Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
pa, niko još to nije otvoreno rekao, ali me'ščini da je tako.
inače, ljudi napravili živi štit oko muzeja, pošto više nema ko da ga čuva. i organizuju nejbrhud polis odrede svuda po gradu. a jbt haos totalni.
By Kragi
Danas sam na vestima video da se muzej u Kairu cuva tj. da ga cuva vojska. Verovatno i sve ostale znamenitosti od kulturnog znacaja za ceo svet.
Sve ostalo me ne zanima, mislim ako narod hoce promene i ako je nezadovoljan statusom neka menja vlast. :D nemam nista protiv.
Korisnikov avatar
By EYA
brate kako ljudi tako odlepe... 30 godina zajasio, i ne pada mu na pamet da sjase... pa kakav covek zeli da bude predsednik naroda koji ga ne zeli ? :paradajz:
a kamo srece da je ovaj jedini takav primerak na svetu :(
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by Lepa Krepa

aman, čo'če.
mubarak je pre cca pola sata usred kaira obavio potpuno sumanutu inauguraciju novog potpredsednika (prvog posle 30 godina) i premijera vlade, a obojica, surprisingly, amerima dragi likovi. tako da - ne, nije pobegao iz zemlje.
a usa se upinje iz petnih žila da, i pored činjenice da policija ubija ljude po ulici i da je cela država potpuno komunikacijski izolovana, ne izgovori "mubarak treba da ode". tako da, stvarno, ne pričaj gluposti (no offense). ideja da je ovo što se dešava nekakva "američka zavera" stvarno nema veze s realnošću.
Nisam pratio informativu danas, eto info iz prve ruke od tebe :D
Korisnikov avatar
By svejedno
postoje dve mogucnosti:

iskorastiti momentum,
sjebati sve vlade koje se sjebati mogu trenutmo,

i trpeti posledice malo sire (ne)svesti naroda glede narodnih pobuna. par dina neprijatnosti max.

^to je sve i dalje lako za neutralisati, al kad uhvati zalet....ko zna.
mada sa iskustvom dosadasnje vlasti, i to se stavi pod kontoru u roku od odma.

(jos midl ist, brate...licno se ne bih igrao sa ljudima tamo... opet, kozna)

& druga opcija:

sacekati par dina. rokati zemlju by zemlju.

..

Jab iso na drugu, sigurnija je.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
update - kod većine pljačkaša i trablmejkera, pohapšenih od strane vojske i onih citizen's police ekipa, nađene policijske legitimacije. poslao gazda mubarak da dezavuišu proteste.

u.s.a. još nije sasvim ubeđena da to sve nije sasvim demokratski.
Korisnikov avatar
By 2kune
ovo me podsjeća na ne tako davnu 1848... :deda:
Korisnikov avatar
By VikiVetar
Originally posted by HARP
Originally posted by Lepa Krepa

aman, čo'če.
mubarak je pre cca pola sata usred kaira obavio potpuno sumanutu inauguraciju novog potpredsednika (prvog posle 30 godina) i premijera vlade, a obojica, surprisingly, amerima dragi likovi. tako da - ne, nije pobegao iz zemlje.
a usa se upinje iz petnih žila da, i pored činjenice da policija ubija ljude po ulici i da je cela država potpuno komunikacijski izolovana, ne izgovori "mubarak treba da ode". tako da, stvarno, ne pričaj gluposti (no offense). ideja da je ovo što se dešava nekakva "američka zavera" stvarno nema veze s realnošću.
Nisam pratio informativu danas, eto info iz prve ruke od tebe :D
Amerikancima bi bilo najdraže da Mubarak ostane, jer se boje šta će biti posle njega. Niko ne može predvidjeti posledice uvođenja demokratije u takve zemlje (pogledati Alžir prije 15-20 god. za primjer). S druge strane, ako vide da je s njim gotovo, odmah će podržati "narod Egipta u njihovoj pravednoj borbi", a u stvarnosti će biti užasnuti.
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by VikiVetar

Amerikancima bi bilo najdraže da Mubarak ostane, jer se boje šta će biti posle njega. Niko ne može predvidjeti posledice uvođenja demokratije u takve zemlje (pogledati Alžir prije 15-20 god. za primjer). S druge strane, ako vide da je s njim gotovo, odmah će podržati "narod Egipta u njihovoj pravednoj borbi", a u stvarnosti će biti užasnuti.
Naravno, kao njihov pulen, mada čas može da se pretvori u žrtveno jare :spijun:
Korisnikov avatar
By 2kune
Stvar je van kontrole i zafatila je vascelu arapsku naciju... samo je pitanje vremena kad će se dalje proširiti i gdje će buknit nova žarišta... i nije Tunis prvi... prvi je Iran sa ajatolahom...
problem je što do sada nitko nije iz mase iskočio da sve vodi i nitko ne zna u što će se sve to izroditi... ako se izrodi u pravcu ajatolaškošerijatskom bit će gadno... :uplasen:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by 2kune

