Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Burak

I sad se sjećam dnevnika mirinog RTS-a kada su hiljade ljudi izašli na ulice i hoće da uđu u skupštinu..
Pa da, hoće da uđu u skupštinu, ali uglavnom da bi krali slike, fotelje, pa čak i tepihe, kao što je bio slučaj 5.oktobra.
Ne kaže se za džabe da je narod stoka.
Korisnikov avatar
By *deni*
Kad se već u temi spomenuo i Miloševićevima srodni par Čaušesku, evo zanimljivih odlomaka iz knjige '' Crveni horizonti '' generala Jona Mihaja Paćepe, visokog funkcionera Sekuritatee, koji je krajem sedamdesetih godina pobegao iz Rumunije i dobio azil u SAD :

'' Trebalo bi da pronađem nešto novo i veliko, poput vatre, ili atomske energije. ''

'' .... Drugom prilikom, po povratku sa turneje po Aziji i Latinskoj Americi, gde je pokupila veliki broj počasnih zvanja uz svestranu organizacionu i materijalnu podršku obaveštajne službe, Elena Čaušesku se hvalisavo obratila supruzi predsednika vlade :
'' Znaš li da su nas svuda dočekivali izložbama mojih naučnih radova ? Svi su hteli da mi uruče nekakvu diplomu. Na kraju sam morala to da prekinem. Ipak sam morala da obavim i poneku političku dužnost. ''

'' Imam vesti za tebe '', reče mi Elena, nespretno ustajući sa stolice i gegajući se do police s knjigama. '' Sedela sam u Institutu, radeći na rukopisu svoje nove knjige, kada mi najaviše posetu jednog vrlo otmenog stranca. Lično predsednik univerziteta u Lajpcigu ! ''

'' U Lajpcigu, ili Darmštatu ? '' upitah, znajući da je, u stvari, primila rektora Darmštatskog tehničkog instituta. Elena je uvek s teškom mukom shvatala razliku između Istočne i Zapadne Nemačke.

'' Nešto tako. Znaš li zašto je prevalio toliki put ? Samo da mi donese prevod moje knjige na nemački jezik. ''

'' Moju knjigu '' je napisao tim istraživača i inženjera koje Elena uglavnom nije ni poznavala, a temeljila se na najnovijim podacima koje je obaveštajna služba prikupila o sintezi različitih makromolekularnih elemenata.
Elena je bez prestanka pričala o tom susretu i u meni se probudi zebnja. Na kraju mi, bez uvijanja reče :

'' Čuj, dušo, toliki svet mi je zahvalan zbog napora koje ulažem u naučna istraživanja. Čini mi se da moj naučni dar ipak ne bi trebalo da ostane vezan unutar granica domovine, već da donese korist čitavom čovečanstvu. Trebalo bi da pronađem nešto novo i veliko, poput vatre, ili atomske energije. ''

Zatim mi naredi da stavim celokupni naučni i tehnološki špijunski potencijal Rumunije u pogon i uputim ga na zapad. Htela je obaveštenja o najznačajnijim istraživanjima koja se privode kraju. Odabrala bi nekoliko projekata, proglasila ih sopstvenim i patentirala u Rumuniji, falsifikujući datume, kako bi izgledalo da su nastali pre zapadnih.
Zatim bi rumunske patente jednostavno proširila na ceo svet.

'' Neka se tvoja služba time pozabavi dok ja sredim stanje u rumunskom sistemu standardizacije i klasifikacije patenata. ''

Prema rumunskoj štampi, decembra 1984. godine , Elena Čaušesku je postala predsednik, naizgled beznačajnog Saveta za klasifikaciju, standardizaciju , normiranje i kontrolu kvaliteta.

Lekcija iz komunizma

'' Kad je tako, da krenemo u akciju. Andrej, počni na tome da radiš već danas. Hoću da idem u Peking između poseta Vašingtonu i Londonu '' – reče Čaušesku Štefanu Andreju, ministru spoljnih poslova.
'' Zar ne bi bilo bolje da sačekamo da posetu odobri Politički izvršni komitet ? '' – predloži Andrej kao pravi birokrata. U to vreme, ovo telo, kome je predsedavao Čaušesku, zasedalo je svake nedelje, posle čega bi sledilo kratko saopštenje za štampu.

