Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by Azdaja

NATOA...nikad ne bi mogla stati na stranu onih koji su bombardovali moju zemlju...nikad
Često čujem ovaj argument. Zanimljivo mi je filtriranje argumenata, na primjer, stupanje u NATO je izdaja, ali neke druge stvari nisu, na primjer, engleski jezik, filmovi iz Holivuda, kokakola.

Ako proširimo listu i izbcimo sve robne/kulturne tekovine svih onih koji su nam naudi, od Turaka do Engleza (može i dalje u prošlost, ko želi) - malo šta nam ostaje (doduše, ostaju nam oni na Stormfrontu).

A šta ćemo sa pripadnicima vlastite nacije koji su nam naudili? Šta je sa njima? Čime se staje na njihovu stranu? I čime se ide protiv njih?

Anyway, lijepo je biti idealista, ali nema ljeba od toga. Politika je sve osim jednostavna.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by bern

NATOA...nikad ne bi mogla stati na stranu onih koji su bombardovali moju zemlju...nikad
Često čujem ovaj argument. Zanimljivo mi je filtriranje argumenata, na primjer, stupanje u NATO je izdaja, ali neke druge stvari nisu, na primjer, engleski jezik, filmovi iz Holivuda, kokakola.

Ako proširimo listu i izbcimo sve robne/kulturne tekovine svih onih koji su nam naudi, od Turaka do Engleza (može i dalje u prošlost, ko želi) - malo šta nam ostaje (doduše, ostaju nam oni na Stormfrontu).

A šta ćemo sa pripadnicima vlastite nacije koji su nam naudili? Šta je sa njima? Čime se staje na njihovu stranu? I čime se ide protiv njih?

Anyway, lijepo je biti idealista, ali nema ljeba od toga. Politika je sve osim jednostavna.

bombardovanje srbije - engleski jezik, filmovi i kokakola...jos ti fali marlboro i suzuki

pricam/pisem direktno za bombardovanje, ne idem dalje od toga i ne sirim pricu o "ratnim zlocincima"...

eto, Heb ja ne mogu oprostiti to bombardovanje srbije i sta sad?! treba da vam se pravdam i da klikcem nato-u?! pa ne pada mi na pamet

jesam, idealista sam i od tog mog IDEALA sad daleko dugurala, sad sam se prebacila na sebe - to njet dobro...

znaci, da zakljucimo... protiv toga sam da srbija udje u nato i tacka, punkt. MOJE MISLJENJE, e to sam samo ja, jedna osoba... ;)
Korisnikov avatar
By luciferin91
Naravno. Ovo je demokratija. Najbolje bi bilo referendum da se odrzi, Mada, vec znam rezultat.
Korisnikov avatar
By lav
nato je bombardovao rezim, a ne narod, mi nismo kolateral natoa nego kolateral miloseviceve politike!
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Originally posted by lav

nato je bombardovao rezim, a ne narod, mi nismo kolateral natoa nego kolateral miloseviceve politike!
Izvini, ali je to izvrtanje činjenica... Odluke da se bombarduju civilni ciljevi, mostovi, bolnice, civilne žrtve, osiromašeni uranijum su NATO zločini i tačka.

Milošević i režim jesu odgovorni za bombadovanje, ali za bačene bombe kriv je samo NATO.
Korisnikov avatar
By luciferin91
Originally posted by AbortiraniTerorista
Originally posted by lav

Izvini, ali je to izvrtanje činjenica... Odluke da se bombarduju civilni ciljevi, mostovi, bolnice, civilne žrtve, osiromašeni uranijum su NATO zločini i tačka.

Milošević i režim jesu odgovorni za bombadovanje, ali za bačene bombe kriv je samo NATO.
Za te zlocine je i NATO odgovarao.

Ali intervencija je bila i vishe nego potrebna.
Korisnikov avatar
By EnRage
Kamo sreće da je NATO Miloševićev režim napao ranije, napominjem režim, a ne ljude. Možda bi neke žrtve u RH, BiH, na Kosovu, ali i u Srbiji bile izbjegnute.

Nažalost, nijedna intervencija ne prolazi bez kolateralnih žrtava, ali samo vam mogu reći da Sarajlile ili Vukovarci nisu mogli za vrijeme bombardiranja dirigiranog iz Beograda održavati koncerte na trgovima, lijepiti nalijepnice "target" i držati se za ruke na mostovima. Da su to učinili, vjerojatno bi ih bilo posvuda...u dijelovima...

