Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Glasnik
Napadači na francuskog državljanina u centru Beograda 2009. godine proglašeni su krivim i osuđeni su na ukupno 240 godina.

Organizatori Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća su osuđeni na 35 odnosno 32 godine zatvora a Ljubomir Marković i Ivan Grković su osuđeni na po 30 godina zatvora.

Većina ostalih je dobila 12 ili 14 godina zatvora a Vladimir Bošković koji je optužen za pomaganje učiniocima je dobio dve godine zatvora uslovno.

Uskoro opširnije.

:klap:

Izvor: http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=488215
Korisnikov avatar
By Blady
I ja sam kontala da nece biti pravedno osudjeni :)
Korisnikov avatar
By Mars
Sad nek se žale Dušanu Duletu Saviću.
Korisnikov avatar
By Tungi
I ostalima bih skresao po 35 godina.No dobro.Pravda zadovoljena.
By Speculum Columbae
Žao mi je što je sve upropašćeno. Svih izgubljenih života i što u našoj državi sve mora ovako.
Nije fer.
Ljudi nisufer.
Korisnikov avatar
By Tungi
A organizatori i dalje u bekstvu?
Korisnikov avatar
By nsc
Bris Taton je napadnut u centru Beograda 17. septembra 2009. godine, nakon čega je pao sa stepenica.

Ako je pao cemu sudjenje?

Branioci očekuju da svi optuženi budu oslobođeni usled nedostatka dokaza.

Ako je izrecena presuda, sta branioci ocekuju?

Zasto nepismena osoba koja je pisala tekst nije potpisana?

Od posledica zadobijenih tog dana, on je dvanaest dana kasnije preminuo u bolnici.

Od posledica se ne umire, samo od povreda

edit - vest je na b92 izmenjena - nije vise pao, vec je bacen, a recenica o ocekivanjima branioca je izbrisana

i dalje je umro od posledica, a ne od povreda
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ma pizdarija.
Ne znam sta su organizatorima uzeli kao olaksavajuce okolnosti, te oni nisu dobili po 40 godina robije. Namera da coveka ubiju je postojala, bez ikakve sumnje.
Da ne pominjem sto je vrlo lako moguce da su doticni vec otisli van Srbije i sto nece robijati ni dana.
Sprdnja, kao i sve u ovoj jebenoj drzavi.
Korisnikov avatar
By scout_finch
valjda ce sad da se nauce pameti ostali idioti, posto ih 10 godina za misica izlgleda nista nije naucilo. mada kapiram, da nije ubijen francuz, nego recimo navijac crvene zvezde, mozda ni do sudjenja ne bi doslo. u svakom slucaju, ispravna presuda za ono sto su uradili. jbt, pa ti ljudi stvarno misle da mogu da ubiju coveka, a da za to ne odgovaraju jer su deo mase, pa se nekako individualna odgovornost svakog od njih apsolutno zanemaruje. i mislim da nisu ni svesni da su ubili coveka, ni oni, ni te budale tipa duleta savica. ej bre, ljudski zivot.
Korisnikov avatar
By ultraviolet
poražavajuće je to što je slučaj shvaćen ozbiljno samo zato što je u pitanju strani državljanin, a 'naši'* se izvlače sa nekim smešnim kaznama vazdan.
kenja mi se i od sudstva više i od dvostrukih standarda i od svega.

*državljani srbije koji, neretko, budu (ne)optuženi (za brutalnije stvari)
Korisnikov avatar
By Evdokija
Originally posted by scout_finch

valjda ce sad da se nauce pameti ostali idioti, posto ih 10 godina za misica izlgleda nista nije naucilo. mada kapiram, da nije ubijen francuz, nego recimo navijac crvene zvezde, mozda ni do sudjenja ne bi doslo. u svakom slucaju, ispravna presuda za ono sto su uradili. jbt, pa ti ljudi stvarno misle da mogu da ubiju coveka, a da za to ne odgovaraju jer su deo mase, pa se nekako individualna odgovornost svakog od njih apsolutno zanemaruje. i mislim da nisu ni svesni da su ubili coveka, ni oni, ni te budale tipa duleta savica. ej bre, ljudski zivot.
ali on je provocirao noseci dres gostujuceg kluba! a prica se da se i ljubakao sa momkom koji je sedeo do njega! :bljak:

zar to srbija da trpi na svom terenu na svojoj svetoj zemlji?!

