala u usta.

e, da...ima li neko da mu nije mrsko da mi objasni zbog cega ne bi ako je mleko njihove majke u pitanju, ali bi ako je neka druga zena?
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by hlaefdige

e, da...ima li neko da mu nije mrsko da mi objasni zbog cega ne bi ako je mleko njihove majke u pitanju, ali bi ako je neka druga zena?
Zato sto je samo jedna majka. :drama:

Dala uciteljica domaci zadatak deci... da napisu pismeni sastav na temu:
"Samo je jedna majka".
I, javi se Perica da procita sastav: "Juce sam isao u radnju da mami
donesem mleka i hleba, i kad sam se vratio, mama me je
poljubila i dala mi cokoladu, i... samo je jedna majka".
Posle Perice javi se Djokica: "Juce sam vozio bicikl, pa sam pao i
oderao koleno i mama mi ga je previla i pomazila me po glavi i... samo
jedna je majka".
Javi se mali Milojica:
''Juce dosli neki gosti. Majka iznese litru rakije za gosti i ovi sve
popise. Posalje mene majka u spajzi da pogledam kol'ko je flasa jos ostalo.
Ja pogledam i viknem: Samo je jedna - majka".
Korisnikov avatar
By Insorcer

:up:

..zato što se preko mleka (recimo dioksini jedino tim putem) izlučuje gomila štetnih supstanci iz organizma žene, ne bih kušao mleko (pa ni sir pravljen od tog mleka) žene koja trideset godina puši cigarete, a poslednjih par godina pije silne antireumatike ...
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by Armand

..zato što se preko mleka (recimo dioksini jedino tim putem) izlučuje gomila štetnih supstanci iz organizma žene, ne bih kušao mleko (pa ni sir pravljen od tog mleka) žene koja trideset godina puši cigarete, a poslednjih par godina pije silne antireumatike ...
so your own mummy's not good enough? bad, bad boy ;)
Korisnikov avatar
By antibiotic
probao bih sir na toj izlozbi
ne bih naruciovao u restoranu
Korisnikov avatar
By Hellas
Zanimljivo mi je koliko ljudi je ovde odgovorilo da bi probali sir od majcinog mleka.
Kada sam pitala ljude licno, vecina se gnusala i pomisli na to.

Ja bih probala, jer ako sam mogla da pijem njeno mleko onda ga mogu i konzumirati u crvstom stanju.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!