Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Kiborg
Pa...
Kad ustaše nisu završile posao u Jasenovcu pobivši 11 članova njene porodice i nju zamalo, što vi lepo ne bi završili taj posao?

Ionako je jasno na čijoj ste strani. Zato vam i smeta Smilja Avramov. Imala je ona svoje pehove, ali suštinski nije mnogo naškodila, vazdan je bila matora baba bez puno realne vlasti sa povremeno otrovnim jezikom kojim se služila svojevremno vladajuća oligarhija. Teško da je to zločin za odstrel.
Korisnikov avatar
By Nikodim
Originally posted by Kiborg

Imala je ona svoje pehove, ali suštinski nije mnogo naškodila, vazdan je bila matora baba bez puno realne vlasti sa povremeno otrovnim jezikom
Korisnikov avatar
By Srklet
zar nisu slično govorili i speerovi apologeti? (osim sto ga nisu nazivali matorom babom :lol: )
Korisnikov avatar
By Stripi
znači, pošto su ustaše striljale 11 članova njene obitelji u Jasenovcu, ona je, skupa sa Miloševićem trebala uništiti Srbiju? Zanimljivo razmišljanje, zaista.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Za razliku od ustaša, njena uloga je bila krajnje marginalna, nebitna i ni blizu toga da uništi Srbiju.
Srbiju je uništio Milošević, Mira i još mnogi, a ne baba koja je tih devedesetih imala preko 70 godina. Od tih baba bila je opasna jedino Borka Vukićević.

A ti ne treba da se osetiš prozvanim kad god se spomenu ustaše, jesi mator, ali ne baš toliko da im budeš direktni saučesnik, mada ne znam gde bi se klasifikovalo ovo neoustašenje u obliku antisrpskog forumskog delovanja sa sve popajem i (nadamo se nakratko) povampirenim Laeremom.
Korisnikov avatar
By spliff

Cvrc. Pa sve te presude su unapred poznate. Advokati i sudije su tu samo dekor.
pa da
medjunarodna zavera (protiv srBskog naroda, svakako)
broj 11
i tako to...
Korisnikov avatar
By Stripi

Za razliku od ustaša, njena uloga je bila krajnje marginalna, nebitna i ni blizu toga da uništi Srbiju.
Srbiju je uništio Milošević, Mira i još mnogi, a ne baba koja je tih devedesetih imala preko 70 godina. Od tih baba bila je opasna jedino Borka Vukićević.

A ti ne treba da se osetiš prozvanim kad god se spomenu ustaše, jesi mator, ali ne baš toliko da im budeš direktni saučesnik, mada ne znam gde bi se klasifikovalo ovo neoustašenje u obliku antisrpskog forumskog delovanja sa sve popajem i (nadamo se nakratko) povampirenim Laeremom.
:lol:
Jashta, Smilja je samo pljeskala iz prvih redova, nije nista krivo radila.
I dakle, ja sam premlad da bih bio ustasa ali zato si ti dovoljno star da prepoznas neoustasko ponasanje?
Kesan si :yes:
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
@stripi
Citiras post coveka koji ne moze da ti odgovori jer je banovan.
Da li je 'neoustasko ponasanje' (ja bih rekla promovisanje neoustastva) kacenje ustaskih pesama sa youtube uz komentar da ti se to dopada, da se radi o bas dobroj pesmi i slicno?
Ili kacenje slika ustaskog klanja pracenih saljivim smajlijima i sarkasticnim uvredama?
To nisi uradio ti, ali jeste neko na cije ponasanje nisi imao primedbi iako si bio prilicno aktivan na toj temi.
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by zelenabombonica

