Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Mariška
...onoliko koliko su to devojke sa ove slike, koje se nisu zadovoljile metaforom o hlebu i vinu, kao o telu i krvi Isusovoj, nego su nam, u svojoj želji da budu što više hristolike, što više nalik Hristu, u bukvalnom smislu ponudile svoje telo (ovako poređane na ljuljašci, baš kao što visi suvo meso u mesari :D ), potpuno slično kao što je to, na današnji dan, pre valjda 1978 godina, učinio i Isus, predajući duh svoj svome ocu ("Oče! U ruke Tvoje predajem duh svoj. I rekavši ovo izdahnu.", Luka 23, 46), a nama ostavljajući svoje razapeto telo...

:misli:

I kakvo je uopšte vaše mišljenje o pričešću, tom vampirsko-kanibalističkom ritualu jedenja Isusovog tela natopljenog njegovom krvlju?

:vampir:

:njami: :Čeda Jovanović:

:pop:
Korisnikov avatar
By mitrandir
Ja sam hristolik samo u smislu da volim da budem okružen sa 12 muškaraca :lol:
Korisnikov avatar
By bothways
Mislim da te devojke vise oponasaju Njutnovo klatno nego Is'sa.
Slika

I nije se na danasnji dan desilo razapnuce... ipak je ovo pokretan praznik ;)

Nisam se nikad pricestio, niti nameravam. Moji me nisu terali, a ja tek pogotovo sebe ne teram. Znam jednu devojku koja je cele ove nedelje postila na vodi kako bi se danas/sutra pricestila.

Sta mislim o pricescu? Not my cup of wine.
Korisnikov avatar
By haemoglobin
Originally posted by Mariška
Isus, predajući duh svoj svome ocu ("Oče! U ruke Tvoje predajem duh svoj. I rekavši ovo izdahnu.", Luka 23, 46), a nama ostavljajući svoje razapeto telo...

I kakvo je uopšte vaše mišljenje o pričešću, tom vampirsko-kanibalističkom ritualu jedenja Isusovog tela natopljenog njegovom krvlju?

lepo je to William rekao:
"I feel nothing fuck like sick despair
All this suffering, goddamn don't you care?
Here's the rope tie me up to the bed
Pull it hard, break the skin, take me out of my head
There's just one thing all I ask you to do
A small something here's my body to use
Place my soul in a box and believe
The worlds not ready
The fall misery
Count down the days that you have kept me alive
In this place only the willing survive
It's my pleasure cut with one hand
I'm the queen of the dark I command
There's just one thing all I want you to do
A small something here's my body to use
Show the world how to fear and blaspheme
Here's the rope pull it tight
Show me dark and obscene.."

ne postim, ne pricescujem se, ne verujem u Isusa i ne slavim Isusa....komoe god da je zabavno neka danas posti, ja idem da pazim na moje kiflice sa kobasicom da ne zagore :mljac:
Korisnikov avatar
By Insorcer
...tu sam bezmalo isusovih godina...sva moja kristolikost.
Korisnikov avatar
By unic0rn
bogorodice trojeruchice #18

(joooj kad bi ljubilarna 20ta bila na varsks.. :wundy: ajde pishite gluposti pliz pliz :sweet: )
By tasa

hristolika sam a o pricescu ne bih posle ovakvih ne/reci

ne razumem kako ocekujete da ce vas ikada iko postovati ako se vi ne odnosite tako prema drugima (te uzrocno posledicne stvari su mi tako dosadne)
nego da odmah odgovorim i na komentare koje ocekujem
veru ne cini pop nego bog i vernici
bog je ljubav i on prihvata svakoga a vernici one koji se pokazu kroz toleranciju i postovanje
ovde govorim o iskonskim vernicima koji postuju svaku drugu veru a ne samo svoju i koji tolerisu da je neko nepripadajuci bilo kojoj veri
i mogu jos da kazem da ja kao lezbejka nemam nikakvih problema da budem istovremeno i vernik i da sam prihvacena kao sasvim ravnopravna sa strejt vernicima
prema tome onakvi smo kakvi se sami predstavimo u svim segmentima zivota
jednom sam citala u novinama o sociologu koji je dolazio na nas chat radi eseja koji je pisao o nasoj populaciji i nije bio homofobican ali je nasao dosta opravdavajuceg za homofobiju u nasem ponasanju stavovima i recimo upravo nepostovanju strejtera na nacin na koji nas ne postuju homofobi
zalosno...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iuczNQon ... re=related[/youtube]