'' Ko da odobri ? '' – zakrešta Elena .
'' Politički izvršni komitet, drugarice Elena ''
'' Baš je sladak. Šta misliš, druže, ko si ti ? – eksplodira Elena i poče tako jako da cima Andreja za revere da sam mislio da će mu ga iscepati.
'' Čuješ li ga, Nik ? Po- li - tič- ki i-zvrš-ni ko-mi-tet '' , pokuša ona da imitira Andreja živo gestikulirajući. '' Da ne misliš možda da si napravljen u epruveti i da te nismo stvorili Drug i ja ? Bio si samo bedni pastir dok te partija nije poslala na školovanje. Zar si zaboravio ko je partija ? Čuješ li šta te pitam ? ''
'' Naravno da čujem, drugarice Elena . ''
'' Što se tebe tiče, za tebe smo partija Drug i ja. Juče smo od tebe napravili ministra, a već sutra možeš da budeš samo govno. Veruj mi. ''
'' Verujem vam, drugarice Elena. ''
'' Ne podsmevaj mi se, bedni stvore. Proklinjaćeš majku što te je uopšte rodila ako ne naučiš ko je iznad tebe. ''
Čaušesku je pokušao da izgladi stvar. '' Dosta je bilo, Elena. Pusti ga, ima puno posla.''
'' Ne , Druže. To je bilo isuviše. Ako on ne zna da smo za njega Politički izvršni komitet ti i ja, onda nema šta da radi. Treba ga smesta otpustiti. ''
'' Dobro, Elena. O tome ćemo kasnije odlučiti. Sad ga pusti. ''
'' Ja ću da ti kažem ko je Politički izvršni komitet, msje '' ponovo se Elena ustremi na Andreja cimajući ga za kravatu. '' To je gomila bednika koji su do juče bili govna, a danas imaju limuzine. Eto ko su oni. Drug i ja smo ih očistili i postavili tamo. Kad nam više ne budu potrebni, opet će da budu govna. Razumeš ? ''
'' Razumem, drugarice Elena . ''
'' Šta bi ti bio, msje, kad bi te danas otpustili ? Opet jedno bedno govno. Kuća u kojoj stanuješ sa svojom dragom ženicom nije tvoja. Ona pripada partiji. Isti je slučaj i sa tvojim automobilom i svim drugim što imaš. To je komunizam, msje, u slučaju da nisi naučio. U komunizmu niko nema ništa za sebe. Bivaš nagrađen samo do onog trenutka dok si potreban partiji. ''
Čaušesku uhvati Elenu za ruku i poče da je vuče od vidikovca. '' Idemo, draga. Hajde da ručamo. ''
Taman su krenuli ka rezidenciji, kad se Elena okrete da ispuca svoju poslednju salvu.
'' Vidi samo onog bednika Maurera. Dok je bio odan Drugu i meni bio je predsednik vlade. Mogao je da putuje po celom svetu. Ko se sreo sa Cu En Lajem ? Maurer. Ko se sreo sa papom ? Maurer. Kad je počeo da zaboravlja za koga radi, bio je otpušten. O-TPU-ŠTEN, druže. Ne veruješ valjda u one bajke o njegovom lošem zdravlju i ostavci ? ''
Kad su Čaušeskuovi otišli, Andrej i ja sedosmo, potpuno isceđeni svih emocija.
'' Veštica je kao kuga. Dao bih deset godina života da vidim druga oženjenog nekom drugom. '' , reče Andrej brišući znoj sa čela.
'' Po statistici Ujedinjenih nacija, Rumunija ima najveći broj samoubistava na svetu , preko 66 na 100000 stanovnika. Ako veštica preuzme vlast, imaćemo 60 samoubistava na svakih 100 stanovnika....''
'' Moraćeš da naučiš da držiš svoj jezik za zubima, Andrej '', reče Manea ulazeći u vidikovac. Po očima mu se videlo da to ozbiljno misli.
'' Drugarica Elena želi da te Drug optusti i da na tvoje mesto postavi njenog zeta. ''
Manea ispruži pozlaćenu kutijicu za lekove koju sam mu doneo iz Pariza.
'' Treba da imaš jednu ovakvu kutijicu, Andrej. Napuni je govnima i svaki put kad te jezik zasvrbi ti uzmi malo . Naročito kad si sa drugaricom Elenom. Ona je mrtva ozbiljna. ''
Korisnikov avatar
By *deni*
.... U aprilu je Elena naredila da joj pozadi, u prostoriji iza kancelarije, postave profesionalne uređaje za slušanje i tamo je satima umela da preslušava materijale iz mikrofonima prisluškivanih domova rumunske nomenklature i da čita dosijee, koje sam joj redovno ažurirao i dostavljao.
Danas se zadržala na Maurerovom dosijeu, koji je u to vreme bio predsednik vlade.
Pošto ga je prelistala, uzela je specijalni telefon :

