Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
Naravno i za muske i za zenske, muski se nece uvrediti kad ih oslovim sa ladies ;)

dakle citavo vece diskutujem sa BLACK LADY o ovome i moje pitanje je da li ste vi svesni razloga zasto ste ustvari single ili zasto vam veze ne traju dugo?
Da li ste mozda svojevoljno dugogodisnji single koji uziva u povremenim izlascima i one-night-stands?

ja sam eto single i ne znam zasto sam single.. jesam osoba koja trazi ozbiljnu vezu, nisam ispala iz modnog casopisa, ali nije bas ni da se zgroze ljudi kada me vide.. brzo ulazim u veze, ali isto tako brzo mi veze i pucaju.. iako sam osoba koja je spremna na kompromise, nisam control freak.. a svi znamo te probleme upoznavanja novih ljudi, svako svakog zna, bivsa bivse, drugarica bivse.. :blabla:

mada se trudim da ne zapadam u taj klisee fizickog izgleda, ja u kriznim trenutcima i dalje mislim da bi imala devojku da imam 5-10 manje..
zato sto naravno u klubu svi vide kako izgledam, a preko neta cim mi posle dva minuta trazi sliku "celog tela" ili "malo slobodniju sliku" ta osoba dobija block..

moze i neki savet osoba koje su u kvalitetnim dugogodisnjim vezama, ili neka kritika, ne ljutimo se, ipak smo nasi :friends:
Korisnikov avatar
By Blady
:lol: sto ne napises podstaknuta razgovorom sa blacky :smeh:

Evo ja cu da odgovorim, ja stvarno ne znam u cemu je moj problem. :)
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
korigovala sam se :lol:

@Anhedonie
to da brzo ulazim u veze je na konto toga da ne vucem traume od juce i da ne patim za nekim 100 godina..

:lezkiss:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Pa da, predlazem ti da skorije ulazis u vezu, odnosno da malo bolje upoznas osobu pre nego sto se kresnete. Pa ako ti ne odgovara nemoj ni da ulazis u vezu. Duze ces da trazis ali veza ce ti biti jaca i onakva kakvu trazis. :deda:
By str00ja
Dobra tema. Pokusacu.

Bice da nisam dovoljno siguran u sebe. Ne umem da zapocinjem bilo sta prvi. A ne znam ni da se nametnem tako da me neko juri. Pritom se zaista ni ne bacam nesto u promet. Ja bukvalno sedim i cekam. Ko mi kriv.

S druge strane (pod ovim ne mislim na tebe Sanja, ali znam takve), nisam od onih kojima zivot nema smisla kada su singl i koji kukaju kad nisu u vezi i kako umiru bez iste. Ja sam sam sa sobom uvek ok. Ne plasim se da budem sam, mozda samo malo vezivanja.

Takodje imam utisak, mozda se varam, da brzo smorim ljude u vezi. Nisam slojevit i svako moze da me skonta na prvu loptu. A vecini ljudi treba neka misterioznost da ih drzi zagrejanima dok se ne vezu. Ja sam od toga operisan.

Eto, ispade da sam svestan zasto sam singl, ali ja i dalje nista ne preduzimam. :doh:
Originally posted by Anhedonie

Pa da, predlazem ti da skorije ulazis u vezu, odnosno da malo bolje upoznas osobu pre nego sto se kresnete. Pa ako ti ne odgovara nemoj ni da ulazis u vezu. Duze ces da trazis ali veza ce ti biti jaca i onakva kakvu trazis :deda:
Ovako se ja tesim.
Originally posted by Sanja Steppenwolfin

mada se trudim da ne zapadam u taj klisee fizickog izgleda, ja u kriznim trenutcima i dalje mislim da bi imala devojku da imam 5-10 manje..
A i ovako znam da razmisljam ponekad isto.
Korisnikov avatar
By blenta
vecina veza medju queer svetom pucaju
jer su ljudi tupavi

jao sport je i nefem, aj da budemo u vezi
jao slatka je, aj da budemo u vezi

imadoh jednom i sex posle koga me on pitao, jesmo mi sad u vezi?
ne znam, cek da pitam mamu jel smem (kad smo vec kod imbecilnih pitanja)

moj recept je da se sa potencijalnim suiterom/suiterkom druzim
provodim vreme
stvari prerastu u nesto snaznije ukoliko za to ima osnova
ne znaci da i tu covek ne pogresi
ali makar nije jedna od onih veza za nedelju ili za mesec
ili koliko vec da ste tvrdoglavi kao individua

