Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By svejedno
ima. odnosi novce svake zemlje clanice. tolko znamo, a i gore imas dva-tri posta koja se odnose na to.

..

ja pitao kako je isplativo?
Korisnikov avatar
By smaug
Isplativo je u dinarima i u evrima :wink:
And for the really lucky ones - u naturi!
Korisnikov avatar
By lav
a ovi sto pametuju kao moze i bez toga, pokazalo se da NE MOZE!
sta smo, gde smo, ko smo...
Korisnikov avatar
By svejedno
pa ok, jel ima neko neki razlog da kaze za pristupanje nato-u?

neki....genuine razlog?

..

kao..treba zbog 'toga & toga'?

ili cemo se gadjamo floskulama 'mimo sveta/ne moze bez/etc'?

..

jel zna neko tacno zasto je za pristupanje nato-u?
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by smaug

Isplativo je u dinarima i u evrima :wink:
And for the really lucky ones - u naturi!
:lol:

were kinda late for that, im afraid. were not of the lucky kind ,)
Korisnikov avatar
By lav
ja znam, evo par mudrice nasa

1. isplati nam se, dakle, srbija moze da ima efikasniju vojsku i sto je najvaznije ekonomski isplativiju, alijansa omogucava da se ustedi pri nabavci opreme i naoruzanja npr.

2.pristupom jednom takvom savezu, kome su pristupile sve danasnje civilizovane zemlje, stice se preduslov stabilnosti, koji je itekako bitan investitorima kao jedan bazni uslov za odluku u investiranje u nasu zemlju, a sami smo svedoci koliko propustenih prilika smo imali po tom osnovu pocev od izolacije kroz sankcije, samoubistvene miloseviceve politike, raznih ratova, ubistva djndjica preko nenormalnij politickih previranja.

3. svaki oblik integracije koji nas priblizava zajednici kojoj tezimo je po nas dobar

4. eliminise svaki dalji konflikt u nasoj blizoj okolini i sprecava da se ponovi npr sve ono sto nas je zadesilo 90ih, saveznici ne napadaju jedni druge

5. pristupom alijansi, smanjuju se mogucnosti za raznim manipulacijama tipa davinicev satelit i slicno pri nabavci opreme ali i svemu ostalom, kad smo kod opreme

treba jos ? ja mogu...
Korisnikov avatar
By lav
jel dovoljno genuine ?
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by svejedno

neki....genuine razlog?

Sasvim dovoljno (a i najvaznije) bi mi bilo da ukinu vize za SAD i Kanadu,kao sto su i Hrvatskoj prilikom stupanja 2009.
I sve gore sto je naveo korisnik lav.

Je l' nije dovoljno genuine?
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by lav

1. isplati nam se, dakle, srbija moze da ima efikasniju vojsku i sto je najvaznije ekonomski isplativiju, alijansa omogucava da se ustedi pri nabavci opreme i naoruzanja npr.

2.pristupom jednom takvom savezu, kome su pristupile sve danasnje civilizovane zemlje, stice se preduslov stabilnosti, koji je itekako bitan investitorima kao jedan bazni uslov za odluku u investiranje u nasu zemlju, a sami smo svedoci koliko propustenih prilika smo imali po tom osnovu pocev od izolacije kroz sankcije, samoubistvene miloseviceve politike, raznih ratova, ubistva djndjica preko nenormalnij politickih previranja.

3. svaki oblik integracije koji nas priblizava zajednici kojoj tezimo je po nas dobar

4. eliminise svaki dalji konflikt u nasoj blizoj okolini i sprecava da se ponovi npr sve ono sto nas je zadesilo 90ih, saveznici ne napadaju jedni druge

5. pristupom alijansi, smanjuju se mogucnosti za raznim manipulacijama tipa davinicev satelit i slicno pri nabavci opreme ali i svemu ostalom, kad smo kod opreme

treba jos ? ja mogu...
1. http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... pid2232304

2. cenis da cemo privuci investitore pristupom natou? poput albanije recimo?
cujem investicije prste.

3. nije.

4. :lol: lm, zanimljiva stvar al to sto je nas zadesilo '90ih odradjeno, gotovo.
cekalo da se desi vise od 60 godina i desilo se. nece se ponavlja u sv sl.

5. jasta, samo kupujes ono sto odgovara 5 glavnih mudonja u nato-u, a to je daleko od manipulacije, zar ne? to je ,zapravo, fer.

..

da, ja bih te molio za jos.
Korisnikov avatar
By lav
decko, ovo nisu kontra argumenti, ovo cak nisu ni argumenti sto ti navodis, end of discussion, pokrij se i cuti, da ti se ne smeju...
Korisnikov avatar
By lav
ja shvatam da si ti rastao u takvoj sredini, ali informisi se pre nego sto pises... molim te
Korisnikov avatar
By svejedno
lave, to sto ti navodis nisu argumenti, no netacne...pa, neistine. 'mali djokica & svet' i to.

ne isplati se, ne privlaci investitore i ne smanjuje manipulacije.

