Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Nikodim
Omiljena joj muzika EKV i Olja Karleusa.Kakav spoj.
Ovo ozbiljno rekla??

No, nastavak suđenja:

Moleban/molitva kao mesto srpske sabornosti

„Ja sam tog dana krenuo na liturgiju. Ja protiv gay populacije nemam ništa, ali imam protiv javnog eksponiranja, jer mislim da je to nemoralno.“

„Sa Obrazom sam išao na Kosovo.“

„Ja sam postio i mislio sam sa kćerkicom da se pričestim. Ja sam za cilj imao da pevam duhovne pesme da se suprotstavim takozvanoj paradi ponosa jer je ona protiv našeg pravoslavnog duha. Nisam se sukobljavao sa policajcima jer su to srpski heroji koji su ratovali i branili zemlju na Kosovu, u Bosni i Hrvatskoj. Pre bih sebi odsekao ruku, nego što bih njih napao. Kada su me videli policajci pozdravili su me sa tri prsta, jer oni znaju koji smo mi momci. Oni su poluga države i oni je čuvaju od neprijatelja. Ja sam rođeni Beograđanin, peta generacija moje porodice i nikada nisam bacio ni papirić na ulicu a kamoli demolirao grad. Ja sam posvećen tradicionalnim porodičnim duhovnim vrednostima.“

„Sa Obrazom sam išao na Kosovo, u Orašac, Jadovno, na Gazimestan“

„Pripadnici gay populacije su bolesni ljudi koji treba da se leče.“

„Ja sam krenuo na liturgiju sa svojim sinovima. Kao vernik Srpske pravoslavne crkve ja svake nedelje idem na liturgiju.“

„Pripadnici Obraza su dobri momci. Mi nismo imali nikakvo oružje nego smo radili kampanju „Čekamo vas“ i cilj nam je bio da se zabrani takozvana parada ponosa. Tog dana sam sa porodicom krenuo u crkvu na liturgiju. Ja sam porodičan čovek koji ima petoro dece. Mi se zalažemo za zdravu porodicu i državu. Zalažemo se za podsticanje rađanja.“

„Tog dana sam krenula na liturgiju, želela sam da odem na pričest kada sam saznala da sam trudna.“

Sudsko veće nije reagovalo na govor mržnje optuženih.

Pošto je završeno izjašnjenje optuženih po optužnici, jedan od advokata odbrane je rekao: „Borci i borkinje za ljudska prava su ovde i vrše monitoring sudskog postupka i oni treba da se bave stanjem ljudskih prava pritvorenika u zatvoru.“

Na kraju su advokati odbrane izneli predloge da se optuženi puste da se brane sa slobode. Posle svakog govora advokata, rodbina optuženih je pljeskala, na šta sudsko veće nije reagovalo. Advokati odbrane su svojim nastupima pokušavali da verski identitet nametnu kao normu, i razlog za „visoku moralnost“ njihovih branjenika i u nekoliko navrata čak pretvarajući javni prostor sudnice u svojevrsni crkveni prostor. Iz većine nastupa advokata pravoslavlje je ponuđeno sudskom veću i javnosti kao jedini mogući okvir društvene zajednice u Srbiji, koji samim tim legitimiše isključivanje svih drugih i različitih. Smatramo da sudsko veće nije smelo da dozvoli da advokati odbrane toliko često i na takav način od sudnice prave pseudo-sakralni prostor Srpske pravoslavne crkve. Ponašanje advokata svedoči i o klerikalizaciji koja je zahvatila državu i društvo u Srbiji i koja ne nailazi ni na otpor ni na mere koje Ustav nalaže - odvojenost crkve i države.

„Predlažem da se optuženima ukine pritvor, jer je društveni interes da se očuva jedna porodica.“

„Nije greh javno govoriti ono što većina ljudi misli u ovoj zemlji.“

„Da je Bog hteo da stvori dva Adama, ne bi stvorio Adama i Evu.“

„Ne sme da im se sudi zato što oni lično veruju, ali javno ne govore da je homoseksualnost bolest.“

„Svetosavlje ne sme da postane jeres jer je to temelj našeg naroda i države.“

„Da li neko od optuženih treba da se zove Ivica Jurišić ili Tihomir Purda pa da bude pušten na slobodu?“

Sudsko veće je donelo odluku kojom je devetorici optuženih produžilo pritvor, a ukinulo pritvor trojici optuženih: Milošu Popoviću, Dobrici Radonjiću i Aleksandru Živkoviću.

Suđenje se nastavlja 13. aprila 2011. godine.

Zabeležili: Marija Perković i Miloš Urošević

Žene u crnom, 04.03.2011.

Peščanik.net, 05.03.2011.

Vidi se i Palmin uticaj na fašiste!

Svi su, zanimljivo, krenuli u crkvu, a ranije su išli i na Kosovo. Kao da je to uopšte važno. Pa, nije Koštunica sudija.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Loni

Najmanje religioznih u Masačusetsu i Vermontu - tamo ima i gej brakova.
Grešiš jako. Amerikanci su mnogo religiozniji od Evropljana, pa čak i ti liberalniji delovi Amerike ne mogu da se porede s Evropom. Evo ti mape ispod.
Igraju drugi faktori, religijske grupe su samo izgovor.

Recimo u Masačusetsu postoje CRKVENI gej brakovi (unitarni univerzalizam, jedna od uticajnijih verskih zajednica), vlada verski pluralizam i tolerancija, i mnoge denominacije otvoreno prihvataju gej osobe.

Stvarno nije tako jednostavno.

