Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

VATICAN CITY — The late Pope John Paul II was moved a major step closer to sainthood in the Roman Catholic Church on Friday when his successor approved a decree attributing a miracle to him.

The move by Pope Benedict means that John Paul, who died in 2005 after a papacy of nearly 27 years, will be beatified. Beatification is the last step before sainthood. The ceremony will take place on May 1 in Rome.

Church officials have said the miracle attributed to the intercession of Pope John Paul with God concerned Sister Marie Simon-Pierre, a 48-year-old French nun diagnosed with Parkinson's disease, from which Pope John Paul himself suffered.

She said her illness inexplicably disappeared two months after his death after she and her fellow nuns prayed to him.

Church appointed doctors agreed that there was no medical explanation for the curing of the nun.

Another miracle occurring after the date of the beatification ceremony — which will confer the title "Blessed" on John Paul — will have to be approved before he can be canonised, or made a saint.

The May 1 ceremony, to be celebrated by Benedict himself, is expected to draw hundreds of thousands of pilgrims to Rome to honor one of the most popular popes of all time. A second miracle is needed for John Paul to be made a saint.
Korisnikov avatar
By Srklet
jesu ti ljudi na crystal methu? :lol:
Korisnikov avatar
By KiWi
Imaju li oni licencu za ta čudesa??

Šalu na stranu, ovaj papa je mnogo "življi" od onog starog. Ovaj je samo u ovoj godini koja traje svega dve nedelje načinio čudo i prihvatio teoriju evolucije, zaključujući da je sam postupak evolucije pokrenuo sam Bog ... :D
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Popeye

jesu ti ljudi na crystal methu? :lol:
ma da vidiš tek kako je sista' meri živahna i vragolasta kad progovori o mirakulnom isceljenju, to nemere drugo biti do natural (divine) high. ja se sita ismejala.

odo' da vidim da li je božica obaveštena o ovome. :giggle:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Ovom napaćenom svetu je potrebno više umirućih papa.

:snupi:

Papa. Ne papija. Al' dobro.
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by KiWi

Šalu na stranu, ovaj papa je mnogo "življi" od onog starog.
Pa kako neće, od treninga u vatikanskoj policiji... trebalo se obračunati sa dosadnom policijom koja traži tamo neke dokaze o nepostojećoj pedofiliji, trebao je postrojiti nedolične "tatice", pardon, očeve, kazniti neprilične ženkse manastire, izdati dekrete itd.

Zaslužio je on svoje mjesto "padrina" :indijanac:
By alexandermagic
Kako pročitah "rahmetli papa", počeh da se smijem.

OnT: Ah, nemojmo se iznenaditi. Ipak su to katoliĆka Ćudesa, a istima nigdje kraja. :smug:
Korisnikov avatar
By Stripi
Bogami, časnu izlječio od alchajmera! Sigurno joj ućero nešto da tog đavla izbaci van.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Jao, ja sam se pricestila u katolickoj crkvi nakon sto sam prespavala u sobi punoj knjiga o Jovanu Pavlu II, u kojoj je, izmedju ostalog, visila papina ,,zahvalnica" porodici (moze da se naruci).

Racuna li se to kao cudo rahmetli pape?
By alexandermagic
Jok. Računa se samo ako si prezdravila od neizlječive bolesti, ustala iz kolica, progledala, izrasla ti treća ruka ili noga, materijaliziralo treće oko, etc. :kafa:
Korisnikov avatar
By Srklet
well... ja sam bome fasovao opasnu gripu nakon sto su me sa skolom odvukli na woytilino sarajevsko ukazanje na kosevu 1997. padao je fakin snijeg u sred aprila, cak su i woytili curile sline iz nosa, kao sto se moglo vidjeti na fotkama, a on to bas i nije kuzio.

tako da sumnjam u njegovu moc da izlijeci druge, jer ja sam pet dana imao temperaturu. :drama:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
e svašta i od tebe. pa ti si sotonjarski homosapjens, naravno da će na te da pošalje grip i pakao.
Korisnikov avatar
By unic0rn
kazu ljudi - o pokojniku sve najbolje - al oni ga brate preterashe :awesome:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
desavaju se ponekad neobjasnjiva ozdravljenja

ili stvari medicinske prirode koje se ne uklapaju u trenutna znanja

(oni likovi koji su imuni na HIV, ozdravljenja od karcinoma i sl.)

samo sto neki to povezu sa papom, neki sa makrobiotikom... zavisi ko je cemu sklon
Korisnikov avatar
By 2kune

well... ja sam bome fasovao opasnu gripu nakon sto su me sa skolom odvukli na woytilino sarajevsko ukazanje na kosevu 1997. padao je fakin snijeg u sred aprila, cak su i woytili curile sline iz nosa, kao sto se moglo vidjeti na fotkama, a on to bas i nije kuzio.

tako da sumnjam u njegovu moc da izlijeci druge, jer ja sam pet dana imao temperaturu. :drama:
s obzirom da si ti peder i ateist sa ozbiljnim ljevičarskim zastranjenjima, to razboljevanje također je boguugodno čudo kao i švorino ozdravljenje... :D
sad kad ima 2 dokazana čuda može postat i svet ...:hvala:
By silentium
Ma, crk'o vala dabogda i drugi put!

Joj, što ja ne podnosim nešto crkvene velikodostojnike :barf:
Korisnikov avatar
By 2kune
ćut! :shamar: i malko više uviđavnosti prema autohomofobnim kolegama... oni pate zbog toga, da znaš... :mama:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by 2kune

sad kad ima 2 dokazana čuda može postat i svet ... :hvala:
:neto:
zamolila bih te da se, na ovom srpskom forumu, pridržavaš nspm-a (novog srpskog pravoslavopisa maticesrpske).
Takođe, od sada se atribut “sveti“ u svakom slučaju piše velikim slovom, a tako se pišu i početna slova imena crkava i hramova, pa se u reči Hram Svetog Save sve tri reči pišu početnim velikim slovom.
hvala na razumevanju. :sesir:
Korisnikov avatar
By Srklet
mislim da trebamo vidjeti fotke glavnih aktera kako bi mogli ispravno shvatiti razmjere ovog cuda. :pop:

Slika
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Lepa Krepa

:neto:
zamolila bih te da se, na ovom srpskom forumu, pridržavaš nspm-a (novog srpskog pravoslavopisa maticesrpske).

hvala na razumevanju. :sesir:
to se na mene ne odnosi, abolirala me vaša mlada ministrica... :P
Korisnikov avatar
By 2kune

mislim da trebamo vidjeti fotke glavnih aktera kako bi mogli ispravno shvatiti razmjere ovog cuda. :pop:

Slika
pa šta im fali? :D prava slika božja na koju su i stvoreni kao muško i žensko... :hiphip:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!