Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By loreenche
Gde je Le Saint X kad je potreban... Cek cek... Da ga nadjem :lol:
Korisnikov avatar
By Torry
Originally posted by Lepa Krepa
Originally posted by colorado

Ma, imam blagu frku jer idem preko couchsurfinga, pa cemo morati preko dana da budemo napolje, a najavljuju kao neko lose vreme.

Pa kao, aj dajte neku jeftinu razonodu u zatvorenom prostoru... a da nije muzej.
more, kišobran u ruke i zadaj se u štrapacirung.
btw, jesi li već bio negde u toj couchsurfing varijanti? ja tek nedavno otkrila tu stvar, a ne znam nikoga ko je imao to iskustvo, pa me zanimaju utisci.

btw, ja sam imala cs iskustvo, i jako je pozitivno
Korisnikov avatar
By ok_decko
Originally posted by mili86

Ja sam bio za proslu NG i iskreno, tamo nista nije jeftino. Najlepsi grad na svetu svakako, ali jako skup.
Da.

Ja sam se vratio iz Pariza pre nekoliko nedelja, manje-vise, osim setnje nema druge jeftine zabave.

Klopa na ulici je za moje pojmove skupa, sendvici i tako te zezalice idu od 5 evra plus (osim kroasana). Najjeftinija je klopa u supermarketima, cene su reda velicine u beogradu, u pekari je kroasan npr. 1.80 evra, u hipermarketu su 4 komada 2 jura, bez neke sustinske razlike u kvalitetu.

Kafa je u principu izmedju 1.5 i 2 evra (za sankom) do 4.5 evra u basti.
Najjeftinije pivo je 3.40, u radnji je 6 pack tuborga npr. nesto manje od 3 evra.

Prevoz je besprekoran - karta za jednu voznju je 1.70, ako uzimas 10, onda je 1.20. Najvise se isplati uzeti navigo (nesto poput markice), za nedelju dana platis 23.5 evra, i vazi ti za sve prevoze u prve 2 zone (vise od toga vam i ne treba, eventualno ako budete isli do versaja, ali karta voza do tamo je 3 evra, sto je dz).

Ulaz u muzeje je od 7 do 20 evra, svake prve nedelje u mesecu, ulaz je besplatan, ali to vas ne kaci, tako da...

Cigare su preskupe, 5.5 evra su najjeftinije, mada se moze na buvljaku na montroilu naci kod svercera marlboro za 3 evra.

Ajfel do vrha je 13 evra, do II nivoa se moze stepenicama. Voznja senom je 9 evra i super je trip.

Rave - San Deni i Pigal, dabome :)

La defense je definitivno dobro resenje za ubijanje vremena za ono, 0 din.

Ja sam za 2 nedelje potrosio tamo 240 evra (sa sve kupljenim suvenirima), nisam se stekovao, ali sam vodio racuna gde-sta-kako.

And one more thing - Pariz je toliko savrsen, i toliko ocaravajuci, da necete ni registrovati lose vreme ;)

Lep provod zelim!
Korisnikov avatar
By hlaefdige
decko, svaka ti cast!

to je tacno to sto smo trazili! hvala :D
Korisnikov avatar
By colorado
Hvala, decko! Skroz si okej. ;)

Nego, sta je ovo: Rave - San Deni i Pigal?
Su tamo kurve? :colorado:
Korisnikov avatar
By ok_decko
^
Kurve, dabome :)

I jos jedna stvar - engleski u parizu mozete u principu macku o rep, NECE da ga pricaju, osim na "zvucnim" turistickim mestima, ovako ako nekoga zaustavite na ulici da pitate nesto, odjebace vas u sekundi.

Medjutim, grad jeste ogroman, ali je super organizovan, tako da ne mozete da se izgubite, tako da, slobodno se zavlacite u ulicice, istrazujte grad, mislim, ja koji jedva znam razliku izmedju levo i desno, vec drugi dan sam se super snalazio.