..

jedino sto se moze reci da je istinito je ono da nas priblizava EU, al to je onda vise siledzijstvo no genuine 'nasa korist', zar ne?

...

ovo sto tungi navodi prvi put cujem, al zanimljivo bi bilo obratiti paznju na cenu karata. ako imas platis kartu do usa, nije ti frka ni da nabavis vizu.

edit - a tek ideja 'uci u vojni savez da bi nam ukinuli vize'...joj.
Korisnikov avatar
By lav
ma ne shvatas ti, sta je neistinito u onome navedenom ?
sta ?
Korisnikov avatar
By svejedno

ne isplati se, ne privlaci investitore i ne smanjuje manipulacije.

..

jedino sto se moze reci da je istinito je ono da nas priblizava EU, al to je onda vise siledzijstvo no genuine 'nasa korist', zar ne?

ili ajde, smanjilo bi 'nase' manipulacije, al to nije 'smanjivanje manipulacija'.
Korisnikov avatar
By lav
STA JE NEISTINA ? NAVEDI KONKRETAN ARGUMENT!
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Originally posted by Tungi

neki....genuine razlog?

Sasvim dovoljno (a i najvaznije) bi mi bilo da ukinu vize za SAD i Kanadu,kao sto su i Hrvatskoj prilikom stupanja 2009.
I sve gore sto je naveo korisnik lav.

Je l' nije dovoljno genuine?
Meni dovoljno. Ako ce da nam ukinu vize za Ameriku kao sto su Hrvatskoj - ne znaci mi nista. Jer Hrvatskoj nisu ukinuli vize. Ali, ono, jeste, pricaju od 2009. da CE.
Korisnikov avatar
By lav
hrvatska je usla u program koji ce u kranjoj instanci dovesti do ukidanja viza, ali pristup natou per se ne daje za direktan rezultat ukidanje viza za sad, to je mnogo kompleksnije pitanje
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by lav

treba jos ? ja mogu...

1. ne isplati se, svaka nacija mora da daje nato-u milijarde $ od poreza gradjana na godisnjem nivou.

2. investitore nece privuci prosta cinjenica da smo clanovi vojne sile, investitore ce privuci trzisni uslovi.

3. ovo zavisi od misljenja. moje nije takvo.

4. koji dalji konflikti?

5. pristupom alijansi, ozakonio si manipulacije 'drugih' zemalja da rukovode naoruzanjem tvoje & slanjem tvoje vojske dje oce.
Korisnikov avatar
By Tungi
Hrvatskoj su ukinute vize za Kanadu i SAD.
Korisnikov avatar
By Tungi
Ok,za SAD ne znam,sto ne znaci da im u skorije vreme nece ukinuti,ako nisu dosad.A za Kanadu se mozes informisati.
Korisnikov avatar
By lav
Originally posted by lav

treba jos ? ja mogu...

1. ne isplati se, svaka nacija mora da daje nato-u milijarde $ od poreza gradjana na godisnjem nivou.

3. investitore nece privuci prosta cinjenica da smo clanovi vojne sile, investitore ce privuci trzisni uslovi.

3. ovo zavisi od misljenja. moje nije takvo.

4. koji dalji konflikti?

5. pristupom alijansi, ozakonio si manipulacije drugih zemalja da rukovode naoruzanjem tvoje.
1. isplati se, participacija u natou kosta manje nego nasa preglomazna vojska!!! opet kazem informisi se

2. investitore hoce privuci clanstvo u natou to daje signal da smo postigli odredjeni nivo stabilnosti, konretan primer, ja sam debeli holandjanin i hocu da otvorim fabriku koja proizvodi klompe, jeftinije mi u srbiji, a i jeftiniji mi resurs drvo sa kopaonika, e sad nije mi bas svejedno dal ce neki albanac da mi se raznese ili ne u blizoj okolini, ipak me to kosta, e a kad su u alijansi, to podrazumeva odredjenu politicku stabilnost a tako i vojnu, sto smanjuje, ne iskljucuje, ali znatno smanjuje mogucnost nastanka konflikta u integrisanom regionu!!! primer je banalizovan, ali shvatices vec!!!

3. ja znam da ti tezis kini, rusiji iranu i slicnima, srecom, vecina gradjana srbije, sebe vidi pored suseda, EU, a ne nekih post diktatorskih drzava, a neke su i jos diktatorske koje pucaju od postovanja ljudskih prava, koje su antikapitalisticke ali samo deklarativno itd itd...

4. konflikt u regionu, cepanje teritorije, napade invazije itd... kada je ceo region integrisan, a jeste, saveznici se medjusobno ne napadaju, to znaci smirivanje svih strasti i napetosti pod uticajem stranog faktora, a svi znamo kakve su strasti na balkanu.