Da li je 'neoustasko ponasanje' (ja bih rekla promovisanje neoustastva) kacenje ustaskih pesama sa youtube sa komentarom da ti se dopadaju, da se radi o bas dobroj pesmi i slicno?
Nije.
Jednostavno: De gustibus non disputandum.
Bar što se tiče one prve pesme (Nova generacija ustaša).
Kada je u pitanju ona druga pesma, ne da se ne radi o promovisanju neoustaštva, nego, naprotiv, o sprdnji sa neoustaštvom izraženim kroz pesme tog tipa. Jer zar ti zaista ustaški zvuči pesma ispevana na melodiju Marširala kralja Petra garda? Meni je to smejurija, lakrdija, jednostavno mi je smešno, i ništa više. Stvarno ne vidim u tome ništa neoustaško.
Ili kacenje slika ustaskog klanja pracenih saljivim smajlijima i sarkasticnim uvredama?
Ni ovde se ne radi o promovisanju neoustaštva.
U ovom slučaju si me jednostavno bila uvredila, i taj moj post je došao kao moja reakcija, moj način da uvredim tebe. Nije to bilo lepo od mene, rezurtiralo je opomenom, i ne znam zašto to ponovo potežeš.
S druge strane, moram i ja ipak još nešto da kažem. Naime, verovatno si čula za latinsku izreku Audietur et altera pars (Neka se čuje i druga strana). E pa ja imam utisak se ti ne trudiš u dovoljnoj meri da saslušaš i razumeš argumente i druge strane, odnosno strana. Npr. bosanske istoričare koji govore o kontinuitetu srpskih zločina nad muslimanskim stanovništvom podrugljivo nazivaš "genocidolozima". Moj post o zločinima Stefana Nemanje nad bogumilima okarakterisala si "mrakom u glavi i mozgu" itd. Nadam se ipak da ne smatraš da ja i mojim pisanjem o srpskim zločinima kroz istoriju promovišem neoustaštvo.
Korisnikov avatar
By Stripi

@stripi
Citiras post coveka koji ne moze da ti odgovori jer je banovan.
Točnije, citirao sam post čovjeka koji u tom trenutnku nije bio zbaniran. Ja sam citirao u 13:51 a on je zbaniran u 15:32. No, poznato je da ti neš ne pratiš najbolje kornoliguju događaja. A osim toga, ti si tu, pa ga moš junački obraniti.
Da li je 'neoustasko ponasanje' (ja bih rekla promovisanje neoustastva) kacenje ustaskih pesama sa youtube uz komentar da ti se to dopada, da se radi o bas dobroj pesmi i slicno?
Da li sam ja to okačio i rekao da mi se dopada?
Da li sam ja kačio slike ustaškog klanja, sarkastično se smijao i vrijeđao?
Pošto se Kiborg referirao na moje "neoustaško ponašanje". Ti se svim silama trsiš da to dokažeš, Kiborg to vidi a Sheytan je zbog toga napustio forum. Vata vas neka žešća histerija oko tog mog "neoustaškog ponašanja" ali nisam ja taj koji bi vam mogao pomoći oko smanjivanja te histerije.
To nisi uradio ti, ali jeste neko na cije ponasanje nisi imao primedbi iako si bio prilicno aktivan na toj temi.
PA koji klinac to onda dovodiš u kontekst sa mnom? Ja bih kao trebao biti odgovoran za resor ustaške poezije i fotografije?
Osim toga, nisi ni ti imala primjedbe na neke izajve iz threada odakle si izvukla moj citat, pa mogu li ja govoriti o tvom "neoustaškom ponašanju"?
Korisnikov avatar
By Srklet
ono sto je meni super kod sheytana i bombonice jest da se ekšli susretnu s pravim neoustašama (koji u hrvatskoj nedvojbeno ima) što bi se sto posto jako brzo skužili, složili i izljubili.
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
@Mariska

Tvoje naknadno demantovanje je samo pokusaj popravljanja imidza na ovom forumu. No, ipak je i to bolje nego insisiranje na neoustastvu koje si do sada ispoljavao.

Te pesme su na youtube postavljali ljudi koji otvoreno simpatisu ustaski pokret, a ne oni koji se sa njim sprdaju tako da je cudna tvoja tvrdnja da u tome ne vidis nista neoustasko.

