Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Popeye

ovo postaje sve gore i gore :(

Japan Says 2nd Reactor May Have Ruptured With Radioactive Release
Ja sve te potencijale i kondicionale automaCki u glavi prebacim u realno sadašnje...

I ima mi se dzepni gajger-milerov brojač kao Anderson Cooper na CNN...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ono što je meni sinoć u krevetu palo na pamet i što me zaista zanima je, da li ljudska civilizacija može predstavljati rastući teret, ali u bukvalnom smislu, na Zemljinu koru koja se usled toga pomera u sve većoj meri?
By J...
Originally posted by Dirrty

Ono što je meni sinoć u krevetu palo na pamet i što me zaista zanima je, da li ljudska civilizacija predstavlja teret, ali u bukvalnom smislu, na Zemljinu koru koja se usled toga možda više pomera?
Zanimljivo pitanje ali ne verujem. Nisu ljudi na Zemlju doneli nista sto vec nije bilo na njoj samo sto je materija sada drugacije rasporedjena nego u proslosti.
Korisnikov avatar
By erkondisn
ako je izdrzala dinosaure, moze i nas

:ceka komet:
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by J...

Nisu ljudi na Zemlju doneli nista sto vec nije bilo na njoj samo sto je materija sada drugacije rasporedjena nego u proslosti.
:up:

Pomeranje tektonskih ploča nema ama baš nikakve veze sa ljudima. Uvek bilo i uvek će biti. Radijacija nastala eksplozijom reaktora je druga priča međutim...
Korisnikov avatar
By 2kune
javljaju... javljaju... nažalost... sad je radio Split javio da je u Tokiju izmjereno zračenje od 1 Sieverta (Sv). dosadašnja najveća objavljena vrijednost bila je 0,4 Sv na samoj elektrani. odakle sad cio 1 Sv u Tokiju? očito ima nešto u optužbama da japanska vlada krije istinu...
za usporedbu: 7 Sv je smrtonosna doza. visokim stupnjem radijacije smatra se vrijednost od 0,5 Sv. to više nisu nikakve 'industrijske vrijednosti' koje nisu štetne. 134 najviše ozračena čovjeka koji su bez zaštite gasili černobilski reaktor dobili su od 0,7 do 13 Sv. svi ostali dobili su manje. 1 Sv u Tokiju udaljenom 220 km stavlja ovaj incident po stupnju ozračenosti iznad černobilskog. ako je radio javio istinitu vijest...
Korisnikov avatar
By 2kune
Što se tiče posljedica, primljena doza od 1 Sv uzrokuje promjene u krvnoj slici, 2-5 Sv dovodi do radijacijske bolesti, gubitka kose i proljeva. S primljenom dozom od 3 Sv, vjerojatnost preživljavanja je 50%, dok je sa 6 Sv preživljavanje malo vjerojatno. 7 Sv je sigurna smrt. Černobil je ozračio sa 0,5 Sv otprilike 300 000 ljudi. I to ne na udaljenosti od 220 km nego mnogo, mnogo bliže sasvim otvorenom reaktoru. Ako je ova vijest točna nešto tu ne štima i nije baš u skladu s dosadašnjim obavještenjima.
Korisnikov avatar
By 2kune
vele još na radiju da 180 najeminentijih svijetskih stručnjaka dolazi u Japan kako bi napravili sve što je u njihovoj moći da savladaju problem... ma kakav on bio... očito nije toliko mali... :uplasen:
no, bez panike, nama ovdje na brdovitom balkanu neće ništa biti ni da je stvar 10 puta gora...
Korisnikov avatar
By horus.
ukoliko se ispostavi da su ovi sa radio splita bili u pravu, kolika je sansa za uspesnu dekontaminaciju japana?
valjda smo tehnoloski uznapredovali u odnosu na cernobilsku katastrofu... ili nismo... :sigh:
Korisnikov avatar
By smaug
Ovolika je sansa za dekontaminaciju:

0

Nema sanse horuse...
Korisnikov avatar
By Mage
Upravo. Radijacija je nešto što je nezaustavljivo. Jedino se mogu zraci blokirati olovom ili nekim drugim teškim metalom, ali to je u ovom slučaju apsurdno i pokušavati.
Korisnikov avatar
By 2kune
ne samo da sada ne postoji šansa za dekontaminaciju, već nikada nećemo ni pronaći način... jednostavno, radioaktivna materija treba odraditi svoje i za to vrijeme dobro je biti daleko od nje... kod lakših materijala koji prvi izlaze iz reaktora vrijeme poluraspada je relativno podnošljivo, mjeri se danima i mjesecima... za plutonij, koji je gorivo kod reaktora br. 3 (mislim), vrijeme poluraspada je 24 110 godina... daklem, za 24 tisuće godina pola radioaktivnosti će nestati... :) za uran, koji je gorivo u ostalim reaktorima Fukušime, vrijeme poluraspada je 4 i po milijarde godina... radioaktivni cezij ima vrijeme poluraspada negdje oko 30 godina... za jod je 8 i po dana... cezij i jod prvi izlaze...
jel da je nuklearna energetika odlična ideja? za 50 godina struje sjebeš to mjesto gdje je elektrana za sljedeće 4 i po milijarde godina... :D
Korisnikov avatar
By 2kune
yap... nažalost potvrđeno... 1 Sv u Tokiju, baš javio radio ZG 1. program... nije uspjelo hlađenje reaktora sa helikopterima... ostaje još samo pokušaj vodenim topovima iz specijalnih ajmeričkih vozila...
a Günther Oettinger, EU šef za energiju, imao je privatni šou... izjavio je pred odborom Europskog parlamenta: 'U narednim satima bit će još katastrofalnih događaja koji bi mogli ugroziti živote ljudi na otoku'.
reko je da je nuklearka bez kontrole i nema nikakvog hlađenja... 'Kao rezultat toga mi smo negdje između katastrofe i velike katastrofe', tvrdi Oettinger.
1 Sv je granična doza na kojoj se počinju pojavljivati prvi simptomi radijacijske bolesti kod onih osjetljivijih... Tokio ima oko 35 milijuna stanovnika...
Korisnikov avatar
By Madonna
jebala ih nuklearka sve redom! ne japance.. tj. ne taj narod jadni kom se loše piše :sigh:
By J...
Ne mogu da verujem! Zasto je nuklearka uopste gradjena na samo 200km od grada ako to rastojanje ne predstavlja nikakvu bezbednost i zastitu. a pretpostavljam da smo svi mi na par stotina km od neke nuklearke a to ocigledno ne znaci nista. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By 2kune
zato jer je Japan obična sika sa 130 milijuna japanaca... a ima 55 nuklearki... valjda je to najveća udaljenost moguća... :neznam:
Japan ima jebenu nuklearnu karmu... trebali su postati glavni protivnici nuklearne energije a ne glavni pobornici... :sigh:
Korisnikov avatar
By zozefin st
Originally posted by Mage
Originally posted by J...

Nisu ljudi na Zemlju doneli nista sto vec nije bilo na njoj samo sto je materija sada drugacije rasporedjena nego u proslosti.
:up:

Pomeranje tektonskih ploča nema ama baš nikakve veze sa ljudima. Uvek bilo i uvek će biti. Radijacija nastala eksplozijom reaktora je druga priča međutim...
e.

ont- uzasno .........
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!