Slika
Slika
Korisnikov avatar
By Mars
Očekivao sam da Uah ide u tamnije plavo....
Korisnikov avatar
By AngraMaina
A ja da Vatikan ne bude bela, nego crna tačka :awesome:
Korisnikov avatar
By acid drop
oh, kako se muči rod hrišćanski. :isus:

pravi cirkus. još samo da se pojavi sveti sava.
By alexandermagic

"Naš je cilj bio da se čuju zvona, da se čuje crkveno pojanje, da se oseti miris tamjana."
:die:
Korisnikov avatar
By erkondisn
ju... rvati nisu veci katolici od Poljaka i Portugalaca :kasalj:

kako li ce to ovdašnji živalj prihvatiti...

da prosvjedujemo? :shmi:
Originally posted by AngraMaina

A ja da Vatikan ne bude bela, nego crna tačka :awesome:
i to toliko crna da postane crna rupa :awesome:

Slika

Uploaded with ImageShack.us
By Hans
Dobro, ako je Bog stvorio Adama i Evu, onda je taj Adam bio vrlo liberalan čovek...O da, VRLO liberalan!
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by acid drop

ont:
Isuse, vrati se.

Originally posted by J...

"Naš je cilj bio da se čuju zvona, da se čuje crkveno pojanje, da se oseti miris tamjana."

ovo je najbolje

:joint:
hahaha, našmrču se moštiju i prave haos.
:smeh:

a one izjave su ludilo. "as god is my alibi, i'll never be jailed again" :ubise:

mada, malo su dosadnjikave. liturgija, pričešće, liturgija, pričešće, tamjan, liturgija, pričešće, kosovo, liturgija, pričešće, embrion, liturgija, blah, blah, blah...

stoga, srbska braćo obrazita (barem vi koji ste zaduženi za praćenje stanja i raspoloženja smrada sotonskog na gs (gomora-sodoma) forumu), ja vam maksuz nudim par ideja da se razbije ta tamjanska monotonija. znam, znam, to su vaše porodične duhovne vrednosti i sve to, ali smorićete sucku instancu, mož' da se iznervira i actually vam presudi po zakonu ako tako nastavite. :uplasen:
e, kako bi se to izbeglo, možete da reciklirate "odbranu hadžinikolinu":

Originally posted by Lepa Krepa
Originally posted by Sprinter
nije homofob to mo mogu da potpisem, cak je i gejfrendli. a sto je nosio majicu obraza ne znam, mozda su ga naterali, mozda je sarkastican ne znam, ali znam da on nije u tom fazonu.
nije, nije. taj je trač krenuo kad ga je, tridesetog juna leta gospodnjeg dve hiljade prvoga, kamera uhvatila kako sav nasmejan maršira gradom sa još par stotina nehomofoba, držeći tri prsta visoko u zraku i urlajući "ubiubiubipederaaaaapederaaaaaapederaaaaaaa".

istina je da je nikola zapravo krenuo na sajam meda, koji se svakog leta održava na tašmajdanu. usput je primetio da je u gradu ogromna gužva i da svi trče u istom pravcu, pa se uplašio da će ostati bez tegle svog omiljenog livadskog meda, propolisa i pčelinjeg voska u saću. onda je i on, prirodno, potrčao i još s terazija počeo da viče "ubi, ubi" (tako glasi nadimak pčelara koji tradicionalno snabdeva nikolu i njegovu porodicu svežim medom) "mene dva, mene dva!" (ubi je poreklom crnogorac, pa nikola voli vragolasto da se poigra lokalnim dijalektom kad razgovara s njim), poručujući mu da skloni sa strane dva paketa od po tri tegle (livadskog, saća i propolisa - odatle tri prsta) dok hadžinikola ne stigne do tašmajdanskog parka.

i eto, znate kakav je naš narod, sve na zlo okrene, naročito kad je neko mlad i uspešan kao hadžinikola pa mu zlobnici zavide... proglasiše ga nekakvim homofobom, fašistom, ovim-onim, a dečko samo hteo zdravo da se hrani i osnaži imunitet protiv svih ovih vraških virusa koji nam prete.

što se majice tiče, ne znam šta bih rekla... iznenađena sam... verovatno su ga naterali... hmmm... ma da, to je, naterali ga, sigurno.
a ako vam je to previše last season, jednostavno malo prošarajte... ubacite kakvih aktivnosti i iz drugih sfera života - sport, ishrana, slobodno vreme, šajaznam, čime se već sve bavi kremdlakrem srbske patriotske mladosti. valjda neko nekad ode i na pijacu, u pekaru, do štamparije da pokupi majice s likom ratka mladića, organizuje neko prikupljanje humanitarne pomoći za srpsku nejač u srebrenici, popriča s komšijom iz dss-a, trenira svebor....? a žemske, osobito trudne - pa ko će poverovati da se baš nijedna nije uputila na sastanak kluba duhovnih srpskih pletilja i vezilja?
ima toliko toga, a vi zapeli liturgija pa liturgija... :hand:
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Nikodim
Ovo ozbiljno rekla??

Ne znam da li se i izjasnila po pitanju muzike koju slusa...To joj stoji na fb stranici.:)
Korisnikov avatar
By Nikodim
Originally posted by Tungi
Originally posted by Nikodim
Ovo ozbiljno rekla??

Ne znam da li se i izjasnila po pitanju muzike koju slusa...To joj stoji na fb stranici. :)
Pa, gledaj,očekivano. Ako njen lider voli Cecu, ide na Sekinu svadbu, etc. onda je očekivano da i Aleksandra Janković i Miroslav Markićević vole Grand pevaljke.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!