Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
No, ali stvarno je ovaj trijumf Novaka Đokovića proizveo više nego pozitivne efekte na gologuzi i obespravljeni narod u našoj zemlji.
Svi se raduju, za trenutak su zaboravljene muke i mizerija svakodnevnog života...
Slike dočeka u Beogradu su vrlo impresivne. Lepo je za promenu videti talase pozitivne energije na jednom spontanom okupljanju naroda kod nas.
:up:
Korisnikov avatar
By *deni*
Ah, pa takve stvari neću da čitam, još manje da se nad njima moralno sablažnjavam.
Pa svi bismo pravili veliki biznis, kad bi nam se ukazala prilika.
Korisnikov avatar
By Stripi
kako oš. Ima toga dosta, samo mi se ne da sad tražiti.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Novače, hvala ti, majstore!

Novak Đoković je doputovao u svoj Beograd, u svoju Srbiju!

Beograd i Srbija mu se klanjaju i kažu: Hvala!

On je rekao Srbiji: "Hvala vam, vaš sam dužnik! Ovo je pehar za vas!".

U Beogradu lepo julsko veče. Nije bilo mnogo toplo. Ali, u 21 sat proradio je vulkan u centru grada!

Novak Đoković je izašao pred oko 100.000 ljudi ispred Doma Narodne skupštine da sa njima podeli radost povodom neverovatnog uspeha!

U jednom danu postao je najbolji teniser sveta i osvajač Vimbldona, najprestižnijeg teniskog turnira na svetu.

Već na aerodromu "Nikola Tesla" Novaka je dočekalo nekoliko desetina građana, a u centru Beograda više desetina hiljada ljudi.

Od aerodroma Novak je do centra grada dolazio u otvorenom autobusu. Svi su želeli da ga pozdrave, da mu mahnu, da mu na neki način kažu: Hvala!

"Jedan je Đoković Novak, Đokoviiiić Noooovak, jedan je Đoković Novak!", pevali su okupljeni, a onda je nastala erupcija.

Sa vimbldonskim peharom izašao je na binu, zavijorile su se srpske zastave, upalile su se baklje...

"Dobro veče, Beograde, Srbijo! Ovo je neverovatno, zaista! Hvala vam lepo! Ja sam od večeras vaš večiti dužnik zato što ste uspeli da mi upriliičte ovo slavlje i da...", krenuo je Novak da priča, ali je prekinut ovacijama: "Nole, Nole, Nole".

"Zaista zahvalnost svima vama! Večni sam vam dužnik, uspeli ste da mi učinite ovaj dan najlepšim danom u mom životu i ovo vam nikada neću zaboraviti. Ovaj pehar je posvećen vama, posvećen je Srbiji", rekao je najbolji svetski teniser.

Masa je oduševljeno pozdravila i Novakov tim i Novakovu familiju. A tu je bila cela familija.

"Šampioni, Šampioni", orilo se iz hiljada grla.

"Ovo može samo u Srbiji, ovako nešto samo ovde! Sad smo na krovu sveta i osvojićemo sve, sve!", odgovorio je Novak okupljenima.

Nastavljeno je pesmom. Noletov omiljeni domaći bend TAP 011 izvodio je hitove "Bunda", "Gaće"...Novak i njegova devojka jelena Ristić veselo su đuskali i pevali. Zatim je u čast Novaka zapevao i čuveni folk pevač Miroslav Ilić. Potom Vlado Georgijev i Nigor.

Veličanstveni doček završen je kako i dolikuje – vatrometom.
By Sixto
Zatim je u cast Novaka zapevao i cuveni folk pevac Miroslav Ilic...

... dok nije zapoceo izdrzavanje kazne kucnog pritvora sa nanognicom za proneveru novca bagerima u Kolubari! :lol:
Korisnikov avatar
By *deni*
:krezavi:

U Srbiji će uskoro postati najnormalnija stvar da viđene ličnosti opušteno učestvuju u javnom životu, idu na prijeme u ambasade itd., a onda odu na izdržavanje kazne kućnog pritvora zbog raznih kriminalnih aktivnosti za koje su ranije osuđene.
:krezavi:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by *deni*

No, ali stvarno je ovaj trijumf Novaka Đokovića proizveo više nego pozitivne efekte na gologuzi i obespravljeni narod u našoj zemlji.
Svi se raduju, za trenutak su zaboravljene muke i mizerija svakodnevnog života...
Slike dočeka u Beogradu su vrlo impresivne. Lepo je za promenu videti talase pozitivne energije na jednom spontanom okupljanju naroda kod nas.
:up:
Mislim da je ovo i sushtina cele priche.

