Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Hans

Mladić je samo pratio naređenja onih koji su bili u Beogradu i diktirali trend po kome je Srbija -Jugoslavija. Nije on započeo rat. Započeli su ga tvoji 'domobranitelji' tamo i 'patriote' ovde.

I onda takođe ne razumem neke odavde kojima su devedesete bile dobre. DOBRE?
Znači slažemo se oko toga da Mladić nije nikog branio. I to je dobro za početak... :D
'Moji' domobranitelji još su bili u Kanadi a HDZ nije ni postojao kada Mladić dobio naređenja iz Beograda da započne rat.

Bome ni ja takve ne razumijem... Ali vidim da si im ti jako blizu... Da ti nisu bile odlične? Ili bi ti bile da je Mladić bio barem četvrtinu vojnik koliko je bio zločinac. A ovako, jebiga, eto nisu...
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Hansić je opet čalabrcnuo od patriotska mogranja pa mu seva pred očima. A što ti pile ne odeš među te patriote pa im kažeš, evo vidite, mi srbski pederi smo uz vas?

Jer naravno, Mladićevi zločini nemaju veze ni sa narodom, ni sa kulturom, ni sa istorijom, a posebno ne Srba. Oni imaju veze s tim što je, osim što voli pčelarstvo i šah, Warwho Youngman imao sklonost ka hladnokrvnoj likvidaciji nekoliko hiljada zarobljenika, samo zato što se zovu Muharem ili Šemso a ne Miodrag ili Dušan.

A to nije i nikad neće biti nikakvo kulturno nasleđe.

Da znaš istoriju kao što ne znaš, znao bi kako su u Balkanskim ratovima i sami Turci, dok su ih gonili iz Maćedonije, pisali po istanbulskim novinama da su nove srpske vlasti "visoko kulturne" i hvalili njihovu hrabrost i zaslužene pobede. Srbi su se tada borili kao heroji, štiteći žene i ne dirajući u nejač, a ne kao ta Mladićeva pijana fukara što je palila, ubijala, pljačkala i silovala po Bosni.

Ali ovde se uopšte ne radi o tome.

Radi se o tome da ti ne možeš da razrešiš konflikt koji imaš pre svega u svojoj glavi -- da želiš da budeš vatreni nacionalista ali da si u isto vreme peder -- i zato krezubo napadaš ljude po internet forumima, s lažnom arogancijom na koju nemaš pravo, misleći da štitiš nešto o čemu ne znaš praktično ništa, i na šta nemaš nikakav uticaj, a zapravo pokušavajući da sačuvaš svoj jadni mali identitet od potpunog kraha i šizofrenije.

A nama je žao, pa te puštamo.

ONT: Dobra vest. Nervira me izvoljevanje i privilegovanost (kad ja hoću jagode, ko mi ih donese?) i nije trebalo da čekaju da mu se prvo CNS pretvori u paučinu pa da ga onda ispituju o zločinima. Što se protesta tiče, odlična reakcija policije. Video sam nekoliko grupa mirnih protestanata koji su išli po gradu sa šajkačama i kokardama na protest -- njihovo pravo -- a ove napaljene huligane neću da komentarišem.
Korisnikov avatar
By Incubus
Originally posted by AngraMaina

Hansić je opet čalabrcnuo od patriotska mogranja pa mu seva pred očima. A što ti pile ne odeš među te patriote pa im kažeš, evo vidite, mi srbski pederi smo uz vas?

Jer naravno, Mladićevi zločini nemaju veze ni sa narodom, ni sa kulturom, ni sa istorijom, a posebno ne Srba. Oni imaju veze s tim što je, osim što voli pčelarstvo i šah, Warwho Youngman imao sklonost ka hladnokrvnoj likvidaciji nekoliko hiljada zarobljenika, samo zato što se zovu Muharem ili Šemso a ne Miodrag ili Dušan.