5. to nije istina, manipulacije drugih zemalja se smanjuju, jer slozices se nije lako manipulisati sa 28 zemalja, to su transparentni procesi, uostalom, i da dolazi do manipulacija, teze je manipulisati sa 28 nego sa jednom zemljom slozices se... tako da je korist i u tom scenariju...

STA SU OVDE ARGUMENTI ?
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz

neki....genuine razlog?

..

..

Verovatno zbog da jebe Kittrie... i po belom svetu.

Meni je to skoro u rangu "Neka se održi Prajd zbog da uđemo u EU".
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by lav

1. isplati se, participacija u natou kosta manje nego nasa preglomazna vojska!!! opet kazem informisi se

2. investitore hoce privuci clanstvo u natou to daje signal da smo postigli odredjeni nivo stabilnosti, konretan primer, ja sam debeli holandjanin i hocu da otvorim fabriku koja proizvodi klompe, jeftinije mi u srbiji, a i jeftiniji mi resurs drvo sa kopaonika, e sad nije mi bas svejedno dal ce neki albanac da mi se raznese ili ne u blizoj okolini, ipak me to kosta, e a kad su u alijansi, to podrazumeva odredjenu politicku stabilnost a tako i vojnu, sto smanjuje, ne iskljucuje, ali znatno smanjuje mogucnost nastanka konflikta u integrisanom regionu!!! primer je banalizovan, ali shvatices vec!!!

3. ja znam da ti tezis kini, rusiji iranu i slicnima, srecom, vecina gradjana srbije, sebe vidi pored suseda, EU, a ne nekih post diktatorskih drzava, a neke su i jos diktatorske koje pucaju od postovanja ljudskih prava, koje su antikapitalisticke ali samo deklarativno itd itd...

4. konflikt u regionu, cepanje teritorije, napade invazije itd... kada je ceo region integrisan, a jeste, saveznici se medjusobno ne napadaju, to znaci smirivanje svih strasti i napetosti pod uticajem stranog faktora, a svi znamo kakve su strasti na balkanu.

5. to nije istina, manipulacije drugih zemalja se smanjuju, jer slozices se nije lako manipulisati sa 28 zemalja, to su transparentni procesi, uostalom, i da dolazi do manipulacija, teze je manipulisati sa 28 nego sa jednom zemljom slozices se... tako da je korist i u tom scenariju...

6. STA SU OVDE ARGUMENTI ?

1. ok, aj informisi me, koliko kosta nasa vojska a koliko participacija?

2. joj bre lave.
ja sam debeli holandjanin, ocul ulozit u srbiju? vidi srbija clanica nato-a! ocu.
perica & svet.

3. ponavljam, ne znas ti nista.

4. vec smo tu. sto se toga tice, to je gotovo. a i strani faktor tu, prakticno od pocetka. a nato nije neophodan, samo eu. jedino pitanje je da li eu moze bez nato-a ili je siledzijstvo u pitanju.

5. necu se sloziti. najlakse se manipulise onima koji su potpisali da ce biti manipulisani, pa bilo ih i 100. naoruzaj me kako ti zelis, obucavaj me kako ti zelis, salji me dje ti zelis & to. koristi moje meso, a u avganistanu, gle cuda, samo tvoji privrednici preuzimaju zemlju. wow.

..

6. i ja pitam.
Korisnikov avatar
By lav
zatucan, nemam sta da dodam
By Sixto
Originally posted by lav

sa ekonomijom ima itekakve veze, ali ja nemam nameru da sad to sve ponovo objasnjavam bila je ova tema, tvoje pitanje samo potvrdjuje moj stav o nepoznavanju kompleksnosti ove teme
Da li si ti svestan u svom slepilu koliko kosta uskladjivanje vojne infrastrukture i naoruzanja sa standardima NATO?
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Dzelajza Rouz

neki....genuine razlog?

..

..

Verovatno zbog da jebe Kittrie... i po belom svetu.

Meni je to skoro u rangu "Neka se održi Prajd zbog da uđemo u EU".
Jel mogu samo da priopcim da Prajd mora da se odrzi da bi se uslo u EU. U NATO ne mora da se uclanjuje da bi se uslo u EU.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Ja sam to povezala na nekom totalno drugom nivou. Ne kao neku bukvalnu uzročno-posledičnu vezu, sukcesiju, šta god... Naprotiv. S jedne strane se ono što bi samo po sebi trebalo da je cilj pojavljuje u funkciji sredstva za nekakav, šatro, viši cilj (ulazak u EU)*, a s druge strane se jedva dovodi u pitanje sredstvo, a još važnije, posledice cilja kakav je "blagostanje" koje donosi ulazak u NATO... Što mu dođe na isto - pogrešno čitanje/zanemarivanje ključnih pitanja.

*kao što se i o hapšenju Mladića ovih dana govori uglavnom u kontekstu tlapnji o evrointegracijama
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!