'' Nedostaješ mi, draga, kako si ? - gugutala je slatkorečivo u slušalicu kad se javila drugarica Maurer, žena predsednika vlade.
'' Da, znam. Javi mi kad ti odu gosti. Moram s tobom lepo da se ispričam. Kad smo se poslednji put videle nisam mogla da pričam, sa onoliko sveta okolo. Ali zaista, draga moja, izvrsno si tada izgledala. Baš kao devica, srce. Puna bubuljica. Valjda se ne baviš više seksom ? U 75-oj godini to baš i nije neko zadovoljstvo, zar ne ? Šta, 55 ?
O, izvini, nisam znala. ''

Začuh klik, kada je s druge strane spuštena slušalica. Očevidno je drugarica Maurer to besno učinila.
To je bila jedna od Eleninih omiljenih aktivnosti, takoreći hobi. Kad nije znala šta bi od sebe, nazivala bi telefonom žene članova vlade i cinično im se rugala.
Korisnikov avatar
By *deni*
Elena Čaušesku i novi nakit

'' Zar nemaš neki nakit za mene, srce ? '', upita Elena kada sam ušao u njen budoar, gde joj je frizerka sređivala kosu.
'' Sve je spremno. ''
Nekoliko čuvenih juvelirnica, koje su ranije već dobro zaradile na Eleni, poslale su svoje nove kolekcije u '' Valdorf Astoriju ''. Kutije sa nakitom su sada bile zaključane u sobi odmah do predsedničkog apartmana, ispred kojih je bila jaka straža.
'' Da vidim šta si mi doneo. Otvori sve. '' , radoznalo zapovedi Elena, udobno se zavalivši u naslonjači. Ona nije kao Čaušesku, koji je uvek u pokretu, stalno šeta naokolo. Ona seda kad god ugleda stolicu i ostaje prikovana za nju. Niti je nalik na pokeraša, koji zaviruje u svoje ruke dok polako deli karte. Ne, Elena želi da vidi sve odjednom i da ima sve odjednom.
Pošto sam otvorio kutije, Elena mi reče da ih rasprostrem oko nje, pa poče rukama da odmerava težinu nakita. Njeni glavni kriterijumi su težina zlata i veličina dijamanata.
Kad ne može da se odluči između dve stvari, cena presuđuje : što je nešto skuplje, to joj se više sviđa....Odvojila je ubrzo na stranu preko desetak kompleta nakita i još je radila.
'' Cene su smešne, srce . Trebalo bi da ih spustiš cenjkanjem. '' uzviknu ona.
Pošto sama praktično nije ništa kupila od 1965. godine, kada je Čaušesku postao rumunski vođa, nije imala ni najblažu predstavu o vrednosti bilo koje robe. Međutim, imala je dva osnovna pravila. Svaka cena u Rumuniji je preniska, a svaka cena u inostranstvu previsoka. Kad god bi u inostranstvu izabrala neki nakit ili bunde, morao sam da se zakunem da će se neko postarati da drastično snizi cenu, jer '' mi ne treba da tovimo kapitaliste komunističkim novcem. ''
Ponekad bi napravila pramu dramu kada bi kupovala. To se poslednji put desilo u Buenos Airesu. Bili smo zajedno u juvelirnici, gde se naprosto zaljubila u komplet koji se sastojao od minđuša, broša i prstena, a svaki komad je bio u obliku cveta sa pokretnim laticama, koje su pokrivale dijamant u sredini. Elena je bila fascinirana što će moći da ih nosi na razne načine, od širom otvorenih do čvrsto skupljenih. Kada je zatražila popust od 50 posto, vlasnik joj se nasmejao u lice, pa je Elena ljutito napustila juvelirnicu.
Međutim, kada se vratila u Bukurešt, naredila mi je da telefoniram juvelirnici i tražim da se cena skine za samo 25 posto. Odgovor je glasio da je već prodato., pa je Elena 2 nedelje bila bolesna. Kada je na kraju zapovedila da se juvelirnici pošalje narudžbina za nju, cena je bila dvostruko veća. Od tada više nije želela da vidi nijednog prodavca, pa je uvek tražila da joj se nakit pošalje tokom posete u inostranstvu, ili u Bukurešt.
Ali sačuvala je ponos : '' Nikada nisam platila kapitalisti cenu koju je tražio ! ''
Elena može danima da se igra nakitom. Upravo zato, kada je general Sten viknuo kroz vrata da je stigla gospođa Frida Rozental, supruga jednog funkcionera Američko - rumunskog ekonomskog saveta, da je povede u posetu Metropoliten muzeju, nepoverljivo upita : ''Ima li tamo šta vredno da se vidi ? ''
Elena je zaključila da će biti dovoljno da odvoji jedan sat za Metropoliten. Ona ne voli muzeje, a ako povremeno i ode u neki, onda je to samo zbog štampe. Kada smo krenuli u Metropoliten, jedino se brinula za novinare. '' Reci tim idiotima da sačine dugačko saopštenje i da pomenu najčuvenije slike u muzeju. '' Kada je Elena kasnije odobrila to saopštenje, ono je ličilo na muzejski katalog :
'' Bila su izložena i dela nekih velikih umetnika, kao što su Botičeli, Đoto, Velaskez, Goja, Kranah, Van Ajk, David, Utrilo, Matis... '' bila je to samo jedna rečenica od ukupno 200 reči u novinskom saopštenju o njenoj poseti muzeju.