Pritom niko njega ne svojata, on sebe proglasava srpskim i svoje uspehe pripisuje srbiji, srbima i tako to. Hocu reci, combo kombinacija. Klasichna pricha s leba i igara ali to je sasvim ok.

Valjda je potrebno pogledati ljude kojima to znachi i shvatiti zashto im to znachi da bi bili u miru sa celom ovom pojavom. Kod mene u kuci su svi bili zakovani za televizor tih par sati s ocima ko u sove i osmesima a la Dzulija Roberts. Tad shvatish i da ljude to usrecuje i da je to jedina stvar koja izlazi iz tog tv-a (preneseno znacenje) koja usrecuje te milione ljudi kod kuce. (za bukvaliste - nemam milion ljudi kod kuce :lol: )

Ko zeli da mu stalno bude crno - nek izvoli.
Koga tenis i sport uopste ne doticu i to je sasvim legitimno.

Al posmtrati sve te ljude kao ludake je krajnje glupo.
By str00ja
Ja se slažem da celu priču treba donekle potencirati ako to ljude čini srećnima, i malo napraviti pozitivan talas od medija ka narodu. Ali to če sledeće nedelje da bude zaboravljena priča. Novaku svaka čast, i verujem da on sam sa sobom i nije neki nabeđeni narodni heroj, ali ovaj spining pravi samo zato jer laska masama diskretnim ali efikasnim srbovanjem. Imali smo Anu Ivanović, koja je mogla da izigrava srpsku ćerku princezu, ali nije, pa je ni na prvom mestu na listi narodne mase nisu megalomanski gotivile. Ovde se individualizam ne isplati. Uspeh ti se priznaje tek kad ga posvetiš svom narodu, od koga nisi dobio ništa, osim nedostatka uslova i podrške.

I ne mogu a da u svemu tome ne primetim kompleks niže vrednosti samog naroda. To je onaj klasičan obrazac razmišljanja, koji je na snazi bar poslednjih 20 godina, po principu "eto mi živimo u ovoj maloj svakim danom sve manjoj, jadnoj bednoj napačenoj zemlji, u svetu smo čuveni po ratu i lošem glasu, a eto sada naših sportista, naših ambasadora, da nam osvetlaju obraz po belome svetu, eto da i mi pokažemo da nešto vredimo i da nešto umemo, nek nam se malo dive, makar i samo u sportu, mnogo smo jaki".

Neshvatljivo mi je bilo i kad cela nacija svojata uspeh jedanaestorice ili petorice vrednih momaka, još neshvatljivije mi je kad svojata uspeh jednog jedinog. On kao sportista u individualnom sportu je znojio dupe i došao do vrha samo svojim talentom i radom, i kešom i cimanjima svojih roditelja. A ne uz pomoć ostatka nacije, tim pre što je zapalio iz Srbije na profesionalno usavršavanje i besporezno tabanje keša prvom prilikom. Nije on dobar teniser zato što je Srbin, a svi kao da u podsvesti tako nekako kontaju. Muka mi je po istom principu kao i od "Srbi su izmislili struju".

