Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Burak

Da, veoma su neutralni, oni koji Haradinaja proglasiše nevinim.
I kakvi su to forenzičari planetarnog porijekla? Imaju i neki koji su sa Sazviježđa Sirijus doletjeli pa nisu planetarni? ;)
Kakve veze ima Haaško sudsko vijeće sa međunarodnim timom forenzičara?
To znači da su došli iz čitavog svijeta. Sa Marsa ili Sirijusa si samo ti pao. :kiss:
Korisnikov avatar
By scout_finch
nema tu komparacije. ili je sud pravedan ili nije. nema pravedan, pravedniji, najpravedniji.
Korisnikov avatar
By scout_finch
a sto se agresije tice, niko ne vodi agresivniju spoljnu politiku od sad-a,a trazi da vojnici sad-a imaju imunitet pred medjunarodnim sudom pravde. pa kad oni ne veruju u medjunarodno sudstvo, zasto bismo mi.
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by 2kune

U svakom slučaju da je general Mladić uhapšen u Beču već bi bio isporučen na suđenje, tako da ne vidim zašto se DivLjak ne bi našao pred sudom. Uostalom Joco ima neke pravosnažne presude koje i nisu u vezi sa ratnim zločina, a još ih nije odslužio pa bi mogao i u vezi toga svoju nevinost pred sudom da dokaže.. :brada:
Bio bi isporučen u Haag a ne u agresorsku državu koja se nije odrekla svoje osvajačke politike iz 90-tih i u kojoj je jako upitno pravedno suđenje.
Srbija je i te kako raskinula sa politikom devedesetih, dok zvanična Hr i dalje proslavlja i veliča Oluju i druge zločine - na proslavi godušnjice Oluje su učestvovali i Kosorka i Josipović i žestoko nahvalili tu akciju. Srbija je sve haške optuženike koji su joj bili dostupni hagu i isporučila dok Jaca sa Purdom nes kafu pije..:giljotina:
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by scout_finch

a sto se agresije tice, niko ne vodi agresivniju spoljnu politiku od sad-a, a njihovi vojnici imaju imunitet pred medjunarodnim sudom pravde. pa kad oni ne veruju u medjunarodno sudstvo, zasto bismo mi.
Ma sve je to ista ona bagra koja je obami nobelovu nagradu za mir dodijelila! Samo čekam da je počnu ovim komandosima OVK dodjeljivati, kao i Martiju Ahtisariju nedavno. Jadno.
Korisnikov avatar
By 2kune
Srbija je i te kako raskinula sa politikom devedesetih, dok zvanična Hr i dalje proslavlja i veliča Oluju i druge zločine - na proslavi godušnjice Oluje su učestvovali i Kosorka i Josipović i žestoko nahvalili tu akciju. Srbija je sve haške optuženike koji su joj bili dostupni hagu i isporučila dok Jaca sa Purdom nes kafu pije.. :giljotina:

[/quote]
Sve optužnice ex vojnog suda, kako ona za Purdu, tako i ova za Divjaka, imaju za kapitalni krimen 'veleizdaja prema SFRJ i napad na JNA'. Tek nakon toga se terete za ratni zločin. Da se Srbija zaista odrekla svoje politike iz 90-tih, da li bi to bilo tako?
Službena politika Miloševićeve Jugoslavije jeste da Srbija nije učestvovala u ratovima 90-tih i da su ti ratovi mahom bili građanski ratovi. Što se konkretno u tome promjenilo?
Oluja je bila konačno oslobođenje Hrvatske od velikosrpske okupacije i kraj rata i stradanja. To je ono što se slavi i što će se uvijek slaviti. Etničko čišćenje se ne slavi. Pri tome su i Mesić i Josipović jasno rekli što misle o protjerivanju srba.
Sa Purdom bi i ja rado popio kavu jer se čovjek tereti za izmišljeni zločin na čije je priznanje mučenjem natjeran u jednom od konclogora na teritoriju Srbije koji je bio dio velike zajedničke mreže srpskih zločinačkih logora na teritorijima Hrvatske, BiH i Srbije i koje Srbija ni dan danas ne priznaje iako je postojanje te mreže nepobitno utvrdilo i dokazalo nekoliko komisija UN-a. Da se Srbija zaista odrekla svoje politike iz 90-tih, da li bi to bilo tako?
Srbija ima začudni kontinuitet svoje opskurne velikosrpske politike bez obzira na pad Miloševića i dolazak 'novih' političara na njegovo mjesto. Taj nepomućeni kontinuitet lako je dokaziv ovakvim i sličnim dokumentuima kao što su ove optužnice i potjernice za ljudima koji su mahom nevini za ono što ih Miloševićev režim potražuje.
Kada današnja Srbija želi suditi na temelju Miloševićevih nebuloza, što je to nego nepobitno nastavljanje iste politike?
Korisnikov avatar
By 2kune

a sto se agresije tice, niko ne vodi agresivniju spoljnu politiku od sad-a,a trazi da vojnici sad-a imaju imunitet pred medjunarodnim sudom pravde. pa kad oni ne veruju u medjunarodno sudstvo, zasto bismo mi.
i sad bi ti htio da budeš ko amer? e ne može, ti si pošten i neagresivan srbin! :lol:
Korisnikov avatar
By 2kune

nema tu komparacije. ili je sud pravedan ili nije. nema pravedan, pravedniji, najpravedniji.
navedi barem jedan pravedan sud u vasceloj istoriji prema tom tvom parametru. :kakodane:
Korisnikov avatar
By Burak
Srbija je i te kako raskinula sa politikom devedesetih, dok zvanična Hr i dalje proslavlja i veliča Oluju i druge zločine - na proslavi godušnjice Oluje su učestvovali i Kosorka i Josipović i žestoko nahvalili tu akciju. Srbija je sve haške optuženike koji su joj bili dostupni hagu i isporučila dok Jaca sa Purdom nes kafu pije.. :giljotina:
Sve optužnice ex vojnog suda, kako ona za Purdu, tako i ova za Divjaka, imaju za kapitalni krimen 'veleizdaja prema SFRJ i napad na JNA'. Tek nakon toga se terete za ratni zločin. Da se Srbija zaista odrekla svoje politike iz 90-tih, da li bi to bilo tako?

