Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By svejedno
Pa ti zapravo kazes da nece biti nikakve razlike kad se udje u EU?
,)

..

Tu se vec, donekle, slazem.

Zaista mi nisu jasni ljudi koji ocekuju da ce ulaskom u EU nesto predivno da se desi ovde.
Korisnikov avatar
By erkondisn
tko je rekao da i hoce nesto predivno i bajkovito da ce se desiti?... sve moze ostati i relativno slicno. medjutim, ono sto ce se dogoditi i sto se mora dogoditi jest konacno postavljanje nekakvog standardiziranog pravnog okvira koji bi trebao vise manje funkcionirati. na tebi ce ostati hoces li se sam potruditi da ti bude bolje ili ne. u ovako uredjenoj zemlji kakva je sada trud ti je vrlo cesto uzaludan jer gore spomenuti okvir jednostavno ne funkcionira.
Korisnikov avatar
By svejedno
Sto se toga tice, ja se i u ovako sjebanoj zemlji smatram sasvim sposobnim da zaradim za sebe.

Ali ima ljudi koji najbukvalnije nemaju mogucnosti za posao.

..

No, ko sto je Stripijev prijatelj lepo napisao, EU zaista nije neka vrsta Edena, i ima svoje lose strane,
i zasto se nikada ne cuje nista o tome ovde?

Euroskeptika ima svuda, sve vise u samoj Uniji. Samo ih nema ovde, il ako ih ima, onda su fucked up desnicari.

Radikali od kad su postali Naprednjaci npr, vise nisu euroskeptici.

..

I vise ne merem ni ja se igram, samo cu ponovo pustiti ovo:
Originally posted by E.c.h.o...

Dodatak diskusiji, skraceno izdanje:

''
Pisemo se .)
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by svejedno

Sto se toga tice, ja se i u ovako sjebanoj zemlji smatram sasvim sposobnim da zaradim za sebe.
ako smatras ne znaci da je 100% ostvarivo. kad pokusas onda bi htio tvoja iskustva ovdje, kao i prepreke na koje si naisao, bilo u obliku administracije, bilo u obliku odredjene interesne skupine koja drzi ovu prvu pod debelom kontrolom te nemas kome ih jednostavno prijaviti... :)

pisemo se :)
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by erkondisn
(direktive EU preporucuju, da ne kazem i naredjuju, da snizena stopa pdv-a ne smije biti manja od 5%), a na sve ostale prehrambene proizvode koje nisu kruh ni mlijeko je tričavih 23%.

sto je tu sad pravednije, reci mi :)
Gdje, kada, kako, zašto?
Koja je zemlja blokirala neko naše pregovaračko poglavlje neizvršavanja ovih, kako ti kažeš, direktiva? Ja se evo ne sjećam.
Ali je zato, naša mala retardirana zemlja odlučila uvest još retardiranije pravilo o izgledu i veličini svježeg voća i povrća. Pravilo bi bilo logično kad bi mogao narediti voću i povrću koliko da bude i kako da izgleda.
No, dok je EU ipak skužila da im je pravilnik malo priglup, Hrvatska ga je, gle čuda! usvojila.
A i za taj sir i vrhnje....
Oni sprovođenje takog nečeg najave valjda dva tjedna prije, kao da na svakom ćošku zaista može svaka kumica sa placa kupit i dopremit rashladnu vitrinu za svoje proizvode.
Nije mi jasno, dok nije bilo te odluke, naši sanitarci su zapravo mislili da je to u redu? Ili je bilo u redu pa sad više nije u redu? Ili nešto treće?

i sto je to razlicitije od onoga tipa da si iz vlastitih uvjerenja, recimo, glasao za neku manju stranku koja je koalirala s drugom (vodecom), a koalicijskim sporazumom kako bi dobila pokoju ministarsku fotelju pogazila sva svoja obecanja? :)
Ali nisam, jer sam imao izbor :D
Korisnikov avatar
By erkondisn
eto, i sto ti to govori sad... jel kriv EU ili nasi kretenski politicari za to sve koji su provedbu jednostavno improvizirali, i to lose :D
Korisnikov avatar
By Stripi
Tako je. A oni nas vode u EU.
Najebali smo ko žuti.
Korisnikov avatar
By EnRage
Originally posted by unic0rn

