Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

MUP savetuje da se odmah obriše propušteni poziv sa nepoznatog broja, jer je to jedini način da korisnik ne postane žrtva krilminalaca

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorilo je danas sve korisnike mobilnih telefona da ne odgovaraju na propuštene pozive sa nepoznatih brojeva, jer mogu postati žrtve kriminalaca i napraviti velike telefonske račune.

Ukoliko građani na mobilnom telefonu primete propušten poziv sa brojeva koji počinju sa +39,+390, +391, + 392, +393, +394 i tako dalje, ne treba da ih zovu, jer verovatno neće moći da prekinu poziv i napraviće ogroman trošak na računu, saopšteno je iz MUP.

Jedan od prevarenih građana izgubio je oko 2.000. evra odgovarajući na propušten poziv sa navedenih brojeva, dodaje se u saopštenju.

Sve češće se dešava da korisnik mobilnog telefona dobije, u nekom trenutku, propušteni poziv, a da pri tom telefon stvarno nije ni zvonio.

U tom slčaju, MUP savetuje da se odmah obriše propušteni poziv sa nepoznatiog broja, pošto je to jedini način da korisnik ne postane žrtva krilminalaca.

Slične kriminalne radnje uveliko se dešavaju u Evropi, a brojne prijave MUP-u potvrđuju da se iz dana u dan povećava broj ljudi u Srbiji koji odgovara na ovakve pozive i stavlja sebe u finansijske probleme, navedeno je u saopštenju.

Извор : Вечерње новости
By alexandermagic
Ne znam gdje, ali prije par mjeseci sam čitao o ovom. Old news, tako da mi je malo glupo da upozorenje bude objavljeno "danas".
Korisnikov avatar
By bothways
A svasta, pa makar proverim medjunarodni pozivni broj kada imam propusten poziv od nepoznatog broja. Ne pada mi na pamet da zovem inostranstvo. Ionako ne zovem ove nase kad imam propusten poziv (ako sam im trebao, nazvace ponovo).

A i trenutno imam 200 dinara krede. Ne mogu bogznakoliko da potrosim :D
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa da. :smeh:
Mi sa pripejd brojevima nismo interesantni prevarantima.
Korisnikov avatar
By Marvin
Po svim novinama isti naslov a mup uopšte ne savetuje to :zid:
Korisnikov avatar
By Marvin
Nisam ja ništa rekao Statusu.
Nego, jedva stvar piše u naslovu a druga u tekstu.

Ne savetuju da se ljudi ne javljaju na nepoznate brojeve, nego da ne zovu propuštene.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ma, jebu ovaj narod u mozak, sve zvoni.
:tepih:
Korisnikov avatar
By group
nisam citao predhodne postove, ali samo jedno pitanje - otkud cu znati da li se radi o nekom svaleru ili o laznom pozivu???

mada naravno, posto sam cuo da se radi o pozivima sa brojeva koji pocinju sa +39, odnosno da su upuceni sa italijasnkih brojeva, a kako ja trenutno nemam nikoga u italiji, te (eventualne) pozive mogu i iskulirati :tea:
Korisnikov avatar
By simarrgL*
a zasto jednostavno ne izvaditi bateriju i onda ponovo ukljuciti telefon? :shrug:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
a da se cimne osoba u inostranstvu, pa ako neko baš hoće da komunicira sa vama, onda će vas nazvati ponovo?
Korisnikov avatar
By Dina
A 385? Znate li od koje je zemlje to pozivni?

Mene je neko nocas zvao u 2 20 sa pozivnog broja koji pocinje tim brojem. I onda poslao poruku, ali ime mi je nepoznato... Telefon je naravno bio iskljucen ali jutros sam videla kad sam ga ukljucila. Pitala sam Lonija posto on nekad koristi moj telefon ali ni on nema pojma ko je...

Setila sam se ove teme ali dobro je da nema veze sa ovim pozivnim brojevima... Ali pozivi ostaju misterija :tornado:
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by Dina

A 385? Znate li od koje je zemlje to pozivni?

Mene je neko nocas zvao u 2 20 sa pozivnog broja koji pocinje tim brojem. I onda poslao poruku, ali ime mi je nepoznato... Telefon je naravno bio iskljucen ali jutros sam videla kad sam ga ukljucila. Pitala sam Lonija posto on nekad koristi moj telefon ali ni on nema pojma ko je...

Setila sam se ove teme ali dobro je da nema veze sa ovim pozivnim brojevima... Ali pozivi ostaju misterija :tornado:
da nije cro?
i ja držim ili ugašen ili utišan, a random smsove obožavam :love:

eno reko marvin
Korisnikov avatar
By Dina
Marvine, Null,
Hvala :)

Hrvatska mi se bas uklapa posto Loni ima nekog poznanika tamo i vec sam ga pitala... ali on samo kaze nije, valjda mu bilo sumanuto da taj zove mene u 2 20 nocu. No mozda je hteo da cestita srpsku novu godinu a i nije hteo on da zove mene nego Lonija, doziveo bi covek shok da se javio zenski glas :giggle:
Korisnikov avatar
By dharmox
I da hoću ne mogu da zovem inostranstvo sa 200 din dopune koliko uglavnom imam. Sve sirotinja na pripejdu...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Baba me je upozoravala na to pre nekoliko nedelja. :lol:

Meni takva upozorenja nisu potrebna, ne javljam se na telefon često, a nikada u životu nisam pozvao propušteni poziv koji ne znam čiji je.

:smug:
Korisnikov avatar
By haemoglobin
ne javljam se na takve pozive niti zovem propusteni ako mi je nepoznat...
no na postpaid-u sam pa bi bilo veselo da me prevare..no nece
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Budalastina. A oni koji uzvracaju poziv na nepoznate brojeve registrovane na Bahamima su ordinarni debili.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!