.... '' Još jednom sam sam pregledala komplete koje smo doneli iz Njujorka i opet nisam u stanju da se odlučim, znaš, dragi moj... '' reče mi Elena posle sastanka u njenom kabinetu u Bukureštu.
'' Komplete nakita ? ''

'' Aha. Jednostavno, nisam u stanju da se rastanem niti od jednog komada.''
Ne sećam se da je Elena ikada vratila nakit, kad bi ga se dočepala.
U tašni sam imao spremne sve račune za nakit za Čaušeskua. On će, kao i obično, lično da pocepa priznanice i račune i da naredi da uništim sve kopije, a da isplatu izvršim sa računa TA-78.
Korisnikov avatar
By Kittrie
Originally posted by Popeye
Originally posted by Kittrie

licno, ne znam ko i sta je ona
ti ne znaš tko je mira marković? :hail:
:lol: good one :lol:

naravno da ne znam ZAISTA, kao sto ni ti ne znas TACNO KO I STA JE ONA.
znamo samo one informacije vezane za njeno ima & delo pruzene nam iz mass media.
sigurno nije dovoljno da kazem da je ZNAM/POZNAJEM.
Korisnikov avatar
By Tomek
Originally posted by *deni*

Kad se već u temi spomenuo i Miloševićevima srodni par Čaušesku...
Pratili Causesku, zena mu i neki inzenjeri direktan prenos leta rumunskog i sovjetskih kosmonauta u svemir...

Causesku: Zasto ovaj ovako lebdi?
Inzenjer: To je zbog zakona gravitacije.
Causesku zeni: Pa kad sam ja doneo taj zakon?
Elena: Nemam pojma, ja sam ovde zaduzena za nauku...

Da l je istina il vic, nemam pojma...
Korisnikov avatar
By Srklet

znamo samo one informacije vezane za njeno ima & delo pruzene nam iz mass media.
da, kuzim.
nisi miri zavirila direktno u dusu, a tko bi vjerovao onome sto o njoj pisu mediji. tako da je fakat moguce da je mira jedna divna ljubičica koju su zlobnici izogovarali.
Korisnikov avatar
By Kittrie
Originally posted by Popeye

da, kuzim.
nisi miri zavirila direktno u dusu, a tko bi vjerovao onome sto o njoj pisu mediji. tako da je fakat moguce da je mira jedna divna ljubičica koju su zlobnici izogovarali.
igzekli.
"cvetak u kosi rado se nosi". :D

a sad ozbiljno.
ne kazem da je to tako i mislim da nije BAS tako,
ALI,
fenomen formiranja drustvonog/javnog misljenja ("mnjenja") na osnovu ponudjenih informacija koje nam nisu direktno dostupne je redovita pojava,
koja , sama po sebi, ne znaci da ce rezultirano misljenje o dogadjaju/licnosti/etc. biti TACNO.