[/quote]
Vojni sud nije osudio Divjaka ni za kakvu izdaju nego prvenstveno za kriminalnu djelatnost tačnije šverc, krađu i ilegalnu prodaju oružja. Ta presuda postaje pravosnažna neposredno pred početak sukoba, pa Divjaku i nije preostalo ništa drugo nego da ide na stranu jna gdje će da robija ili da prebjegne na stranu takozvane armije bih. To je jedini razlog što je ostao gdje jeste, a žao mi onih ljudi što nedavno protestvovaše u Sarajevu sa čvrstim mislima o ljubavi između Joce i njihovog grada.. :kesa:
Korisnikov avatar
By Burak

Da, veoma su neutralni, oni koji Haradinaja proglasiše nevinim.
I kakvi su to forenzičari planetarnog porijekla? Imaju i neki koji su sa Sazviježđa Sirijus doletjeli pa nisu planetarni? ;)
Kakve veze ima Haaško sudsko vijeće sa međunarodnim timom forenzičara?
To znači da su došli iz čitavog svijeta. Sa Marsa ili Sirijusa si samo ti pao. :kiss:
Mars i zvijezde Sirijusa imaju svoju gravitaciju, nisu to neke terase ili krošnje 30 metara iznad zemlje, pa da se sa njih može okliznuti i stropoštati na zemlju, kao što ti neosnovano tvrdiš da se meni dogodilo. :cvetduga: :kiss:
Korisnikov avatar
By Srklet

demagogija ili glupost? :hamlet:
Korisnikov avatar
By scout_finch
aj mi kazi sto ti lici na demagogiju, a sto na glupost, pa da ti pomognem u odgovoru.
Korisnikov avatar
By Burak

U svakom slučaju da je general Mladić uhapšen u Beču već bi bio isporučen na suđenje, tako da ne vidim zašto se DivLjak ne bi našao pred sudom. Uostalom Joco ima neke pravosnažne presude koje i nisu u vezi sa ratnim zločina, a još ih nije odslužio pa bi mogao i u vezi toga svoju nevinost pred sudom da dokaže.. :brada:
Bio bi isporučen u Haag a ne u agresorsku državu koja se nije odrekla svoje osvajačke politike iz 90-tih i u kojoj je jako upitno pravedno suđenje.
+ što je madam Jadranka prije više godina, kada je bila kandidat za predsjednika na pitanje novinarke šta bi uradila da vidi generala Gotovinu(on se tada krio od haškog suda). Na to je Jaca ladno odgovorila da ne bi ništa uradila i da ga ne bi prijavila organima gonjena. Ta žena je sada zvanična vlast u državi izabrana većinom poslanika tj većinom građana.
Korisnikov avatar
By Burak

aj mi kazi sto ti lici na demagogiju, a sto na glupost, pa da ti pomognem u odgovoru.
Pa eto popeče se ne slaže sa tobom, a nema nikakve argumente da to dokaže pa je onda najlakše reći da je to glupost. :obesen:
Korisnikov avatar
By Srklet

na demagogiju mi slici ono o ne/pravednim sudovima, a na glupost ideja da srbija svoju vanjsku i pravosudnu politiku ravna prema americi.

eto, ipak odgovorih bez pomoci. :D

ali i dalje je fascinantan taj velikosrpski nacionalizam koji se cijedi iz stavova i izjava poput tvojih. :)
Korisnikov avatar
By scout_finch
a prema kome srbija treba da ravna svoju spoljnu politiku? znaci, pravda nije ista za sve makar i ispred medjunarodnog suda pravde. ubistvo je ubistvo, ko god da ga je izvrsio/naredio/organizovao. i zlocin nije manje zlocin jer je ucinjen od strane koga god. napad na irak je recimo odlican primer da je sve uradjeno bez pokrica, na osnovu laznog motiva i td. i to je ok iz nekog razloga. za to nikad niko nece odgovarati. kao ni za bilo koji napad i smrt jako velikog broja ljudi.

a sad ne moze da bude malo ili malo vise pravedan, pa kako se kome zalomi. tp je smesno. i ja sad kapiram da ti zelis da kazes da ja demagogisem ili se pravim naivna, a ti si cinik i razumes zasto je nekad 2+2=5. razuem i ja, al onda je idiotski pricati o nepravednom srpskom sudstvu, kad ni ono drugo nije nista bolje. lepo kazes, jbg, radi kako ti se kaze, srbija je smesna, pa nek slusa do ne bi dobila po nosu i tako to. nemoj da mi pricas o pravdi, ona bi trebalo da je slepa, i ista za sve, ne? i na tome se jako potencira, a zvuci glupo, znam. zato i kazem, nemojmo o pravdi ako cemo da se zajebavamo.

a sto se tice velosrpskog nacionalizma, ne vidim sta sam napisala a da zvuci tako.
ukratko, lupetas za sve pare.
Korisnikov avatar
By 2kune

Vojni sud nije osudio Divjaka ni za kakvu izdaju nego prvenstveno za kriminalnu djelatnost tačnije šverc, krađu i ilegalnu prodaju oružja. Ta presuda postaje pravosnažna neposredno pred početak sukoba, pa Divjaku i nije preostalo ništa drugo nego da ide na stranu jna gdje će da robija ili da prebjegne na stranu takozvane armije bih. To je jedini razlog što je ostao gdje jeste, a žao mi onih ljudi što nedavno protestvovaše u Sarajevu sa čvrstim mislima o ljubavi između Joce i njihovog grada.. :kesa:
Znači, na kraju ispada da je važnije uhvatiti švercera nego Mladića? :lol:
Daklem, da rezimiramo... Nije vlastoručno pobio 42 vojnika nego je u ratnom sukobu sa osvajačkom premoćnom armijom poginulo 5 neprijateljskih vojnika i 1 civilna žrtva (za koju srpski sud i tebe živo boli kurac jer je bosanka).
Ali nije ni to bitno, nego je najbitnije što je švercao oružje. Jerbo je omogućio da narod više ne bude goloruk i da se odupre onoj sudbini koja je zadesila Srebrenicu. Eto, bitno je da je to jedan kriminalac, sitan švercer...
Svakako zločin prema kojemu je Mladićev zločin pičkin dim... Jer se Mladić nije protivio Miloševićevoj politici nego ju je provodio. A današnja Srbija sudski goni one koji su protiv te politike ratovali. Kako se onda može govoriti o tome da je Srbija prekinula sa Miloševićevom politikom? Da je zaista prekinula s tom politikom ne bi se ovako sramotila već bi uhvatila Mladića.
By Sixto
Uvek me impresionira vasa virtuoznost u trkeljisanju i prebrojavanju zrtava.
Korisnikov avatar
By 2kune

