Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Dirrty
Mrzi me da bunarim po vestima... šta je povod pobune Hrvata protiv božanstva zvanog EU :hail: ?
Korisnikov avatar
By bern
A ček... Bune li se ovo "pravi branitelji" ili "branitelji koji ne žele da se objavi spisak"? Vidim kako Thompson kuka da je sve ovo zavjera... :lol:
Korisnikov avatar
By Srklet
bune se branitelji, onda neka fejsbuk-ekipa, pa neki siromasni radnici... sto bi se reklo: dogadjanje naroda! :D
By Hans
A gde si rešio da otputuješ, Popaje, do Novog Zagreba? :kragi:
By Hans
Ne kradi fore. :shamar:

Kada kažeš da putuješ, znači li to da ideš nekuda gde nema neta? :molise:
Korisnikov avatar
By Srklet
stalkaj me malo bolje, vec napisah gdje otputovah. ;)

i ne, nije juzna srbija, dakle ima neta. :)
Korisnikov avatar
By antibiotic
Facebook prosvjednici :lol:

khm, salu na stranu.
Zatucana masa dosljaka sa Balkana vam sve vise zaokuplja lepi Zagreb i tu nema vise povratka :ozbiljan:

Ostace vas samo saka onih PRAVIH hrvata u dushi, koji su gospodski i evropski, a ne kao ova razjarena gomila krvozednih degenerika koji u biti i jesu srbi. Seslj bi se slozio sa tobom. :)
By Hans
Koristi književni hrvatski. Hvala. :P
By Hans
Originally posted by Popeye

stalkaj me malo bolje, vec napisah gdje otputovah. ;)

i ne, nije juzna srbija, dakle ima neta. :)
Bože Popeye, nešto kreativnije, bittee . Znao sam da ćeš to napisati.
Korisnikov avatar
By 2kune

i tak... taman kad odlucim otputovati, hrvati krenu u napad na vladu... :drama:
mislio si putovati s putovnicom EU? nije vrag ada vjeruješ Jaci? :drama:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Dirrty

Mrzi me da bunarim po vestima... šta je povod pobune Hrvata protiv božanstva zvanog EU :hail: ?
odluka da, poput židova, ubiju svog bogospasitelja i postanu bogata i uređena rasistička država. :balon:
Korisnikov avatar
By erkondisn
mislim da se pak bune HDZovi glasaci, bilo direktni bilo indirektni :lol:
Korisnikov avatar
By EnRage
Muka mi je od ove države i naroda u njoj. Tih 10-ak tisuća na Trgu su vjerni HDZ-ovi glasači, samozvani ratni heroji koji će opet na izborima zaokružiti HDZ jer oni ne znaju ništa drugo. Došao ih je podržati i najveći profiter među "pjevačima" kako bi oprao ljagu sa imena svoga. Bune se protiv onoga što sami biraju već 20 godina, kreteni. Barem polovica ih je autobusima jutros transportirana u Zagreb iz raznih hrvatskih gudura, sad su se vjerojatno rastrčali po trgovačkim centrima i birtijama.

Tu su bili i ti napaćeni slavonski seljaci koji također stalno grintaju da im je teško, pljuju po vladi, a isto ne znaju ni za koga drugoga glasati jer pleme je pleme, a ono ima poznata tri slova.

Ona druga skupina tzv. Fejsbukovci su huligani kojima treba bilo kakav povod za divljanje, mahom su pripadnici navijačkih skupina i svjetonazorom također skloniji HDZ-u nego drugim strankama.

Sve u svemu, neće biti bolje, a dno još nismo dotakli.
Korisnikov avatar
By Srklet
inace, imao sam priliku jednom biti u istom drustvu s ivanom pernarom. tip je luđak totalni. između ostaloga, kreacionist. :lol:

neki moji frendovi se kunu i da je toliko autohomofoban da jos nije svjestan vlastitog gejstva, ili ga totalno suzbija, ali meni se cinio poremeceno na drugi nacin. :D
Korisnikov avatar
By EnRage
Baš to, Ivan Pernar nikako nije osoba koja bi me natjerala na prosvjed protiv vlasti jer se na prvi pogled vidi da je lud. Ali ima i klona, još luđeg, ne znam kako se zove, ali urlao je u HRT-ovom prilogu o prosvjedima u Osijeku.
Korisnikov avatar
By 2kune