Ma shto che nama ta europska uni :puzzle:
Pa jasno, drago mi je da ima ovako čestitih mladih ljudi, šta će nama to, ionako tu stalno ratujemo pa...zašto bi imali otvorene granice i tržište kad bi zapravo trebali podići zidove. A i šta će oni nas učiti šta vlja,a mi to najbolje znamo, naša hrana je najbolja, naše more je najljepše i mi se dobro zabavljamo, nasmijani smo i nismo depresivni kao oni tamo europski narodi :običančovjek:
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by erkondisn

pogledaj npr. izrazito visokog oporezivanja slovenije, u kojoj SVI prehrambeni proizvodi imaju povlastenu stopu od 10%,

8,5% ...nemoj da te čuje idiot koji nas trenutačno vodi. mogao da dobije još koju "genijalnu" ideju
Korisnikov avatar
By unic0rn
A i tamo one muslimantjetine, kurvatjetine i homosapjensi imaju neka prava! pu pu !!
Korisnikov avatar
By EnRage
Originally posted by Stripi

Tako je. A oni nas vode u EU.
Najebali smo ko žuti.

Ne kužim? Čemu strah? Gle, nitko nas neće pojesti, pojeli smo mi sebe već odavno. Bez EU prijeti nam potpuna propast jer novaca u ovoj zemlji nema, a bez love iz fondova možemo samo srljati u propast. Ovako jednostavno dalje ne ide!

Puno za nas pozitivnih i dobrih stvari u ovoj zemlji dogodilo se samo i isključivo zbog ulaska u EU.

I također, ne želim da me na ulazu u Sloveniju ili druge EU zemlje pretresaju i ispituju kao kriminalca samo zato što dolazim iz "trećih zemalja".
Korisnikov avatar
By EnRage
Originally posted by unic0rn

A i tamo one muslimantjetine, kurvatjetine i homosapjensi imaju neka prava! pu pu !!
Ma ko je to vidio, nečemo mi utu uni da iđžemo, to nam ne treba! :smeh:
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by EnRage
Ne kužim? Čemu strah?
Strah leži u tome da Europska Unija košta, kao i što košta NATO i još kojekakve gluposti bez kojih smo mogli ali su nas uvjerili da su nam potrebne. PA je tako premijer Sanader Corleone kao papiga ponavljao "da je Hrvatska 1991e bila u NATOu, ne bi nam se dogodio rat!". To, što Hrvatska 1991e nikako nije mogla bit u NATOu jerbo je bila u Jugoslaviji nije valjda bilo važno ili se niko nije sjetio priupitat za tu nelogičnost.

E, a takva ekipa nas tamo vodi. Na tom putu, naša zemlja neće iskoristitit predpristupne fondove a članstvo, kojekakve korekcije i druge gluposti će plaćati.

Ne znam da li ti je poznati zadnji slučaj sa kreiranjem euroregija, u Baranji? Dakle, mađarski dio Baranje, htio se spojiti sa hrvatskim i za to bi hrvatska Baranja dobila 8,5 milijuna eura. Međutim, naši nisu dali jer je ZABRANJENO UDRUŽIVANJE U UNIJE SA DRUGIM ZEMLJAMA.

A filaju nas sa pričama o EU. E sad samo zamisli kako će se oni tek brinut za rvacke interese kad uđemo u EU.

Jasnije sad?

