Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Jadniče malo. Uplašeno i poniženo.

Ništa nije vredno jedne dečije suze.

I za to se ne oduzimaju deca...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Mars

P: Da li znate neku polno prenosivu bolest?
O: Menstruacija.
scena sa jednog privatnomenadžerskog fakulteta, ime sam mu zaboravila. predavanje "idoli mladih u srbiji" (čula iz prve ruke).

asistentkinja: ko je, po vašem mišljenju, bio idol mladih u jugoslaviji po završetku 2. sv. rata?
class: tajac.
asistentkinja: ok, ko je bio najpopularnija ličnost u sfrj?
class: tišina.
asistentkinja: niko vam ne pada na pamet?
class: -II-
asistentkinja: pa dobro, jel' možete da se setite bar neke istorijske ličnosti iz tog perioda? neko ko je mogao biti značajan po završetku rata?
class (diže se par ruku, jedna studentkinja dobija reč): hitler!
asistentkinja: ovaj... još neko?
class (njih par): pa da, on je i meni pao na pamet.

ispalo je na kraju da nisu baš bili najsigurniji ni oko toga ko je bio hitler i kakvu je ulogu imao u celom tom protoistorijskom preinternetskom dobu. ali, eto, to ime im je ostalo u glavama.
bio onaj film skoro, šta li...
Korisnikov avatar
By Mars
:sigh:

Ako nisi znala: žena kad je gravidna čeka - autobus.

Dete (16 godina) pred mojim očima ladno na kompjuteru kliknulo taj ponudjeni odgovor u "Želite li da postanete milioner?".

Uveo bih obavezni latinski od petog razreda osnovne.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ajd sad kad nabrajamo...bila ja prisutna na casu....osmi razred, cas geografije...nastavnica pise na tabli broj 2 000 000 i oni se smeju jer "kakav je to broj"...nastavnica im govori da je to dva miliona...jedna od najboljih ucenica u odeljenju ustaje i izlazi na tablu da POKAZE nastavnici kako se to stvarno pise...pokusava dva puta...ne uspeva....vraca se na mesto uz komentar "ma kao da ce mi to nekad u zivotu trebati"
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Mars

Ako nisi znala: žena kad je gravidna čeka - autobus.
pa dobro, deca logično razmišljaju.
znaš kako ljudi stalno gvirkaju u pravcu iz kog dolazi bus dok čekaju na stanici?
gravidna - pokušava nešto da vidi - a i nešto čeka - hm, šta bi to moglo biti - aha, autobus!

olovka piše srcem. :sweet:
(samo se starosna granica pomerila za desetak godina)
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by hlaefdige

ajd sad kad nabrajamo...bila ja prisutna na casu....osmi razred, cas geografije...nastavnica pise na tabli broj 2 000 000 i oni se smeju jer "kakav je to broj"...
Mene jedan (II srednje) ubeđivao: ne može manji broj da se deli većim - to je NEMOGUĆE.

Sve metodologije i didaktike su zakazale, prirodni brojevi, celi, realni...analogije sa burecima i jabukama...ništa. Ne priznaje. Nije moguće i kraj.

A ostalih desetak su sa zanimanjem pratili raspravu pa da vide ko je od nas dvojice u pravu...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
eh... šta'š... deca su nam glupa, al' su bar srčana. :kingkong:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Drakche
Originally posted by *deni*

Ta deca i preventivno, bez konkretnog povoda i pitanja izražavaju agresivne stavove prema pederima, u strahu da će, ukoliko to ne čine, čopor kojem pripadaju neminovno zaključiti da su i oni pederi.
To vam je Srbija.
To je situacija sa svim klincima bilo gde. Jedino sto je kod nas sve okrenuto naglavacke. Klinci treba da se bore protiv konzervativaca, tako je vazda bilo u svetu. Ovde je "bunt" protiv vlasti koja tezi da bude demokratska samo zato sto je "vlast".
Kada jednog dana budu ponovo dosli nacionalisti na vlast mozda ce situacija sa klincima biti bolja.
Znači, predviđaš da će, povratkom tvrde desničarske struje u vidu SNS, SRS, DSS, NS na vlast, klinci odmah početi da preusmeravaju svoj bunt sa modernog na konzervativno ( samo zato što po difoltu mrze one koji su na vlasti, ma koji bili ), što će automatski omekšati njihove isključive, negativne i tvrde stavove ( a i pesnice ) spram pedera i leci ?
Korisnikov avatar
By scout_finch
nisam mogla da objasnim decku od 16 godina da je 100 kg vune i 100 kg gvozdja iste tezine:lol:
Korisnikov avatar
By Mars
Gvožđe bilo teže, a?

