Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
zanima me gde jesti suši u BG-u. koliko mi je poznato, postojala su dva suši bara: Ikki i Đu Đu, ali izgleda da Đu Đu više ne radi, a da su se u međuvremenu otvorila neka nova mesta. Ikki mi deluje najOK, ali je i prilično skup. ima li neko iskustva iz prve ruke? hvala! :)
Korisnikov avatar
By IriS
Ikki je super, al jest' skup.

imaš odje za naručiti, ne znam kako je, nisam probala, ali su mi rekli ljudi koji su probali da je ok.

http://www.extra-sushi.rs/
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Taj "Extra-Sushi" je katastrofalan. Trust me.

Probala sam još i u "Gingeru" i u Čumiću... ne sećam se kako se zvaše mesto, though. Ništa.

No, nije loš onaj u "Supermarketu". :)
Korisnikov avatar
By IriS
znači da ne naručujem :lol:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Nemoj, ozbiljno ti kažem. Bljutav je. Pirinač nema ni malo slasti.

Btw, posebno naplaćuju vasabi i đumbir. :smeh:
Korisnikov avatar
By bothways
I od mene preporuka za Moon bar (Eurocentar). Osim sto su skupi, ali to je nekako za ocekivati za sushi restorane u Beogradu, ne?

Probao sam neki sushi u Delta City-ju. To je bilo bezveze...
Korisnikov avatar
By maka
ne znam kako se zove restoran, mislim da je u Gospodara Jevremovoj ili Jovanovoj (te dve mesam) , secam se da sam bila tamo u vreme rucka i da je restoran bio prazan. Jela sam neku supu od morksih plodova, kostala je oko 1000 dinara, mozda je to puno lol pa je zato prazan restoran. :retard:
Korisnikov avatar
By maka
ali lezbejski sushi u Cirihu... :drama:
Korisnikov avatar
By IriS
bila si u Ikki baru :lol.
Korisnikov avatar
By maka
sad sam mnogo kul kad sam bila u tako bitnom restoranu :retard:
Korisnikov avatar
By smaug
Nidje u Bg kol'ko ja znam ne valja susi.
A zasto ti ne napravis susi svojerucno. Nije to tesko. Samo trazi malo stpljenja. Najvaznije je da nadjes dobru i svezu ribu. A to nije uopce tesko samo moras malo da se mrdnes iz centra grada (Bg ili bilo kog drugog) i da bezecujes sopstvenog alasa. I onda...happy days!

Edit: Skrenuta mi je paznja da u Srbiji ne rastu tunjevina i losos. :)

Dakle vako - pastrmka je iz iste, salmonida, porodice ko losos. Jegulje rastu u Srbiji. Takodje Japanezi (i ja i ja :D ) jedu sve al sve sto im se jede 'zivo' i termicki neobradjeno..tako da...

A ako ti se bas, bas jede susi koji je neko drugi napravio u Bg - good luck.
Korisnikov avatar
By lav
ikki, moon i u cumicu, ali realno, ko je jeo sushi u inostranstvu, zna da ovaj nas nema veze s mozgom
Korisnikov avatar
By Hys.
Ja kad pomislim na jedenje sveze, to jest termicki neobradjene ribe, pomislim na goluma.

I ne mogu da se otresem te slike pa da me jebes.

A bih probala.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Eh, smaug, ja bih prva pravila, da znam 'di ovde uspeva svež losos. :sigh:

Mada, vi'š, to sa pastrmkom mi ne bi palo na pamet nikad. Hvala na nabačenoj ideji. :)
Korisnikov avatar
By Sunce
U Supermarketu sam jeo u par navrata. Ne mogu da procenim koliko je dobar. Nije los.

Mozes da spremis i sam. Nori alge valjda nisu radioaktivne, bar stare zalihe nisu. :lol:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Ja sam se tako, pre nekih mesec dana zapitala, dok sam proždirala maki po maki, da l' su alge ozračene.

No, plašim se da bih ih ja jela sve i da su skočile na mene, obmotale mi se oko vrata i rekle: "Džezi, jes' ti čula za Fukušimu?"

