Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By spliff
Breaking News: Genocide suspect Ratko Mladic loses extradition appeal, will be sent to The Hague to face charges, prosecutor says.

CNN
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
prepade me spliff , mislila opet neko ide sa foruma :lol:

ala se zaredjalo u poslednje vreme :nerd:
Korisnikov avatar
By spliff
Beograd -- Ratko Mladić u avionu za Hag, saznaje B92. Sa beogradskog Aerodroma Nikola Tesla avionom je poleteo pre nekoliko minuta.

Ministarka pravde Snežana Malović upravo je saopštila da je poptisala rešenje o izručenju Ratka Mladića Haškom tribunalu.

Prethodno su u dvorište Specijalnog suda u Beogradu, nešto pre 16 časova ušle kolone policijskih vozila, pet džipova i jedna "marica", dok je saobraćaj u Ustaničkoj ulici bio blokiran.

Dve kolone vozila izašle su iz zgrade Specijalnog suda.

Osim Ustaničke ulica, i auto-put je bio blokirani, duž bile su raspoređene jake specijalne snage policije i žandarmerije.

Rešenje o izručenju haškog optuženika Ratka Mladića potpisala je ministarka pravde Snežana Malović nakon što su ispunjeni svi proceduralni uslovi za njegovo izručenje sudu u Hagu.

Od holandskog aerodroma Šipol do pritvorske jedinice u Ševeningenu biće transportovan takođe uz najviše mere bezbednosti.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić uhapšen je 26. maja 2011. godine u vojvođanskom selu Lazarevu nadomak Zrenjanina.

Vest o hapšenju najtraženijeg haškog begunca samo par sati nakon hapšenja javno je saopštio predsednik Srbije Boris Tadić.

Mladića je sud u Hagu pre 16 godina optužio za genocid i saučesništvo u genocidu u Srebrenici, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja rata u BiH.
Foto: Vlada Srbije

Prethodno je krivično vanraspravno veće Odeljenja za ratne zločine u Beogradu odbilo je kao neosnovanu žalbu branioca Ratka Mladića na odluku o ispunjenosti uslova za njegovo izručenje Haškom tribunalu.

Tom odlukom rešenje o izručenju je postalo pravosnažno i prosleđeno je na potvrdu ministarki pravde Snežani Malović, koja je potpisala rešenje o izručenju.

Tačno vreme izručenja čuvano je u tajnosti iz bezbednosnih razloga.

Transport Ratka Mladića u Hag sproveli su pripadnici policije pod jakim merama obezbeđenja.

B92
Korisnikov avatar
By maka
samo nek sam ja dosla kucici. svaki dan zatvaraju grad da prodje neko bitno mudo. meni se ni ne isplati da izadjem iz kuce.
By Hans
OK, to smo svi i očekivali, ne? :up:
By Simor
Ako izuzmemo populističko zabavljanje patriotskog dela javnosti -

Bruno Vekarić dilema 1
da li će Ratko Ratni Zločinac Mladić da jede jagode ili ne (šta ako dobije koprivnjaču od prvih jagoda? hoće li junoše Obradović Mladena u tom slučaju da ponovo razlupaju Beograd & Novi Sad?),

Bruno Vekarić dilema 2
hoće li da čita ruske klasike ili ne (fascinantna je opsednutost srpskih fašista ni krivim ni dužnim ruskim klasicima; btw, Mladić zna da čita???),

Bruno Vekarić dilema 3
hoće li posetiti ćerkin grob ili ne (a da poseti hiljade grobova u Srbrenici? možda mu onda iz dubokog nesvesnog sine tračak, mali malecni tračak savesti)

- meni je ultimativni hit da će pravna savetnica ovog srpskog junaka sa kačketom biti glavom i bradom Smilja Avramov. :love:

Da nije toliko krvi i nesreće ostavio iza sebe, suđenje ovom skotu, sa sve Smiljom k'o savetnicom, bilo bi zabavnije od sinhronizovanih turskih serija na TV Pink.
Korisnikov avatar
By Delete
:bye:
A sad Srbija moze da se okrene resavanju "pravih" problema koje ima.
By Simor
Originally posted by Delete

A sad Srbija moze da se okrene resavanju "pravih" problema koje ima.
Ovo je mantra koja se okreće ovih dana, a ja se uvek začudim. Nekako ne razumem zašto se sistemska korupcija u zdravstvu ili pljačkaške privatizacije nisu mogle razrešiti nezavisno od Ratka Mladića?

Bojim se da će Ratko uvek da postoji kao izgovor da se društvo ne reformiše (bar sa aktuelnom političkom elitom). Sutra će se taj Ratko zvati Goran Hadžić, prekosutra Kosovo i Metohija i tako ukrug. Njima su potrebni izgovori za krađu i nesposobnost. Videćemo da li će predstojeći izbori tu nešto razrešiti...

(To, naravno, ne znači da ne cenim hrabrost ove vlade da uhapsi Mladića.)
By Kragi
A sto je meni grozno kad posle toliko skrivanja ti trazis da posetis grob svoga deteta. :bljak:

pa mislim, sto ne ode pre dva meseca, godinu, dve?

:bye:
Korisnikov avatar
By *deni*
Verovatno je bio svestan da će neizostavno biti upućen u Hag i da će se teško odatle vratiti, pa je zato želeo još jednom da obiđe kćerkin grob.
By Kragi
Da je otis'o pre 20 god. mozda bi se i vratio do sad.

Ne znam, meni bas grozno :right:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Bolje da smo ga ispratili pod zemlju nego iz zemlje.
Korisnikov avatar
By Stripi
nekako više to ni ne doživljavam.
By Sixto
Ovo je komotno moglo da ode u neku od postojecih tema, a ne nova da se otvara.
Pederke vole teatar pa to ti je.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!