a prema kome srbija treba da ravna svoju spoljnu politiku? znaci, pravda nije ista za sve makar i ispred medjunarodnog suda pravde. ubistvo je ubistvo, ko god da ga je izvrsio/naredio/organizovao. i zlocin nije manje zlocin jer je ucinjen od strane koga god. napad na irak je recimo odlican primer da je sve uradjeno bez pokrica, na osnovu laznog motiva i td. i to je ok iz nekog razloga. za to nikad niko nece odgovarati. kao ni za bilo koji napad i smrt jako velikog broja ljudi.

a sad ne moze da bude malo ili malo vise pravedan, pa kako se kome zalomi. tp je smesno. i ja sad kapiram da ti zelis da kazes da ja demagogisem ili se pravim naivna, a ti si cinik i razumes zasto je nekad 2+2=5. razuem i ja, al onda je idiotski pricati o nepravednom srpskom sudstvu, kad ni ono drugo nije nista bolje. lepo kazes, jbg, radi kako ti se kaze, srbija je smesna, pa nek slusa do ne bi dobila po nosu i tako to. nemoj da mi pricas o pravdi, ona bi trebalo da je slepa, i ista za sve, ne? i na tome se jako potencira, a zvuci glupo, znam. zato i kazem, nemojmo o pravdi ako cemo da se zajebavamo.

a sto se tice velosrpskog nacionalizma, ne vidim sta sam napisala a da zvuci tako.
Srbija sudski goni ljude koji su ratovali protiv Miloševića. Ne ljude koji su počinili ratne zločine. Srbija goni ljude koji su ubili naoružane vojnike agresorske armije u obrambenim ratnim djelovanjima a ne ratne zločince. Kada bi se tako ponašale Hrvatska i BiH i kada bi gonili svakog vojnika koji je ratovao i ubijao na frontama 90-tih, kakva bi bila tvoja reakcija?
Nadalje, Srbija te ljude goni 'zbog rušenja ustavnog poretka SFRJ' u 2011. godini! I posljedično proglašava svaku obrambenu oružanu aktivnost ratnim zločinom! U 2011. godini. Nakon što je priznala sve te države i nakon što se izdogađalo sve što se izdogađalo i nakon što je potpisala puste ugovore o pomirenju i zbližavanju. Kako shvatiti to šizofreno ponašanje? Kako shvatiti tvoju reakciju? Samo je jedan jedini način: Srbija se zajedno sa svojim građanima vraća na Miloševića. Svako tko podupire takva nakaradna sudska gonjenja ne može biti drugo nego velikosrpski nacionalist koji i na Hrvatsku i na BiH gleda kao na svoje srpske zemlje a na rat kao na pobunu protiv zakonite vlasti Srbije nad tim krajevima.
Nije svako ubistvo u ratu ratni zločin. Ako ćeš tako gledati, svaki rat je zločin i svaki vojnik je zločinac. Ako tvoji postovi nisu pusta demagogija osudi svakog vojnika i to počevši od svog dvorišta. Ali to sa međunarodnim pravom i pravdom veze nema. Niti sa ratnim zločinom. Čak niti sa zločinom u ratu.
Ratni zločin i zločin u ratu su jasno definirani krimeni. Pogledaj definicije. Ima ih na netu.
Korisnikov avatar
By 2kune

+ što je madam Jadranka prije više godina, kada je bila kandidat za predsjednika na pitanje novinarke šta bi uradila da vidi generala Gotovinu(on se tada krio od haškog suda). Na to je Jaca ladno odgovorila da ne bi ništa uradila i da ga ne bi prijavila organima gonjena. Ta žena je sada zvanična vlast u državi izabrana većinom poslanika tj većinom građana.
Jaca usprkos svemu tome nije nikada prekršila aboliciju pripadnicima vojske krajine i nije promjenila suradnju sa Haaškim sudom koju je uspostavio Sanader. Dakle, njena djela su drugačija od njenih riječi.
Kod Tadića je upravo obrnuto.
Korisnikov avatar
By 2kune

Mars i zvijezde Sirijusa imaju svoju gravitaciju, nisu to neke terase ili krošnje 30 metara iznad zemlje, pa da se sa njih može okliznuti i stropoštati na zemlju, kao što ti neosnovano tvrdiš da se meni dogodilo. :cvetduga: :kiss:
U redu, ja ti vjerujem i prihvaćam tvoju ispovijed kao istinitu. Bila je u pitanju krošnja 30 metara iznad zemlje. :sudija:
Korisnikov avatar
By zelenabombonica

Srbija sudski goni ljude koji su ratovali protiv Miloševića. Ne ljude koji su počinili ratne zločine. Srbija goni ljude koji su ubili naoružane vojnike agresorske armije u obrambenim ratnim djelovanjima a ne ratne zločince. Kada bi se tako ponašale Hrvatska i BiH i kada bi gonili svakog vojnika koji je ratovao i ubijao na frontama 90-tih, kakva bi bila tvoja reakcija?
Nadalje, Srbija te ljude goni 'zbog rušenja ustavnog poretka SFRJ' u 2011. godini! I posljedično proglašava svaku obrambenu oružanu aktivnost ratnim zločinom! U 2011. godini. Nakon što je priznala sve te države i nakon što se izdogađalo sve što se izdogađalo i nakon što je potpisala puste ugovore o pomirenju i zbližavanju. Kako shvatiti to šizofreno ponašanje? Kako shvatiti tvoju reakciju? Samo je jedan jedini način: Srbija se zajedno sa svojim građanima vraća na Miloševića. Svako tko podupire takva nakaradna sudska gonjenja ne može biti drugo nego velikosrpski nacionalist koji i na Hrvatsku i na BiH gleda kao na svoje srpske zemlje a na rat kao na pobunu protiv zakonite vlasti Srbije nad tim krajevima.
Nije svako ubistvo u ratu ratni zločin. Ako ćeš tako gledati, svaki rat je zločin i svaki vojnik je zločinac. Ako tvoji postovi nisu pusta demagogija osudi svakog vojnika i to počevši od svog dvorišta. Ali to sa međunarodnim pravom i pravdom veze nema. Niti sa ratnim zločinom. Čak niti sa zločinom u ratu.
Ratni zločin i zločin u ratu su jasno definirani krimeni. Pogledaj definicije. Ima ih na netu.
Covek zaista treba biti djon obraz pa napisati gore citirano.