a ovi dusmani i kvinslizi od sudija i tuzioca ce da budu prokleti za vjek vjekova i oni i njihovo seme i pleme. :evilgiggle:
Korisnikov avatar
By Mars
Čekajte - ovi su osuđeni u odsustvu??
Korisnikov avatar
By Evdokija
aha ovi 'glavni' , jos uvek begaju.
mozda su se udruzili sa mladicem, ko ce ga znati...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by ultraviolet

*državljani srbije koji, neretko, budu (ne)optuženi (za brutalnije stvari)
Neki drzavljani Srbije bivaju osudjeni na maksimalnu kaznu od 40 godina za tehnicki isto delo (brutalno ubistvo sa predumisljajem), samo nemaju advokate kakve imaju ova goveda.
By Kragi
Originally posted by Wilhelmina

Ma pizdarija.
Ne znam sta su organizatorima uzeli kao olaksavajuce okolnosti, te oni nisu dobili po 40 godina robije. Namera da coveka ubiju je postojala, bez ikakve sumnje.
Da ne pominjem sto je vrlo lako moguce da su doticni vec otisli van Srbije i sto nece robijati ni dana.
:up:

plus ocekujem milionsku odstetu drzave porodici ubijenog. Ako ne ovde onda u strazburu :)
Korisnikov avatar
By *deni*
Mislim da su kazne u redu. Nema veze što su umesto maksimalne od 40 godina, izrečene kazne od 35, odnosno 32 godine zatvora.
Ako budu izdržali kaznu kako je izrečena, izaći će iz zatvora kao starci.
:vezan:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Kragi
Originally posted by Wilhelmina

Ma pizdarija.
:up:

plus ocekujem milionsku odstetu drzave porodici ubijenog. Ako ne ovde onda u strazburu :)
To znači da ćemo, posle plaćanja Miladinovih sranja, opet da plaćamo odštetu, ovoga puta Francuzima.
Divno.
Inače, Miladin je neki dan stupio na izdržavanje dvoipogodišnje kazne zatora i to u kaznenoj jedinici u Somboru.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by *deni*

Mislim da su kazne u redu. Nema veze što su umesto maksimalne od 40 godina, izrečene kazne od 35, odnosno 32 godine zatvora.
Mene zanima kakve su to olaksavajuce okolnosti koje su im skratile kazne?
Ocekujem i da ovo nece biti kraj, nego da ce se ulagati zalbe i procesi odugovlaciti do zauvek, kao proces protiv Urosa Misica.
A i oni koji su dobili te kazne su u bekstvu i najverovatnije ih nece ni izdrzavati.
Srbija je sramota za civilizaciju.
Korisnikov avatar
By Srklet
hm, jel ima vise detalja o reakcijama iz sudnice i sl?

jutarnji.hr veli ovo: "Na izrečenu presudu publika u sudnici je glasno negodovala uz mnoštvo psovki, a roditelji osuđenih navijača vikali su "Vidjet ćemo se u Strasbourgu!"."
sto je depresivno... :gotika:
Korisnikov avatar
By *deni*
Paaaaaa, Wilhelmina, 40 godina je gornja granica, maksimalna kazna koja se može izreći za neko krivično delo kod nas.
Ne znam kakav užasan zločin da počiniš, ne možeš da dobiješ više od 40 godina robije.
I kad se izrekne ta maksimalna kazna, viši sud vrlo često smanji kaznu.
Eto, sudsko veće je 2006. osudilo Dragana Jankovića iz Novog Sada zbog ubistva i masakriranja roditelja ( čije je delove tela u plastičnim kesama razbacao po kontejnerima u NS ) na 40 godina zatvora, a Vrhovni sud je tu presudu prepolovio, pa sad Janković guli robiju od 20 godina.
Verovatno i zbog toga sud oprezno odmerava kaznu i retko izriče maksimalnih 40 godina, jer zna da će na višoj instanci takva presuda biti promenjena.
Korisnikov avatar
By castor

u ovakvim slucajevima sam za smrtnu kaznu ili za neki teski fizicki rad (moderni Goli otok)
u zatovru ce samo kostati ovaj pokusaj od drzave
Korisnikov avatar
By spliff
i ja smatram da su kazne sasvim na mestu :snob:
Korisnikov avatar
By unic0rn
sad samo da to neki visi sud ne obori za polovinu ili dve trecine.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by castor

u ovakvim slucajevima sam za smrtnu kaznu ili za neki teski fizicki rad (moderni Goli otok)
u zatovru ce samo kostati ovaj pokusaj od drzave
Da, ali u našem pravnom sitemu smrtna kazna, kao ni kazna Golim otokom nisu predviđene.
:nono:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!