Da znaš istoriju kao što ne znaš, znao bi kako su u Balkanskim ratovima i sami Turci, dok su ih gonili iz Maćedonije, pisali po istanbulskim novinama da su nove srpske vlasti "visoko kulturne" i hvalili njihovu hrabrost i zaslužene pobede. Srbi su se tada borili kao heroji, štiteći žene i ne dirajući u nejač, a ne kao ta Mladićeva pijana fukara što je palila, ubijala, pljačkala i silovala po Bosni.

Radi se o tome da ti ne možeš da razrešiš konflikt koji imaš pre svega u svojoj glavi -- da želiš da budeš vatreni nacionalista ali da si u isto vreme peder -- i zato krezubo napadaš ljude po internet forumima, s lažnom arogancijom na koju nemaš pravo, misleći da štitiš nešto o čemu ne znaš praktično ništa, i na šta nemaš nikakav uticaj, a zapravo pokušavajući da sačuvaš svoj jadni mali identitet od potpunog kraha i šizofrenije.

ONT: Dobra vest. Nervira me izvoljevanje i privilegovanost (kad ja hoću jagode, ko mi ih donese?) i nije trebalo da čekaju da mu se prvo CNS pretvori u paučinu pa da ga onda ispituju o zločinima. Što se protesta tiče, odlična reakcija policije. Video sam nekoliko grupa mirnih protestanata koji su išli po gradu sa šajkačama i kokardama na protest -- njihovo pravo -- a ove napaljene huligane neću da komentarišem.
:up:

Žalosno je što ljudi koji su pobijeni nisu dobili jagode, zapravo danima nisu jeli.

Koliko god to nekome čudno zvučalo podržavanje Ratka Mladića je fašizam.

p.s. Ovi sinoć su jadni nezaposleni srBski mladići, pretvorili su ulice i trgove u zavod za zapošljavanje : ''Zipa kako nosim građevinski materijal''
By Hans

'Pile', samo se prva rečenica odnosi na mene ili ceo tvoj disput? Hansić mi deluje pitomo i rekao bih da je samo prva rečenica adresirana na mene. Ako nije, well, morao bih da te razočaram jer istoriju jako dobro znam. I nije mi jasno zašto govoriš kako ja ne znam ovo ili ono a ne znaš me. Ličiš mi na dete koje prvo pojede neko odvratno jelo pa ide oko stola i hvali se. Uostalom, stariji si poprilično od mene te je i logično da imaš više iskustva. To ponašanje ne leži ljudima od pera. Mahom ih zovu umišljenima i snobovima. Deluje mi da si progutao dosta knjiga ali ti digestivni trakt ne radi kako bi trebalo. Mora se dobro žvakati. OK?

Takođe, jako grešiš u svakom segmentu svog izlaganja...nisu te ispravili jer su se uplašili tvog rečnika i staža ovde(?), ali ja nisam.

1. Ja ne moram da budem među tim ljudima jer ne osećam potrebu za tim. Svoj patriotizam ne iskazujem tako. Strašno je što se ovde reaguje sa čuđenjem na protest ljudi koji su želeli da tamo budu. Ne opravdavam cirkus nakon protesta ali ljudi imaju pravo da iskažu mitingom svoj revolt. Ako sam peder, kako ti kažeš, i to srbski, to ne znači da moram jedino da budem na Prideu. Moja je odluka gde ću biti, kao i tvoja uostalom,zar ne?

2. Drugi pasus je klasična zamena teza. Isticanje tuđih žrtava a zaboravljanje sopstvenih, već viđeno. Ni u jednom segmentu svog posta nisam opravdao genocid u Srebrenici, niti ću. Ne znam šta si želeo ovom rečenicom.

3. Niko nije govorio o kulturnom nasleđu u Srba nego o empatiji jednog dela naroda prema drugom. Radi se o nesposobnosti ljudi da shvate da nisu samo muslimani u Bosni ubijani.