''

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1egAx75G ... re=related[/youtube]

Slika
Korisnikov avatar
By lana-bg

...onoliko koliko su to devojke sa ove slike, koje se nisu zadovoljile metaforom o hlebu i vinu, kao o telu i krvi Isusovoj, nego su nam, u svojoj želji da budu što više hristolike, što više nalik Hristu, u bukvalnom smislu ponudile svoje telo (ovako poređane na ljuljašci, baš kao što visi suvo meso u mesari :D ), potpuno slično kao što je to, na današnji dan, pre valjda 1978 godina, učinio i Isus, predajući duh svoj svome ocu ("Oče! U ruke Tvoje predajem duh svoj. I rekavši ovo izdahnu.", Luka 23, 46), a nama ostavljajući svoje razapeto telo...

Ne mogu da verujem sta citam i shvatam da ova tema nije mesto gde treba da pisem o veri i Bogu.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by tasa

hristolika sam a o pricescu ne bih posle ovakvih ne/reci

ne razumem kako ocekujete da ce vas ikada iko postovati ako se vi ne odnosite tako prema drugima (te uzrocno posledicne stvari su mi tako dosadne)
1. Hriscani su prvi poceli da pljackaju, siluju i spaljuju na lomaci sve sto im se naslo na putu. Sam koren religije na koju se pozivas je rigidan, iskljuciv, mizogin.
2. Postovanje se ne dariva, postovanje se zasluzuje.

nego da odmah odgovorim i na komentare koje ocekujem
veru ne cini pop nego bog i vernici
bog je ljubav i on prihvata svakoga a vernici one koji se pokazu kroz toleranciju i postovanje
Malo je kontradiktorno ovo o cemu pricas. Sve i da u Boga verujem, meni treba saznanje da mene Bog prihvata, a ne drugi vernici. Ako ja smatram da sam nacisto sa Bogom, zasto se iko drugi ista pita? Niti mi trebaju drugi, bili oni popovi ili vernici da bih ja svoju veru ostvarila.
ovde govorim o iskonskim vernicima koji postuju svaku drugu veru a ne samo svoju i koji tolerisu da je neko nepripadajuci bilo kojoj veri
U cemu je onda problem?
i mogu jos da kazem da ja kao lezbejka nemam nikakvih problema da budem istovremeno i vernik i da sam prihvacena kao sasvim ravnopravna sa strejt vernicima
Pa?

prema tome onakvi smo kakvi se sami predstavimo u svim segmentima zivota
jednom sam citala u novinama o sociologu koji je dolazio na nas chat radi eseja koji je pisao o nasoj populaciji i nije bio homofobican ali je nasao dosta opravdavajuceg za homofobiju u nasem ponasanju stavovima i recimo upravo nepostovanju strejtera na nacin na koji nas ne postuju homofobi
zalosno...
Isto tako sam ja jednom citala Novi Zavet i pronasla gomilu izopacenosti i bolestina koje nisam ocekivala. Nisam ja uzela Knjigu zarad toga, ali eto...
I lepljenje klipova Ivane faking Zigon smatram za uvredu malo zdravog razuma sto obitava na ovom forumu.
By Ulix
Jedno vreme sam imao frizuru kao Isus. Eto, toliko.
Korisnikov avatar
By niotkuda
Slika je fenomenalna.
Dobio sam neverovatnu jaku želju da idem od devojke do devojke i svakoj zabijem prst u picu, izvučem (uz obavezno "plop"), poližem, zamišljeno pogledam gore-levo i kažem "hmm... nisam siguran, daj da probam i sledeću"

A što se tiče hristolikosti...

Iako se potpuno slažem sa Vilehiminim stavovima, stvarno ne vidim ikakvu sličnost između ovog sočnog Njutnovog klatna i Isusa.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!