neki moji frendovi se kunu i da je toliko autohomofoban da jos nije svjestan vlastitog gejstva, ili ga totalno suzbija, ali meni se cinio poremeceno na drugi nacin. :D
viš, viš u meni je gaydar bio proradio čim sam ga vidio... :giggle:
ali nikakav radar nije potreban da se vidi kako je tip totalni bolid bez obzira na tu rodnu sitniscu...
Korisnikov avatar
By 2kune
EnRage dušo, ipak je ovo veliki pomak na bolje... i to upravo ovako kako je bilo: malo ustaša, malo bolida, malo navijača, malo radnika, malo seljaka... nije ni u Grčkoj drugačije... a Ivan Pernar i njemu slični bolidi zapravo su najkorisniji sastojci... nijedna vlast ne boji se mirnih prosvjeda ali mnogobrojnih mirnih prosvjeda sa malom jezgrom luđaka uvijeh spremnih razbiti policiju boji se svaka vlast... i onda, kako joj strah ulazi u kosti, počinje razmišljati što učiniti da je narod ne umlati... makar HDZ i ostao na vlasti, nikada više neće donositi toliko sumanute i bahate odluke kao prije... jer napokon ima razloga da se boji naroda...
Korisnikov avatar
By Srklet
tak nekak i ja mislim. hrvatskoj jednostavno treba runda razbijanja izloga, kaldrme na policiju i vristanja protiv vlade pa da se drustvo jos malo demokratizira.
Korisnikov avatar
By EnRage
A je li Grcima bilo išta bolje nakon što su porazbijali pola Atene?
Korisnikov avatar
By Srklet
to ne mozes bas samo tako usporediti. ;) naravno, ja bih mogao protupitati: a jel to nijemcima lose iako se berlin razbije svakog 1. maja? :D

razlika je u tome sto hrvatska uopce nema ni tradiciju ni razvijenu kulturu javnih prosvjeda, ponajmanje protiv vlade. narod se uci, a kako ti i ja ocito nismo spremni ici na barikade i u fajt, ici ce BBB-sljam.
Korisnikov avatar
By Stripi
Evo, ja sam bio sa frendovima jučer na prosvjedu a nit smo išli tamo radi Purde, nit smo glasači HDZa.

Jano, treba pogledati ko su svi predvodnici prosvjeda i ko se sve tamo okuplja
  • Ivan Pernar koji je stvarno jedna zbrkana osoba. Ja ga znam još otkad je išao u četvrti razred srednje škole a već je dolazio hranit u studentsku menzu. Već i tada se bunio protiv svega i svačega. To je osoba koja se buni samo da bi se bunila. Recimo, tada mu je bio najvći problem što pola sata prije zatvaranja restorana nema gljiva za pizzu. Još veći bolid je bio moj šef koji je takve pritužbe shvaćao vrlo ozbiljno pa smo mi neko vrijeme čuvali gajbu od dve kile gljiva samo radi njega.
    Ne znam da li je gay ali znam da je vrlo rano postao otac, još za vrijeme faksa.
    Od njega nikad nisam čuo nikakve hmofobne izjave. Vjerojatno se nikad nismo toga dotakli. Kad god me sretne na dvorištu SCa, pozdravi, priupita kak sam i tako to.
  • Branitelji koji su na jučerašnji prosvjed došli samo radi svog kolege Purde i Petra Janjića Tromblona kojeg je pogodilo ispitvanje srpskih istražitelja usred Vukovara. Spominjale su se svetinje Domovinskog rata, haranga Haaškog suda a nas ostale ko jebe. Njihove mirovine su sigurne ali ih valjda smeta to što su im ukinuli rast mirovina, dodatke i ostale beneficije. Što 300 000 ljudi nema nikakava primanja osim eventualne prodaje plastičnih boca to kao da ih ne zanima.
    U svakom, današnji branitelji se ponašaju poput nekadašnjeg SUBNORa koji misle da trebaju bti od važnog političkog faktora do važnog tijela koje će određivati svaćiji glazbeni ukus.
  • Navijači koji i inače čekaju svaku priliku da se pomakljaju sa murijom. Imaju svoju ideologiju i koreografiju koja se ne mijenja ni pod kojim uvjetima. Malo socijalnih i puno nacionalističkih parola i rasturanje grada je iščekivani i priželjkivani scenario.
  • Grupa mladih ljudi, "organiziranih" prek FBa, koji nemaju iskustva u demonstracijama i jednostavno se bune što nemaju nikakvu perspektivu bez obzira što su mukotrpno završili fakultete u "zemlji znanja".

Ja se neak priključujem ovoj zadnoj grupi iako nisam više u toj dobnoj skupini, radim a i nisam visoko obrazovana osoba kojoj u državi koja priznaje samo seljakluk a visoko obrazovanje kao nužno zlo. Uostalom, oni su neak i najmirniji.
Situacija za HDZ je u bilo kojem slučaju win-win kombinacija.
Ne sruše li ih sada i oni izdrže do izbora pa onda padnu oni će reći da su sve pokušali i taman su bili na putu do puta da ostvare svoj grandiozni plan gospodarskog oporavka od 130 točaka (iako je dovoljna samo jedna točka, ona na njihovom čelu).
Sruše li ih prosvjedi, što je malo vjerojatno, oni će sve žive optužiti za destabilizaciju zemlje, nedemokratske procese, strah od ponovnog zveckanja oružjem, loš rejting od strane EU i slične floskule.

