Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By colorado
Dajte mi prosledite svoja i tudja iskustva.

Koji operater je u pitanju, koji paket, kakva je mreza i ostale sitnice koje bi valjalo znati.

Vidim da VIP ima neku ponudu za ugovor od tri meseca, koja ne zvuci lose, ali ne znam koliko im je stabilna mreza.

(Nisam u fazonu da moram da imam Internet u pokretu, nego za sad nigde nisam trajno nastanjen, pa mi se ne zakljucuju nikakvi trajni ugovori. Stoga ova tema.)
Korisnikov avatar
By mOwbid
ja imam mts 6gb, mreza je ok. Zadovoljna sam.
Korisnikov avatar
By ultraviolet
koristim telenorov, već skoro pola godine.
retko kad postiže maksimalnu brzinu prenosa.
ima neko wdmcjsnešto (izvinjavam se) i edge povezivanje (opet sam neuka, skontaćete), pa se često sam prebaci na edge iii.. jako je spor. još sporiji, tj :D
sranje je što je ograničen protok na 5gb.
ALI u suštini sam zadovoljna, odradi posao kako treba, samo ono. treba nerava :]
Korisnikov avatar
By colorado
Sta vam je to 5/6GB? Kapacitet podataka kojim mozete da baratate u jednom mesecu?
Korisnikov avatar
By Sir William Black
ADSL je zakon u poredjenju sa svim mogucim vidovima konekcije. Koristim njega i mts mobilni net. Sto se ovog drugog tice... Hm, meni se ne svidja. Cesto je spor, kao sto ultraviolet rece-prebacuje sa wcdma na edge protokol, nema svuda signal... Ono sto sam primetio je da je mnogo sporiji na onim mestima gde ima mnogo ljudi koji ga koriste, valjda mreza bude pretrpana. Ali ok je za ispomoc i ako nemas mogucnosti za nesto drugo.
Korisnikov avatar
By sort_of_me
imam mts studentski paket od 3 GB (mesecni protok - down+up)...

radi solidno (osim na nekim specificnim predajnicima, najverovatnije zbog prenatrpanosti kako je rekao sir william - recimo grbavica u novom sadu je katastrofa), ali trebate podesiti neke parametre... postoji opcija kod izbora mreze, da bude preferirano wcdma ili gprs, ili da koristi samo gprs ili wcdma... u prevodu... najbolje je podesiti da bude uvek wcdma ili gprs (ako nema 3G signala) i onda vam nece setati sa 3G na Edge i obrnuto ;) ja uvek tako koristim i mnogo bolje radi
Korisnikov avatar
By mish_beli
Za adsl je potreban ugovor od godinu ili chak dve, a mladi gospodin je naglasio da mu treba privremeni net.

Ja koristim Telenor (usb ofc. :) )
Imam 5 gb.
Pitao si shta to znachi... Pa toliko imash da se netujesh ceo mesec za cenu od skoro 1500 din (nisam sigurna, koja stotina dinara manje...)

Ja sam zadovoljna.
Radi dobro.
Nikada ga ne potroshim
(Svakodnevno visim na blogu/fejsu/skypu/forumu)
Opet, to nije vishenje od celog dana. (Sem vikendom) Obichno su to vecernje varijante iz kreveta, po jedno dva, tri sata forumovanja/chatovanja...

Naravno,
ne gledam puno youtube ( taj "luksuz" sebi priushtim pred kraj meseca kada skontam da mi je ostalo josh puno neta za bahacenje :D ) i ne skidam nikakvu muziku/filmove (chak ni ne znam to da radim)

Nikada mi josh nije pukla veza, ili da sam imala problem da nece da se konektuje.

U mom selu, gde je adsl pojam, postoji i nekoliko WIFI operatera. Takodje, svi trazhe ugovore (koji meni tkdj. neodgovaraju)
Postojao je jedan "divlji" wifi operater, koji je isto naplacivao 1500 din (opet koja stotina mozhda manje), ali koristci njegov net (2 meseca) susrela sam se sa problemima da nekada na pola ochitavanje stranice samo "stane"
Ili da se konektuje i pokazuje pun signal, a da mu treba 20 minuta da otvori stranicu ovog foruma.