Originally posted by Mariška

Nije.
Jednostavno: De gustibus non disputandum.
Dakle, tvoj jedini komentar sto se tice prve pesme je De gustibus non disputandum ( o ukusima ne vredi raspravljati)

Da li treba da budem odusevljena tvojim muzickim ukusom i cinjenicom da si nicim izazvan napisao da ti se uradak "Nova generacija ustasa" mnogo dopada?
Kada je u pitanju ona druga pesma, ne da se ne radi o promovisanju neoustaštva, nego, naprotiv, o sprdnji sa neoustaštvom izraženim kroz pesme tog tipa. Jer zar ti zaista ustaški zvuči pesma ispevana na melodiju Marširala kralja Petra garda? Meni je to smejurija, lakrdija, jednostavno mi je smešno, i ništa više. Stvarno ne vidim u tome ništa neoustaško.
Ne bih rekla da se onaj ko je postavio tu pesmu na youtube sa ustaskim pokretom sprda niti da je svestan da je neka srpska pesma ispevana na istu melodiju. Niti si ti igde napisao da je to tebi sprdnja. Da li imam razloga da tvoje neukusne postupke tumacim drugacije nego kao koketiranje sa neoustastvom? Ne znam zasto mislis da ja citam nesto sto u tvojim postovima ne pise. Naprotiv, citam bas ono sto pise.
Ni ovde se ne radi o promovisanju neoustaštva.
U ovom slučaju si me jednostavno bila uvredila, i taj moj post je došao kao moja reakcija, moj način da uvredim tebe. Nije to bilo lepo od mene, rezurtiralo je opomenom, i ne znam zašto to ponovo potežeš.
Zato sto si imao i previse ekcesa te vrste. A da je mnogo neukusno jeste.
S druge strane, moram i ja ipak još nešto da kažem. Naime, verovatno si čula za latinsku izreku Audietur et altera pars (Neka se čuje i druga strana). E pa ja imam utisak se ti ne trudiš u dovoljnoj meri da saslušaš i razumeš argumente i druge strane, odnosno strana. Npr. bosanske istoričare koji govore o kontinuitetu srpskih zločina nad muslimanskim stanovništvom podrugljivo nazivaš "genocidolozima". Moj post o zločinima Stefana Nemanje nad bogumilima okarakterisala si "mrakom u glavi i mozgu" itd. Nadam se ipak da ne smatraš da ja i mojim pisanjem o srpskim zločinima kroz istoriju promovišem neoustaštvo.
Ne, time promovises jedno nakaradno, netacno, selektivno i zlonamerno vidjenje istorije. Moja rasprava s tobom je zavrsena.
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Originally posted by Popeye

ono sto je meni super kod sheytana i bombonice jest da se ekšli susretnu s pravim neoustašama (koji u hrvatskoj nedvojbeno ima) što bi se sto posto jako brzo skužili, složili i izljubili.

Ovo je jako ruzna provokacija. Neki moji preci su nastradali u Drugom svetskom ratu, a neki su bezali u sume sklanjajuci se od ustaskih koljaca. Zasto bih se ja ljubila i slagala sa ustasama? Zasto bih prihvatala ruzne postupke Mariske kao nesto normalno i OK. Sva moja rodbina je u izbeglistvu i zato reagujem kad neko nipodastava srpske zrtve i laze. Nikoga ne vredjam na nacionalnoj osnovi. Da li se osecas superiorno kad se ovako izivljavas i bez ikakvog razloga vredjas?
Korisnikov avatar
By Srklet
da, jer ne prostituiram moje pretke po nekom forumu, poput tebe. pa ni rodbinu.

nasla si se tu prozivati ljude preko nesreca koje su se dogodila drugima, tako bešćutno, manipulatorski i sociopatski. to sto se nesto dogodilo tvojim precima u dr. svjetskom ratu ili tvojoj rodbini u raspadu jugoslavije je tragicno, a odvratno je kako to izvlacis za argument, kako nesrecu i patnju bezobrazno eksploatiras s ciljem da zacepis ljudima usta i uspostavis cenzuru po vlastitoj mjeri.

