Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Da li vam Gadafijevo ponašanje sliči na Miloševićevo?

Da
23
53%
Ne
14
33%
pukovniku nema tko da piše...
6
14%
Korisnikov avatar
By Galadriel
Kuno, informacije su ti pogresne a SAD ima sasvim dovoljno svojih bolesnih, gladnih, nezaposlenih i siromasnih unutar svojih granica, tako da bi se tesko bavila tudjim da im to nije isplativo makar po ratnu industriju, a i to nekom mora da se isplati. Neka ucine malo sebi dobro po njihovu demokratiju pa nek stanu na put pedofilskoj internet industriji. Ali ni to im se ne isplati.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Zasto ne bombarduju Kubu, Venecuelu, Kinu, Severnu Koreju? Zasto su bili u sjajnim bajnim odnosima sa Egiptom?
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Galadriel

Kuno, informacije su ti pogresne a SAD ima sasvim dovoljno svojih bolesnih, gladnih, nezaposlenih i siromasnih unutar svojih granica, tako da bi se tesko bavila tudjim da im to nije isplativo makar po ratnu industriju, a i to nekom mora da se isplati. Neka ucine malo sebi dobro po njihovu demokratiju pa nek stanu na put pedofilskoj internet industriji. Ali ni to im se ne isplati.
Koje informacije? Nemoj me ostavljati u neznanju. Ispravi netočne informacije točnima. :molise:
Sa vojnom industrijom približila si se argumentu, ali nije li ovo s gladnima, siromašnima i pedofilima malko neozbiljno?
Korisnikov avatar
By Galadriel
Cir na guzici su Grenland, Sibir,... a ne Kosovo. :isus:
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by 2kune

Kosovo ima odlican geopoliticki polozaj i prebogate rudne resurse. Prostom privatizacijom nakon promene sistema dospeva u ruke kome god da ima najvise sredstava da plati, a da li ce radna snaga biti Srbi ili Albanci, kolonizatorima ni iz dzepa ni u dzep, bole ih. Dok je bilo u sklopu Jugoslavije, svaki prirodni resurs Kosova ili recimo svako jutro Vojvodine je bilo u drzavnom vlasnistvu i pripadao njenom narodu. Sad smo pocepani na froncle i prodajemo sve od vlasnistva do obradivog zemljista. U Libiji slicna situacija, samo mnogo vecih razmera, vredniji resursi. Zanimljivo kak6 su svi zaboravili da jeAVvganistan srav5jen ra zemljom.
Ma kakav crni geopolitički položaj? U centru najzaostalije europske regije, sa 3 strane okružena neprijateljskom Srbijom i bez izlaza na more. Uz to još i bez ikakvih magistralnih pravaca, jednako odvojeno i od Dunava i od jadransko-jonske inicijative. To je geostrateški položaj čira na guzici. Nije dobar čak ni za izazivanje rata u užem regionu. Za to je u odličnom položaju Makedonija a ne Kosovo.

Ma kakvi prebogati rudni resursi? Jest da se zalihe ugljena procjenjuju petim u Europi, ali to nije neko čudo. Prema ostalim svijetskim nalazištima ugljena Kosovo spada u srednja. Uostalom, taj ugljen je tek lignit i to sa dosta visokim udjelom sumpora, tolikom da je čak i u SFRJ od polovice 70-tih ekološki preskup za upotrebu pa je liferovan nesvrstanima umjesto da ide u domaće termoelektrane.

Dok su rudnici bili u državnom vlasništvu, nitko 20 godina nije u njih ulagao i od industriskih pogona postali su crne rupe u zemlji u kojima rudari svaki čas umiru usljied nesreća. Proizvodnja je postala mizerna, nesigurna i neisplativa. Od dolaska amera na Kosovo, što se konkretno promijenilo? Jeli tko ulagao u te rudnike? Jesu li povećali proizvodnju? Pojavljuje li se na tržištu kosovski lignit? Well, ako je odgovor na sva ta pitanja ne, a rudnici jednako životare kao i prije, o kakvoj je kolonizaciji onda riječ? Što su ti ameri unovčili od Kosova da naplate miljarde dolara spiskanih u intervenciju? Molim konkretan odgovor.