Kod Telenora je dobra stvar:
uvek su na usluzi (cak i ako izgubis karticu posle dva dana :blush: )
rade (bar kod mene u selu)
imaju obavezni ugovor samo na 3 meseca
mozhesh posle nedelju dana da vratish ako ti ne radi kako treba net (shto je sasvim dovoljno da vidish da li je sve ok)

Lose strane:
Nekada im kasne rachuni pa morash da prepisujesh iz one poruke podatke za placanje (shto mene lichno smara)
Imaju samo 6gb po ceni po kojoj neko placa neogranicheni/mnogo brzhi adsl.

Raspitaj se kod drugih operatera (mts/vip)
Srecno :meda:
Korisnikov avatar
By Waldorf
Orion takođe pruža ovu uslugu i u zavisnosti gde živiš, meni se čini kao najbolja opcija.
Imaju samo FLAT pakete (neograničen mesečni dl/ul) i jedino je malko možda frka što je brzina od 1Mbps. Što se mene tiče, uvek bih žrtvovala brzinu u odnosu na dl/ul, taman i da ništa živo ne skidam - od youtuba nikad ne bih mogla da se odviknem.
Čak mislim da su i što se cena tiča daleko ispod mobilnih operatera, barem su bili poslednji put kada sam gledala za drugaricu: mesečna pretplata je nešto oko 1800 dindži, a ako platiš godinu dana odjednom izađe daleeeeeeeeko jeftinije ja mislim (oko 12000 za 12 meseci).
Što se pokrivenosti tiče, mislim da su pokriveni: BGD i okolina, Novi Sad, Leskovac, Niš i uglavnom veći gradovi, mada kontam da se hvata signal i u okolnim mestima (ne znam za gde ti treba).
Osim ove drugarice koja je skoro uzela, znam još jednu koja ima samo taj net od kad nude tu opciju u Orionu i ne žali se - a jedan je od onih likova koji panično zovu u sred noći kad mi se iznenada smanji explorer prozor. :D
Korisnikov avatar
By Tungi
Meni su te limit gluposti gore i od dial up-a.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
dadada...izgleda da je jako bitno gde se nalazis....mozda da si prvo nasao nekoga sa slicnim USBom da proseta do tebe...
Korisnikov avatar
By Torry
znam da se drugarica zalila na telenorov internet kad je zivela u prizemlju kuce, a i ja sam dobijala nervne slomove kada sam od nje proveravala postu, jaaaako je sporo bilo, tako da, jeste bitno gde si nastanjen
By Sixto
Sestra uzela MTS net pre godinu dana, koristila tri meseca i ostavila ga u fioci i placala mesecnu nadoknadu dok joj nije isteklo. Zivo govno.
Korisnikov avatar
By CareBear
Ako imas SBB tu gde trenutno zivis, mislim da ti je to najbolji izbor. Bez vezivanja nude 3Mb za 1500, a stabilnost veze je naucnofantasticna u odnosu na bilo koji od mobilnih varijanti. ADSL prikljucak inace mozes prilicno bezbolno da selis, samo ako tamo gde se selis imas telefon i linija zadovoljava tehnicke uslove i ima slobodnih portova na centrali, a to u poslednje vreme uglavnom nije problem.

Ako se odlucis da ti ipak nista od toga ne odgovara, onda poslusaj sta hlaefdige kaze. Pozovi nekoga ko vec koristi mobilni net da proseta do tebe i neka proveri kvalitet signala (razliciti operateri imaju bazne stanice na razlicitim mestima, pa signal zavisi i od operatera, ne samo od mesta). Moze cak i neko sa 3G telefonom, posto su GPRS i EDGE dovoljni samo da kazes da imas net, a u praksi na kompu nisu bolji od dial up-a. Dakle ako nisi u zoni gde je 3G signal jak, zaboravi na to. Takodje je pozeljno da se testiranja izvrse vise puta u razlicito doba dana, jer kvalitet veze zavisi od broja ljudi koji su nakaceni na istu baznu stanicu i od toga koliko i oni koriste net.

