Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By horus.
VAŠINGTON - Predsednik SAD Barak Obama upozorio je danas američki proizraelski lobi da će se jevrejska država suočiti sa sve većom izolacijom u međunarodnoj zajednici ako ne bude uverljivog bliskoistočnog mirovnog sporazuma.

Obama je nastojao da odbrani svoj stav iz govora u četvrtak o Bliskom istoku da granice buduće palestinske države budu zasnovane na granicama iz 1967. godine, ali i naveo da se može razgovarati o razmeni teritorija.
Nekoliko časova pred polazak na evropsku turneju, Obama je rekao Američko-izraelskom odboru da granice o kojima je govorio u četvrtak odražavaju stavove SAD još od vremena predsednika Bila Klintona.

"U četvrtak sam rekao javno ono što se dugo privatno priznavalo. Uradio sam to zato što ne možemo da priuštimo još jednu deceniju ili još dve decenije ili još tri decenije da dođemo do mira", rekao je Obama danas u Vašingtonu. Predsednik SAD je ponovio da bi Izrael trebalo da se povuče s palestinskih teritorija, ali da bi Palestinci trebalo da preuzmu odgovornost za bezbednost.

"Po definiciji, to znači da će same strane - Izraelci i Palestinci - pregovarati o granici različitoj od one koja je postojala 4. juna 1967", rekao je Obama. To je bila granica pre nego što je Izrael zauzeo Zapadnu obalu, pojas Gaze i Istočni Jerusalim. On je naveo da je to dobro poznata formula za sve koji su generacijama radili na bliskoistočnom problemu.

Naglašavaju da granice treba da budu zasnovane na onima iz 1967, zajedno sa zamenom teritorija uz saglasnost obe strane, Obama je rekao da podrška SAD dugoročnoj bezbednosti Izraela nikada neće popustiti. Američki predsednik je ukazao i da će nastojanje u međunarodnoj zajednici da se Izrael izoluje nastaviti da dobija na snazi u odsustvu uverljivog mirovnog procesa. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je posle susreta s Obamom u petak rekao da se ideja o granicama iz 1967. ne može braniti i odbacio taj predlog.
Korisnikov avatar
By Enzo
Mislim da je to skroz okej plan. Napokon bi im se dalo ono šta žele, barem sad u ovom modernom, demokratskom svijetu to mogu dobit.
Korisnikov avatar
By horus.
izraelci su pobesneli na obamu samo tako... nazivaju ga prljavim muslimanom etc...
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ja sam nebitan faktor te price i nemam nikakvog kontakta bilo sa cim tako da nemam prava da se slazem ili ne, a pride me i ne zanima.
Korisnikov avatar
By blenta
anhe jesi ti procitao eulu kad si se registrovan na gs

obavezan si reci nam svoje misljenje ako znas nesto o tome
i ako ne znas nista o tome

btw iako donekle razumem jevrejsku stranu
ne odobravam da zarad pogroma koji se njima desio u ww2
to isto rade muslimanima od osnivanja izraela pa nadalje
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by blenta

btw iako donekle razumem jevrejsku stranu
ne odobravam da zarad pogroma koji se njima desio u ww2
to isto rade muslimanima od osnivanja izraela pa nadalje

ma sve je to super, ali nisu oni poceli juce da se bahate... dok je americi bilo u interesu da ih podrzava, nikome nije bilo cudno ponasanje izraela... pa preprosle godine je izraelska vojska "greskom" napala turski brod i nikom nista... e a sad se sve menja... obama i medvedev su saglasni, a angela merkel peni kako se mora napraviti stabilna drzava palestina... svetska pollitika je cudo... :)
Korisnikov avatar
By luciferin91
Samo ujedinjeni grad Jerusalem je prestonica Izraela. Ne postoji nikakva podel Izraela i to Drzava Izrael nece dozovoliti.

Ko god podrzava Palestince i njihovu politiku, podrzava i rat i terorizam.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by luciferin91

Samo ujedinjeni grad Jerusalem je prestonica Izraela. Ne postoji nikakva podel Izraela i to Drzava Izrael nece dozovoliti.

a ko ne podrzava sve sto radi drzava izrael jel isto terorista & antisemita?
Korisnikov avatar
By luciferin91
Originally posted by svejedno

a ko ne podrzava sve sto radi drzava izrael jel isto terorista & antisemita?
Ne izvrci ono shto sam napisao. Svako ko je dobro upucen u politiku zna da je Palestincima nudjen mir nekoliko puta ali da su oni odbijali da zapocnu mirovne pregovore.

Vlade koje upravljaju Palestinskim teoritorijama Hamas i Fatah se u Evropi smatraju teroristickim organizacijama de facto.

Svi ratovi na Bliskom Istoku nastali su zbog arapskih drzava, ne zbog Izraela. On vodi striktno defanzivne ratove.
Korisnikov avatar
By luciferin91
Originally posted by starsailor

http://www.facebook.com/pages/Coalition ... 62?sk=info

imala sam priliku da upoznam ove divne i hrabre zene. i vecina njih su Jevrejke.
naravno ima i zena Palestinki. i bore se za jednu drzavu. ne znam koliko je to moguce , ali njihova snaga je za :hail:
One state solution je jedna od nekoliko alternativa. Isto tako, odbijena je sa 78% glasova protiv.

Jedino resenje je two state solution ali sa celim Jerusalimom kao glavnim gradom Izraela.
Korisnikov avatar
By spliff
podeliti jerusalim kao shto je i palestina podeljena
Korisnikov avatar
By luciferin91
^ to ne moze. Palestina vec ima svoju administrativnu prrstonicu - Ramallah.
Korisnikov avatar
By blenta

jel se zajebavas ti malo s nama?
koja je razlika izmedju ove sorte
i onih djihadasha sa druge strane,,, sa druge strane jastuka?
Korisnikov avatar
By luciferin91
Originally posted by blenta

jel se zajebavas ti malo s nama?
koja je razlika izmedju ove sorte
i onih djihadasha sa druge strane,,, sa druge strane jastuka?
Izrael je nudio mirovne pregovore Palestincima i oni su to odbili.
Plestinci ne postoje kao narod istorijski.
No Hammas = no war

Wherever I stand, I stand with Israel!
By Hans
Boli me glava od Izraela i Palestine.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!