U Libiji je situacija jako drugačija. Naime, upravo je Gadafi kolonizirao Libiju. Napravio je fiktivno nacionalne kompanije za vađenje nafte u kojima rade stranci sa svojom opremom a svu dobit uzima u svoj džep. Dok libijci hodaju okolo nezaposleni. I čak 28% njih bez stalnog pristupa pitkoj vodi.

Inače, ta američka intervencija u Afganistanu koja toliko dugo traje i toliko love vuče (ne zaboravimo, CCCP je bankrotirao uvelike upravo zbog Afganistana), zar se sve to može naplatiti isključivo proizvodnjom opijumskog maka? Mislim, čak je i u Splitu danas biti na heroinu sramota.
Igzekli.
Narocito boldvano. :lol:
I ne samo u Splitu... :lol:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Ne mogu sa telefona, kad semem za komp pa cu da pisem
Korisnikov avatar
By 2kune
de Luce, vrni se na vojnu industriju... tu ima potencijala... ;)
Korisnikov avatar
By Galadriel
Tek sad vidim to sto si napisao, de zabole me skroz da ti se objasnjavam. Procesljaj malo cega dole ima, sta se od cega pravi i koliko sta kosta.
Korisnikov avatar
By svejedno
stvar je u tome, galadriel,
sto ti nikako da prihvatis cinjenicu da amerika sve sto cini ne cini iz interesa,
vec iz prostog, cistog & uzvisenog altruizma.

i na stetu svog interesa, kako je lepo ukazao vec kunas postom o avganistanu.

..

krse sopstveni ustav da bi pomogli pobunjenicima u libiji. ej.

sta je to ako ne ljubav?

..

korist?

previse cinican pogled na svet imas, gladriel.

ako sve ide u korist vojne industrije to je samo da bi i u buducnosti mogli da pomazu ljudima.

manje razmisljanja, vise fox news-a i sve ce to da ti bude jasno.

..

neokolonijalizam. eh, danasnji klinci.
Korisnikov avatar
By smaug
svejedno aj mi kazi samo jedno - se slazes sa svim sto je Galadrijel napisala?
Korisnikov avatar
By svejedno
ne bas.

..

aj ti meni nesto drugo - se ti slazes sa svim sto usa uradi?
Korisnikov avatar
By smaug
Jel mos dabudes malo precizniji. Generalno generalno nista ne radim :wink:
Korisnikov avatar
By svejedno
ne merem budem preciznijii jer je iznela prekovise informacija i preletela preko mnogo tema za par postova da bi moj mali mozak to mogao da svari.

..

ja sam born again christian, ja od sada gledam fox i aminujem sve sto amerika uradi ,)

..

ne znam koji je zapravo cilj ovog rata - ali ga podrzavam, jer je amerika u njemu. a amerika se podrzavati mora.

god bless america.
Korisnikov avatar
By Evdokija
http://www.pescanik.net/content/view/6580/95/

"Kako sistem nacionalnih država teži da sukobljava interese i velikih i malih zemalja,[2] što je tačka kod koje nema razlike između realnih i liberalnih teorija politike, potreban je drugi korak: potrebno je utvrditi šta je u interesu građanina sveta. Odgovor je delimično normativan naprosto zbog toga što kosmopolis još ne postoji. No, ukoliko bi se interesi određivali sa kosmopolitske tačke gledišta, međunarodni ustav i vladavina prava bi bili u interesu reprezentativnog građanina sveta. Svaka povreda ljudskih prava bila bi povreda prava građanina kosmopolisa. U tim bi okolnostima, moralni interesi mogli da budu stariji od svih drugih ili, bolje rečeno, mogli bi da budu usklađeni sa ovim drugim. Međunarodna bi zajednica zaista intervenisala dosledno u svim slučajevima u kojima bi bile prekršena ljudska prava, jer bi naravno bill of human rights bio konstitucionalna osnova međunarodnog prava i suverena obaveza pojedinih država."