Ako se i zagubite, morate nabasati na metro stanicu, i onda ste na konju :)

@null - ;)
Korisnikov avatar
By colorado
Ma sta ce mi da mi pricaju na engleskom.
Jedna od najvecih cari putovanja mi je kad odem negde gde ne razumem plebs.
Tad mi se mozak najvise odmori.
Korisnikov avatar
By ok_decko
Da. Definitivno.
To sam shvatio sad u Parizu, posto sam otisao tamo, a nisam znao ni da beknem francuski. Tako je i ostalo.
Korisnikov avatar
By Frey
Originally posted by Mars

Da ste romantični pa da vas teram da idete na mesto gde ja Amelie bacala kamenčiće i saranila ribicu...to je za dz. aktivnost...

(ja locirao i mesta gde je sniman Le charme discret de la bourgeoisie, al ne verujem ni da ste u tom fazonu...)
Gde je bacila??!!!!?! Koja ulica?
Korisnikov avatar
By Mars
Moraš da pogledaš na mapi. Severo-istočni deo grada.

Canal Saint-Martin. To je deo Bassin de la Villette - ne mnogo zanimljivog, ni samog po sebi a ni okolina ALI južni njegov deo, gde se sužava i počinje taj kanal...lepota. Drvoredi sa obe strane, prevodnice, mostovi na svakih 100m...tamo je bacala kamenčiće i pustila ribicu da otpliva (maaaaaaaalkice je intenzivnije i punijim bojama na filmu :D al je i bez toga jednom lepo mesto).

Imaš slike na wiki dole.

http://en.wikipedia.org/wiki/Canal_Saint-Martin
Korisnikov avatar
By Dina
Pariz :love:

Loni i ja smo bili u Parizu za pretproslu novu godinu, ali kao da smo bili u drugom gradu u odnosu na Milija :giggle: Nama je hrana bila zapanjujuce jeftina, za razliku npr od Rima gde smo isli za ovu novu godinu. Secam se da dodjemo u centar grada i jedemo u restoranu za neke smesne pare. Mislim da sam pisala negde, cini mi se da je bilo nas dvoje jedemo za 13 eur, u Rimu ne moze jedna osoba da jede za te pare. Ima restorana "na glasu" i oni su stvarno preskupi, a ostali stvarno nisu... Da ne pricam da ima raznih mekova i restorana brze hrane na svakom koraku. Takodje ima i malih prodavnica koje su u Rimu uglavnom nestale (kupuju u ogromnim marketima van grada). Tako da smo mi tu kupovali dodatne kolicine slatkisa ili i poneki obrok, to je svakako najjeftinije. Sto se klime tice, nama je bila lepsa nego ovde, sto znaci da je povoljnije za setnju. Za novu godinu je tada valjda ovde bilo -2C a u Parizu 5 ili 6 C, ovde sneg a tamo sunce... Ne mora uvek tako da bude, ali nadam se da cete imati srece... Takodje nisam videla da vam je neko predlozio Diznilend. Ja nisam htela da idem ali me Loni nagovorio i nakon Diznilenda sam bila bas srecna sto je bilo tako... Toliko je tamo puno pozitivne energije, svet bajki svuda okolo, nama je na kraju i ceo dan u Diznilendu bilo malo... Jedino sto se cene tice, mislim da je prilicno skup, a i treba pitati gde da se ide jer nisu svi delovi Diznilenda podjednako zanimljivi a ne moze sve da se obidje...
Korisnikov avatar
By Dina
E da, kad Mars pomenu romantiku... ima romanticno putovanje Senom, a mislim da to ne kosta puno... Prodje se pored vecine znamenitosti Pariza, a pricaju vam sta vidite, sta se tu dogadjalo, anegdote. Mozete da podesite na aparatu jezik na kome slusate, pa moze da bude engleski, nemacki, francuski, spanski, ruski, mozda ima jos koji. Eto to bih vam stvarno preporucila cak i ako niste romanticni :)
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by Lepa Krepa

Idem tamo u ponedeljak i ostajem do petka.