tako da sve prihvatam sa odredjenom i razlicitom dozom sumnje.
Korisnikov avatar
By Srklet
dakle, ako nisi bilo on the face of the place, ti se suzdrzavas bilo kakvog stava o bilo cemu?

let's roll out the hitler-argument right now :D
Korisnikov avatar
By Kittrie
ne bih isla u takav extrem.
govorim generalno, ne univerzalno- VELIKA RAZLIKA.
iako rekose da "istoriju pisu pobednici", to ipak ne znaci da taj info NIJE TACAN. ili ,pak, TACAN.
kao sto rekoh, prihvatam (zivotno) informacije sa RAZLICITOM dozom SUMNJE (u zavisnosti od ispunjavanja odredjenih kriterijuma).

a mislim da je ovo sto sam napisala o formiranju misljenja javnosti svakako tocno. cek da pogledam neka socioloska istrazivanja. :cita:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Tomek

Kad se već u temi spomenuo i Miloševićevima srodni par Čaušesku...
Pratili Causesku, zena mu i neki inzenjeri direktan prenos leta rumunskog i sovjetskih kosmonauta u svemir...

Causesku: Zasto ovaj ovako lebdi?
Inzenjer: To je zbog zakona gravitacije.
Causesku zeni: Pa kad sam ja doneo taj zakon?
Elena: Nemam pojma, ja sam ovde zaduzena za nauku...

Da l je istina il vic, nemam pojma...
Pffff, ne znam da li se ovo desilo baš kako je napisano, ali je sigurno bilo i mnogo bizarnijih stvari. Mnogo bizarnijih.
To i ne treba mnogo da nas zapanjuje i čudi, jer vlast ne kvari samo one koji je nemaju. Retko ko se na njihovom mestu ne bi tako ponašao, a najveći je broj onih koji bi se ponašali i gore.
Mišljenja sam da su dobrota i skromnost iznuđene ljudske osobine, koje u najvećem broju ispoljavaju samo oni koji moraju.
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa dobro, žena ne vidi razloge da se izvinjava, niti oseća potrebu da to čini i to je njena stvar.
Ali to ne znači da bi je trebalo amnestirati od izlaska pred sud i suočavanja sa optužbama koje joj se stavljaju na teret.
Savest i osećanja su subjektivne kategorije, a učinjena dela objektivne kategorije. U odgovarajućim zakonima taksativno su nabrojana dela koja se smatraju krivičnim i za svako je predviđena kazna.
Pa ako se njena dela iz prošlosti prepoznaju kao krivična i ako postoje dovoljni dokazi da ih je počinila, neka ide u zatvor na izdržavanje zaslužene kazne.
Niko od nje ne traži da se izvinjava, nego da odgovara za krivična dela na koja je sumnjiva.
Korisnikov avatar
By Kittrie
Mišljenja sam da su dobrota i skromnost iznuđene ljudske osobine, koje u najvećem broju ispoljavaju samo oni koji moraju.
sta ??
znaci ti ne mislis da su ljudi u osnovi DOBRI ?? :shok:
Korisnikov avatar
By *deni*
Mislim da su lako kvarljivi.
Čak vrlo lako kvarljivi.
:yes:
Korisnikov avatar
By *deni*
A iz toga proizilazi da u osnovi nisu dobri.
Da.
Korisnikov avatar
By Kittrie
da, jesmo.
ali "kvarljivi" bi znacilo da ima nesto "dobro" da se pokvari,
logikom dalje - od "dobrog" se krece.

edit: ovo je bio odgovor na denijev 1. post.

za drugi:

kako onda u osnovi nisu dobri? (procitati ovo moje gore opet).
potencijal za "kvarljivost" to ne bi trebao da menja.

