Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Zonche!
1. Odbornici gradskog parlamenta usvojili su danas Odluku o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata na teritoriji grada koja ograničava radno vreme ugostiteljskih objekata u stambenim zgradama.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da će radno vreme kafića i kafe barova u stambenim zgradama u Beogradu biti skraćeno do ponoći, odnosno do jedan posle ponoći petkom i subotom.
- Radno vreme kafića i kafe barova u stambenim zgradama biće do ponoći, odnosno do jedan posle ponoći petkom i subotom. S tim da će biti u obavezi da muziku gase u 22 sata - rekao je Đilas, a prenose beogradski mediji.

2. Zakon o zaštiti potrošača koji bi trebalo da spreči maloletnike da kupuju alkoholna pića ne poštuje se. Zabranom prodaje u periodu od 22 do 6 sati ujutro gradska vlast pokušava da spreči širenje ovog poroka među mladima.

STA KOJ KURAC BRE????????

Ok, hajde da kazem da zakon o muzici donekle i razumem, ako neko zivi na prvom spratu u zgradi koja je vezana za popularan gradski kafic, sigurno ne moze da zaspi pre ponoci. Sa druge strane, ako neko zeli mir neka se preseli u mirnije delove grada. Svuda u svetu ljudi beze iz centra velikih gradova u predgradja kako bi imali mir i tisinu. Zasto bi ovde bilo drugacije?

Na kraju krajeva zar ne bi trebalo da se donese neki zakon koji odgovara i jednoj i drugoj strani? Tipa pri pravljenju kafica stanari trebaju da se sloze ili statijaznam. Da padne neki dogovor o muzici bar...
Zaista ne znam gde toliko tresti muzika da cela zgrada ne moze da spava.

Sto se tice ovog drugog zakona o alkoholu ne bih znao odakle da pocnem.
Kakvi su to fazoni sa naglim laznim moralom i panikom oko mladih?

Sprecavanjem kupovanja alkohola posle 22h se nece nista promeniti sem sto ce otezati zivot narodu koji zeli da popije normalno kad hoce.

Alkoholizam je bio i uvek ce ga biti, mladima jednostavno zabraniti prodaju alkohola i cao.

Umesto da se pretvorimo u drzavu EU, mi smo resili da se pretvorimo u Iran ili Saudisku Arabiju? Zaista ne razumem. Ovim cinom se ne desava nikakvo "poboljsanje drustva".

Ono po cemu je Beograd mogao da se pohvali, jedina stvar zbog koje je imao dobru reputaciju jeste nocni zivot. Izgleda da su resili i to da sjebu...pa ko je zadnji...

...neka ugasi svetlo. :bye:
Korisnikov avatar
By Srklet
beograd ce sada postati kao zagreb. :lol:
Korisnikov avatar
By svejedno
oooooooooook.

..

jos jedan idiotluk.

..

nidje se ne pominju klubovi, jel?

..

samo kafici & 'kafe barovi'..?

moci cu i dalje da odem na zurku i da ...zapravo nikada i ne dolazim pre 11?
Korisnikov avatar
By V25
Lepo sam ja rekao da je ova zemja prokleta!!! Sjaši kurta da uzjaše murta!
Korisnikov avatar
By V25
Šta bi gradonačelniku Đilasu palo na pamet da "opameti" Barselonu, u kojoj se pre 2 ni ne pomišlja na izlazak u klubove, koji su takođe u prizemljima stambenih zgrada?
Korisnikov avatar
By Hys.
Jebem ih u usta.
Jedinu preostalu stvar koju imamo kako valja, kafane, 'oce da sabiju :sigh:
To je kako mali perica zamislja uredjivanje drzave.
Da ispoliramo shajni bol spolja, beznacajnim uredbama, koje deluju fino i svajcarski, a unutra trulez sama i rdjava konstrukcija.
Korisnikov avatar
By Hys.
2. Zakon o zaštiti potrošača koji bi trebalo da spreči maloletnike da kupuju alkoholna pića ne poštuje se. Zabranom prodaje u periodu od 22 do 6 sati ujutro gradska vlast pokušava da spreči širenje ovog poroka među mladima.

:pucaodsmeha:

Ista uredba je i u UK.

Jako im je pomoglo.

buahahahaha.
Korisnikov avatar
By erkondisn
pa vidis kad dodju ta djeca u novi sad da bukvalno prikace 2litrenku uza sebe,ko infuziju. cujem da isto tako kad u blgariju na ljetovanje dodju. a inace ta uredba je u uk donesena za vrijeme ww2 pa je nitko nije promijenio
Korisnikov avatar
By V25
Nešto mi se čini da im neće poći za rukom! Svi sada da idemo po domovima i napijamo bebe naših sestara, drugarica i komšinica! Sve u inat državi!
Korisnikov avatar
By unic0rn
i tako oduzese narodu i leba i igara. :hypno:

nadam se da ce ovo sledeca gradska vlast da ponisti.
Korisnikov avatar
By sing&dunum
:neznam:

Ako je u Barsi kao sto kaze Viktor, onda ne vidim u chemu je problem s Beogradom... :shrug:

A, svi kafitji u strogom centru su nam u stambenim zgradama, ne vidim kako bi bilo drugachije... Gde da se otvaraju, u ekspoziturama banaka? :zid:

Pa, u toku dana dignes kredit za kafanu na istom mestu gde ces da ga propijesh u vechernjim satima. :wundy:

Da, tragikomichno "uredjivanje" drzave. :nope: Dok milioni cure u upravama javnih preduzetja, po kojekakvim namnozenim vladinim agencijama, itd... :rafal:
Korisnikov avatar
By V25
Koja sledeća? Naprednjačka? Provešćemo se mi pederi ko Jovanka Orleanka!
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Nego, ljudi, je l' se to ipak ne odnosi i na klubove, a, a? :shmi:

Msm, zamislite da i klubove pozatvaraju... :zid:

Ajde, kafitji jos boz' pomozi. :sigh: Do ponoci, 'nako, "na suvo", bez muzike... :regan:

Okupljacemo se ranije - u 8h! :sudija:

:obesen:
Korisnikov avatar
By nsc
ako sam ja dobro razumeo, ne odnosi se na splavove i kafane i klubove koji su u zasebnim ili u poslovnim zgradama (kao u Skadarliji ili "Pleasure") vec samo na kafice koji su u prizemlju stambene zgrade
By Speculum Columbae
Rizikovaću da budem linčovan i ispadnem Jovanka Orleanka (1412–1431), ali to i nije tako loše.
By Swanheart
da li sam ja jedina koja smatra ovu uredbu dobrom? :maska:

edit.
sad videh da nisam
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
da će radno vreme kafića i kafe barova u stambenim zgradama u Beogradu biti skraćeno do ponoći

Izgleda da niko ne vidi ovaj bitan deo... Ne vidim problem da se ograniči rad kafića i barova u stambenim zgradama...

Meni je debilna zabrana prodaje alkohola posle 23h u prodavnicama.
Korisnikov avatar
By Blady
Da, kod nas u Ns je to za alkohol pocelo da se primenjuje.. mada sam videla da neke prodavnice daju, ne znam sta ce se sa njima desiti...
Ne mogu da kazem da sam nesto protiv, sta znam.. Bilo bi dobro da ljudi funkcionisu sa izlazcima preko dana, ali mislim da je to nemoguce :)
Korisnikov avatar
By Dirrty
I ja smatram da je odluka potpuno ispravna.
Korisnikov avatar
By Sunce
Samo jos da patrijarh izjavi: "Gledajte sve sa vedrije strane, bela je kuga, Srbi nestaju, pa jebite se vise, sada kada vam ne rade nocne igraonice spolja, igrajte unutra: unutra-spolja. Radjajte!"
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Zonche!

Sa druge strane, ako neko zeli mir neka se preseli u mirnije delove grada. Svuda u svetu ljudi beze iz centra velikih gradova u predgradja kako bi imali mir i tisinu. Zasto bi ovde bilo drugacije?
Sa trece strane, u vecini velikih gradova diskoteke i nocni klubovi se nalaze na periferiji gradova, jer je mnogo prakticnije zbog parkinga, pa i zbog glasne muzike. I sa cetvrte strane, netolerantno je i fasisticki proterivati ljude iz njihovih sopstvenih domova u koje su se uselili mozda i pre nego sto su se vlasnici lokala u prizemlju i rodili, a kamoli stigli iz picki materinih odakle umeju da budu.
Uredba jeste ok, ako se radi o kaficima. Ne verujem da ce bilo koga njakati ako muzika ne bude preglasna da smeta. A kome je do provoda i muzike nakon ponoci ili 1-2 vikendom, zna se gde se ide i ta mesta nisu obuhvacena ovom Uredbom.
Na kraju krajeva zar ne bi trebalo da se donese neki zakon koji odgovara i jednoj i drugoj strani? Tipa pri pravljenju kafica stanari trebaju da se sloze ili statijaznam. Da padne neki dogovor o muzici bar...
Hah, TO bih volela da vidim. Da ne bude da imam predrasuda, ali ako se ljudi ne mogu sloziti da jedan obican pas moze da zivi u stanu svog gazde, tesko da ce se dogovoriti o tome da iznajme lokal u prizemlju za kafic.
Sprecavanjem kupovanja alkohola posle 22h se nece nista promeniti sem sto ce otezati zivot narodu koji zeli da popije normalno kad hoce.
Postoji mali milion nacina da se to zaobidje. U Novom Sadu je takvo pravilo na snazi vec vise od godinu dana.
Prvo, planiras alkoholisanje. Ako ti dolazi ekipa, pazaris cugu u toku dana. Ako te u prodavnici poznaju, prodace ti alkohol, ali bez racuna.
Mislim da je to pravilo prvenstveno tu zbog prometa u kaficima, jer i sama znam da vecina klinaca popije pice u nekom finom kaficu, pa posle u trafici pazare dvolitru piva i cevce je u parku. Ovako, ili ce vise para dati kaficima, ili ce jednostavno otici kuci. Jos nema podataka koliko je zapravo to pravilo resilo problem saobracajki i nasilja,a sumnjam da ce ga i biti.
Korisnikov avatar
By Mars
Svojevremeno bi roditelji mojoj dobroj drugarici kojoj nisu odgovarali naši kasni noćni izlasci, a nije htela da se liši našeg društva i provoda rekli: "Ajde, sine, probudi se....Treba da ideš u grad..."
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
o, jbt, sta je sa zakljuckom da je gojaznost problem u svetu, sigurno onda i kod nas,
ajde da zabranimo prodaju 'leba i peciva posle 18h

ko hoce da se alkoholise, alkoholisace se

a sta je sa megamarketima koji rade 00-24h, i u koje se ide za vece kupovine
(Tempo, Metro)?

~
sto se tice zabrane rada kaficima koji su u stambenim zgradama, to i ima nekog smisla

ALI

kako to da novootvoreni (radi nekoliko meseci) kafic u mojoj zgradi na Dorcolu pusta toliko glasnu muziku do 3 (slovima: TRI) sata ujutro i niko im nista ne moze

(pod glasno podrazumevam da ja na prvom spratu jasno cujem svaku rec pesme koju pustaju)

u sustini - povecanje zarade onima koji daju veci mitu, a imaju kafice u stambenim zgradama + povecanje prometa splavovima i kafanama na ibarskoj magistrali
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!