Na koncu, trebaju li se ljudi svim navedenim grupacijama priključiti? Osobno mislim da treba, iako se sa većinom stvari ne slažem, kao prov sa fašističkim i ksenofobičnim izjavama sa tog skupa, koji sam sa frendovima napustio onog trenutka kada se pojavio Thompson a rulja počela zazviati "Vranjo, Vranjo".

Zašto?

Iz jednostavnog razloga što je mladih, liberalno orijentiranih i mirnih demonstranata jednostavno premalo i ne bi sve to skupa izgledalo tako dramatično. Sjetimo se samo kako je prvi ovotjedni prosvjed i i jedini koji je uspješno prošao na Markovom trgu, završio tako što je nasmiješena premijerka čak svo troje prosvjednika pozvala na kavu u Banske dvore, što je jedini odbio baš Ivan Pernar. Već za sva dana došlo je 500tinjak ljudi, skupa sa navijačima i sve je izgledalo malo dramatičnije. Već za sva dana dojebali su se branitelji i još navijača pa je već to počelo nalikovat na malo veće demonstracije gdje su ujedno ljudi usput popljuvali i branitelje, što figurativno, što fizički.*

S druge strane, imamo hrpu nezadovoljnika koji se prvo bune što se niko ne buni a nakon toga im stea što se buni neko ko im se ne sviđa- Pa što se onda nisu oni malo organizirali a ne po sistemu sve će to neko drugi sjede doma, kenjaju kvake i njorgaju po Facebooku. ŠTa smo trebali organizirati dvomjesečno natjecanje poput Dore pa da u polufinalu odaberemo ko će nas predstavljati na prosvjedima.

Što reče 2kune i u drugim zemljama u kojima se trenutno prosvjeduje, pa i u zemljama EU vjerojatno nisu svi samo liberalni i potlačeni, nego tu ima i radikala i desničara i bolida i navijača. Da stvar bude gora, Jadranka Kosor upravo računa na te isključive bundžije kojima je vrh bune da lajknu neku protuvladinu vijest na news portalima ili protuvladin status na wallovima na Fejsu. E od toga, ima HDZ da se usere od straha!

Meni osobno, najcjenjeniji moment jučerašnjeg skupa jest taj što se Riva iz 2001e vratila HDZ nazad 2011e kao bumerang. Dok su deset godina ranije uzvikivali parole protiv crvene bande jučer su izvikivali parole o izdajnicima iz HDZa a sve po istom pitanju, pitanju izručivanju branitelja. I tako im i treba. Jest da je to predstava koju gledamo već osam godina i jest da je to predstava koja nas je vratila nazad na 1999u i 1998u meni je to danas odlična satisfakcija.
I da se vratim na 2kune, možda će HDZ malo više razmišljati o svojoj bahatosti, donošenju zakona i rastrošnosti. No, ostaje nam tek da vidimo šta će se događati. Prosvjed je opet sutra :D

* Funny detalj sa prosvjeda. Došla je neka skupina branitelja koja je nosila barjak sa zastavom koju su budale okrenule naopake, pa je tako raspored boja umjesto crven-bijeli-plavi išla obrnutim (jugoslavenskim) rasporedom a grb je stajao naopako, pa ih je poljuvala grupa klinaca riječima "majmune okreni zatavu, viš da ti je naopako, zar te ja moram učiti kako treba stajat naša zastava" :lol: po meni, bolje da su ih ostavili da im zastava stoji tako, bar neko vrijeme :D
Korisnikov avatar
By antibiotic
Stvarno bi bio red da ta Ceca vec jednom dodje u Zagreb i otpjeva par svoji pjesama na trgu bana jelachicha :alexis:
Korisnikov avatar
By Srklet
imala bi na koncertu manje-vise istu ekipu koja je jucer bila na trgu. :party:
Korisnikov avatar
By Srklet
najluđi detalj cijele ove price je sto je vecernji list na naslovnici istaknuo da je ivan pernar pranećak istoimenog pernara kojeg je upucao puniša račić u beogradskoj skupstini 1928.! :lol:
Korisnikov avatar
By Stripi
ma daj? Ja sam čuo da mu đed bio zastupnik u srpskoj skupštini :lol:

A jel fakat jest pranećak?
Korisnikov avatar
By Srklet
izgleda da jest. ako pise vecernjak,mora biti istina!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!