edit3: ne zastupam ideju da su svi rodjeni "DOBRI",
ovo je samo diskusije radi.
Korisnikov avatar
By *deni*
Svi smo rođeni prazni, ni dobri, ni loši.
Prazni. Tabula rasa.
E onda od neslućeno velikog broja faktora zavisi kakvi ćemo na kraju '' ispasti ''.
E sad, kako utvrditi ko je ispao dobar, a ko zao.
Mišljenja sam da najveću grupu čine ljudi koji nisu ni dobri, ni zli, nego su onako - neškodljivi homo sapiensi. Najbrojniji su, dakle, oni ljudi koji nemaju ni snage, ni sposobnosti, a često ni priliku da budu ni dobri, ni loši, a vole za sebe da misle da su dobri, jer nikom ne čine zlo, mada bi želeli da čine, ali nemaju za to hrabrosti, kao što nemaju hrabrosti ni da budu ni dobri. Oni su najsličniji životinjama, jer ih vode primarni nagoni i instinkti - da utole glad, brinu o potomstvu i što duže da žive.
Biti istinski dobar zahteva veliki napor, hrabrost, snagu, priliku i volju, a isto je potrebno i za manifestaciju istinskog zla. S tim što je za zlo faktor prilike daleko značajniji.
No, to ne znači da su ljudi koji nikom ne čine zlo - dobri. Daleko od toga.
Korisnikov avatar
By mitrandir
Ljudi ne mogu da budu "slični" životinjama. Ljudi jesu životinje.
Korisnikov avatar
By Azdaja
meni je nje zao (tj I NJE MI JE ZAO) :doh:
Korisnikov avatar
By Kittrie
^ i ja bih to rekla,
ali cin sazaljenja nas nekako postavlja na "nivo iznad".
ko smo MI pa da (sa)zalimo NJU ??

mada mi cela prica jeste nekako tuzna,
za sve, sve, sve.
ali je (pricu) ne osecam (vise).
Korisnikov avatar
By Azdaja
prvo, zena rodjena '42 ili koje vec? i ajmO je sad 'apsiti...prvo mi je zao sto je stara (zamisliti smajli koji se malo smeje pa stane)

drugo, nije ona bila na vlasti nego njen muSH...

trece, sad cekam gomilu forumasa da me isprave u vezi stavke "br2", a meni je nje zao zbog stavke br1...

:)

kit, jes me skontala? :)
Korisnikov avatar
By Kittrie
ma da, mislim da sam te skontala odmah.
i mene hvata zal oko svih tih stvari, i mnostva drugih,
nevezanih samo za nju.
i uvek sam za oprostaj, hriscanski, ja, nekrstena vernica.

ali lingvisticko/uze.moralno raspolozenje mi momentalno ne dozvoljava
uporabu reci sazaljenje.
samo tuga, tuzno, itd.

ali se u nacelu slazemo. :)
da li je ovo prvi put? :giggle:
Korisnikov avatar
By Azdaja

ma da, mislim da sam te skontala odmah.
i mene hvata zal oko svih tih stvari, i mnostva drugih,
nevezanih samo za nju.
i uvek sam za oprostaj, hriscanski, ja, nekrstena vernica.

ali lingvisticko/uze.moralno raspolozenje mi momentalno ne dozvoljava
uporabu reci sazaljenje.
samo tuga, tuzno, itd.

ali se u nacelu slazemo. :)
da li je ovo prvi put? :giggle:

molim forumsko "osoblje" da ovo ode u off, kit i ja se nikad ne slazemo... :lol:

ont. da...

mislim da ni jedna stara persona, iznad 70 ne treba da bude u zatvoru, finis zivota jebote, zderu se i sami za sve ono sto su uradili.... (garant)

jos mirka nam je vumn, e bre :)
Korisnikov avatar
By Kittrie
Originally posted by Azdaja

molim forumsko "osoblje" da ovo ode u off, kit i ja se nikad ne slazemo... :lol:
priznaj da te je sramota sad, PRIZNAJ !! :wundy:
..i naruci od sankera 2 votke s' utehom.
Korisnikov avatar
By Kittrie
azdaHa i kliTrina se uskladile na temi o miri markovic. :wundy:

mira markovic donosi razumevanje. :wundy:

mira markovic = mir. :wundy:

sa mirom markovic ratova nema. :wundy:

uz miru, ni voDka nam ne treba. :wundy:

sa mirom, cvece lepse mirise. :wundy:

kad sam probala miru, svaka tema posle mi je bila bljak. :wundy:

mira markovic JEBE !! :wundy:
Korisnikov avatar
By *deni*
Kako je to lepo... :radosnice:

Azdaja i Kittrie su pokazale da nema neadekvatnog mesta i situacije za muvačinu i flert, ako postoje želja i pohota.

:setnja:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!