4. 'Da znaš istoriju kao što ne znaš, znao bi kako su u Balkanskim ratovima i sami Turci, dok su ih gonili iz Maćedonije, pisali po istanbulskim novinama da su nove srpske vlasti "visoko kulturne" i hvalili njihovu hrabrost i zaslužene pobede. Srbi su se tada borili kao heroji, štiteći žene i ne dirajući u nejač, a ne kao ta Mladićeva pijana fukara što je palila, ubijala, pljačkala i silovala po Bosni.'
:zongler:
I ponovo: Mama, prvi sam pojeo! - Dobro sine, hajde još trideset strana Kosidovskog. -Hvala, mama! :shrug:

A sad stvarno...zašto mi je potreban početak 20.veka da bih shvatio da li je srpski narod 'visoko kulturan'? Moj narod je pokazao kolika je njegova kultura upravo na onom tlu koje niko ovde više nema ni snage da spomene a naročito ne gejevi jer im je neko rekao da Kosovo i 'gejstvo' ne idu u jednu rečenicu. Možda baš takvi poput tebe koji pišu da mora da se bira. Misliš li da bi jedan Italijan povezao to što je gej sa činjenicom da npr. sever reši da se odvoji? Nema logike. A pogrešio si dodatno jer meni homoseksualnost nije zanimanje. ;)

5. Za ovo o konfliktima u glavi nemam komentar. Nemam ga jer ti najpre moraš da preležiš klasičnu bolest ljudi preko Dunava o kojoj sam ja nemali broj puta govorio, a to je poistovećivanje patriotizma sa nacionalizmom. Kada to budeš uradio, moći ćemo da razgovaramo. Ne znam zbog čega upotrebljavaš te prideve 'krezub', 'lažan' i sl. Igrom slučaja znam kako ti izgledaš ali nikada te ne bih opisivao kao što si ti mene jer bi u tvom slučaju to bilo daleko od fikcije i vrlo, vrlo realno. No, ti si u svakom segmentu svog pisanja našao načina da na poluprost način meni kažeš neke stvari a ja sam mislio da ćeš se makar malo pozvati na sve to znanje koje imaš o meni a ne želim da razmišljam o tome ko ti ga je preneo. Bude mi loše, iskreno.

6. Kojima 'nama' je to žao? Gospodine, ovo nije naučni rad. Ovo je forum. Simbioza u kojoj ste nije deo našeg razgovora. Ili jeste? Pluralis modestiae možete izostaviti. Slobodno.

I kao što se da zaključiti, život je stvar izbora. Ja sam odabrao da budem homoseksualac, tačnije sa tim sam rođen ali u isto vreme imam dovoljno dostojanstva i časti da ne dozvolim sebi da verujem u pravdu sa jedne strane. To prepuštam vama po Srbiji (a i preko).

A ti, AngraMaina, vrati se svojim aoristima i sledeći put se malo bolje raspitaj da li se prazniš na pravoj osobi. Opada kosa od frustracija. ;)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Da li si se zapitao da je i njeno dete preklao neki mudžahedin u srednjoj Bosni i da li ti je prošlo kroz glavu da je Orić slobodan kao ptica na grani? Da li si se zapitao zašto je ona tu? Nagurao si tolike godine u pozadinu a rezonuješ kao neki pubertetlija. Nisam video da je iko na ovom mestu napravio temu o Oriću gde se sa strašću i žestinom govori o tome. . Iskreno, ne vredi ni žaliti neke ljude ovde. Sami ćete.
Listaj forum, postoji tema o Naseru Oricu (ako nije izbrisana, upravo zbog izliva dubokog odusevljenja likom i delom doticnog). Ironija ili ne, Oric je chedo JNA i Slobin telohranitelj. U prevodu - takvi kao sto su Mladic ili Oric nemaju nacionalnu pripadnost, oni su jednostavno zlocinci i njima bi trebalo suditi i presuditi za zlo koje su naneli ljudima u BiH.
A ne sakrivati ih, braniti i jos praviti nerede u svojoj drzavi i gradu zbog te bagre. Onaj ko Mladica moze da podrzi, za mene nije nista drugo nego potencijalni krvnik i ubica. Jer ja mogu da podrzim samo ono sto bih i sama uradila.
A propos ovih snimaka, ne znam šta ste očekivali? Hvalospeve u čast hapšenja?
Malo dostojanstva, nista vise ni manje.
Zahvaljujući tom čoveku je mnogo ljudi živo prešlo Drinu i došlo ovamo i to su verovatno ti koji mirno protestuju a oni nisu krivi za početak rata. Bio je rat. I nisu samo Srbi klali. Klali su i Srbe. Svi treba da plate ali ne vidim da iko agituje za nas. Naravno, to ne umanjuje Mladićevu krivicu za sve zlo koje se desilo tamo ali...želeo bih da znam da li su i Bošnjaci ovako kritični po pitanju sopstvenog naroda kao što ste vi.
A koliko ljudi vise nije zivo zahvaljujuci njemu? Hocemo li da vagamo cele skelete ili samo glave? To sto je i ako je nekome pomogao, znaci da mu je oprosteno sve uradjeno? Pa i gotovinini ljudi su obavestili ljude u Krajini da se sami pokupe i krenu ka Srbiji 20tak sati pre Oluje i sad to nekako Gotovinu treba da amnestira?