Kao prvo ubistvo tih vojnika jeste ratni zlocin koji se zove upotreba nedozvoljenih sredstava borbe.Vojnici su pobijeni onda kad je dogovoreno mirno povlacenje, a sa njima su bila i sanitarna vozila koja su prenosila bolesna vojna lica.To nije bio ratni konvoj vec konvoj nenaoruzanih mladica na redovnom odsluzenju vojnog roka i civilnih lica u vojnoj sluzbi.Naravno, mirno povlacenje je prethodno dogoreno sa suprotnom stranom koja je taj dogovor na vrlo bezobziran nacin prekrsila.

To bi bio ratni zlocin cak i da su u pitanju bili profesionalni vojnici.A radilo se samo o preplasenim 19-togodisnjacima koji su imali nesrecu da sluze vojni rok u Sarajevu. Njihovi roditelji su se nadali da ce im sinovi izvuci zivu glavu iz ratnog Sarajeva jer niti su svojojm voljom dosli u taj grad niti su bilo kome sta zgresili. Ne znam samo sta su tebi toliko zgresili pa tako krvozedno opravdavas njihove ubice.

Trece, sam Jovan Divjak je u intervjuima srpskim novinama rekao da masakr u Dobrovoljackoj jeste zlocin za koji neko treba da odgovara ( on za razliku od tebe zna sta je ratni zlocin), ali da on nije kriv i da postoji snimak na kojem se cuje da je govorio da se ne puca.On je izrazio nadu da ce prave ubice odgovarati za zlocin kao i za zlocine nad sarajevskim Srbima na koje je on upozoravao jos 1993..

Inace se slazem da srpsko tuzilastvo treba da goni nekog drugog, a ne Divjaka koji je sasvim sigurno spasavao sarajevske Srbe. Umesto toga trebalo je da te takozvane lojalne Srbe u sluzbi Armije i Vlade BIH pozove kao svedoke koji ce da govore o zlocinima nad sarajevskim Srbima. A ratno Sarajevo je bilo muciliste za Srbe gde ih je pobijeno na hiljade u raznim kazamatima i logorima.
Evo sta je govorio jedan lojalni Srbin, Mirko Pejanovic, clan ratnog Predsednistva BiH u intervjuju za sarajevski list Dani koji je u celosti prenet na ovom sajtu:

http://www.koreni.net/modules.php?name= ... age&pid=35

DANI: Gospodine Pejanovicu, raspolazete li egzaktnim podacima o zlocinima nad civilima srpske nacionalnosti u Sarajevu, broju zrtava i krivcima?

PEJANOVIC: Maj i juni mjesec 1992. godine bili su najkriticniji sa stanovista stihije i samovolje i samovoljnog odvodjenja civila srpske nacionalnosti iz njihovih kuca u lokalne zatvore, na linije ili u nepoznatom pravcu. .........

DANI: Sta ste ucinili?

PEJANOVIC: Kad smo otvorili pitanje tog zatvora, kod odgovornih ljudi i kroz sjednicu Predsjednistva, vrlo brzo je taj zatvor ugasen. Medjutim, tih zatvora je bilo na Otoci, na Alipasinom Polju, Dobrinji, na Kosevu, u Klinickom centru kod cuvenog Kineza, sa nekim premjestanjem bio je to i hotel "Evropa" i, mislim, jos na jednom lokalitetu u Novom Sarajevu.
Mi smo tada presjekli pokusaj da se izvrsi represija, zavede strah te vrste, da se prakticno ostane bez Srba u gradu. Dakle, to smo presjekli i tih oblika masovnih stradanja dalje nije moglo biti jer je to zaustavljeno, doslo je do konsolidacije Armije i sistema bezbjednosti, ali je bilo pojedinacnih odvodjenja i stradanja, kasnije cak i stradanja ljudi zbog interesnih razloga - da se dobije imovina, stan. Dalje, bilo je i revansistickih, neko je nekom poginuo. Ali, sve to ne opravdava.

DANI: Da li znate koliko je tako stradalih?

PEJANOVIC: Postoje dvije procjene - jedna da je stradalo oko dvije hiljade, a druga oko tri hiljade ljudi. Tesko je pouzdano reci da je jedna tacnija od druge, ali negdje izmedju dvije ili tri hiljade ljudi po toj osnovi je ili nestalo ili stradalo ili ubijeno u citavom tom periodu dok se nije izvrsila potpuna konsolidacija i dok potpuno nije presjecena ta tortura nad civilima i ubistva civila. Ubistva su bila i na ovaj nacin: odvedes nepripremljenog civila na liniju i kazes - kopaj! Ostavis ga na brisanom prostoru i zapucas u suprotnom pravcu, onaj uzvrati vatrom i ubije ti tog civila. Onda se to ne podvodi kao ubistvo, kao zlocin, nego - "strad'o na liniji".
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by zelenabombonica

Covek zaista treba biti djon obraz pa napisati gore citirano.

