Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Mislim da mnogi egzistencijalni problemi proizilaze iz osećaja uisamljenosti. Dok sam bila u vezi osećala sam dovoljnost broja dva. Nas dve čitav svet. Desilo se da sam kao kockar stavila sav ulog na jedno polje i onda kad sam sve izgubila, jer loptica nije stala na mom broju, osetila sam besciljnost i pustoš. Ljubav je bila ta koja je davala odgovor na moje nedoumice.

p.s. - počela sam da čitam Mit o Sizifu. :d
Korisnikov avatar
By Dina
Meni se to cini jednostavnim (mada verovatno nije iz tvog ugla). Ako je ljubav ta koja daje odgovore onda kada je nadjes opet, eto i odgovora i zadovoljstva zivotom...

Meni veze ne daju odgovore. Onaj jedan put kad sam pokusala samoubistvo sam bila u dobroj vezi i uglavnom zadovoljna na svim ostalim planovima. Zato me nerviraju pojednostavljivanja stvari - samoubistvo cine ljudi koji imaju probleme pa ne mogu da ih rese, nadji vezu pa ces biti srecan/a...
Korisnikov avatar
By niotkuda
Slika

U poslednje vreme se i meni to dešava.
U jednom momentu sam bio na ivici depresije, sve mi je delovalo nekako prazno, besciljno. I onda mi je pomoglo kada sam to rekao drugu, a on me je samo pogledao i rekao "Majmune, šta pričaš. Zamisli ja sad odlučim da sve nema smisla. O budale..."

I tada mi je samo kliknulo u glavi.
Overthinking ubija. Život bi mogao biti mnogo jednostavniji kada bismo mozgu zadavali neke produktivne zadatke, umesto da ga pustimo da previše luta.
Naravno, s vremena na vreme mu (mozgu) i treba dati malo oduška da se proserava, čisto da ostane u formi, ali ne dovoljno da bi nas sjebao :)
Korisnikov avatar
By niotkuda
Reči su jedino belo oružije kojim umem da se služim. Prizemne i obične misli još produbljuju tu prazninu.

No hard feelings, ali ako planiraš da nastaviš sa ovakvim proseravanjima, ili računaj na to da ćeš do kraja života biti u depresiji ili unovči ta razmišljanja u nekoj knjizi za ljubitelje Poa i/ili emo decu.
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Mars

Galatejo, valjda je ovo obavezna lektira za to stanje u kome se nalaziš. Pročitaj ako nisi.

Ako ništa drugo, videćeš da je i mnogo mudrije ljude od nas (mene) mučilo isto pitanje i da ništa pametno nisu uspeli da smisle...

Slika
Čitam i mnogo mi se dopada.
:kiss:
Korisnikov avatar
By Galateja
Moj konačni odgovor na egzistencijalne probleme je prisustvo/odsustvo ljubavi. Ne samo partnerske već opšteljudske. Mislim da je to početna sila koja tera ljude da rade, da se druže, da stvaraju... I što je veća potreba za naklonom i ljubavlju osoba je slabija i dolazi do egzistencijalnog ćorsokaka. Od te tačke se delimo po pristupu, jedni tragaju za ljubavlju, drugi za slavom, treći se okrenu porodici, četvrti veri, itd. kako bi pobegli od apsurda i da bi došli do odgovora na pitanje 'čemu sve to?'
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ili prosto prihvatis taj apsurd....meni "mit o sizifu" govori upravo to....sve je apsurd - but that's ok...
By J...
Originally posted by Galateja

Moj konačni odgovor na egzistencijalne probleme je prisustvo/odsustvo ljubavi. Ne samo partnerske već opšteljudske. Mislim da je to početna sila koja tera ljude da rade, da se druže, da stvaraju...
peti element
Korisnikov avatar
By Madonna
e, ne znam, leba mi. aj se mi svi kolektivno poubijamo :awesome:
By str00ja
Joj majko mila, ova tema još traje.
Nek sam narcis, al ja ću da se smatram srećnim što sam prvi put mislio o smislu života dok sam čitao i odgovarao na ovu temu.

Ako se dan ispuni subjektivno lepim stvarima i događajima i ljudima, vakve zagonetke ne padaju ljudima na pamet, ja bih reko.
A nije dan tako kratak, nit je život tako dug :hamlet:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!