Ja bih svakako htio da se i Srbija nađe u NATO savez što će se, vjerojatno, u idućih 10 godina i dogoditi.
Korisnikov avatar
By 2kune
Srbija bi svakako trebala ući u NATO kako bi se Hrvatska i BiH napokon osjećale sigurno pod zaštitom velikih vojnih sila i junačkih nacija poput Srbije koji su dio NATO-a... :awesome:
Korisnikov avatar
By lav
srbija ce i uci u nato
Korisnikov avatar
By bern

jesam, idealista sam i od tog mog IDEALA sad daleko dugurala, sad sam se prebacila na sebe - to njet dobro...

znaci, da zakljucimo... protiv toga sam da srbija udje u nato i tacka, punkt. MOJE MISLJENJE, e to sam samo ja, jedna osoba... ;)
Ne osporavam tvoje pravo na mišljenje. Ja nisam načisto sa NATO-m, ali samo zato što ne znam šta se dobija. Idealizam je ok, ali ga političke i globalne prilike melju u sitni prah. Ovo je ipak politika, a političari moraju misliti na budućnost svojih građana, a ne ići glavom kroz zid.
Korisnikov avatar
By luciferin91
Uprvo tako bern :) Inteligentan covek zna kako da se prilagodi i shta je najbolje, ne u trenutku vec u buducnosti.

Ideologija da se NATO-u ne treba pridruziti ima argumente koji nas vracaju u katastrofalne 90.

Tako da glasovanjem ZA NATO, vi ne glasate za sebe, vec i za bolje sutra vase porodice i prijatelja.

:D
Korisnikov avatar
By Azdaja
naravno, za bolje sutra svoje zemlje porodice i prijatelja - zato sam protiv nato-a ;)
Korisnikov avatar
By smaug
Mogu li samo da kazem (mozda ce onda rasprava krenuti drugim tokom) da ovaj sastanak u Beogradu nije NATO konferencija (kako u naslovu pise) i nije NATO samit.
Korisnikov avatar
By Azdaja
naravno da mozes...ja sam svejedno protiv nato-a :lol:
Korisnikov avatar
By smaug
Pa to je ok. Samo je razlog zbog kojeg si protiv NATO malo 'nestabilan'.
Korisnikov avatar
By Azdaja
sta cu kad sam nestabilna i tupava :sesir:
Korisnikov avatar
By luciferin91
Originally posted by smaug

Mogu li samo da kazem (mozda ce onda rasprava krenuti drugim tokom) da ovaj sastanak u Beogradu nije NATO konferencija (kako u naslovu pise) i nije NATO samit.
haha samiti se nikada ne odrzvaju u zemljama ne Clanicama.

Usput, da je NATO demokratski orijentisan:

Pogledajte kako je velicanstveno srushio autokratiju Gadafija i otvorio put za demokratske reforme i pro evropski razoj Libije. :D

Svaka cast! Moja vera u Socijaliste je vracena!

:volinevoli:
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by luciferin91
Originally posted by smaug

haha samiti se nikada ne odrzvaju u zemljama ne Clanicama.

Usput, da je NATO demokratski orijentisan:

Pogledajte kako je velicanstveno srushio autokratiju Gadafija i otvorio put za demokratske reforme i pro evropski razoj Libije. :D

Svaka cast! Moja vera u Socijaliste je vracena!

:volinevoli:
Ne bih znala kasti sta je pisac hteo kasti...
Korisnikov avatar
By bern

Uprvo tako bern :) Inteligentan covek zna kako da se prilagodi i shta je najbolje, ne u trenutku vec u buducnosti.
Ali isto tako, inteligentan, ali prije svega human čovjek zna da je bombardovanje civila neprihvatljivo, kako u prošlosti, tako i u budućnosti. Samo mala opaska na tvoju tvrdnju da je "intervencija" NATO-a bila opravdana.
Korisnikov avatar
By luciferin91
Originally posted by bern

Ali isto tako, inteligentan, ali prije svega human čovjek zna da je bombardovanje civila neprihvatljivo, kako u prošlosti, tako i u budućnosti. Samo mala opaska na tvoju tvrdnju da je "intervencija" NATO-a bila opravdana.
U mojim prethodnim postovima ja sam to i rekao. NATO je odgovarao za bombarodvanje civila kao i za kasetiranje Nisa npr.

Intervencija je bila potrebna i to dobro znash.

Niko nije mogao da zaustavi krvozednu zivotinju Milosevica do strana intervencija. NATO je nezvanicno priznao greshku bombarovanja uranijumom i relativno veliku civilnu shtetu, ali sam cin intervecije je uspeo ono zashta je i bio namenjen.

Ja nikada ne odobravam ubijanje nevinih.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Da se pita Shutanovac i ona njegova strina od nacelnika GS vec bi mi bili u NATO. Ovako to mora na referendum. Shule sigurno ne zeli da zna rezultate istog.
Korisnikov avatar
By spliff
naravno da ne mora na referendum
i netje
Korisnikov avatar
By lav
ne mora na referendum
Korisnikov avatar
By lav
hrvatska je usla u nato bez referenduma
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!