Sta ja tamo da radim??

Ok... gubicu se po ulicama i posmatrati zgrade i ljude.
Muzeji me ne interesuju.
Verovatno cu otici na plivanje.

jbt colorado, ti ka' da si ljut što ideš u pariz. :lol:
to on samo takav utisak odaje
inace je vrlo fini

a kad ga prvi put upoznas dobijes : nestani: pogled
koji natera feeble minded organime da se momentalno dezintegrisu

btw zonce i zvezdana su bili par puta
mozda oni mogu da vam daju vise informacija

a escobar i bliss sa foruma su tamo vec par godina
mozda mozete da vidite s njima da vas sprovedu po gradu
ili da vas prime u goste

imam ih na fejsu ako nemate kontakt
samo mi pustite u2u ako treba
By Sixto
A sto bi trazio kurave po gradu, prebaci Romeo profil na Pariz i ugovori dejtove. Doduse moraces se patiti sa njihovim francuskim od kog ne odstupaju i ne uce nista drugo al jbg.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
blisserka nam se 'odjavila' jer mozda nece biti u parizu u to vreme...a escobara nismo kontaktirali..meni mal' bilo neprijatno jer ga ne poznajem uzivo...
Korisnikov avatar
By colorado
I ja znam par ljudi u Parizu.. i svi odjednom mozda nece biti tamo ove nedelje. haha
Korisnikov avatar
By *deni*
Ma, super će vam biti svakako. Ostajete 4 dana, odrasli ste ljudi, medveda na ulicama Pariza nema, a jebati se znate, što kaže naš narod, tako da nema opasnosti, ni rizika. A za 4 dana ne može čovek da umre ni od gladi i žeđi.
Samo krenite kud vas oči vode i noge nose i uživajte.
:snob:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
hvala, deni...

takav je nama plan za sve sto radimo :)

ovo je samo mogucnost da dobijemo neke savete da ta 4 dana provedemo sto sadrzajnije...mada...s obzirom na dva koncerta...sve i da idemo zmureci kroz pariz, isplatice se :)
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
mahom su vam dali sve bitnije servisne informacije,

dodala bih samo da sam ja bila u novembru 2009, i skoro svakog dana je padala kisa i bilo je hladno,

i pazi kad meni to uopste nije bio problem

setala sam i isla da vidim sve sto me je zanimalo, kad dodjem u hotel, rasirim jaknu da se susi

i sledeceg dana sve iz pocetka

kisobran mi je nekako bio skroz nepraktican, jedostavnije mi je bilo kabanicu da obucem

inace, ako ides u Luvr, racunaj da ti je to ceo jedan dan (tako je meni bilo, a isla sam da vidim samo ono sto me zanimalo, ostalo sam samo preletela pogledom, i ispalo je da je to sve trajalo od pocetka do kraja njihovog radnog vremena)
Korisnikov avatar
By colorado
Je l' sme tamo da se pusi po kaficima?
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by blenta

to on samo takav utisak odaje
inace je vrlo fini

a kad ga prvi put upoznas dobijes : nestani: pogled
koji natera feeble minded organime da se momentalno dezintegrisu

znadem ja da je colorado fini, :) a ne sećam se da sam imala poriv za dezintegrisanjem kad smo se upoznali. :lol:

haj' super se provedite vas dvoje u tem parizu. :bye:
Korisnikov avatar
By ok_decko

Je l' sme tamo da se pusi po kaficima?
Samo u bastama, unutar kafica - nope.

Baste su im zatvorene zimi, navuku neke najlone i pored svakog stola stoji grejalica, tako da je skrooz opusteno.
Korisnikov avatar
By colorado
Aha, znaci ako necu da me guse, pravac sank! :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!