Originally posted by jukie
Jel' živ kuna?
je, je... kuna je živ... malko sam kasnio zbog posla pa sam pokušao naknadno upasti u povorku što se pokazalo nemoguće... no, jedna prijateljica s posla je uspjela jer joj je muž bio već unutra...
no, tako sam se našao lice u lice s vlaškom ruljetinom i definitivno imam par primjedbi na rad policije...
glavna je greška što je štićeni perimetar bio preblizu prajdu... tamo gdje je bilo relativno lako s malim snagama (kao npr. u prolazima s Prokurativa i od kina Karaman) držati rulju na pristojnom odstojanju to nije napravljeno nego su ih pustili da dođu tik do povorke... na rivi je perimetar proširen tek kad je izjavljeno da se prajd prekida... dakle, moglo se... ali se iz nepoznatih razloga čekalo do tog trenutka...
evakuacija je bila monstruozno spora a nije pripremljen nikakav rezevni položaj na kojem bi bio rješeno neko odmorište, piće i wc...
nikako ne vjerujem da su tome krivi onih 400 specijalaca koji su bili u istoj kaši kao i povorka; za to prije svega krivim njihove šefove...
na prajdu je, inače, bila intelektualna elita grada Splita, profesori, pravnici, slikari, glumci, novinari, studenti, itd... i svi su oni str8eri... to što se vidi na snimkama nije samo reakcija na pedere i prajd, to je prije svega kulturna revolucija: seljaci kamenuju svoje intelektualce...
nije bilo skinjara, nije bilo profesionalnih homofoba od zanata... bili su to sve isti oni seljaci koji su izabrali Keruma... tih 60% samozvanih splićana upravo su njegovim izborom i počeli svoju kulturnu revoluciju... Split odavno više nije civilizirani grad iz 70-tih i 80-tih... nažalost, te iskrivljene face i životinjske spodobe jesu najobičnije stanovništvo grada pod Marjanom...
ne vjerujem da je to bilo organizirano, nakon prajda nije bilo lova na pedere po čitavom gradu kao što je bilo u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu... to je jednostavno bila animalna primitivna reakcija na nešto nepomljivo strano kao što je bila i ona reakcija kada su prije par godina skoro ubili čovjeka jer je fotografirao na plaži... oni su mislili da je pedofil, a čovjek je bio nizozemski turistički novinar...
za prajd u Splitu, istina, još nije sazrelo vrijeme... no veliko je pitanje kada bi to vrijeme uopće i dozrelo... mislim da je prajd, usprkos svemu, veliki uspjeh... a jedini način da to i ostane jest taj da ga bude i dogodine...