Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
Joj, Delete, slažem se da je Stojanović prijemom kod Dačića dobio vrlo visok tretman, ali to je samo zbog toga što su ga pripadnici policije mučili i izlagali torturi. Ovo što se vidi u snimku svakako ne spada u delovanje u okviru zakonskih ovlašćenja. Nije da ga je pandur samo malo ćušnuo, ne - ovo je bešćutno iživljavanje, koje traje i traje..
Ne verujem da ga je pandur maltretirao misleći na onu pokradenu, nemoćnu babu iz tvoje priče, nego se jednostavno iživljavao, misleći da neće zbog toga trpeti nikakve posledice.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Incubus

Pojedini komentari su strašniji od snimka.

Za ovakvo ponašanje ne postoji opravdanje. Moj drugar ima hematom na plućima jer je imao dva grama marihuane kod sebe, baš opravdano i cool, NOT!
Kako ? Voštili su ga panduri ?
Korisnikov avatar
By *deni*
Jako umeju da budu bahati i arogantni panduri kod nas. Jako. A vole i da lažu.
Pre neku godinu sam imao incident sa njima u Beogradu.
Ukratko, sve je počelo bezazleno, legitimacijom na ulici.
Ne sećam se tačno kako se uopšte taj običan čin legitimacije i uvida u moju ličnu kartu pretvorio u sukob, tek do sukoba je došlo i to tako što sam ja, izgleda ( bio sam pod gasom, pa se ne sećam tačno svih detalja ), počeo da vređam pandura i njegovu koleginicu i da im spočitavam da su glupavi što me tako dugo zadržavaju i proveravaju mi ličnu kartu, umesto da jure i hapse kriminalce kojih je puna Srbija i dobih za to na licu mesta šamar.
Prošlo je nekoliko meseci, ja sam skoro i zaboravio taj incident, kad stiže meni na kućnu adresu poziv kod sudije za prekršaje.
Odem ja zakazanog datuma i pojavim se pred sudijom, kad imam šta i da čujem. Napisao mi onaj pandur prijavu za sprečavanje službenog lica u vršenju dužnosti i vređanje, a šamar koji mi je lupio ne spominje.
E tu se ja uskopistim i ustvrdim da je sve što piše u prijavi gola laž. I još kažem kako mi je pandur iz čista mira lupao šamare i sve tako.
Posle nekog vremena mi je stiglo rešenje da se postupak obustavlja, verovatno zbog nedostatka dokaza.
Korisnikov avatar
By Incubus
Originally posted by *deni*

Kako ? Voštili su ga panduri ?
Da, rasturili su ga, sad je to na sudu...

Bio si u pravu kada si ih pitao zašto ne rade svoj posao. Valjda imaju neku kvotu ili nešto, mora da se vidi da su nekoga legitimisali.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Incubus
Bio si u pravu kada si ih pitao zašto ne rade svoj posao.
Ne rade svi policajci sve, nisu svi svestrani. A ti, prasinari, koji su Denija maltretirali na ulici sigurno mogu samo da se nadaju da ce se okusati u akcijama koje se ticu necega sto ce uveliko poboljsati vase, moje, pa i njegovo stanje u drustvu. Eventualno ce se sukobiti sa huliganima koji napadaju gej paradu, a cisto sumnjam da cete se tada buniti ako primeni silu.

Slazem se da pripadnici MUP-a neretko primenjuju prekomernu silu, ali primer iz ove teme nije nesto sto salje dobru poruku u javnost, nego, naprotiv, ohrabruje sitne pljackase i kriminalce da dejstvuju zesce i do sada, a od mupa ce dobiti tapsanje po ramenu, umesto da dobiju preko ledja, a ovog poslednjeg su se itekako pribojavali.
Korisnikov avatar
By lana-bg
Jedina gora stvar od snimka je opravdavanje istog.

"Hrabri" policajac se izivljava nad maloletnim mladicem u policijskoj stanici uz podrsku svojih kolega. Prema ponasanju glavnih junaka reklo bi se da je to tamo uobicajena procedura - komandir opusteno seta i prica mobilnim, zena sedi i snima uz komentare - "Bezi bre" obracajuci se policajcu koji joj zakljanja vidik i "Bezi odavde bre" obracajuci se mladicu koji je od siline udarca posrnuo u njenom pravcu kada ga je policajac sutnuo cokulom u butinu.