Stvar je van kontrole i zafatila je vascelu arapsku naciju... samo je pitanje vremena kad će se dalje proširiti i gdje će buknit nova žarišta... i nije Tunis prvi... prvi je Iran sa ajatolahom...
problem je što do sada nitko nije iz mase iskočio da sve vodi i nitko ne zna u što će se sve to izroditi... ako se izrodi u pravcu ajatolaškošerijatskom bit će gadno... :uplasen:
al jazeera se polomi da suptilno predstavi onog čika nuklearnog doktora kao mogućeg vožda kad mubarak padne. al' niko ih na terenu nešto ne konstatuje previše. i dalje je sasvim potpuno nejasno ko će tu iskočiti i šta će napraviti.
Korisnikov avatar
By VikiVetar

Mada, čini mi se da u Tunisu nisu toliko jaki ti "ajatološkošerijatski" elementi, ali Egipat je sasvim druga priča. Osim toga mnogi Mubaraka smatraju izdajnikom zbog saradnje sa Izraelom, a ona organizacija "Muslimanska braća" mi se nimalo ne sviđa. Najbolji pregled stanja naravno ima onaj ko se nalazi tamo i nije pod uticajem medijskih izvještaja. Zanimljivo da je Gadafijeva Libija, koja se nalazi između Tunisa i Egipta, ostala izvan ovoga.
Korisnikov avatar
By 2kune
pa ne znam baš... sudeći prema iskustvu naših ratova 90-tih, što si bliže - manje znaš... :neznam:
međutim, mislim da je ovo puno dublja i ozbiljnija stvar i da nije počela nedavno u Tunisu nego puno ranije, u Iranu kad je pao šah... mislim da je riječ o istoj pojavi i da se upravo formira arapska nacija... stoga napisah da me podsjeća na 1848... tko će gdje pograbiti vlast manje je bitno... bitne su silnice koje su svih ovih godina formirale nacionalnu svijest arapa... volio bih da je al jazeera u pravu... jako bih volio...
Korisnikov avatar
By unic0rn
ja se nadam da se nobelovom komitetu bar malo bljuje dok citaju reakcije gospodina obame :giljotina:
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by EYA

brate kako ljudi tako odlepe... 30 godina zajasio, i ne pada mu na pamet da sjase... pa kakav covek zeli da bude predsednik naroda koji ga ne zeli ?

Slika
Korisnikov avatar
By gorilica
LM,
pokojna baba Vanga je za pocetak treceg svetskog rata odredila kraj 2010-e. Kada tenzija izmedju Koreja nije eskalirala, mnogi su odbacili mogucnost. 80% njenih prorocanstava je obistinjeno. Kazu da je nerado davala prognoze na globalnom nivou jer je sve to jako zamrseno. Da li se zeznula za par meseci?
Korisnikov avatar
By EYA
Oce nas koji si na nebesima, da se sveti ime Tvoje, da dodje carstvo Tvoje, da bude volja Tvoja i na zemlji kao na nebu; hleb nas nasusni daj nam danas; i oprosti nam dugove nase kao sto i mi oprastamo duznicima svojim, i ne uvedi nas u iskusenje. nego izbavi nas od zla. AMIN

Slika
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by unic0rn

ja se nadam da se nobelovom komitetu bar malo bljuje dok citaju reakcije gospodina obame :giljotina:
Slažem se s tobom. Odnosno slagao sam se s tobom. Do prije 20 min kad sam na CNN-u čuo što zahtjeva Muslimansko bratstvo.
Korisnikov avatar
By 2kune
Molim Vas da ne zagađujete ovaj muslimanski prostor kojekakvim pravoslavcima... Hvala.
By Sixto
To sto mu je zena u braku psihicki obolela i otisla u manastir i lizanje dupeta Amfilohiju za podrsku ne cini njega pravoslavcem! :lol:
Korisnikov avatar
By 2kune
nisam ni mislio u religijskom smislu... :pervert:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by unic0rn

Slažem se s tobom. Odnosno slagao sam se s tobom. Do prije 20 min kad sam na CNN-u čuo što zahtjeva Muslimansko bratstvo.
a šta zahteva?
ja sam intravenozno prikačena na al jazeeru po čitav dan, a tamo još nikakve zahteve, njihove ili bilo čije, nisu spomenuli (osim, jelte, "mubarak must go"). :puzzle:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!