Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Hans
Originally posted by Tungi
Originally posted by svejedno

pa ok, jel ima neko neki razlog da kaze za pristupanje nato-u?

neki....genuine razlog?

Sasvim dovoljno (a i najvaznije) bi mi bilo da ukinu vize za SAD i Kanadu,kao sto su i Hrvatskoj prilikom stupanja 2009.
I sve gore sto je naveo korisnik lav.

Je l' nije dovoljno genuine?
A ti misliš da na konto toga što si gay nećeš morati da ideš da ratuješ za njih jednog dana pa ti svejedno,pa zato aminuješ to sve i boli te kitić za one koji su očevi npr. ili? Ili ne! Neće oni naše ljude UOPŠTE slati u ratove i prljave kampanje osvajanja sveta, ne ne...
By Hans
Originally posted by lav

ja znam, evo par mudrice nasa

1. isplati nam se, dakle, srbija moze da ima efikasniju vojsku i sto je najvaznije ekonomski isplativiju, alijansa omogucava da se ustedi pri nabavci opreme i naoruzanja npr.

treba jos ? ja mogu...
Da li bi ti, ako bi ti bilo dobro plaćeno, išao da ubijaš nedužni narod po Libiji?

Zašto je Srbiji potrebna efikasnija vojska ako smo već u NATO? Oni će nas valjda braniti od mudžahedina koji mogu tako da dignu jednog dana i 'Beograđanku' u vazduh. Molim te, došli smo dotle da ni vojni rok više nije obavezan a sad odjednom polemika o tome da ćemo imati efikasniju vojsku... :doh:
Srbiji je vojska potrebna samo za poplave i zemljotrese. Sve smo ratove okončali, nema više.

Neko je građane ove države pitao da li žele NATO, samit u Beogradu i slično?

Za nas je mnogo bezbolnije rešenje pokušaj približavanja EU i neutralnost po pitanju NATO.
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Dzelajza Rouz

Ja sam to povezala na nekom totalno drugom nivou. Ne kao neku bukvalnu uzročno-posledičnu vezu, sukcesiju, šta god... Naprotiv. S jedne strane se ono što bi samo po sebi trebalo da je cilj pojavljuje u funkciji sredstva za nekakav, šatro, viši cilj (ulazak u EU)*, a s druge strane se jedva dovodi u pitanje sredstvo, a još važnije, posledice cilja kakav je "blagostanje" koje donosi ulazak u NATO... Što mu dođe na isto - pogrešno čitanje/zanemarivanje ključnih pitanja.

*kao što se i o hapšenju Mladića ovih dana govori uglavnom u kontekstu tlapnji o evrointegracijama
Exactly.
Naravno.
Ono sam se ja poluzezala ali je moje misljenje iza te napisane lenjosti bas to sto i ti kazes. Tacnije to je u prvom delu. Drugi deo je tehnikalija.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Hans
Originally posted by svejedno

pa ok, jel ima neko neki razlog da kaze za pristupanje nato-u?

neki....genuine razlog?

Sasvim dovoljno (a i najvaznije) bi mi bilo da ukinu vize za SAD i Kanadu,kao sto su i Hrvatskoj prilikom stupanja 2009.
I sve gore sto je naveo korisnik lav.

Je l' nije dovoljno genuine?
A ti misliš da na konto toga što si gay nećeš morati da ideš da ratuješ za njih jednog dana pa ti svejedno,pa zato aminuješ to sve i boli te kitić za one koji su očevi npr. ili? Ili ne! Neće oni naše ljude UOPŠTE slati u ratove i prljave kampanje osvajanja sveta, ne ne...

Kakvo osvajanje svetova,ajde ne tupi za promenu,jednom.

Ti to sa stanovista,"NATO bombarduje zbog nafte,velike sile zele naftu,boli njih kurac za tamo neke neduzne Libijce,Iracane..",a zbog cega onda bombardovase Srbiju?Zbog nafte?
Ne znam za tebe,ja na NATO intervencije gledam drugim ocima.
Korisnikov avatar
By Tungi

Oni će nas valjda braniti od mudžahedina koji mogu tako da dignu jednog dana i 'Beograđanku' u vazduh.

Ma nece...Mudzahedini su neduzan narod.
Korisnikov avatar
By lav
Originally posted by lav

ja znam, evo par mudrice nasa

1. isplati nam se, dakle, srbija moze da ima efikasniju vojsku i sto je najvaznije ekonomski isplativiju, alijansa omogucava da se ustedi pri nabavci opreme i naoruzanja npr.

treba jos ? ja mogu...
Da li bi ti, ako bi ti bilo dobro plaćeno, išao da ubijaš nedužni narod po Libiji?