Policajac je ocito siledzija u uniformi i ona ga ne moze ciniti svecem. Mozda je u pitanju neka inicijacija, dokazivanje pred pretpostavljenim ili je zeleo da impresionira koleginicu koju ocigledno uzbudjuju ovakve scene.Policajca ne zanima sta je momak uradio vec samo koristi priliku da zadovolji svoje bolesne strasti. Da je zaista reagovao zbog dela koje je ucinio mladic, pandur bi bio iznerviran, besan, skocio bi na njega i nalupao ga. Ali ne... on ga ritualno bije, naredjuje mu, sadisticki se smeje, namesta ga, sutira i uziva u svakom trenutku.

Snimak traje samo 25 sec, a tortura ko zna koliko, ovo je rekla bih bio samo pocetak...

Lako je samarati nekog sibicara i sitnog prestupnika, a kada se Legija predavao, niko nije smeo da mu pridje i stavi lisice na ruke.

Dacic se izvinio samo zato sto je morao...
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by lana-bg

Lako je samarati nekog sibicara i sitnog prestupnika, a kada se Legija predavao, niko nije smeo da mu pridje i stavi lisice na ruke.

good point.
Korisnikov avatar
By Srklet
ne, samo treba da ga nitko ne premlati u policijskoj stanici. moze li to policija ostvariti? :D
Korisnikov avatar
By blenta
delete
dacicevo izvinjnje je bilo na mestu jer se policija pod njim
nije ponela u skladu sa svojim pravima i obavezama

to dal je on opet uhapsen i dal ce jos 72 puta biti uhapsen je potpuno irelevantno

ovaj decko u uniformi
nema pravo da se izivljava nad njim
makar sta da je uradio

i niko nije rekao da je heroj
nego da je zrtva policijske torture
Korisnikov avatar
By Srklet
btw, super mi je ta policijska uznemiranost oko cinjenice da su uhvaceni kako mlate osumnjicenog. ono, ne mogu reci da sam detaljno upoznat s teorijom i praksom policijskog posla, no definitivno znam da postoje jasna pravila i ogranicenja upotrebe sile. bas zato sto policija predstavlja drzavnu silu, ta su pravila jedan od temelja samog policijskog posla.
i onda kada se otkriju policajci koji krse ta pravila i postupaju sustinski neprofesionalno (i opasno), onda krene kokodakanje o bezobraznim ciganima i opljackanim penzionerima. mislim, wtf?! stvar je fakat jednostavna: policajac koji tuce uhapsene je los policajac. neprofesionalan, opasan. to je zapravo osoba koja NIKAKO NE BI TREBALA biti policajac. zasto se takvi policajci i takvo postupanje uopce brani? koja je tu smislena argumentacija da je ok da policija premlacuje ljude nakon sto ih dovede u stanicu?
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Što volim taj ljupki izraz "prekomerna primena sile"... Prosto da čovek prenebregne da iza svega toga stoji sadističko iživljavanje.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Popeye

stvar je fakat jednostavna: policajac koji tuce uhapsene je los policajac. neprofesionalan, opasan. to je zapravo osoba koja NIKAKO NE BI TREBALA biti policajac. zasto se takvi policajci i takvo postupanje uopce brani? koja je tu smislena argumentacija da je ok da policija premlacuje ljude nakon sto ih dovede u stanicu?
zato jer to podsjeća na nekad omiljenu narodnu miliciju... a tada se ipak puno bolje živjelo nego danas... :radosnice:
Korisnikov avatar
By *deni*
Nišlija Nikola Jović koji je na Jutjubu postavio snimak policijske torture nad Romom u Vršcu privođen u policiju i oduzet mu računar
Programer u strahu za svoju bezbednost
NAŠA PRIČA
AUTOR: Z. MILADINOVIĆ
Niš - Nikola Jović, programer iz Niša, zatražio je juče pravnu i drugu zaštitu niškog Centra za ljudska prava nakon što su ga pripadnici Policijske uprave u Nišu privodili i oduzeli mu računar, jer je 24. juna ove godine na sajt Jutjub postavio snimak policijske torture nad privedenim Romom Dejanom Stojanovićem u Vršcu, saznaje Danas.

