Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Jedna njujorška galerija je gurmanima avanturistima ponudila da isprobaju tri vrste sira od majčinog mleka. “The Lady Cheese Shop” je privremena umetnička instalacija Mirjam Simun, diplomirane studentkinje njujorškog Univerziteta koja se nada da će veština pravljenja posebnog sira podstaći ljude da razmisle o etičnosti moderne biotehnologije.

- Sir je odličan za početak konverzacije. Neki ljudi ga vole, a drugi se gade- kaže Mirjam.

Ona je našla tri dojilje koje su pristale da joj daju svoje mleko od kojeg je napravila sir. Testiran je na bakterije i pasterizovan je.

Simunova je izjavila da se nada da će njen sir navesti ljude da razmisle o različitim načinima na koje se ljudska tela koriste kao “fabrike” i proizvode krv, dlake, spermu, jajne ćelije i organe koje mogu da koriste drugi ljudi. I dok je transfuzija krvi najnormalnija stvar, na upotrebu majčinog mleka se i dalje podižu obrve.

Prošle godine jedan njujorški kuvar je u sklopu večere u svom restoranu služio sir napravljen od mleka njegove supruge, a nešto pre toga proizvođač sladoleda iz Londona je počeo da otkupljuje žensko mleko i od njega pravi ledenu poslasticu.

Da li biste probali?

izvor: http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanim ... inog-mleka
By Sixto
I prvoj recenici se nada da ce ljudi da razmisle o eticnosti modene biotehnologije, a s druge strane navodi se da se na upotrebu majcinog mleka podizu obrve.

Kao dupe i oko. Zato je ona umetnica, a ne medicinski istrazivac.
Vuci siti, ovce na broju. Rodila nam se jos jedna Lejdi Gaga.
Korisnikov avatar
By *deni*
Što da ne, pa svi smo prvo sisali majčino mleko.
Uvek sam se pitao zašto žene imaju mleko samo dok imaju malu bebu.
Bilo bi baš isplativo kada bi neprestano imale mleko, da daju, recimo, po 2 do 3 litre dnevno.
Korisnikov avatar
By Tungi
^

Ja nisam sisao.

Odgajili me na laktovitu, cokolinu i kravljem mleku. :)

A majka je morala neke injekcije da prima, jer je imala otekline.
Korisnikov avatar
By Kittrie
jao a ja mislila da je ovo hipoteticko pitanje:
da li bi pila sir od mleka MOJE MAJKE ?

prvo pomislila: NE !!
a onda se setila da sam ga vec pila, pa bi sad odgovor bio da, probala bih,
no ne verujem da bih ga jela bas, sta znam.
Korisnikov avatar
By nsc
Originally posted by *deni*
Uvek sam se pitao zašto žene imaju mleko samo dok imaju malu bebu.
Bilo bi baš isplativo kada bi neprestano imale mleko, da daju, recimo, po 2 do 3 litre dnevno.
to je individualno, moja sestra je sina dojila do 3. god - dok nije ponovo zatrudnela

ont zasto ne, ja volim (gotovo) sve vrste sireva, probao bih i taj
Korisnikov avatar
By Dirrty
Kapiram da to može biti popaljivo lecama, ali zaboga pederi i ženske sise :bljak:

Sreća u nesreći da sam rođen prevremeno, 2 meseca, tako da sisu u usta stavio nisam u životu!
Korisnikov avatar
By Kiborg
Samo ako je punomasan i prevreo :)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ne.
Kao sto ne bih pila niciju krv, mokracu ili spermu.
Da vazi... etika, moderna biotehnologija. Ako ustvrdimo da je primanje transfuzije i presadjivanje organa protivno prirodi retko ko ce reci da je taj stav 'etican'. A jeste neprirodno.
No, izrazito protiv bilo kakve eksploatacije bilo koga i cega samo zarad 'eto, tako, moze mi se'.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by Sixto

I prvoj recenici se nada da ce ljudi da razmisle o eticnosti modene biotehnologije, a s druge strane navodi se da se na upotrebu majcinog mleka podizu obrve.