Jako je mirno prošla ovde čitava priča o hrvatskim generalima. To vas nije preterano potreslo. Ne vredi čišćenje sopstvenog dvorišta ako okolna smrde na leševe. Da, na leševe.
A sta ti ocekujes? Naravno da je prosla mirno kada su popili postene kazne za napravljeno.

Narod. Znate šta je to? Kultura, istorija, pismo, poštovanje sopstvenog naroda? Toga nema u brošurama nevladinih organizacija, hm? Nema? :drama:
A znas li ti sta znaci odvojiti 8 000 ljudi po tvojim kriterijumima i pobiti ih za tri dana? Pitaj Ratka, ako te zanima.
Ali znate u čemu je najveći problem?

Što u tom trenutku odjednom svi postajete građani sveta. I zaboravljate ko ste i šta ste. Tada vam nije bitno a bitno vam je kada pljujete sve i svašta oko sebe i sve vam smeta. Glavno je da ste gay i dalje. A to vas, dragi moji, nikako ne determiniše kao ljude. Varate se.

Ne valja to. :no:
A jel Ratko Mladic zasluzio da bude covek i da se sa njim tako postupa? Nije. Istini za volju, nije zasluzio ni Gotovina, ni Oric, ni Markac, ni Karadzic, ni Frenki Simatovic ni Seselj. Ali neka im, njihovo pravedno sudjenje.
Najveca demokratska zemlja svoje politicke neprijatelje baca u more. Pa vi vidite ko je ovde lud.
By Hans
Svi su zaslužili kazne koje im sleduju, a ne samo Mladić i Karadžić. I?

Zbog čega je Orić oslobođen?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Svi su zaslužili kazne koje im sleduju, a ne samo Mladić i Karadžić. I?
Tako je. Nema nista tu nejasno. Samo ti izvodis neke paralele i zakljucke koje nemaju bas mnogo veze sa mozgom.
Zbog čega je Orić oslobođen?
Mislim da nije oslobodjen, nego da mu je kazna bila nesto smesno niska. Manjak dokaza za dve optuznice, ili neka budalastina o tome kako se on ne moze pozvati na odgovornost. A zbog cega je oslobodjen Kapetan Dragan?
By Hans
Originally posted by Wilhelmina

Da li si se zapitao da je i njeno dete preklao neki mudžahedin u srednjoj Bosni i da li ti je prošlo kroz glavu da je Orić slobodan kao ptica na grani? Da li si se zapitao zašto je ona tu? Nagurao si tolike godine u pozadinu a rezonuješ kao neki pubertetlija. Nisam video da je iko na ovom mestu napravio temu o Oriću gde se sa strašću i žestinom govori o tome. . Iskreno, ne vredi ni žaliti neke ljude ovde. Sami ćete.

