Originally posted by AngraMaina
Hansić je opet čalabrcnuo od patriotska mogranja pa mu seva pred očima. A što ti pile ne odeš među te patriote pa im kažeš, evo vidite, mi srbski pederi smo uz vas?
Jer naravno, Mladićevi zločini nemaju veze ni sa narodom, ni sa kulturom, ni sa istorijom, a posebno ne Srba. Oni imaju veze s tim što je, osim što voli pčelarstvo i šah, Warwho Youngman imao sklonost ka hladnokrvnoj likvidaciji nekoliko hiljada zarobljenika, samo zato što se zovu Muharem ili Šemso a ne Miodrag ili Dušan.
A to nije i nikad neće biti nikakvo kulturno nasleđe.
Da znaš istoriju kao što ne znaš, znao bi kako su u Balkanskim ratovima i sami Turci, dok su ih gonili iz Maćedonije, pisali po istanbulskim novinama da su nove srpske vlasti "visoko kulturne" i hvalili njihovu hrabrost i zaslužene pobede. Srbi su se tada borili kao heroji, štiteći žene i ne dirajući u nejač, a ne kao ta Mladićeva pijana fukara što je palila, ubijala, pljačkala i silovala po Bosni.
Ali ovde se uopšte ne radi o tome.
Radi se o tome da ti ne možeš da razrešiš konflikt koji imaš pre svega u svojoj glavi -- da želiš da budeš vatreni nacionalista ali da si u isto vreme peder -- i zato krezubo napadaš ljude po internet forumima, s lažnom arogancijom na koju nemaš pravo, misleći da štitiš nešto o čemu ne znaš praktično ništa, i na šta nemaš nikakav uticaj, a zapravo pokušavajući da sačuvaš svoj jadni mali identitet od potpunog kraha i šizofrenije.
A nama je žao, pa te puštamo.
ONT: Dobra vest. Nervira me izvoljevanje i privilegovanost (kad ja hoću jagode, ko mi ih donese?) i nije trebalo da čekaju da mu se prvo CNS pretvori u paučinu pa da ga onda ispituju o zločinima. Što se protesta tiče, odlična reakcija policije. Video sam nekoliko grupa mirnih protestanata koji su išli po gradu sa šajkačama i kokardama na protest -- njihovo pravo -- a ove napaljene huligane neću da komentarišem.
'Pile', samo se prva rečenica odnosi na mene ili ceo tvoj disput? Hansić mi deluje pitomo i rekao bih da je samo prva rečenica adresirana na mene. Ako nije, well, morao bih da te razočaram jer istoriju jako dobro znam. I nije mi jasno zašto govoriš kako ja ne znam ovo ili ono a ne znaš me. Ličiš mi na dete koje prvo pojede neko odvratno jelo pa ide oko stola i hvali se. Uostalom, stariji si poprilično od mene te je i logično da imaš više iskustva. To ponašanje ne leži ljudima od pera. Mahom ih zovu umišljenima i snobovima. Deluje mi da si progutao dosta knjiga ali ti digestivni trakt ne radi kako bi trebalo. Mora se dobro žvakati. OK?
Takođe, jako grešiš u svakom segmentu svog izlaganja...nisu te ispravili jer su se uplašili tvog rečnika i staža ovde(?), ali ja nisam.
1. Ja ne moram da budem među tim ljudima jer ne osećam potrebu za tim. Svoj patriotizam ne iskazujem tako. Strašno je što se ovde reaguje sa čuđenjem na protest ljudi koji su želeli da tamo budu. Ne opravdavam cirkus nakon protesta ali ljudi imaju pravo da iskažu mitingom svoj revolt. Ako sam peder, kako ti kažeš, i to srbski, to ne znači da moram jedino da budem na Prideu. Moja je odluka gde ću biti, kao i tvoja uostalom,zar ne?
2. Drugi pasus je klasična zamena teza. Isticanje tuđih žrtava a zaboravljanje sopstvenih, već viđeno. Ni u jednom segmentu svog posta nisam opravdao genocid u Srebrenici, niti ću. Ne znam šta si želeo ovom rečenicom.
3. Niko nije govorio o kulturnom nasleđu u Srba nego o empatiji jednog dela naroda prema drugom. Radi se o nesposobnosti ljudi da shvate da nisu samo muslimani u Bosni ubijani.
4. 'Da znaš istoriju kao što ne znaš, znao bi kako su u Balkanskim ratovima i sami Turci, dok su ih gonili iz Maćedonije, pisali po istanbulskim novinama da su nove srpske vlasti "visoko kulturne" i hvalili njihovu hrabrost i zaslužene pobede. Srbi su se tada borili kao heroji, štiteći žene i ne dirajući u nejač, a ne kao ta Mladićeva pijana fukara što je palila, ubijala, pljačkala i silovala po Bosni.'
I ponovo: Mama, prvi sam pojeo! - Dobro sine, hajde još trideset strana Kosidovskog. -Hvala, mama!
A sad stvarno...zašto mi je potreban početak 20.veka da bih shvatio da li je srpski narod 'visoko kulturan'? Moj narod je pokazao kolika je njegova kultura upravo na onom tlu koje niko ovde više nema ni snage da spomene a naročito ne gejevi jer im je neko rekao da Kosovo i 'gejstvo' ne idu u jednu rečenicu. Možda baš takvi poput tebe koji pišu da mora da se bira. Misliš li da bi jedan Italijan povezao to što je gej sa činjenicom da npr. sever reši da se odvoji? Nema logike. A pogrešio si dodatno jer meni homoseksualnost nije zanimanje.
5. Za ovo o konfliktima u glavi nemam komentar. Nemam ga jer ti najpre moraš da preležiš klasičnu bolest ljudi preko Dunava o kojoj sam ja nemali broj puta govorio, a to je poistovećivanje patriotizma sa nacionalizmom. Kada to budeš uradio, moći ćemo da razgovaramo. Ne znam zbog čega upotrebljavaš te prideve 'krezub', 'lažan' i sl. Igrom slučaja znam kako ti izgledaš ali nikada te ne bih opisivao kao što si ti mene jer bi u tvom slučaju to bilo daleko od fikcije i vrlo, vrlo realno. No, ti si u svakom segmentu svog pisanja našao načina da na poluprost način meni kažeš neke stvari a ja sam mislio da ćeš se makar malo pozvati na sve to znanje koje imaš o meni a ne želim da razmišljam o tome ko ti ga je preneo. Bude mi loše, iskreno.
6. Kojima 'nama' je to žao? Gospodine, ovo nije naučni rad. Ovo je forum. Simbioza u kojoj ste nije deo našeg razgovora. Ili jeste? Pluralis modestiae možete izostaviti. Slobodno.
I kao što se da zaključiti, život je stvar izbora. Ja sam odabrao da budem homoseksualac, tačnije sa tim sam rođen ali u isto vreme imam dovoljno dostojanstva i časti da ne dozvolim sebi da verujem u pravdu sa jedne strane. To prepuštam vama po Srbiji (a i preko).
A ti, AngraMaina, vrati se svojim aoristima i sledeći put se malo bolje raspitaj da li se prazniš na pravoj osobi. Opada kosa od frustracija.