Kao prvo ubistvo tih vojnika jeste ratni zlocin koji se zove upotreba nedozvoljenih sredstava borbe.Vojnici su pobijeni onda kad je dogovoreno mirno povlacenje, a sa njima su bila i sanitarna vozila koja su prenosila bolesna vojna lica.To nije bio ratni konvoj vec konvoj nenaoruzanih mladica na redovnom odsluzenju vojnog roka i civilnih lica u vojnoj sluzbi.Naravno, mirno povlacenje je prethodno dogoreno sa suprotnom stranom koja je taj dogovor na vrlo bezobziran nacin prekrsila.
ICTY je 17. 6. 2003. dopisom broj: 036344/CDP/RR110 sa potpisom glavne tužiteljice Carle del Ponte obavijestio srpskog oficira za vezu sa haaškim Tribunalom Trivuna Jovičića, da prema međunarodnim standardima nema dovoljno uvjerljivih dokaza, da se general Jovan Divjak može smatrati odgovornim za teško kršenje međunarodnog humanitarnog prava zaključivši da je slučaj „Dobrovoljačka" ustvari insinuacija Beograda i ukoliko postoji eventualna odgovornost, onda je to odgovornost generala Milutina Kukanjca zbog tadašnjeg hapšenja predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića. Mišljenje ICTY je proslijeđeno u RS, a prema dostupnim informacijama preko RS i u Beograd. Raspisivanje međunarodnih potjernica od strane Srbije protiv generala Jovana Divjaka i drugih postalo je pitanje zloupotrebe primjene Evropske konvencije o ekstradiciji čiji su potpisnici i BiH i Srbija i Austrija, te Ugovora između Srbije (SFRJ) i Austrije o pravnoj pomoći u krivičnim stvarima potpisanog između Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Republike Austrije od 01. februara 1982. godine, koji je stupio na snagu 1984. godine („Službeni list SFRJ" - Međunarodni ugovori, br. 2/1983).
Nadalje, vojnici nisu bili nenaoružani kako ti kažeš. Povlačili su se iz grada sa punim opremom i naoružanjem. To nije bio nikakav hipijevski egzodus traumatiziranih 19naestogodišnjaka već povlačenje u ratu aktivne vojne jedinice koja je do tada bojno djelovala. Također, to nije nikakva povorka bespomoćnih ranjenika već kompletna vojna jedinica sa svojim pripadajućim sanitetom, ni manje ni više. Jedino što su snage BiH prekršile jest primirje koje je već prekršila JNA otevši Izetbegovića.
Bilo kako bilo, otvaranje vatre na naoružanu neprijateljsku jedinicu u ratu nije ratni zločin bez obzira na lokalne dogovore i primirja. To je jednostavno rat. A rat nikada nije fer ni pravedan, zar ne?

To bi bio ratni zlocin cak i da su u pitanju bili profesionalni vojnici.A radilo se samo o preplasenim 19-togodisnjacima koji su imali nesrecu da sluze vojni rok u Sarajevu. Njihovi roditelji su se nadali da ce im sinovi izvuci zivu glavu iz ratnog Sarajeva jer niti su svojojm voljom dosli u taj grad niti su bilo kome sta zgresili. Ne znam samo sta su tebi toliko zgresili pa tako krvozedno opravdavas njihove ubice.
JNA se sastojala od vojnika ročnika i oficira zaposlenih u JNA. Profesionalni vojnici nisu postojali u koncepciji JNA. Ročnici su jednako ratovali u sklopu JNA na svim ratištima. Zašto bi ovo bilo drugačije? Zbog čega su ti isti vojnici ranije pucali po Sarajevu? Ako armija BiH ne smije pucati na 19godišnje ročnike, na koga uopće smije pucati? Samo na generale JNA? Smije li na pukovnike, majore, kapetane? Jesu li rezevni oficiri dovoljno profesionalni? Smije li po tvom mišljenju armija BiH uopće postojati? Smije li BiH postojati?
Zašto ti opravdavaš vojsku koja je napravila toliko zločina koliko nije nijedna europska vojska napravila nakon WWII?
Znam da je JNA bila prepuna ročnika od kojekuda, i sam sam pomagao nekima da pobjegnu i vrate se kućama. Ali dok takav ročnik puca po tebi i ti ćeš pucati po njemu, takav je rat. To nikako nije u redu, ali nije ratni zločin. A najviše od svega, nije i ne smije biti uporište za pravdanje nečije agresije i počinjenog genocida.

Trece, sam Jovan Divjak je u intervjuima srpskim novinama rekao da masakr u Dobrovoljackoj jeste zlocin za koji neko treba da odgovara ( on za razliku od tebe zna sta je ratni zlocin), ali da on nije kriv i da postoji snimak na kojem se cuje da je govorio da se ne puca.On je izrazio nadu da ce prave ubice odgovarati za zlocin kao i za zlocine nad sarajevskim Srbima na koje je on upozoravao jos 1993..
E vidiš, ja se s njime ne slažem. Ratni zločini su: ciljano ubijanje civila, razaranje vodoopskrbnih sustava i sustava električne obskrbe, izglađivanje civilnog stanovništva, ometanje dopreme humanitarne pomoći, masivna bombardiranja gradova, napadi na nezaštičene gradove, korištenje biološkog ili kemijskog oružja, pljačke na zauzetim područjima, sustavne pljačke kulturnih dobara, genocid. Sorry, ali otvaranje vatre na naoružanu vojnu jedinicu u ratu nije ratni zločin. Nije fer, nije pošteno kad postoji dogovor i primirje, ali nije ratni zločin. Jedino što jest ratni zločin jest kasnije ubijanje zarobljenika ili taoca ako ih je bilo.

Inace se slazem da srpsko tuzilastvo treba da goni nekog drugog, a ne Divjaka koji je sasvim sigurno spasavao sarajevske Srbe. Umesto toga trebalo je da te takozvane lojalne Srbe u sluzbi Armije i Vlade BIH pozove kao svedoke koji ce da govore o zlocinima nad sarajevskim Srbima. A ratno Sarajevo je bilo muciliste za Srbe gde ih je pobijeno na hiljade u raznim kazamatima i logorima.
Evo sta je govorio jedan lojalni Srbin, Mirko Pejanovic, clan ratnog Predsednistva BiH u intervjuju za sarajevski list Dani koji je u celosti prenet na ovom sajtu:

http://www.koreni.net/modules.php?name= ... age&pid=35

DANI: Gospodine Pejanovicu, raspolazete li egzaktnim podacima o zlocinima nad civilima srpske nacionalnosti u Sarajevu, broju zrtava i krivcima?

PEJANOVIC: Maj i juni mjesec 1992. godine bili su najkriticniji sa stanovista stihije i samovolje i samovoljnog odvodjenja civila srpske nacionalnosti iz njihovih kuca u lokalne zatvore, na linije ili u nepoznatom pravcu. .........

DANI: Sta ste ucinili?