A ne sakrivati ih, braniti i jos praviti nerede u svojoj drzavi i gradu zbog te bagre. Onaj ko Mladica moze da podrzi, za mene nije nista drugo nego potencijalni krvnik i ubica. Jer ja mogu da podrzim samo ono sto bih i sama uradila.
Nikada ne bih mogao ni da poželim nekome smrt a kamoli da uperim pištolj u nekoga. Ni praćku kao klinac imao nisam, o čemu ti govoriš, curo?
Korisnikov avatar
By bas bleu

Nikada ne bih mogao ni da poželim nekome smrt a kamoli da uperim pištolj u nekoga. Ni praćku kao klinac imao nisam, o čemu ti govoriš, curo?
da nemas problem da relativizujes tudju smrt.
By Hans

Mislim da nije oslobodjen, nego da mu je kazna bila nesto smesno niska. Manjak dokaza za dve optuznice, ili neka budalastina o tome kako se on ne moze pozvati na odgovornost. A zbog cega je oslobodjen Kapetan Dragan?
Da znam, ne bih te pitao ni za Orića.
Korisnikov avatar
By smaug

Aferim.

...well, morao bih da te razočaram jer istoriju jako dobro znam.
Samo to odlicno krijes...
By Hans
Originally posted by bas bleu

da nemas problem da relativizujes tudju smrt.
Zašto je smrt muslimana relativnija od smrti srpskog stanovništva tokom rata?

Ginuli su i jedni i drugi. Ovde govorimo o preteranom isticanju samo jedne strane. Barem ja govorim o tome. Vi birate lakši put i neke stvari gurate pod tepih.

Potpisujući se za REKOM , u glavi sam imao samo jedno: Da konačno svi budemo jednaki u tome. I iskreno se nadam da će biti tako.
By Hans

Vi birate lakši put i neke stvari gurate pod tepih.
Koje stvari mi 'guramo pod tepih'?
Ne mogu više da se ponavljam, sorry. Ionako me nikad ne čitate, ne pripadam nijednom klanu ovde, preskoči i ovaj put kao što već jesi. Ok?
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Hanse.
Isticanje tuđih žrtva, a zaboravljanje svojih je definitivno nešto sa čime narod nema problema.
Ako drugi narodi veličaju svoje ljude koji su ubijali nedužna lica to je njihova sramota, a ne izgovor da mi budemo neljudi.

A propos ovih snimaka, ne znam šta ste očekivali? Hvalospeve u čast hapšenja?
Zahvaljujući tom čoveku je mnogo ljudi živo prešlo Drinu i došlo ovamo i to su verovatno ti koji mirno protestuju a oni nisu krivi za početak rata. Bio je rat. I nisu samo Srbi klali. Klali su i Srbe. Svi treba da plate ali ne vidim da iko agituje za nas. Naravno, to ne umanjuje Mladićevu krivicu za sve zlo koje se desilo tamo ali...želeo bih da znam da li su i Bošnjaci ovako kritični po pitanju sopstvenog naroda kao što ste vi.
Sve dobro što je možda učinio za nekoga je naprosto izbrisano užasnim stvarima koje su učinjene.
I ponovo kažem: to što Bošnjaci nisu kritični po pitanju sopstvenog naroda, uopšte nije bitno. Bitno je da smo mi kritični i bitno je da znamo šta je loše, a šta dobro. E tek onda možemo da morališemo drugima kako i šta.
Narod. Znate šta je to? Kultura, istorija, pismo, poštovanje sopstvenog naroda? Toga nema u brošurama nevladinih organizacija, hm? Nema?
Hm? Tebi patriota neko ko je naneo zversku ljagu na lice naroda klanjem i ubijanjem i užasnim stvarima? Tebi to poštovanje? A?

Što u tom trenutku odjednom svi postajete građani sveta. I zaboravljate ko ste i šta ste. Tada vam nije bitno a bitno vam je kada pljujete sve i svašta oko sebe i sve vam smeta. Glavno je da ste gay i dalje. A to vas, dragi moji, nikako ne determiniše kao ljude. Varate se.
Ne građani sveta. Ne pederi. Ne lezbejke. Jednostavno postajemo ljudi.