Supermarket sushi je solidan, bar je bolji od većine onih koje sam ja probala u Beogradu.
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Dzelajza Rouz

Eh, smaug, ja bih prva pravila, da znam 'di ovde uspeva svež losos. :sigh:

Mada, vi'š, to sa pastrmkom mi ne bi palo na pamet nikad. Hvala na nabačenoj ideji. :)
Sva sam taka puna ideja.... nema na cemu.
Samo sam mislila da, kad vec to sto se servira u Bg nije proslo pored susija zasto ne probas/mo/te nesto sto je neka verzija sushija (sveze i napravljeno kako valja) u zemlji koja nema more (te nema ni plodove mora, jel..).
Npr ja bih probala da turim na pirinac onaj suseni bakalar. Pa pastrmku (al ne one porcijasice od 250 - 300g nego malo vece i deblje primerke da parce ribe na pirincu ima i debljinu i oblik; pa onda npr malo masnije ribe tipa keciga...pa ko sto rekoh jegulja ima onoliko u Srbiji. Pa ako bas moras nesto zamrznuto, mislim da ima da se u Bg kupe smrznuti crab sticks, te njih mozes u makizushi ili norimaki...)
Onda, Japanci jedu i konjsko meso u sasimi obliku. Toga bar tu ima.
Pa onda tofu na sushi pirincu.

Ja ovako mogu do sutra u podne...

I rezanci s makom...

@Hys. nemoj da zamisljas goluma nego smauga kako tamani raw fish pa se pridruzi. Stvarno je dobro :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
hvala svima na komentarima! :)

što se home made varijante tiče, to jeste opcija, ali ne za ovu priliku. :) planiram neku zajedničku večeru, a ideja je da se ide na suši. druga stvar, za home made treba dobar pirinač, rice vinegar, sushi mat, nori (btw, gde da nađem faking nori?) + dobro i sveže meso. (da, da, jesam picajzla.) :D ne kažem da je nemoguće (najlakše mi da pravim nigirije), samo za ovo "događanje" je too much trouble. a i treba mi neka restorantska referenca da bih mogao da procenim koliko je moj eksperiment bio uspešan. :trep:

hmm, znači Moon, Ikki ili Supermarket. koliko sam video Moon i Ikki drže iste cene, a Supermarket mi nije ni pao na pamet. u Čumiću je ovaj?
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
nori imas u prodavnicama zdrave hrane

tu se kupuje i djumbir

inace, ne mora obavezno da bude riba, moze i kajgana

samo sto nikad nisam tacno razumela kako je naprave, prave u nekim dubljim posudama i preliju necim sto lici na supu

ta kajgana kad se izvadi iz rerne vise lici na veknicu bageta, recimo, nego na nase poimanje kajgane

u japanu sam se odvaljivala od toga
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
sveži đumbir ima svuda da se kupi, to mi je najmanji problem. ili ti misliš na nešto drugo? a nisam znao da prodaju i nori za suši, potražiću, hvala! :)

što se jaja tiče, ima varijanta da se umesto u nori, maki umota u omlet. ili inarisuši gde se umesto u tofu, pirinač isto stavi u omlet. kao sushi neta se često koristi tamagoyaki, on se pravi od slatkih jaja.
Korisnikov avatar
By Torry
skoro uzimala rolnice u Cumicevom sokacetu, mislim da se restoran zove Tokio

now I'm addicted to japanese food

da nije samo do rolnica, i susi im je divan
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Ja videla u Novom Sadu kao sushi bar...niko nece da idemo :lol: A ja bih bas da gricnem :sigh: Ko hoce da me vodi na veceru, nek se javi, sifra :alavstina: :lol: Salim se... :D Mislim ne salim se, ako neko hoce da idemo.
Korisnikov avatar
By mOwbid
Blond Brat napisao:Ja videla u Novom Sadu kao sushi bar...niko nece da idemo :lol: A ja bih bas da gricnem :sigh: Ko hoce da me vodi na veceru, nek se javi, sifra :alavstina: :lol: Salim se... :D Mislim ne salim se, ako neko hoce da idemo.
na bulevaru O?
ja bih da idem. al cimerka mi je bila tamo, i rekla da je sranje i da je jako skupo, posto je to jedini sushi bar u nsu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!