ne razumem.
hoces da kazes da jedan umetnik ne bi trebao da se bavi ovakvim stvarima?
Korisnikov avatar
By Herald
Originally posted by Wilhelmina

Ne.
Da vazi... etika, moderna biotehnologija. Ako ustvrdimo da je primanje transfuzije i presadjivanje organa protivno prirodi retko ko ce reci da je taj stav 'etican'. A jeste neprirodno.
No, izrazito protiv bilo kakve eksploatacije bilo koga i cega samo zarad 'eto, tako, moze mi se'.
A pasterizovanu vaginalnu esenciju :awesome:
Korisnikov avatar
By nsc
Ne. Kao sto ne bih pila niciju krv, mokracu ili spermu. Da vazi... etika, moderna biotehnologija. Ako ustvrdimo da je primanje transfuzije i presadjivanje organa protivno prirodi retko ko ce reci da je taj stav 'etican'. A jeste neprirodno. No, izrazito protiv bilo kakve eksploatacije bilo koga i cega samo zarad 'eto, tako, moze mi se'.
a domace krvavice? ili engleski black puding? osnovni sastojak krv (zivotinjskog porekla)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Herald

Ne.
A pasterizovanu vaginalnu esenciju :awesome:
Ja sam staromodna. Kada mi treba vaginalnih sokova, ja cedim vaginu. 100% zena. Sa pulpom. :D
Nikakve sterilizacije, to unistava vitamine.
Korisnikov avatar
By Herald
Originally posted by Herald

Ne.
A pasterizovanu vaginalnu esenciju
Ja sam staromodna. Kada mi treba vaginalnih sokova, ja cedim vaginu. 100% zena. Sa pulpom. :D
Nikakve sterilizacije, to unistava vitamine.
0:06s al tu macke pila pila :awesome:

''
By Sixto
Originally posted by Drakche

ne razumem.
Ne bi trebao ukoliko ne razume ono o cemu pise, crta, prica, igra...
Prosrala se za medalju.
Korisnikov avatar
By Misfit
Ako mi ga posluže u ljudskoj lubanji, kao eating vessel, što da ne. Najgore je kada se stvari rade polovično, pa čak i kada je u pitanju matrifagija.
Korisnikov avatar
By antibiotic

ne razumem.
Ne bi trebao ukoliko ne razume ono o cemu pise, crta, prica, igra...
Prosrala se za medalju.
pa dobro, mozda se moze reci da zeljna senzacije i "provokacije", ali ne mozes da znas da li ona (ne) razume to sto je uradila.
ona ovde postavlja pitanje, ne osudjuje, i "zapocinje konverzaciju" posto je vec bilo slucaja da se majcino mleko sluzi za jelo.
Korisnikov avatar
By kurac
probao bih, što da ne? probao bih i liker od sperme.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by The Misfit

Ako mi ga posluže u ljudskoj lubanji, kao eating vessel, što da ne. Najgore je kada se stvari rade polovično, pa čak i kada je u pitanju matrifagija.
zasto u ljudskoj lobanji?
nema potrebe za preterivanjem bez smisla, ovo je sasvim dovoljno.
meni se u ovom radu dopada sto ona u isto vreme radi nesto sasvim normalno i nenormalno.
Korisnikov avatar
By niotkuda
Ne znam baš... Sigurno ne ako je mladi, mekani, neslani sir. Onda bih se baš neprijatno osećao, ne bih mogao da izbacim iz glave da je u pitanju majčino mleko.
Korisnikov avatar
By Misfit
Originally posted by The Misfit

zasto u ljudskoj lobanji?
nema potrebe za preterivanjem bez smisla, ovo je sasvim dovoljno.
meni se u ovom radu dopada sto ona u isto vreme radi nesto sasvim normalno i nenormalno.
the road of excess leads to the palace of wisdom. a i scull cup je kinda neat. :)
(ovo, naravno, govorim čisto za sebe.)
Korisnikov avatar
By bas bleu
^you try in vain, my friend... inanity is rife 'round these parts.
Korisnikov avatar
By Misfit
znam, znam, tešim se Blejkom... :(
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!