Ah da. Angra ti je rekao da krezubo napadaš, a ne da si ti krezub ili bilo šta vezano za tvoj izgled nije ni slovcem spomenuo u postu. To je toliko očito, da ne mogu da verujem da nisi video. Jedino ako nisi jednostavno užasno gord.
I napadanje drugih na osnovu fizičkog izgleda i smatrajući da je to neki argument je više tvoj stil.
By Hans
Možda sam užasno gord, možda je on previše ............... (ti dopuni) ako može da a priori toliko puta da ponovi na razne načine kako ja hoću da sačuvam 'svoj jadni mali identitet od potpunog kraha i šizofrenije'.

Svi grešimo, zar ne?

A ti, Korvine, da li si u skorije vreme možda bio u Dubrovniku? Ja sam na primer tamo otišao sa svojim afinitetima prema arhitekturi, otvorenog uma i čiste svesti. Vređan sam nekoliko puta na ulici a u pekari nisu želeli da me usluže. Ponavljam, otišao sam u najboljem mogućem raspoloženju.

Ja sam spreman na sve kao što vidiš. Ako je 8000, 8000 je. I trebalo bi odmah da su ga poslali a ne da se čeka skoro deceniju na to. Samo želim da za 50 godina ne bude kao što je bilo sa Jasenovcem, da se ne desi neko novo bratstvo i jedinstvo koje će dovesti do novih sukoba. Ja sam, možda je to i loše, jedan od onih koji misle da se budućnost pravi u sadašnjosti.
Korisnikov avatar
By bas bleu

Zašto je smrt muslimana relativnija od smrti srpskog stanovništva tokom rata?

Ginuli su i jedni i drugi. Ovde govorimo o preteranom isticanju samo jedne strane. Barem ja govorim o tome. Vi birate lakši put i neke stvari gurate pod tepih.

Potpisujući se za REKOM, u glavi sam imao samo jedno: Da konačno svi budemo jednaki u tome. I iskreno se nadam da će biti tako.
jedino se prihvatanjem pune odgovornosti za zlocine pocinjene od strane srpske vojske moze steci pravo da se to isto zahteva od hrvata i muslimana. simple as that. prvi korak je da se pocisti sopstveno dvorise, koje najvise zaudara na leseve - a ovde ne govorim o broju leseva, koji je, vidi cuda, ipak najveci - nego zato jer je tvoje. na kraju krajeva, zar i rekom nije zamisljen da funkcionise po tom principu?
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
@Hans: Dobro.

Niti si ti opravdavao žrtve masakra, a angra navodi na to da ti opravdavaš hladnokrvnu likvidaciju, iako si postom govorio o srpskim žrtvama.

Niti je iko ovde relativizirao srpske žrtve, nego je pokušavao da izrazi užasnutost što se dogodilo Bošnjacima, a ti si ipak najedanput počeo da prozivaš sve kako ne mare za ono što se događalo Srbima.

U principu, niko nikoga ne sluša (čita).
I eto konflikta i pičkaranja.

edit: Ali ti ponovo krećeš od toga da je neko idiot. Pa pusti ga neka bude idiot! Ako vređa, ti nemoj dolaziti, on dobija manje para i to je to. I milion drugih primera gde se ljudi ponašaju kao nacionalisti, nije razlog da se mi ponašamo isto...
Niti je uopšte zameranje drugima i njihovo unižavanje način na koji mi postajemo bolji. Nego samo i isključivo čišnjenjem govnima u sopstvenom dvorištu.
Korisnikov avatar
By spliff

jedino se prihvatanjem pune odgovornosti za zlocine pocinjene od strane srpske vojske moze steci pravo da se to isto zahteva od hrvata i muslimana. simple as that. prvi korak je da se pocisti sopstveno dvorise, koje najvise zaudara na leseve - a ovde ne govorim o broju leseva, koji je, vidi cuda, ipak najveci - nego zato jer je tvoje. na kraju krajeva, zar i rekom nije zamisljen da funkcionise po tom principu?
mu sentiments exactly
By Hans
Misliš li da ja nisam užasnut klipom gde Mladić pita klinca koliko mu je godina??!!