ja sam isto to napisala neku stranicu iza na ovoj temi.

inters posoji, nema sumnje u to.
ali sam interes ne moze da dovede do napada na jednu drzavu a da to prodje SB. mora da postoji i ona druga(odnosno prva i jedina :) ) komponentna koja je povod za intervenciju a to je ono sto Gadafi radi sa demonstrantima.

ja nemam problem sa ovim, bar ne u 2011.
jer ne mozemo kao civilizacija da preskocimo jedno 100 god pa da na globalnom nivou primenjujemo kao ustav The Universal Declaration of Human Rights
Korisnikov avatar
By Galadriel
NIN je odlican izvor informacija, ne znam da li ga ima u Hrvatskoj. Ako ne nadam se da imate nesto slicno i vase.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Ne znam sto ste izostavili fasistu Sarkozija i zlocince Francuze i Engleze.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by E.c.h.o...
Originally posted by svejedno

i dobro, dokle ce sad da traje taj rat radi mira?

dok on ne ode?

a sta tada? ko dolazi tada?

jel neko razmisljao o tome?

..

jbt, idiotluci.

ovo nije odluka 'medjunarodne zajednice'. ovo je odluka tri zemlje.

ne postoji 'rat radi mira'. postoji samo rat radi rata.

niko ne zeli da pomogne libijskom narodu.

jebe se ljudima za libijski narod. ili - ups, izvinite, 40 dina smo imali druga posla?

..

nafta.

stezanje obruca oko irana.

skretanje paznje sa cinjenice da EU od 15. marta ima novi zakon koji joj daje pravo da odredjuje drzavne budzete drzava clanica.

jos jedan dokaz americke vojne vladavine & siledzijstva dje god im se digne.

centralizacija svetske vlasti, jednom recju.

..

to je to.
:up:
ú":up:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by aleksdj

Da li strana cizma moze jednom narodu da donese slobodu? (mislim da je to pravo pitanje).

Niko normalan nema iluzije da bombardovanje Libije (kao ni bombardovanje Srbije 1999) ima za cilj uspostavljanje demokratije niti je pokrenuto zbog dobrobiti naroda ciji se rezim navodno bombarduje.

Ali svaki siledzija pre ili kasnije naleti na veceg siledziju od sebe. To se desilo Libiji i Gadafiju, to se 1999 desilo i nama.
Budimo iskreni, pre nego sto smo mi dobili batine od NATO-a mi smo bili ti koji dele shamare svima oko sebe.

Gadafi je s druge strane na vlasti vec 40 godina i potpuno je izgubio dodir sa realnoscu...mislim da je narod Libije sada izmedju 2 ludila: Gadafijevog ubedjenja da je on Libija i NATO jastrebova koji otimanje necega uvek pravdaju ljuckim pravima te ista stite bombama po glavi stanovnika koje zele da "oslobode".
:down:
:up:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by 2kune

južna koreja je marionetski režim ajmeričke globalne supremacije i klijentelistička država korporacija.
sjeverna koreja je režim narodnog socijalizma vrlo sličan Gadafijevom i, mada vlada čvrstom rukom, ipak je narodni.
prije nego napišete još jedan post na ovoj temi, odgovorite pošteno u kojoj koreji bi radije živjeli.
U juznoj. Dobro poredjenje.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by smaug

WTF?
t
valjda hoce reci da smo mi krivi sto nismo za Ghadaffija a opet, s druge strane nemamo kriterije I standarde pa da budemo izbirljivi po pitanju ko ce da ga bombarduje I kad. Oni demonstranti koje usput ubija I siluje su stvarmo sporedna stvar.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Stripi
Originally posted by smaug

WTF?
t
valjda hoce reci da smo mi krivi sto nismo za Ghadaffija a opet, s druge strane nemamo kriterije I standarde pa da budemo izbirljivi po pitanju ko ce da ga bombarduje I kad. Oni demonstranti koje usput ubija I siluje su stvarmo sporedna stvar.
jok, shvatio sam svoje greske. bio sam sasvim iskren, ocu reci.