- Klip sa policijskom torturom koja se dogodila u Vršcu 2007. skinuo sam sa Jutjuba pre više od godinu dana i stajao je u mom računaru, a postavio sam ga nedavno, kada sam video da je „nestao“ sa interneta. Za manje od 12 časova od kada sam postavio klip u moju kuću ušli su pripadnici Interventne jedinice i izvukli me iz kreveta, dok su ispred kuće stajali i kombi i policijski auto. Potom su me kombijem odvezli u nišku policiju da dam pisanu izjavu, ali mi niko nije saopštio u kom svojstvu, niti da imam pravo na advokata. Vratili su me policijskim vozilom kući, a potom su ponovo došli i tražili da opet pođem s njima i ponesem računar, koji će mi „nakon brze provere odmah vratiti“. Vratili su ga tek 13. jula, nakon što su ga pečatirali, slikali i otvarali - kaže Nikola Jović za Danas.

On dodaje da je tog 25. juna sa pripadnicima policije u niškoj policijskoj upravi ili u svojoj kući proveo sedam sati, od kojih je kraće vreme bio „zatvoren u prostoriji Odeljenja za visokotehnološki kriminal, jer navodno nisu znali da li je slobodan ili ne“. Prema njegovim rečima, policajci „nisu bili nekorektni, ali su mu više puta rekli da nije trebalo da objavljuje klip na internetu, pošto na taj način diskredituje policiju, a i sebi pravi problem“. On dodaje da je „mnogo policajaca dolazilo da ga vidi“ tako što su ulazili u kancelariju ili pitali: „To je ovaj?“.

- Bio sam izložen nekoj vrsti psihičkog pritiska, a strahujem da mogu biti izložen i daleko većoj opasnosti ukoliko o svemu ovome ne govorim. Plašim se za svoju bezbednost. Tim pre što je 8. jula inspektor niške BIA pozvao na „neformalan razgovor“ i predsednicu Humanitarnog udruženja Roma Anitu Kurtić. Pretpostavljam da je pozvana zato što njeno ime imam među kontaktima u računaru, a radim i sajt za tu organizaciju, čiju su radnu verziju mogli da vide - kaže Jović.

Prijava, pa provera policajaca
„Svako ko smatra da je neki pripadnik policijske uprave na njega vršio pritisak, prekoračio ovlašćenja ili mu ugrozio prava, može da podnese pisanu ili usmenu prijavu po kojoj ćemo postupati. Nakon provere navoda iz prijave, ukoliko se utvrdi da su tačni, protiv tog policajca će se izreći odgovarajuće mere“, kaže za Danas portparolka niške Policijske uprave Lidija Pavlović.
Vučković: Slučaj Jović i pred EK
Koordinatorka Centra za ljudska prava Lidija Vučković ocenjuje da je ovakvo postupanje „udar na demokratiju koja počiva na učešću građana“, kao i udar na slobodu govora. Ona kaže da je „neshvatljivo“ da jedan državni organ, koji stalno poziva građane da sarađuju, privodi i izlaže pritisku građanina koji je javno ukazao na problem. „Slučaj“ policijskog privođenja i postupanja prema Joviću naći će se u izveštaju koji će Centar dostaviti Evropskoj komisiji koja procenjuje napredak u reformama.

http://www.danas.rs/danasrs/hronika/programer_u_strahu_za_svoju_bezbednost.3.html?news_id=219853
Korisnikov avatar
By *deni*
BEOGRAD - Danijel Stojanović (21) iz Kovina, žrtva policijske torture, uhvaćen je u nedelju oko 19 sati u krađi kod benzinske NIS NAP u Kovinu.

Njega je u krađi zatekao ukrajinski državljanin L. L, iz čijeg vozila je nestalo 100 evra i zadržao ga do dolaska policije.

Policajci su novac pronašli u pelenama deteta Danijelove nevenčane supruge Smilje Novakov, koji je vraćen ukrajinskom državljaninu.

Protiv Stojanovića i Novakove biće podnesene krivične prijave.
Stojanović je pre dve nedelje već uhvaćen na kovinskoj pumpi, ali sa manjim plenom.

http://www.kurir-info.rs/crna-hronika/pretuceni-danijel-ponovo-uhvacen-u-kradji-103597.php
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!