To dete bi danas imalo 28 godina, ko zna šta bi postiglo i gde bi bilo. NIKOGA ne opravdavam, samo želim jednakost. Je li to mnogo?
By Hans
zar i rekom nije zamisljen da funkcionise po tom principu?
Zar nije i Hag zamišljen po tom principu?

No, da se dogodio 6. oktobar ovde, sve bi bilo drugačije. Sisata bi odavno bila iza rešetaka, lustracija bi učinila svoje, Đinđić bi bio živ a lopovi i ubice ne bi postali kulturni model i ne bi postali mit. Nije se desio nažalost.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
@hans: Ne mislim da nisi užasnut. Zaista nemam taj osećaj.

Ali mislim da zaista imaš krivu logiku.
Ponavljam, ako je neko idiot, nije razlog da se isto ponašaš.
Očistiš sebe. Učiniš pozitivan pomak. Otreseš se užasnih mema koje su se rasprostrli kroz čitav narod.

I onda tek možemo da zahtevamo da ostali to urade.
By Hans
:wtf:

Ali...nisam li odlaskom tamo i boravkom dovoljno već dao znak da nemam predrasude o ljudima iz Hrvatske (osim ako nisu provokatori kao 2kune i Popeye) ?
Korisnikov avatar
By bas bleu
^sto znaci da treba tvrdoglavo da se drzimo toga i oni su ubijali nas i da ako opet odes u dubrovnik, god forbid, da te neko unakazi jer imas imas drugaciji akcenat?
damage is still being done and the viscious circle must be broken.
evo, recimo majka mi prica kako je u skoli u kojoj radi - a koja se nalazi u jednom multinacionalnom mestu u vojvodini - pre mesec dana jedan otac ispisao svoje dete jer su ga druga deca maltertirala jer je musliman po majci. 2011. prva godina srednje skole.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Di sam ja spomenuo predrasude, da mi je znati... :shrug:

Pa kada smo kod te teme, odlazak tamo ne znači ništa.
Odlazak tamo je odlazak tamo...

Prolazim i ja svako dva meseca kroz Hrvatsku, što ne znači da, npr., nemam i/ili imam predrasuda.
Nije da i inače izvlačim zaključke da li ti imaš predrasude i/ili ih nemaš, ali nije to dovoljan pokazatelj.

Mislim to je isto ko kod mog bivšeg cimera, koji, eto, zaista nema predrasuda prema pederima. Eto živi sa jednim u sobi. A kada smo jednom se šetali pored običnog kafića, u kojima se okupljaju gej osobe, on užasnut nije hteo da uđe jer

"šta ako ga neko muva."
"će ga svi gledati."
"jednostavno ne može. Oseća odbojnost, duboko je usađena u njega, ne može protiv toga. Itd."

I ti bi sada rekao da on nema predrasuda?
Korisnikov avatar
By smaug

Ali...nisam li odlaskom tamo i boravkom dovoljno već dao znak da nemam predrasude o ljudima iz Hrvatske (osim ako nisu provokatori kao 2kune i Popeye) ?
Ne, nisi...Jer samom tom izjavom kazes da imas predrasude... Jel ti stvarno ne kontas???
A zasto bi imao predrasude prema ljudima iz Hrvatske? I zasto bi jedan moron morao da znaci - ceo narod. Ili ako hoces, da ti bude lakse, zasto bi jedan dobar covek znacio da je celo selo iz koga je dobro...

A sto se 'provokatora' tice - sto se jos uvek zalis. Pa zar se nisi, da te citiram, jednog vec resio?
Toliko o tome kako ti nemas predrasude i kako polazis od sebe.
Bljak i fuj.
By Hans
To jeste strašno, slažem se.

A u vezi sa ovim gore...ja ljude i dalje delim na dobre i loše i tako se prema njima i odnosim. Ja ponavljam, tamo nisam otišao da srbujem, niti to radim inače ali volim da znam ko sam i odakle sam. I neću se toga nikada stideti kako bih bio pravi gej, kako neki ovde tvrde da mora. A ne mora.
Smešno.

Drugi put je pak bilo lakše. Bilo je u Istri. ;)
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!