Zašto je Srbiji potrebna efikasnija vojska ako smo već u NATO? Oni će nas valjda braniti od mudžahedina koji mogu tako da dignu jednog dana i 'Beograđanku' u vazduh. Molim te, došli smo dotle da ni vojni rok više nije obavezan a sad odjednom polemika o tome da ćemo imati efikasniju vojsku... :doh:
Srbiji je vojska potrebna samo za poplave i zemljotrese. Sve smo ratove okončali, nema više.

Neko je građane ove države pitao da li žele NATO, samit u Beogradu i slično?

Za nas je mnogo bezbolnije rešenje pokušaj približavanja EU i neutralnost po pitanju NATO.
pa obavezan vojni rok ne znaci efikasniju vojsku, cak naprotiv... nisi upucen u problematiku i pises napamet.

neutralnost je nemoguca i vodi u izolaciju, ja ne mogu da verujem da jos uvek u ovoj zemlji postoje ljudi koji veruju u neutralnost, prvo mi nismo svajcarska koja to moze da kompenzuje na razlicite nacine, pa cak i takva nije skroz neutralna, a drugo ne postoji neutralni sistem!
Korisnikov avatar
By 2kune

NATO uglavnom ima profesionalizirane vojske... :nokti:
Korisnikov avatar
By 2kune
btw, zašto nikom nije pao na pamet kongresni turizam... :neznam: svi bi samo ratovali... :lukavi:
Korisnikov avatar
By lav
ali ja ne verujem da medju pederima koji bi kao trebalo da budu neki progresivci i nacionalno neosvesceni, nailazim na ovakav ekstremizam ovde... strasno
Korisnikov avatar
By horus.
pa bogcamu, koliko puta godisnje bi oni to kongresovali u srbiji?
Korisnikov avatar
By lav
pa da dodju i jednom u 5 godina opet ces imati plus
Korisnikov avatar
By smaug
Neutralnost nije nemoguca. I Svajcarska nije jedina neutralna zemlja. Uopste nije vazno sta ja mislim da li ili ne treba da Srbija pristupi NATO. Samo bih da se drzimo cinjenica. Thats all.
Korisnikov avatar
By lav
navedi mi primer uspesne neutralne zemlje koja ne poseduje neki kapitalni resurs
Korisnikov avatar
By Hys.
Ja samo ovdena da udjem da kazem da se nadam da ce diskusija biti mirna, fina, i takotosve. I ne, to nema veze sto mi je smaug izasla kao korisnica koja je poslednja postovala.

Ok, mozda malo.

Khm...du kari on.

:lol:
Korisnikov avatar
By Hys.
ne vredi, sad mi je uslovni refleks da proverim :smeh:
Korisnikov avatar
By horus.
zar to (ulazak u nato) ne obavezuje novoprimljene zemlje clanice da kupuju vojno nauruzanje? :shrug: (od njih, naravno)...

kak je lepo kad amerika ima baze sirom sveta, pa odatle moze i da roka... :love:
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Hys.

ne vredi, sad mi je uslovni refleks da proverim :smeh:
:smeh:
Evo, obecavam ti, necu diram slabije od mene, sitnu decu i zivotinje.
Mos mirno da lalas.
Korisnikov avatar
By Hys.
Vazi, al ja cu ipak da pijem pivce, if ic ol d sejm tu ju :D
Korisnikov avatar
By Effective
@Tungi

Imala sam 12 godina kada su nas bombardovali .

Moje misljenje je da su Srbiju bombardovali da bi
isprobali nova oruzja , nove bombe .. Treba i na nekome da se isproba .
Nije za dzaba bio izum , treba usavrsiti .. Ako nisi znao bombardovali su Srbiju osiromasenim uranijumom ..
Da li si primetio da se od tada povecao broj malignih oboljenja i raznih bolesti za koje nismo ni znali da postoje do posle bombardovanja ? Npr. dosta ljudi ima vitiligo itd .. Ranije nije bilo tako .. I konstantno se povecava broj obolelih ..

A Tungi zasto mislis da je Amerika bacila atomsku bombu na Hirosimu i Nagasaki ?
Da li si znao da je to moglo da bude spreceno ? Nisu bas morali da poubijaju neduzne ljude i smatram da nisu bili bas tolika pretnja za svet , ti ljudi . Isprobavali su novo oruzje . To je moje misljenje . Hteli su da vide efekat ..