a kako te to cini savrsenim kandidatom za ljubav s neoustašama? pa oni se ponašaju isto. cijeli mindset i retorika su vam isti, samo što jedni umjesto 'srbi' govore 'hrvati'. ljudi s takvim stavovima su klali i 1941. i 1991., a ne ljudi sa stavovima poput mojih, that much is 4 sure. :)
Korisnikov avatar
By zelenabombonica

nasla si se tu prozivati ljude preko nesreca koje su se dogodila drugima, tako bešćutno, manipulatorski i sociopatski. to sto se nesto dogodilo tvojim precima u dr. svjetskom ratu ili tvojoj rodbini u raspadu jugoslavije je tragicno, a odvratno je kako to izvlacis za argument, kako nesrecu i patnju bezobrazno eksploatiras s ciljem da zacepis ljudima usta i uspostavis cenzuru po vlastitoj mjeri.

a kako te to cini savrsenim kandidatom za ljubav s neoustašama? pa oni se ponašaju isto. cijeli mindset i retorika su vam isti, samo što jedni umjesto 'srbi' govore 'hrvati'. ljudi s takvim stavovima su klali i 1941. i 1991., a ne ljudi sa stavovima poput mojih, that much is 4 sure. :)
Ma o cemu ti pricas? Da li si ti normalan uopste? Tvoj bezobrazluk je sada zaista prevrsio svaku meru.
Ti si izvredjao LICNO mene i cime drugo da ti pojasnim koliko si bio odvratan nego svojom licnom pricom.

Ja NIKADA na ovom forumu, ama bas nikada nisam pominjala niti svoju rodbinu niti to sto se meni licno desilo u ratu. Samo sam pokusala sada da ti objasnim da je jako neukusno to sto pises. Ali vidim da nisi normalan pa ti ne vredi objasnjavati bilo sta.

I kao vrhunac bezobrazluka meni govoris da su ljudi poput mene klali u ratovima.
Takvu gnusnu optuzbu ne bih mogla da kazem bilo kome. Prestani da vredjas na tako bezobziran nacin, najljubaznije te molim. Ovaj forum ocigledno shvatas kao poligon za izivljavanje.
Korisnikov avatar
By Srklet
a ti kao mjesto na kojem se brane srpske žrtve. :roll:

jadni svi ti ubijeni i protjerani ljudi sa zagovornicima poput tebe. marinirana u mržnji.
Korisnikov avatar
By Incubus
Hajte ljudi, Smilja se prevrće u grobu.
Korisnikov avatar
By smaug

Ma o cemu ti pricas? Da li si ti normalan uopste? Tvoj bezobrazluk je sada zaista prevrsio svaku meru.

Ja NIKADA na ovom forumu, ama bas nikada nisam pominjala niti svoju rodbinu niti to sto se meni licno desilo u ratu. Samo sam pokusala sada da ti objasnim da je jako neukusno to sto pises. Ali vidim da nisi normalan pa ti ne vredi objasnjavati bilo sta.

I kao vrhunac bezobrazluka meni govoris da su ljudi poput mene klali u ratovima.
Takvu gnusnu optuzbu ne bih mogla da kazem bilo kome. Prestani da vredjas na tako bezobziran nacin, najljubaznije te molim. Ovaj forum ocigledno shvatas kao poligon za izivljavanje.

Ovo je jako ruzna provokacija. Neki moji preci su nastradali u Drugom svetskom ratu, a neki su bezali u sume sklanjajuci se od ustaskih koljaca. Zasto bih se ja ljubila i slagala sa ustasama? Zasto bih prihvatala ruzne postupke Mariske kao nesto normalno i OK. Sva moja rodbina je u izbeglistvu. Zato reagujem kad neko nipodastava srpske zrtve i laze. Nikoga ne vredjam na nacionalnoj osnovi. Da li se osecas superiorno kad se ovako verbalno izivljavas i bez ikakvog razloga vredjas?
Bice da je o ovome rec. Al ko bi se jos secao o cemu je pricao...
Korisnikov avatar
By smaug
Ja nisam neo. Ja sam konzervativna i tradicionalista.
I molim da me se ne vredja tim 'neo'.

:durenje:
Korisnikov avatar
By Stripi
znači, ti si najobičniji ustaša?
Pih.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!