PEJANOVIC: Kad smo otvorili pitanje tog zatvora, kod odgovornih ljudi i kroz sjednicu Predsjednistva, vrlo brzo je taj zatvor ugasen. Medjutim, tih zatvora je bilo na Otoci, na Alipasinom Polju, Dobrinji, na Kosevu, u Klinickom centru kod cuvenog Kineza, sa nekim premjestanjem bio je to i hotel "Evropa" i, mislim, jos na jednom lokalitetu u Novom Sarajevu.
Mi smo tada presjekli pokusaj da se izvrsi represija, zavede strah te vrste, da se prakticno ostane bez Srba u gradu. Dakle, to smo presjekli i tih oblika masovnih stradanja dalje nije moglo biti jer je to zaustavljeno, doslo je do konsolidacije Armije i sistema bezbjednosti, ali je bilo pojedinacnih odvodjenja i stradanja, kasnije cak i stradanja ljudi zbog interesnih razloga - da se dobije imovina, stan. Dalje, bilo je i revansistickih, neko je nekom poginuo. Ali, sve to ne opravdava.

DANI: Da li znate koliko je tako stradalih?

PEJANOVIC: Postoje dvije procjene - jedna da je stradalo oko dvije hiljade, a druga oko tri hiljade ljudi. Tesko je pouzdano reci da je jedna tacnija od druge, ali negdje izmedju dvije ili tri hiljade ljudi po toj osnovi je ili nestalo ili stradalo ili ubijeno u citavom tom periodu dok se nije izvrsila potpuna konsolidacija i dok potpuno nije presjecena ta tortura nad civilima i ubistva civila. Ubistva su bila i na ovaj nacin: odvedes nepripremljenog civila na liniju i kazes - kopaj! Ostavis ga na brisanom prostoru i zapucas u suprotnom pravcu, onaj uzvrati vatrom i ubije ti tog civila. Onda se to ne podvodi kao ubistvo, kao zlocin, nego - "strad'o na liniji".
To je sasvim druga priča i nema veze s ovom temom. Ne postoji uzročno-posljedična veza između dekonstrukcije velikosrpskog političkog mita i negiranja stradanja srba.
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Mozes li navesti izvore za ono sto tvrdis?

Evo jednog izvora iz kojeg se vidi i da je Tuzilastvo BIH vodilo istragu o slucaju Dobrovoljacka:

http://www.danas.org/content/news/2339872.html

Vijesti
Tužilaštvo BIH ne može otkriti imena obuhvaćena istragom za Dobrovoljačku
16.03.2011
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine ne može otkrivati detalje istrage o slučaju "Dobrovoljačka ulica" iz 1992. godine, pa tako ni imena lica obuhvaćenih istragom, rekao je danas Srni portparol Tužilaštva Boris Grubešić.

"Tužilaštvo vodi istragu o ovom slučaju", podsjetio je Grubešić, dodavši da ne može govoriti o detaljima.

On nije mogao reći da li je istragom obuhvaćen zamjenik komandanta specijalne jedinice MUP-a RBiH Zoran Čegar koji je sinoć javno izjavio da je u Dobrovoljačkoj ulici 1992. godine počinjen ratni zločin.

Čegar je, gostujući na sarajevskoj TV 1, rekao da i da zna i za veće zločine počinjene u Sarajevu, nego što je onaj u Dobrovoljačkoj.

Čegar, je 1992. godine kao zamjenik komandanta specijalne jedinice MUP-a RBiH bio učesnik događanja u Dobrovoljačkoj ulici.

Bivši general Armije RBiH Jovan Divjak uhapšen je 3. marta u Beču na zahtjev Srbije, koja ga optužuje da je odgovoran za napad na kolonu JNA u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu .Generala Divjaka je sud u Austriji pustio da se brani sa slobode u ekstradicionom postupku.

Zbog zločina u Dobrovoljačkoj ulici, 1. marta prošle godine na londonskom aerodromu bio je uhapšen i član ratnog Predsjedništva RBiH Ejup Ganić, koji je potom oslobođen.

----------

Imas li ti obraza i trunke?

Kakav ratni zlocin su mogli pocinili mladici na redovnom odsluzenju vojnog roka? Onaj ko ne opravdava njihov masakr po tebi je ni manje ni vise nego branitelj genocida!!!???Neverovatno je kakvi likovi se mogu sresti po forumima.

Ti si licno bio u Dobrovoljackoj u to vreme ( kladim se da ne znas ni gde je to) pa znas da je to bila kolona pod punom ratnom opremom i naoruzanjem koja se eto povlacila kroz sami centar grada. Ako su to bili naoruzani vojnici koji su ranije pucali po Sarajevu zasto tada nisu pucali na one koji su ih napali?Zasto nema zrtava na suprotnoj strani ako je to bio ratni okrsaj?
Izgleda da mnogo vise znas od samih ocevidaca Cegara, Divjaka koji tvrde da to jeste bio ratni zlocin,ali da oni nisu odgovorni.A odgovorni su pripadanici muslimanske paravojne formacije Zelene beretke koji su pobili vojnike, po tebi opravdano jer su ovi vec stigli da pocine genocid. I ne lupetaj vise zivota ti, mucno te je citati.
Korisnikov avatar
By Srklet
ukratko, srbija je optuzila pogresnog covjeka i opet ce sve zavrsiti kao u slucajevima jurisic, ganic i purda na sramotu srbijanskog pravosudja.

ono sto mene zanima od pocetka, a nitko da pokusa objasniti, jest zasto se srbijansko tuziteljstvo za ratne zlocine tako ponasa? jesu li oni doista tako nesposobni i losi pravnici da londonski sud ne shvata ozbiljno, da serijski gube slucajeve ove vrste? ili je tu mozda neka politicka pozadina? jel tuziteljstvo za ratne zlocine djeluje neovisno od politike? ako politika utjece na njega, sto to govori o stanju pravosudja u srbiji? itd..

:)
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Iz samo letimicnog pregleda vidim da je na ovoj temi ispisano svasta.

Nije poginulo 5 vojnika na prvoj liniji fronta i 1 zena kako lupeta 2 kune vec je 42 vojnika masakrirano.

3. maja u Dobrovoljackoj je napadnuto sanitetsko vozilo ,a dan ranije u blizini te ulice, kod Skenderije je masakrirana kolona vojnika koja se povlacila po dogovoru.