edit:
vazda sam to mislio za pedere srbijance
al ameri su zapravo jos gori po tom pitanju
posto su svi mnogo manje ulozeni jedni u druge
na svim nivoima odnosa
onda su uzasno usamljeni

tada cim postoji minimalni stepen preklapanja
i fizickog svidjanja odma veza
posle tri sexa pricanje o braku i zajednickim odmorima

za ovo kratko vreme vec sam upoznao dva razlicita para
koja su imali zajednicku zivotinju jer su jebote u vezi
a ja kad kazem da se ponasaju iracionalno
ja sam jelous queen

i onda sad slusam plakanja
jer je macka ( a za par br 2 pas) sad kod njega
i sta ce oni da rade ako im ne vrate psa/macku
ne razumem

:glupavsam:

isprosipao sam se misleci naglas
no bottom line
svako treba da bude sa ljudima sa kojima se lepo slaze
a koje je pritom jako jako dobro upoznao
i radije cu biti sam nego se drkati sa nekom budalom
sa kojom nemam dovoljan stepen preklapanja
Korisnikov avatar
By Dirrty
Odličan post blento, slažem se u potpunosti.

Inače pored toga što benta napisa u zaključku, ja sam užasno naporan i komplikovan i to ne bih poželeo nikome pored sebe.
Svestan sam da će retko ko to hteti ili moći da podnese.

Nisam srećan, ali i zbog mnogih drugih, po mom mišljenju bitnijih stvari u životu.
Korisnikov avatar
By blenta
hvala drti
oces da budemo u vezi?
:blush:
By str00ja
Da, blenta uvek sagleda iz svog ugla i pogodi poentu :)
By alexandermagic
Iz priloženog posta se čini da je problem u tebi, nemaš dovoljno samopouzdanja i ne cijeniš se dovoljno. I emocije iznosiš kao na pladnju.

Za dugoročan i kvalitetan odnos s nekim, to su sve ometajući faktori.
Korisnikov avatar
By Kittrie
a sta je sa onim kad si single al si u vezi, i u vezi al si single? :wundy:
*ne shvatiti NAJBUKVALNIJE moguce.
meni je to bas interesantno.

inace, nikakav problem nemam sa tim..stvarima. niti gledam na njih iz te perspektive. at least for now.
formalnosti asajd, ako zaista zelim da budem sa nekim, bicu sa njim/njom; nemam posebno izrazene izbacaje poput 'zelim da sam u vezi' ili specialno 'zelim da sam single' per se (i imam neko subjektivnije poimanje doticnih 'stanja' ).
kod mene je to vise licna a ne socijalna percepcija istog, dozivljaj sebe i svojih emocija (u odredjenom sklopu, prici); stanje svesti, ne drustveno odredjenih konvencija.

ALI, aj se ubachim u to uvrezeno kolo poimanja izraza single i ina a relationship..
single sam kad nemam zelju, volju itd. da budem sa nekim.
u vezi sam kad imam zelju, volju i kad nam se oboma/obema sve kockice sklope.
recimo tako.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Nije da sam bas single lady, ali haj'.
Generalno, moj problem je sto sam smotana/stidljiva/picka po pitanju stupanja u nove kontakte. Zapravo, neko mora da mi se bas, bas, BAS svidi da bih preuzela inicijativu. I onda se traumiram kao da treba da operisem na mozgu, a ne da razgovaram sa tom zenom. Da, to je slucaj za zene, a muskarcima ne prilazim prva, niti sam ikad. Znam da je to patrijarhalno sranje, ali jednostavno ne mogu da se setim situacije ili coveka koji mi je bio toliko hot da sam morala da pridjem da porazgovaram :nokti:
Mislim, ima tu i dodatnih razloga, jedan od njih je i taj sto relativno brzo izgibim interesovanje ako vidim da postoje neke velike razlike, umesto da radim na prevazilazenju istih (mada, te razlike su obicno strasno velike, neko vreme sam kao izlazila sa ribicom najstrasnije nalozenom na Partizan i sport. Ja se adaptirala do neke mere, moze da prodje, ali vremenom to postane toliko iritantno da nema boga da se adaptiras. Da ne spominjem sto je na facebook dodavala one 'kosovo je srbija' kreature)
I da, cvilim 100 godina nakon raspada veze koja je imala smisla i treba mi vreme da se oporavim i sredim emocije koje cu posle usmeravati prema drugima.
By Majra Diuna
Meni nekak' odgovara da sam sama :retard:
Nije mi nikada bio imperativ da treba da budem u vezi da bih bila zadovoljna.
Onako nekako, važno mi je da se osećam oukej i kad sam sama i kad sam u vezi.
I već dugo mi se niko se sviđa.
A , otkud znam, imala sam tu sreću da kad mi se neko dopadne to bude obostrano, tako da sam vezu, eto, želela i imala u tim momentima.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
Meni najvise trenutno iritira to sto sam u tripu da ako mi "nova" veza pukne a nisam jos prebolela prethodnu :blabla: a nije tako. uvek dam sebi tu pauzu, a u 90% situacija je i bilo tako da sam ja raskidala, tako da zasto bi patila, ako sam ja ta koja je okoncala tu vezu? :psiholog:

alexandermagic, jeste tako.. ja nemam samopouzdanja, trazim da mi neko da taj osecaj da sam jaka, lepa, pametna.. volim taj osecaj kada sam u pravoj vezi koja me ispunjuje i kada dostizem svoj maximum, i kada to moji prijatelji primete kako "blistam"..

pasivna sam u vezi, volim kada partnerka preume inicijaivu, ali nisam ni takva da sve dopustam. smatram da je veza cist kompromis, i da ja nisam mazga pa da me neko sve vreme za sobom vuce.. koliko trazim, toliko dajem..

ne znam, mozda me previse opterecuje moja vizija "savrsene veze" i kako bi sve to "trebalo" da izgleda..
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by blenta
na svim nivoima odnosa
onda su uzasno usamljeni

To je pogrešno protumačena potreba čoveka za fizičkim dodirom, tj. maženjem, plus seksualna privlačnost, a ni jedno, ni drugo nije osnov za VEZU.

A to sam primetio vrlo često kod ljudi da pogrešno shvate svoja osećanja kada je to u pitanju. Tek kada shvate, da svako od nas zaista ima POTREBU da ostvaruje fizički kontakt sa ljudima (ne seks) i da to nema veze sa vezom, izbećićemo sijaset nesporazuma.

Zato ja odnedavno, kada prepoznam u sebi tu potrebu, uhvatim blisku osobu i zagrlim je i izmazim se sa njom :meda: i nemam potrebu za tim lažnim delimičnim zadovoljenjima, emotivnim i fizičkim...

za ovo kratko vreme vec sam upoznao dva razlicita para
koja su imali zajednicku zivotinju jer su jebote u vezi
a ja kad kazem da se ponasaju iracionalno
ja sam jelous queen
Slična situacija u relativno skorom vremenu.
Samo što je više bila situacija da ga je momak kulirao i ignorisao i izbegavao, a kada sam ja hteo da kažem da se ponaša bezveze (edit: kulirani i ignorisani se ponaša bezveze, tj. drži se za slamku da ta veza još uvek postoji), i da je to očit znak da ga ne interesuje više, ja sam ispao ljubomoran i da hoću namerno da im rasturim vezu. :wtf:
Korisnikov avatar
By Norma Jeane

ja nemam samopouzdanja, trazim da mi neko da taj osecaj da sam jaka, lepa, pametna.. volim taj osecaj kada sam u pravoj vezi koja me ispunjuje i kada dostizem svoj maximum, i kada to moji prijatelji primete kako "blistam"..
mozes da budes jaka, lepa, pametna i kad si single... zasto ti treba potvrda od devojke da bi se tako osecala?

ne znam, mozda me previse opterecuje moja vizija "savrsene veze" i kako bi sve to "trebalo" da izgleda..
vrlo moguce....

mozda da pokusas nesto drugacije, sto do sada nisi radila, da vidis kako moze da bude i nesavrseno, a opet dovoljno dobro da opstane....

recimo...
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
Originally posted by Kittrie

formalnosti asajd, ako zaista zelim da budem sa nekim, bicu sa njim/njom; nemam posebno izrazene izbacaje poput 'zelim da sam u vezi' ili specialno 'zelim da sam single' per se (i imam neko subjektivnije poimanje doticnih 'stanja' ).
kod mene je to vise licna a ne socijalna percepcija istog, dozivljaj sebe i svojih emocija (u odredjenom sklopu, prici); stanje svesti, ne drustveno odredjenih konvencija.
pa da, to je kako sebe vidis i dozivljavas, naravno.. ja sam takva da kada sam solo, bukvalno to dozivljavam kao neku prazninu.. fali mi nesto.. kada kazem nekome da sam single, meni osecaj kao da sam rekla amputirali su mi nogu.. a opet ne mogu da budem sa bilo kim, i u roku od par dana izkristalise se u kom pravcu ce se odvijati odnos sa tom nekom osobom koju sam smarala "potencijalnom.

