Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Anhedonie
Originally posted by 2kune

Ako bi netko drugi zauzeo njegovo mjesto (a u slučaju Staljina, Pol Pota, Ataturka, Miloševića, itd. jest netko drugi uzeo njegovo mjesto) onda to samo znači da se Hitler mora smatrati samo čovjekom. Znači, krivicu za poslušnost valja tražiti u poslušnim ljudima. A uzrok nedorečenosti je njihov broj, tj. njihova kolektivnost ili, nepopularan izraz, u kolektivnosti njihove krivice.
Razumem tvoj point of view.
Korisnikov avatar
By Incubus
Originally posted by Anhedonie

dobra je stvar sto je sva krivica svaljena na jednog coveka, zamisli da je ostala na celoj naciji.
baš tako... ;) toliko o etici... i Jaspersu...
O da, Karl Jaspers je jako lijepo odredio krivicu i to u zimskom semestru 1945-1946 godine, što je spektakularno jer kod nas nakon 15 godina se ne postavlja pitanje krivice.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Originally posted by spliff

dobra je stvar sto je sva krivica svaljena na jednog coveka, zamisli da je ostala na celoj naciji.
pa ne bih rekao da je krivica svaljena (samo) na jednog choveka
njemu, na kraju krajeva nije ni sudjeno
pa jeste mnogo vise svaljena na njega nego sto realno jeste, naravno, nije cela.
a pod krivicu mislim na onu psihicku krivicu. zamsli da je ostala na naciji, ogroman broj bi najverovatnije zavrsio po ludarama od grize savesti ili bi ostavilo neku drugu psihicku posledicu.
Korisnikov avatar
By Mars
Dao bih joj ja da golim rukama sebi kopa grob u koji će posle da je streljaju ILI igraju nad njom par-nepar za slanje u gasnu komoru...ILI mesecima davali po jedan kuvan krompir dnevno - pa da joj onda čujem UGLOVE POSMATRANJA.
By Speculum Columbae
Originally posted by Hans

Hahaha, pogledajte samo kakva je današnja Nemačka. Ceo svet joj je naplatio za to. Od onoga za šta su se 'borili' postao je spektar naroda, nacija i običaja.
I demokratije, hvala bogu.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Originally posted by svejedno

mislim da to cemu se ona divi nije vredno divljenja ni kod bilo kog drugog coveka.
zato sto ne vidis sve sto ona vidi

ja necu vise da te ubedjujem da nisi svevideci, ako mozes to da prihvatis prihvati.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
Originally posted by Mars

Dao bih joj ja da golim rukama sebi kopa grob u koji će posle da je streljaju ILI igraju nad njom par-nepar za slanje u gasnu komoru...ILI mesecima davali po jedan kuvan krompir dnevno - pa da joj onda čujem UGLOVE POSMATRANJA.
ovo je za mene?

@Anhe, pusti ih, vidis da ne vredi pricati sa ljudima koji postave pitanje i onda ako se tvoje misljenje slucajno ne poklapa sa njihovim te osudjuju. diskriminacija od strane diskriminisanih ljudi. da sam rekla da imam istetoviran kukasti krst ne bi ovako ispalo.
Korisnikov avatar
By Anhedonie

da, bio bi drugaciji. to je i poenta onoga sto pricam.
Korisnikov avatar
By svejedno

mislim da to cemu se ona divi nije vredno divljenja ni kod bilo kog drugog coveka.
zato sto ne vidis sve sto ona vidi

ja necu vise da te ubedjujem da nisi svevideci, ako mozes to da prihvatis prihvati.
istina, la citam sat je napisala. joj, bre, sto se ja preganjam ovako uzaludno?

:lol:

..

lm, licno mislim da ..
Originally posted by Sanja Steppenwolfin

nije to da ja njega volim.. volim je pogrena rec, ali ga izuzetno cenim.. znam! sad ce svi sa pricom kako je on kriv za smrt miliona i miliona :blabla:

fora je u tome sto je covek imao viziju i sledio je svoj put.. nema povlacenja, samo napred, ma po koju cenu..

..'samo napred po ma koju cenu' nije za divljenje.

..

a ne da mi se da bacam pasulj sta ona sve vidi & misli.
By J...
Dobro, divite se Hitlerovoj harizmi i sposobnosti da upravlja ljudima. Kao da je on jedini vodja u istoriji koji je uspeo tako nesto, da ljudi za njega ginu. Jaka stvar, zavesti glupu masu. :roll:
By J...

da, bio bi drugaciji. to je i poenta onoga sto pricam.
Sad razumem, verovatno pretpostavlja da bi bila jedna plavokosa plavooka Nemica, zena nekog oficira i da bi joj bas bilo lepo tada.
Korisnikov avatar
By 2kune

tvoja mržnja prema Hitleru zbog toga što je učinio tvom djedu je iskrena i pravedna ali ne možeš tražiti od drugih da je jednoobrazno dijele... na primjer, što osjećaš prema Théonesteu Bagosorai? isto što i prema Hitleru?
Korisnikov avatar
By zozefin st
ne osecam nista prema njemu, nikakvu emociju,,

realno, mojim precima su vise stete napravili komunisti nego nacisti,
-ono o cemu je crni 90 pisao,
Korisnikov avatar
By svejedno

tvoja mržnja prema Hitleru zbog toga što je učinio tvom djedu je iskrena i pravedna ali ne možeš tražiti od drugih da je jednoobrazno dijele... na primjer, što osjećaš prema Théonesteu Bagosorai? isto što i prema Hitleru?
pa evo ja npr. kapiram alexandra makedoskog recimo na vrlo slican nacin. i za sve te atile kapiram da su slicni dzingisi.