..

shvatio sam da posto svet nije crno-belo mesto,
kako je smaug lepo vec objasnila,
ne mozes da budes i protiv gadafija,
i protiv americkog vojnog siledzijstva
kada ne pruzi ni objasnjenje sta zapravo radi tamo.

(^to 'vojno siledzijstvo' su usadjene navike - vojna pomoc)

i shvatio sam da gadafijeve zrtve stvarno nisu sporedna stvar,
ali da zrtve u avganistanu npr. zaista jesu potpuno sporedna stvar,
jer jos trazimo osamu.

a to je bitno.
a i te zrtve su amerikanci ubili, pa mora da su vec nesto zasrali, ako ne u ovom, ono bar u proslom zivotu.

..

im a changed man.

god bless america.
Korisnikov avatar
By 2kune

Ne znam sto ste izostavili fasistu Sarkozija i zlocince Francuze i Engleze.
zato jer nisu oni bombardirali Srbiju već ameri... bože, i ti svašta pitaš... :wundy:
Korisnikov avatar
By 2kune
well, sve se svodi na jednu jedinu notornu činjenicu... iako bi i francuzima, i talijanima, i rusima, i amerima bilo najisplativije bombardirat goloruki narod i održati Gadafija na vlasti, ipak to ne čine... a zašto to ne čine, odgovorite si sami ako možete... u tom odgovoru nalazi se sva razlika između Gadafija i NATO-a koji ga bombardira... ali i između nedemokratske paradigme balkanaca sklonih belosvetskim urotama i nedodirljivosti vlasti...
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by svejedno

jok, shvatio sam svoje greske. bio sam sasvim iskren, ocu reci.

..

shvatio sam da posto svet nije crno-belo mesto,
kako je smaug lepo vec objasnila,
ne mozes da budes i protiv gadafija,
i protiv americkog vojnog siledzijstva
kada ne pruzi ni objasnjenje sta zapravo radi tamo.

(^to 'vojno siledzijstvo' su usadjene navike - vojna pomoc)

i shvatio sam da gadafijeve zrtve stvarno nisu sporedna stvar,
ali da zrtve u avganistanu npr. zaista jesu potpuno sporedna stvar,
jer jos trazimo osamu.

a to je bitno.
a i te zrtve su amerikanci ubili, pa mora da su vec nesto zasrali, ako ne u ovom, ono bar u proslom zivotu.

..

im a changed man.

god bless america.
I mi isto tako. Trebamo samo krenuti glavu na drugu stranu kada čovjek koji drži svo naoružanje krene da ubija vlastiti narod.
Elem, sasvim je opravdano da ako je predjednik a ima i sa čime da može ubijati kad, kako, gdje i kolko želi. Legitimno do jaja.
A i šta se to nas tiče.
To je brate mnogo daleko.
Iskreno, mislim da o tome ne bi trebali ni mislit a kamoli raspravljati.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Nato je bombardovao Srbiju da bi mi povukli nasu vojsku i policiju sa Kosova i u tome su uspeli. To im se visestruko isplatilo i tek ce.
Ove tri zemlje bombarduju Libiju da bi Libijci povukli svoju vojsku i policiju sa dela svoje teritorije, koje ce da eksploatisu u buducnosti. A vi mislite da je to u redu jer su Srbi imali diktatora, i Libijci ga imaju, pa ko veli bolje da vas terorise stranac nego domacin. Hm. Vama je bas do rata i stradanja od strane spoljnih sila. Pa nisu nam trebali Amerikanci i Nato da vidimo ko je Milosevic, sami smo ga svrgnuli, a ti su nas s bombama proterali sa sopstvene teritorije, na kojoj je tek tad 90 posto Srba krenulo severno u centralni deo. Proterani smo sa Kosmeta. Zbog demokratije? Daj bre... Uostalom zivi bili pa videli i kolonizaciju Libije i njihovih resursa.
Kuno, si porazmislio malo i informisao se o geopolitickom polozaju i resursima Kosova? Podvucena crta ulozeno-isplativo-profitabilno?
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 20
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!