Moje iskustvo sa mt:s (mislim da su ovo :S u logou odabrali jer su svesni kakav kvalitet usluge pruzaju) je bilo potpuno bezvezno, uzeo ga ne toliko zato sto mi je trebalo, vec vise da probam kako radi i desavalo se vrlo cesto da ne radi. Posle posledio drugaru kome je bilo potrebno tako nesto i nije bio bas zadovoljan. Inace i iskustvo sa mobilnim je isto tako - kad iskljucim 3G, onda je konstantno ok (za prijem i slanje maila), kad ukljucim 3G nadajuci se da mogu malo i da surfujem to ume da bude super brzo, a ume i da se zapuca i da ne mrda sa ucitavanjem po nekoliko min.
Telenor koristim samo na mobu i mnogo bolje radi od mt:s-a. Oni su svojevremeno nudili da uzmes na probu net, pa ako ti ne odgovara, ti lepo vratis.
VIP nisam probao, a ono sto trenutno nude je odlicno jer kad potrosis 1/5/15GB, onda je brzina max. 200kbps, sto je ok za surf, a kazu da nije nerealno da se postigne priblizno toliko (ako si negde gde je jak 3G signal).
Korisnikov avatar
By horus.
ja sam bas danas njakao kod zeta ovaj vip-ov net i mogu reci da je skroz ok... za mts se svi nesto zale, a za telenor ne znam...
Korisnikov avatar
By Sir William Black
Originally posted by horus.

ja sam bas danas njakao kod zeta ovaj vip-ov net i mogu reci da je skroz ok... za mts se svi nesto zale, a za telenor ne znam...
Mts je sranje zivo. To ti iz iskustva kazem. Koristim i njihovu karticu za mobilni i stvarno su uzasni. Skupi, nikakve tarifne dodatke nemaju, jedino sto je dobar domet. Mada mislim da ce se uskoro malo trgnuti jer polako pocinju da gube monopol koji su imali u poslednjih 10 godina.
Korisnikov avatar
By Berserker
Originally posted by ultraviolet

koristim telenorov, već skoro pola godine.
retko kad postiže maksimalnu brzinu prenosa.
ima neko wdmcjsnešto (izvinjavam se) i edge povezivanje (opet sam neuka, skontaćete), pa se često sam prebaci na edge iii.. jako je spor. još sporiji, tj :D
sranje je što je ograničen protok na 5gb.
misliš na WCDMA? :)

EDGE kao sistem prenosa može dostići brzinu do 384 Kbps
Realan protok u bajtovima ćeš dobiti kad podeliš brojku sa 8...

WCDMA (iliti UMTS) bi trebalo da ponudi brzinu AT LEAST 384 Kbps, ali to sad zavisi od tehnike i "verzije" tog prenosa

Primera radi, verovatno si negde na specifikaciji nekog novijeg telefona pročitala da podržava HSDPA ili HSPA, što je "nadgradnja" na UMTS i omogućavaju još veće brzine

Što se tiče količine skinutog sadržaja (onih 5GB što si spomenula), zavisi gde se to koristi.
Na laptopu, sigurno je malo.
Na telefonima zavisi, ja koristim LG BL20 Chocolate, i u mts listingu za jedan mesec najviše sam skinuo 20MB sadržaja, ali sam tada baš drndao net...
Korisnikov avatar
By colorado
Hvala na informacijama.

Dodje mi da se spakujem i vratim gde sam dosao, jer se tamo makar ne maltretiram s Internetom svaki dan..

Nego, nevezano za ovo - je l' postoji posebna vrsta rutera za ADSL i kablovski net, ili je ruter ruter, nezavisno od toga za koji se net koristi? :)

Haha kako sam seljak!!
Korisnikov avatar
By CareBear
Mozes da kupis razlicite varijante. Imas rutere koji su samo ruteri i oni su "nesvesni" kako ti dobijas net, ali ti je uz njih potreban modem (koji svakako dobijes od providera). Imas i uredjaje koji su kombo rutera i modema i koji se prave za specifican tip linije, pa mogu da se koriste samo kao ADSL ruter ili kablovski ruter.
By Kragi
Ja mislim da su svi provideri/operateri manje vise isti kad je mereza u pitanju.
Ja imam telenor modem vec 2 godine i skroz mi je ok.
Sto se brzine i mreze tice, zavisi. Nije bas za live stream osim u *udarnim terminima ali posluzi kada nema drugih izvora neta.
Veza ne puca ali ume da bude jako spora, narocito u terminima kada su svi na netu (posle 21h) ili u vreme praznika, dok recimo u terminu od 6-7 ujutru pa do podne razbija kako radi.
E sad, znam neke ljude koji imaju VIPov i nesto mi je situacija slicna, zato i ne mislim da ima velikih razlika ....

Jedino sto telenor, cini mi se, jedini nudu pre paid a to je jako zahvalno za ljude koji modem koriste samo povremeno. Jes da u startu das 3000 (za to dobijes 3Gb) ali nemas obavezu redovnog mesecnog placanja. Uplatis po potrebi i koliko ti treba. :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!