Jasno je meni da mi nemremo bit otok, slobodno tržište, protok roba i trgovine, sve je to meni pet plus, samo mislim da EU nije unija jednakih, nego jednakih i jednakijih. A kao takvu je nit predstavljaju. nit prezentiraju.
Korisnikov avatar
By Mars

E, a takva ekipa nas tamo vodi. Na tom putu, naša zemlja neće iskoristitit predpristupne fondove a članstvo, kojekakve korekcije i druge gluposti će plaćati.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Ok, svi se mozemo sloziti sa tim da su nasi politicari nesposobni, lazljivi lopovi. Evo kakvi su politicari u Evropskoj komisiji (izvrsno telo EU):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YWSYMpuC ... r_embedded[/youtube]

Na kraju se svede na to KAKO se vodi zemlja i KO je vodi, a ne SA KIM si u drustvu. Tako da je opet bolje da gledamo kako je ovde, a ne kako je tamo.
Korisnikov avatar
By EnRage
Originally posted by EnRage
Ne kužim? Čemu strah?
Strah leži u tome da Europska Unija košta, kao i što košta NATO i još kojekakve gluposti bez kojih smo mogli ali su nas uvjerili da su nam potrebne. PA je tako premijer Sanader Corleone kao papiga ponavljao "da je Hrvatska 1991e bila u NATOu, ne bi nam se dogodio rat!". To, što Hrvatska 1991e nikako nije mogla bit u NATOu jerbo je bila u Jugoslaviji nije valjda bilo važno ili se niko nije sjetio priupitat za tu nelogičnost.

Ne znam da li ti je poznati zadnji slučaj sa kreiranjem euroregija, u Baranji? Dakle, mađarski dio Baranje, htio se spojiti sa hrvatskim i za to bi hrvatska Baranja dobila 8,5 milijuna eura. Međutim, naši nisu dali jer je ZABRANJENO UDRUŽIVANJE U UNIJE SA DRUGIM ZEMLJAMA.

A filaju nas sa pričama o EU. E sad samo zamisli kako će se oni tek brinut za rvacke interese kad uđemo u EU.

Jasnije sad?

Jasno je meni da mi nemremo bit otok, slobodno tržište, protok roba i trgovine, sve je to meni pet plus, samo mislim da EU nije unija jednakih, nego jednakih i jednakijih. A kao takvu je nit predstavljaju. nit prezentiraju.
Možemo mi tu naklapati koliko to košta, mislim da nas ostanak izvan EU košta još puno više.

No, hoćeš li ti ipak imati hrabrosti na referendumu zaokružiti NE? I općenito, što uopće žele ti koji planiraju reći NE?
Korisnikov avatar
By Stripi
Zašto je važno šta ću azokružiti na referendumu ako će on biti nakon što Hrvatska uđe u EU? Demokratska procedura, nema šta.
Korisnikov avatar
By EnRage
Pa bit će nakon potpisivanja pristupnog ugovora, a ne nakon ulaska u EU. Uostalom, znam da referendum, kao i onaj crnogorski o nezavisnosti, jednostavno mora proći. Smatram da su ljudi koji bi izašli i zaokružili protiv jednostavno neodgovorni i da ne razmišljaju previše svojom glavom.
Korisnikov avatar
By EnRage
Kome se prodao? Masonima? Udbašima? :lol:
Korisnikov avatar
By EnRage
Eto, jadni mi Balkanci, svi nas pokupovaše, a mi nikako da svijetu dokažemo da je najbolje kad smo samo sebi gazde...
Korisnikov avatar
By Srklet
njemacka placa EU, a ne hrvatska.
mislim jebote, koje nebuloze. :roll:

inace, ima EU mnogo problema i stvari koje treba zamjeriti, ali to nisu ove gluparije koje furaju provincijalni i/ili nacionalisticki umovi sa svim sirevima i vrhnjima, ljudima gušterima i retard-elaboratima.
Korisnikov avatar
By EnRage
Hooomoooseksuaaalni brakoovii, homoseeksuaaalneee paraadee :lol:

Inače, skepticima preporučujem jedan divan sajt, Hakave.org, ima krasnih skeptičnih tekstova i pravovjerno "hrvackih" :lol:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Popeye

njemacka placa EU, a ne hrvatska.
mislim jebote, koje nebuloze. :roll:

inace, ima EU mnogo problema i stvari koje treba zamjeriti, ali to nisu ove gluparije koje furaju provincijalni i/ili nacionalisticki umovi sa svim sirevima i vrhnjima, ljudima gušterima i retard-elaboratima.
možemo li čuti te zamerke...:cowboy:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!