A tek što mi je muka što do juče ljudi nisu znali ni šta je bekhend, ni ritern, ni da nabroje 4 Grand Slam-a, a sad smo odjednom teniska nacija i svi se fakat razumeju u tenis. Od 5 fanova tenisa, 4 su ih to postali u poslednjih nekoliko godina (a ne bi ni postali da nije nekoliko ovdašnjih uspešnih mladih ljudi ušlo u tu priču). :down:

Novak treba bude ponosan samo na sebe, a ljudi nek se malo zapitaju, i neka ga shvate kao idola, ali na pravi način.
Korisnikov avatar
By nsc
Originally posted by str00ja
Od 5 fanova tenisa, 4 su ih to postali u poslednjih nekoliko godina (a ne bi ni postali da nije nekoliko ovdašnjih uspešnih mladih ljudi ušlo u tu priču). :down:
ali to se u ovoj zemlji na sve moze primeniti - i na "pravoslavce" od kojih vecina ne ume ni da se prekrsti pravilno, niti zna kada to treba da ucini, niti da se ponasa u crkvi, nit' da izgovori "Oce nas"
Korisnikov avatar
By Sheytan
Jeremić: Sa Đokovićem u Srbiju došli i milijarderi

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da je "zajedno sa najboljim svetskim teniserom Novakom Đokovićem u zemlju došlo nekoliko milijardera".

On je naveo da diplomatska, kulturna ili sportska promocija zemlje predstavlja važan element svake ekonomije.

- Ne verujem da bi oni ovu zemlju posetili da nije bilo tog spektakularnog Đokovićevom uspeha, koji je obišao ceo svet i slike iz Beograda koji je dočekao svog šampiona - rekao je Jeremić novinarima na Belom dvoru.

Svetske agencije o dočeku u Beogradu: "Bravo, Novače!", "Ti si ponos Srbije!

Kraljevski prijem, karnevalska atmosfera, ushićena masa, neke su od reči kojima su svetske agencije opisale doček najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića u Beogradu.

"Pobeda Đokovića na Vimbldonu i prvo mesto na ATP listi izazvalo je euforiju u Srbiji, gde se 24-godišnjak smatra nacionalnim herojem i idolom mnogih mladih ljudi", prenela je francuska novinska agencija Frans pres.

Izveštavajući o dolasku najboljeg srpskog tenisera u Beograd, posle osvajanja turnira u Vimbldonu, britanska agencija Rojters navodi da je Đoković pozdravljen "zaglušujućim hukom" okupljenih fanova.

Rojters prenosi da je saobraćaj na autoputu, kojim je Đoković sa svojom porodicom i članovima stručnog tima otvorenim autobusom putovao od aerodroma do Doma Narodne skupštine, bio u zastoju, jer su njegovi obožavaoci izlazili iz automobila kako bi ga pozdravili.

"Ovo je apsolutno neverovatno i svima vama dugujem večnu zahvalnost za ovaj doček", prenela je britanska agencija njegove reči upućene oko 100.000 ljudi koji su mu priredili "kraljevski prijem".

"Nole, volimo te" i "Nole kralj" neki su od transparenata koje su nosili uglavnom mladi ljudi koji su u "karnevalskoj atmosferi" dočekali najboljeg srpskog tenisera, preneo je AFP.

"Oduševljen i nasmejan Đoković pojavio se na bini ispred parlamenta, noseći trofej sa Vimbldona, gde mu je ushićena masa organizovala buran doček", prenela je francuska agencija.

Italijanska agencija ANSA takodje je objavila da je oko 100.000 obožavalaca dočekalo dobitnika dvostruke titule Novaka Đokovića, proslavivši njegov povratak u domovinu.

ANSA navodi i da su se hiljade ljudi, pešice i automobilima, kretale ulicama Beograda i okupljale na trgu "Nikole Pašića", uz komentar da se nikada, ni za jedan sportski dogadjaj, u Beogradu nije okupio tako veliki broj ljudi.

Italijanska agencija dodaje i da je grupa mladića s Kosova na dočeku nosila srpsku zastavu dugu 50 metara, a da je teniski šampion dočekan uzvicima "Bravo, Novače!" i "Ti si ponos Srbije!".

Desetine hiljada fanova uzvikivalo je "Nole, Nole", pozdravljajući pobednika Vimbldona tokom "burnog dočeka" u Beogradu, prenela je američka agencija Asošijeted pres.