..

al kazem, nije da licno nesto osecam prema njima, tako da kapiram da nije ni upuceno meni - al da, miusljenje je meni licno veoma slicno o svima njima.
Korisnikov avatar
By scout_finch
ok. divi se neko hitleru. svako ima pravo na misljenje. al meni se cini ovako: na pozitivnoj strani, voleo je zivotnje i hranio se zdravo i nije psovao i bio je protiv pusenja i bio je ekoloski osvescen. na negativnoj strani, odgovaran je za smrt miliona ljudi, mrzeo je sve koji nisu kao on, sprovodio ideologiju koja je najogavnija ikad smisljena u ljudskoj istoriji, i ma koliko on bio dosledan u njenom sprovodjenju, doslednost je ne cini manjim zlom. nije ucinio nista pozitivno za covecanstvo, i svet bi bio mnogo bolje mesto da on nije postojao. ucinio je stari koje mi govore o tome koliko ljudi mogu biti izopaceni i zli.
ne znam koju ste vi istoriju ucili, valjda slicnu onu koju uce one budale sa stormfronta. on je bre ljudi hteo da pobije sve jevreje, ljude ometene u razvoju na bilo koji nacin, bilo kakve invalide, ljude druge rase, komuniste, slovene je smatrao nizom rasom, al eto, voleo je zivotinje i nije pusio. da, anulira se to jad se stavi jedno nasparm drugog.

svako ima pravo na misljenje, ali, kao sto ja cesto imam obicaj da kazem mom bratu, misljenje ti je glupo.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
^ :up:

:up:
Korisnikov avatar
By zozefin st

pa evo ja npr. kapiram alexandra makedoskog recimo na vrlo slican nacin. i za sve te atile kapiram da su slicni dzingisi.

..

al kazem, nije da licno nesto osecam prema njima, tako da kapiram da nije ni upuceno meni - al da, miusljenje je meni licno veoma slicno o svima njima.
:odlicno:
Korisnikov avatar
By Mars

Nisu moji preci od onih koji su najgore prošli (svi su iz rata izašli na broju dok drugi nisu imali tu sreću) ali mi nije ni potrebno da bilo na svojoj koži osetim nešto niti u neposrednom okruženju imam takve primere pa da mi neke stvari budu jasne.

Prema svakom zločincu osećam isto, a prema ovom najintenzivnije prosto prema intenzitetu i razmerama zla koje je naneo čovečanstvu.

:up:
Korisnikov avatar
By 2kune
Onda ipak više mrziš Staljina od Hitlera? Staljin je nanio više zla i kroz duže vrijeme.
Korisnikov avatar
By zozefin st
on jeste bio harizmatican i genijalan, cim je uspeo zavede toliku masu,
ali ono sto je ucinio i naveo druge da ucine je monstruozno,
i moramo to da osudimo
Korisnikov avatar
By Mars

Onda ipak više mrziš Staljina od Hitlera? Staljin je nanio više zla i kroz duže vrijeme.
Ne bih ja to ni uporedjivao ni kvantifikovao....bezveze je.

Zlo je zlo.

I ja tu ovako ograničen samo jedan ugao posmatranja imam.
Korisnikov avatar
By 2kune

Ne bih ja to ni uporedjivao ni kvantifikovao....bezveze je.

Zlo je zlo.
Ali dušo, upravo si to radio za Hitlera i, štoviše, očekivao si to od drugih. Kvantificirao si ga kao sam vrh zla. Čini mi se da je tvoja mržnja prema Hitleru ipak drugačije i osobnije prirode nego što je to mržnja prema svakom zločincu i svakom zločinu. Nema u tome ništa loše (osim što je svaka mržnja čovjeku teret) ali to ne može biti norma za sve. Svakome je njegova nevolja najveća, pa je lako pretpostaviti da ima mnogo više ljudi kojima je Milošević ili Tuđman vrh zla a ne Hitler. Ipak vjerujem da bi se sve žrtve zločinaca lako složile u tome kako etički vrednovati njihove zločine.
Korisnikov avatar
By Mars
Ali (treći put) ovo zaista nije moja lična nevolja. Pa da mi zato bude najveća.

I realno me JESTE Milošević više i direktnije zajebao u životu nego Hitler. Pa? Gasne komore, krematorijumi, žute trake, deportacije...to ništa?

Zlo je zlo.
Korisnikov avatar
By 2kune
Jest. Ali nije tema o zlu nego što osjećate prema Hitleru. Sad bi trebalo očitati bukvicu svakom karikaturisti što se sprda s Hitlerom? Ili svakom povjesničaru koji hvali njegovu cestogradnju jer pri tome ne spominje krematorije?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!