Oba incidenta se obicno nazivaju slucaj Dobrovoljacka iako vecina vojnika nije stradala u Dobrovoljckoj vec na Skenderiji. I sad je to nekim mufljuzima dokaz da su optuzbe za ratni zlocin neutemeljene.

Pobijeni vojnici nisu ucestvovali ni u kakvim borbama. U okolini grada bilo je carki izmedju muslimanskih paravojnih formacija pod nazivom Zelene beretke i srpskih paravojnih Karadzicevih formacija sto je kasnije preraslo u pravi rat. Nekoliko granata je tih dana palo na zutu zgradu na obali Miljacke u centru grada, ali niko nije poginuo.
Eto to je opravdanje za masakr nesrecnika koji u Sarajevo nisu dosli svojom voljom,a prve su nevine zrtve u ratnom Sarajevu.
Korisnikov avatar
By 2kune

Mozes li navesti izvore za ono sto tvrdis?

Evo jednog izvora iz kojeg se vidi i da je Tuzilastvo BIH vodilo istragu o slucaju Dobrovoljacka:

http://www.danas.org/content/news/2339872.html

Vijesti
Tužilaštvo BIH ne može otkriti imena obuhvaćena istragom za Dobrovoljačku
16.03.2011
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine ne može otkrivati detalje istrage o slučaju "Dobrovoljačka ulica" iz 1992. godine, pa tako ni imena lica obuhvaćenih istragom, rekao je danas Srni portparol Tužilaštva Boris Grubešić.

"Tužilaštvo vodi istragu o ovom slučaju", podsjetio je Grubešić, dodavši da ne može govoriti o detaljima.

On nije mogao reći da li je istragom obuhvaćen zamjenik komandanta specijalne jedinice MUP-a RBiH Zoran Čegar koji je sinoć javno izjavio da je u Dobrovoljačkoj ulici 1992. godine počinjen ratni zločin.

Čegar je, gostujući na sarajevskoj TV 1, rekao da i da zna i za veće zločine počinjene u Sarajevu, nego što je onaj u Dobrovoljačkoj.

Čegar, je 1992. godine kao zamjenik komandanta specijalne jedinice MUP-a RBiH bio učesnik događanja u Dobrovoljačkoj ulici.

Bivši general Armije RBiH Jovan Divjak uhapšen je 3. marta u Beču na zahtjev Srbije, koja ga optužuje da je odgovoran za napad na kolonu JNA u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu .Generala Divjaka je sud u Austriji pustio da se brani sa slobode u ekstradicionom postupku.

Zbog zločina u Dobrovoljačkoj ulici, 1. marta prošle godine na londonskom aerodromu bio je uhapšen i član ratnog Predsjedništva RBiH Ejup Ganić, koji je potom oslobođen.

----------

Imas li ti obraza i trunke?

Kakav ratni zlocin su mogli pocinili mladici na redovnom odsluzenju vojnog roka? Onaj ko ne opravdava njihov masakr po tebi je ni manje ni vise nego branitelj genocida!!!???Neverovatno je kakvi likovi se mogu sresti po forumima.

Ti si licno bio u Dobrovoljackoj u to vreme ( kladim se da ne znas ni gde je to) pa znas da je to bila kolona pod punom ratnom opremom i naoruzanjem koja se eto povlacila kroz sami centar grada. Ako su to bili naoruzani vojnici koji su ranije pucali po Sarajevu zasto tada nisu pucali na one koji su ih napali?Zasto nema zrtava na suprotnoj strani ako je to bio ratni okrsaj?
Izgleda da mnogo vise znas od samih ocevidaca Cegara, Divjaka koji tvrde da to jeste bio ratni zlocin,ali da oni nisu odgovorni.A odgovorni su pripadanici muslimanske paravojne formacije Zelene beretke koji su pobili vojnike, po tebi opravdano jer su ovi vec stigli da pocine genocid. I ne lupetaj vise zivota ti, mucno te je citati.
Mislim da si pomješala tužilaštvo BiH sa tužilaštvom RS.
Originally posted by IFIMES:

Krivičnu prijavu protiv generala Jovana Divjaka vojnom tužiocu pri Generalštabu VJ 17.5.1993 podnio je potpukovnik Danko Simić, koji je ujedno bio sekretar tima za prikupljanje podataka o ratnim zločinima pri Generalštabu VJ. Istraga je otvorena 21.7.1994.godine rješenjem istražnog suca majora VJ Zdravka Petrovića. Nakon što je vojni istražni Sud u Beogradu 31.1.2002.godine cjelokupni dosje uputio u vojno Tužilaštvo u kojem su se našle izjave brojnih oficira sigurnosti i generala JNA/VJ od Milutina Kukanjca do Aleksandra Vasiljevića, srbijanske vlasti donose odluku da iskoriste RS i da preko RS-a predaju dosje na mišljenje i ocjenu ICTY. Dosje je po hitnom postupku u julu 2002.godine preko Sekretarijata za suradnju RS predat ICTY u Den Haagu.

http://www.ifimes.org/default.cfm?Jezik ... =10&ID=588
U Dobrovoljačkoj, sve da je i istina sve što priča velikosrpska propaganda, ne može nikako biti počinjen ratni zločin jer prema međunarodnom pravu naoružani vojnici umiješani u sukob ne mogu biti zaštićena grupa.

Što se tiče broja poginulih, taj bitno varira kao i uvijek kada se politička propaganda umješa, od 42 poginula do 6.
Brojka od 42 poginula i 73 ranjena potječe od potpukovnika Danka Simića i VJ.
Prema podacima srpskog tužilaštva, u Dobrovoljačkoj je ubijeno 18 a ranjena 21 osoba.
Sam Divjak kaže da je poginulo 9 ljudi.
General Kukanjac izričito tvrdi:
Originally posted by general Kukanjac:

U toj Dobrovoljačkoj ulici oni su napali jedno sanitetsko vozilo. Poginuo je jedan vojnik - Tomović Zdravko iz Han Pijeska, tri pukovnika - Sokić Miro, Radulović dr. Budimir i Mihajlović Boško, i jedan potpukovnik - Jovanić Boško, i jedna žena, muslimanka, Šuko Nurmela, koja je došla iz Zagreba sa tom komandom.
I još dodaje:
Originally posted by general Kukanjac:

Te laži koje su prosute oko Dobrovoljačke je nešto najsramnije što se može čuti. Ja sam se borio da to obelodanim. Novosti nisu smele, Politika - ma ni govora. Televizija Srbije - ma ni govora. Radio Beograd - ma kakvi. Do dan-danas
Pa je on to rekao 2000. godine za Radio Slobodna Europa.