"Učinili ste ovaj dan najboljim u mom životu" poručio je Đoković okupljenim ljudima, naveo je AP, dodajući da je ovo prvi put u skoro sedam godina da je jedan teniser osim Rafaela Nadala i Rodžera Federera postao broj jedan.
By Sixto
MILIJARDERI! :lol:

Jbt pa njih ne treba skinuti s vlasti, vec i posteno nalupati, glave o plocnik okrvaviti zbog vredjanja inteligencije gradjana. Srali su prvo o 6 milijardi koje cekaju na granici, samo da se skine Milosevic, sada slusamo o milijarderima koji prate Djokovica.

Jbt pa okurazili su se neopisivo! :lol:
Korisnikov avatar
By Sheytan
LIČE KO JAJE JAJETU

Slika

NOVAK JE ISTI TESLA!

BEOGRAD - Pljunuti!

Dva Srbina koja su ostavila pečat u svom vremenu Nikola Tesla i Novak Đoković, najbolji na svetu, još i liče.

Za one koji su prespavali skoro dva veka, koliko traje era od Tesle do Noleta, informacija da je reč o dva srpska genija koja su osvojila svet. Prvi je pronalazač i izumitelj naizmenične struje zahvaljujući kome danas uživamo u elektronskom dobu i pratimo šta radi ovaj drugi, teniser, koji je bukvalno jednom rukom pokorio planetu.

Čitateljka Kurira Mirjana Rapajić javila se redakciji i podelila sa nama interesantno zapažanje.

- Pogledajte slike Novaka i mladog Tesle. Obojica mršavi, oštrog pogleda. Isto čelo, ista jaka vilica - rekla je Mirjana.

Nismo bili lenji. Tehnička ekipa Kurira dala se na posao i uporedila njihove fotografije. Zahvaljujući modernim tehnologijama, kojima je upravo Tesla bio preteča, dvojici srpskih velikana zamenili smo stajling. Nikoli smo promenili frizuru i sveže ga obrijali, a Novak je dobio izgled mladog naučnika s kraja 19. veka.

Nije bilo potrebno mnogo poteza u Fotošopu da bi se dobile ove fotke. Rezultat je, kao što i sami vidite, zapanjujuć. A Noletu jedino možemo da poželimo da i sam pusti brkove. Dobro mu stoje.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Sixto

MILIJARDERI! :lol:
Milionere žele da ulažu u energetiku

BEOGRAD - Milijarderi Ron Barkl, menadžer Novaka Đokovića, i Bili Ngok, vlasnik “Serđo Takinija”, koji su juče doputovali u Beograd, planiraju da investiraju u Srbiju.

Đoković, kako saznajemo, već ima jedan projekat s Barklom

Kako “Blic” saznaje, oni su ozbiljno zainteresovani za ulaganje u sektor energetike i na tu temu su već obavljeni neki razgovori.

- Tačno je da Barkl i Ngok žele da pomognu Novakovoj Srbiji i ulože u energetiku - potvrdio je za “Blic” Goran Đoković, Novakov stric i direktor ATP turnira “Serbia open”.

On, međutim, nije želeo da precizira sa kim su do sada vođeni razgovori i koje su tačno investicije u planu.

Da se nešto “kuva”, nagovestio je juče i Vuk Jeremić, ministar spoljnih poslova, koji je blizak sada najboljem svetskom teniseru kao predsednik Udruženja teniskih profesionalaca Srbije.
Korisnikov avatar
By *deni*
U '' Pečatu '' tekst o Novaku Đokoviću pod naslovom : '' Uspešan u kandžama neuspešnih ''.
Na koje li se neuspešne aludira ovim naslovom ?
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Sheytan

LIČE KO JAJE JAJETU

Slika

NOVAK JE ISTI TESLA!

BEOGRAD - Pljunuti!

Dva Srbina koja su ostavila pečat u svom vremenu Nikola Tesla i Novak Đoković, najbolji na svetu, još i liče.

Za one koji su prespavali skoro dva veka, koliko traje era od Tesle do Noleta, informacija da je reč o dva srpska genija koja su osvojila svet. Prvi je pronalazač i izumitelj naizmenične struje zahvaljujući kome danas uživamo u elektronskom dobu i pratimo šta radi ovaj drugi, teniser, koji je bukvalno jednom rukom pokorio planetu.

Čitateljka Kurira Mirjana Rapajić javila se redakciji i podelila sa nama interesantno zapažanje.