sve se svodi na nivo samopouzdanja i da li si sam sebi dovoljan.. tj da li mozes da se fokusiras na svoj zivot bez poimanja veze kao obavezni deo normalne egzistencije.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera

to da brzo ulazim u veze je na konto toga da ne vucem traume od juce i da ne patim za nekim 100 godina..
Izvor tvojih problema je sledeći: previše slušaš Seku Aleksić.. :lol:

ont:

Po meni, tri stvari su bitne za kvalitetnu vezu:

- Poklapanje ličnosti - ukratko, da baš nemate puno tih međusobno oprečnih osobina koje će ići na živac jedno drugome.

- Uzajamno poštovanje i poverenje - jaaaaaaaakoo bitno, ali ljudi su naprosto zaboravili koliko je to bitno. Dakle, potrebno je da zaista imaš poverenje u tu osobu, i da znaš da se ona može pouzdati u sebe, te da je ona kao ličnost nešto što u tebi izaziva, ako ne divljenje, onda poštovanje (i obrnuto).

- Moraš u njenim očima da vidiš budućnost - malo poetično rečeno, ali shvataš šta mislim.
Nisi u vezi sa osobom, ako iskreno ne možeš da vidiš budućnost sa njom. Ne narednih 10, ali barem naredne pola godine, ili godinu.

Iz ovoga svega proizilazi da u vezi ne mogu da budu emotivno nezrele osobe i osobe koje su slabe na samopouzdanju.
Dakle, na te dve stvari jedino može raditi osoba sama na sebi, ali i to su jako bitne stvari, jer moraš da budeš spremna da budeš osoba u koju će se potencijalni partner moći zaljubiti i to je jako veliki i ozbiljan posao.
Ostalo je sve pitanje vašeg međusobnog odnosa.
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by KorvinOdAmbera
na svim nivoima odnosa
onda su uzasno usamljeni

To je pogrešno protumačena potreba čoveka za fizičkim dodirom, tj. maženjem, plus seksualna privlačnost, a ni jedno, ni drugo nije osnov za VEZU.

A to sam primetio vrlo često kod ljudi da pogrešno shvate svoja osećanja kada je to u pitanju. Tek kada shvate, da svako od nas zaista ima POTREBU da ostvaruje fizički kontakt sa ljudima (ne seks) i da to nema veze sa vezom, izbećićemo sijaset nesporazuma.

to je to
al aj ti to njima objasni
ili se makar drzni objasniti
ti ljubomorna kraljice
koja si tuzna jer nemas nikoga
pa oces njima sve da pokvaris
jer su oni nasli pravu srecu vecnu
i to samo u dva koraka
za samo $19.99 (manhunt annual fee)
:roll:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
Originally posted by Norma Jeane

mozes da budes jaka, lepa, pametna i kad si single... zasto ti treba potvrda od devojke da bi se tako osecala?
to su ti komplexi koje me rade i to tek poslednjih par godina.. konkretnije od kad sam sa devojkama. Dok sam bila sa muskarcima, ja sam bila sasvim drugacija. Bukvalno su mi prilazili zato sto sam pucala od samopouzdanja, bila sam svesna svog izgleda, svog IQ-a, ja sam drugaricama davala savete, a sad.. Mislim da mi je i jedan veeeeliki problem sto sam previse iskrena i sto automatski mislim da cu kao odgovor isto dobiti iskrenost.
A tvoje pitanje je tako jednostavno, i previse bi glupo bilo da odgovorim sa "upropastile me zene" , ali taj unutrasnji proces kroz koji sam prosla u poslednjih par godina me je verovatno obelezio na negativan nacin, i zaista bih poradila na samopouzdanju kad bi znala samo kako..
Korisnikov avatar
By taurus
i kad sam single ne osecam se tako,razlozi ..ima ih :smeh:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
Originally posted by KorvinOdAmbera

Izvor tvojih problema je sledeći: previše slušaš Seku Aleksić.. :lol:
:krezavi: ubicu te, samo da te docepam!

ostatak posta je :sweet:

ja sam bila ubedjena da je tako nesto mnogo lakse naci.. verovatno mi je samopouzdanje i "spalo" zato sto sam mislila da sam nalazila to u osobama, a onda shvatila da su to bile samo moje ruzicaste naocare.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!