Slične nesuglasice postoje i oko broja vojnika u koloni. Pa tako VJ tvrdi da je bilo 400 vojnika a general Kukanjac izjavljuje da je u koloni bila točno 261 osoba.

General Kukanjac vodio je kolonu u Dobrovoljačkoj ulici i, za razliku od svih ostalih koji licitiraju brojevima i stvaraju mit o Dobrovoljačkoj, bio je tamo.

O razlozima puštanja Ejupa Ganića i odgovora koje je međunarodno pravo dalo srpskom mitu o Dobrovoljačkoj možeš pročitati na ovom linku:

http://www.judiciary.gov.uk/NR/rdonlyre ... 072010.pdf

I ne sumnjam da ćeš to odmah pročitati zarumenjena Obraza... :giggle:

-----------------------------------------------

Ne, nisam član Obraza, hvala na pitanju.

Zar se u ratu ubijaju isključivo ratni zločinci? Ne ubijaju se vojnici koji te napadaju? Ako je tako, moraš odmah obavijestiti UN o toma otkriću! To je velika stvar. :D

A ti si bila? Uostalom, ako ti je to kriterij, jedini su u Dobrovoljačkoj bili general Kukanjac i general Divjak. Jedan kaže da je poginulo 9 a drugi 6 osoba. Zašto onda ti tvrdiš da ih je poginulo 42?
Inače, znam gdje je to.

Divjak i Čergar smatraju da je počinjen zločin jer su pripadnici zelenih beretki pucali po vojnicima mimo dogovora i kada se ovi nisu mogli efektivno braniti. Oni to nisu željeli i najvjerojatnije je sama situacija eksplodirala spontano na terenu. Sve su to uobičajena ratna događanja i okrutnosti kojih nije trebalo biti.
General Divjak kaže: 'Prethodnog dana u tri i po ujutru počelo je bombardovanje grada od strane JNA i srpskih paravojnih jedinica koje je trajalo do pet ujutru. Gađali su i Predsedništvo i gradsko jezgro, opštine Stari grad i Novo Sarajevo. To je bila artiljerijska priprema za napad koji će potom uslediti. Tog jutra je izvršena i diverzija u Glavnoj pošti na Obali.'
To je sam početak rata i ujedno početak sprovedbe velikosrpskog ratnog zločina bombardiranja i opsade Sarajeva. Dakle, JNA je već bila u ratnom zločinu kada su zelene beretke ovako reagirale. Istovremeno je uhapsila Izetbegovića.
Draže mi je lupetati nego biti moralno dno sa dvostrukim aršnima pa opsadu Sarajeva proglašavati građanskim ratom a napad na naoružanu kolonu agresorske armije ratnim zločinom.
Korisnikov avatar
By 2kune

Iz samo letimicnog pregleda vidim da je na ovoj temi ispisano svasta.

Nije poginulo 5 vojnika na prvoj liniji fronta i 1 zena kako lupeta 2 kune vec je 42 vojnika masakrirano.

3. maja u Dobrovoljackoj je napadnuto sanitetsko vozilo ,a dan ranije u blizini te ulice, kod Skenderije je masakrirana kolona vojnika koja se povlacila po dogovoru.

Oba incidenta se obicno nazivaju slucaj Dobrovoljacka iako vecina vojnika nije stradala u Dobrovoljckoj vec na Skenderiji. I sad je to nekim mufljuzima dokaz da su optuzbe za ratni zlocin neutemeljene.

Pobijeni vojnici nisu ucestvovali ni u kakvim borbama. U okolini grada bilo je carki izmedju muslimanskih paravojnih formacija pod nazivom Zelene beretke i srpskih paravojnih Karadzicevih formacija sto je kasnije preraslo u pravi rat. Nekoliko granata je tih dana palo na zutu zgradu na obali Miljacke u centru grada, ali niko nije poginuo.
Eto to je opravdanje za masakr nesrecnika koji u Sarajevo nisu dosli svojom voljom,a prve su nevine zrtve u ratnom Sarajevu.
Događaji 2. i 3. maja oko Dobrovoljačke normalna su ratna djelovanja a ne masakr bespomoćnih vojnika. Jedino gdje se mogao dogoditi masakr jest pucanje po koloni u Dobrovoljačkoj iz neposredne blizine kroz puškarnice oklopnih vozila. A tog masakra, prema neposrednim očevidcima, nije bilo. Jer u Dobrovoljačkoj nije masakrirano 42 vojnika, oni su poginuli u uličnim borbama ta dva dana kada je JNA počela opće bombardiranje i napad na Sarajevo. Masakrirano je po Divjaku 9 a po Kukanjcu 6 ljudi. To nije želio nijedan od njih a oni su generali suprostavljenih armija i oba su bila u Dobrovoljačkoj. Počinioci tog zločina pojedini su pripadnici zelenih beretkih.
Mit o 42 masakrirana nenaoružana vojnika stvorila je velikosrpska politika da bi plasirala laž o opravdanosti napada na Sarajevo i da bi očiglednu agresiju Srbije na BiH predstavila kao građanski rat. JNA nije bila uvučena u rat masakrom u Dobrovoljačkoj jer istog nije bilo. JNA je prva otpočela napad na Sarajevo a direktna posljedica toga su 42 u borbama poginula vojnika JNA i 9 ili 6 masakriranih u Dobrovoljačkoj. Rat nije počeo čarkama zelenih beretki i Karadžićevih formacija već je počeo naredbom donesenom u Beogradu.
Današnja Srbija se ovakvim glupostima samo blamira pred svijetom i pokazuje da pad Miloševića nije ništa bitno promijenio u njenoj vanjskoj politici.

Što se pak tiče tvog Obraza i obrazine, evo ti pa treniraj malko dvostruke aršine...

http://www.ljiljan.ba/files/spisak.pdf
Korisnikov avatar
By Srklet

hm, a nisu oni civili koje su srpski snajperi ubili jos 6.4.? :trep:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!