- Pogledajte slike Novaka i mladog Tesle. Obojica mršavi, oštrog pogleda. Isto čelo, ista jaka vilica - rekla je Mirjana.

Nismo bili lenji. Tehnička ekipa Kurira dala se na posao i uporedila njihove fotografije. Zahvaljujući modernim tehnologijama, kojima je upravo Tesla bio preteča, dvojici srpskih velikana zamenili smo stajling. Nikoli smo promenili frizuru i sveže ga obrijali, a Novak je dobio izgled mladog naučnika s kraja 19. veka.

Nije bilo potrebno mnogo poteza u Fotošopu da bi se dobile ove fotke. Rezultat je, kao što i sami vidite, zapanjujuć. A Noletu jedino možemo da poželimo da i sam pusti brkove. Dobro mu stoje.
ovo je neka pazljivo osmisljena i vrlo sofisticirana zajebancija. mora biti! :cupakosu:
Korisnikov avatar
By Dirrty
HA HA HA!

Obojica mršavi, imaju bradu i oči, wow kakva sličnost! :pokazuje:

Ali Nole genij poput Tesle! :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By acid drop
eh, da nema ta dva mladeža, zamenila bih ga na ulici sa nidžom.
Korisnikov avatar
By Nikodim
Naslov teme mi je.... A tek ona deca koja su kreštala - on je ponos srpskog roda... nikog se ne boji... on je Nole iz Srbije.... svetsko čudo....

Može li jedna sporska pobeda da bude to što jeste - pobeda, a ne nacionalni kičeraj...
Korisnikov avatar
By Sheytan
Novak Đoković u raljama hejtera

Novak je autentičan. I zato nema problem da izvede pred 100 000 duša ujnu, strinu, da sopstvenog dedu intervjuiše…

Hejtovati nekoga, ili baciti hejt, biti hejter – engleska uvezenica od glagola mrzeti, popularna među mlađom gradskom populacijom, ima dodatno značenje od proste mržnje. Ako ste hejter, vi niste mrzitelj, nego više negativan tip, trovač, osoba koja u svemu i svakom vidi ono loše. Ako tražite primer hejterskog stava, dovoljno je je da otvorite oči, izađete na ulicu (ako imate sreće pa vas već u sopstvenom domu nije dočekao neki porodični hejt), i već na prvom koraku, eto hejtera koji će vam zatrovati radni dan, obavljanje administrativnih obaveza ili kupovinu.

U svakom slučaju, prilično smo hejterska sredina. Hejtujemo se u porodici, na ulici, radnom mestu; bacamo hejt na uspešne pojedince; otkrivamo mračnu pozadinu pozitivnih zbivanja često i rado.

Doček Novaka Đokovića bio je idealan slučaj za hejtere.

Seljana, primitivizam, idolatrija, šta će Miroslav Ilić, još na plejbek, dočekivali ga popovi, pa "Tap 011" koji se lizao sa Miloševićem, ju ju ju... Nema kod hejtera razumevanja drugačije dimenzije događaja, kao na primer da je Novak teniski šampion, ali takođe i mladić prosečnog muzičkog ukusa koji gotivi tapovce i narodnjake. Strašno? Sve ono na šta se ovaj domaći hejter ježi, nije shvatljivo čim se pređe granica: gde god da maknete odavde, u „svet“, čiji je zapravo građanin pomenuti Novak, Miroslav Ilić je zanimljiviji nego srpski rokenrol, da prostite.

Nije čak stvar ni u žanru (da li je nešto seljački ili kul), zanimljivo je ono što je autentično, a Novak je autentičan. I zato nema problem da izvede pred 100 000 duša ujnu, strinu, da sopstvenog dedu intervjuiše… to stvarno nije bilo nimalo fensi za provincijalne kosmopolite, trebalo je verovatno cela stvar da bude svedenija, decentnija... bez idolatrije molim , valjda i bez veselja, samo otmeno – uče nas (ako ćemo da se hejtujemo) mahači zastavicama sa Titovih dočeka…

Dragana Kanjevac
Korisnikov avatar
By Srklet
hejteri svih zemalja, ujedinite se! :ples:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!