Blago tebi Tungi kada tako gledas na bombardovanje Srbije 1999. godine i uopste na Nato intervencije na bilo koju zemlju da "pomognu" civilima (ah da ako nisi znao i ubiju ponekog civila usput dok bombarduju) i naravno hoce da pomognu da se uvede demokratija u te zemlje. Posle 1999. godine i Nato bombardovanja ja samo primecujem
dosta ljudi koji otkrivaju da su bolesni i to svakodnevno u Srbiji i drugim delovima Balkana gde je Nato "pomagao" svojim intervencijama (bombama) .
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Dzelajza Rouz

Ja sam to povezala na nekom totalno drugom nivou. Ne kao neku bukvalnu uzročno-posledičnu vezu, sukcesiju, šta god... Naprotiv. S jedne strane se ono što bi samo po sebi trebalo da je cilj pojavljuje u funkciji sredstva za nekakav, šatro, viši cilj (ulazak u EU)*, a s druge strane se jedva dovodi u pitanje sredstvo, a još važnije, posledice cilja kakav je "blagostanje" koje donosi ulazak u NATO... Što mu dođe na isto - pogrešno čitanje/zanemarivanje ključnih pitanja.

*kao što se i o hapšenju Mladića ovih dana govori uglavnom u kontekstu tlapnji o evrointegracijama
too extreme, man.

..

zapravo razmisliti sta dobijas a sta dajes i ne klimati glavom za samo jednu ideju je ...extremizam, jel, najocigledniji.

..

razmisliti sta se radi u avganistanu vec desetljece, zasto se to uopste radi i da li ima smisla da se to radi tamo je ..bre, mnogo extremno.

zapitati se zasto jedno partnerstvo napada libiju bez da ih libo rac sto nemacka nece da ucestvuje i nazivati to sjebanom raspodelom moci u partnerstvu je jos extremnije.

zapitati se da li bi tvoja zemlja imala jednako pravo da odluci da ne ucestvuje u jednoj od intervencija je josjos extremnijeje.

..

bolje da stanem, plasim se da cu poceti da razmisljam u extremnim kolicinama.
Korisnikov avatar
By Hys.
Odlicno, od sada treba da znam sta da radim-uletim il sa pivom il sa sisama i mirna backa :eureka:
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Effective

@Tungi

Da li si primetio da se od tada povecao broj malignih oboljenja i raznih bolesti za koje nismo ni znali da postoje do posle bombardovanja ?

Kao i sve veci broj paranoidnih teoreticara zavera,a za posledicu imamo sve ovo danas sto nam se desava.
Korisnikov avatar
By Effective
Originally posted by Effective

@Tungi

Da li si primetio da se od tada povecao broj malignih oboljenja i raznih bolesti za koje nismo ni znali da postoje do posle bombardovanja ?

Kao i sve veci broj paranoidnih teoreticara zavera,a za posledicu imamo sve ovo danas sto nam se desava.
Konkretni da budemo , posledica je da ne mozemo u Ameriku i Kanadu bez vize , ali kada udjemo u Nato sve ce se promeniti i moci cemo . Nato nam je spas :)
By Hans

Ne znam za tebe,ja na NATO intervencije gledam drugim ocima.
Neko gleda i pogledom punim uranijuma, neko ima kancer, neko macu, neko kucu. Ne zaboravi i to...

NATO intervencija u Srbiji dolazi kao rešenost istih da 'dovedu u red' političku situaciju. To su hteli sa Miloševićem ovde koji je hteo da sprovede srebrenički scenario na Kosovu, srećom sprečen je na vreme. Ali to nije moralo TAKO. To je ono što mene ne privlači kada je o NATO reč. Nije morala da upadne granata kod devojčice koja je bila na noši u kupatilu. Je li to cena tvoje budućnosti?

Iste stvari rade u Libiji a ako očekujete da ću ja to da podržim, neću.

@ lav > Dakle, ako se ne zalažem za isto što i ti, ja nisam...progresivan or what? Volim i ja LDP, ali neke futurističke momente kod ljudi stvarno ne razumem. Vi biste da oguglamo na sve jer smo gay i da nam sve što se i kosi sa našim uverenjima bude ok? Zašto? Da bi ti ovde imao želju da se sa mnom upoznaš i da mi daš :up: ? L-O-L, dude, LoL.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!