:D
Korisnikov avatar
By Dina

Ta deca i preventivno, bez konkretnog povoda i pitanja izražavaju agresivne stavove prema pederima, u strahu da će, ukoliko to ne čine, čopor kojem pripadaju neminovno zaključiti da su i oni pederi.
To vam je Srbija.
To je situacija sa svim klincima bilo gde. Jedino sto je kod nas sve okrenuto naglavacke. Klinci treba da se bore protiv konzervativaca, tako je vazda bilo u svetu. Ovde je "bunt" protiv vlasti koja tezi da bude demokratska samo zato sto je "vlast".
Kada jednog dana budu ponovo dosli nacionalisti na vlast mozda ce situacija sa klincima biti bolja.
Uh izmedju ta dva zla opredeljujem se za lose klince ;)

Na ovom linku sto je Acid drop stavila bas je Stevan Filipovic pisao a ja bih se slozila da su tinejdzeri jos u formiranju pa ima neke nade da ce vremenom svoje stavove razvijati i menjati...
Korisnikov avatar
By antibiotic

To vam je Srbija.
Znači, predviđaš da će, povratkom tvrde desničarske struje u vidu SNS, SRS, DSS, NS na vlast, klinci odmah početi da preusmeravaju svoj bunt sa modernog na konzervativno ( samo zato što po difoltu mrze one koji su na vlasti, ma koji bili ), što će automatski omekšati njihove isključive, negativne i tvrde stavove ( a i pesnice ) spram pedera i leci ?
Ne predvidjam nego tako ispada. Dok smo imali Zlobi i Miru bilo je nekako IN biti protiv njih, barem za moju generaciju. Tada nije bilo reci o gay pravima, ali barem nikog nisu interesovali pederi jer je ultimativno zlo bilo na nekom novou iznad toga. Ako je po pravilu buntovnistva, onda bi trebalo da ova zatupela generacija dobije decu i unuke koji bi bili protiv njihovih stavova, odnosno bili liberalniji od svojih roditelja.
Klinci nisu zapravo toliko glupi kao sto se cini, vec im trebaju pravi idoli i pravi protivnici protiv kojih mogu da dignu pesnice.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Lepa Krepa
...scena sa jednog privatnomenadžerskog fakulteta, ime sam mu zaboravila. predavanje "idoli mladih u srbiji" (čula iz prve ruke).

asistentkinja: ko je, po vašem mišljenju, bio idol mladih u jugoslaviji po završetku 2. sv. rata?
Možda su namerno ćutali, poštujući uputstva dobijenih kod kuće, da se ne prave pametni i da pričaju samo kad je neophodno.
:eureka:
Korisnikov avatar
By Incubus
Originally posted by Lepa Krepa
...scena sa jednog privatnomenadžerskog fakulteta, ime sam mu zaboravila. predavanje "idoli mladih u srbiji" (čula iz prve ruke).

Možda su namerno ćutali, poštujući uputstva dobijenih kod kuće, da se ne prave pametni i da pričaju samo kad je neophodno.
:eureka:
hahaha, totalno Ludwig Wittgenstein.

On: Ne znam kako ovo svaki put može da me iznenadi, ali me sablažnjava.
Korisnikov avatar
By *deni*

To vam je Srbija.
Ne predvidjam nego tako ispada. Dok smo imali Zlobi i Miru bilo je nekako IN biti protiv njih, barem za moju generaciju. Tada nije bilo reci o gay pravima, ali barem nikog nisu interesovali pederi jer je ultimativno zlo bilo na nekom novou iznad toga. Ako je po pravilu buntovnistva, onda bi trebalo da ova zatupela generacija dobije decu i unuke koji bi bili protiv njihovih stavova, odnosno bili liberalniji od svojih roditelja.
Klinci nisu zapravo toliko glupi kao sto se cini, vec im trebaju pravi idoli i pravi protivnici protiv kojih mogu da dignu pesnice.
Ma, ova država je rasulo... :kosa:
:drakcheidenikradupatike::kosovozapatike:
:kosa:
Korisnikov avatar
By Srklet
sto se tice buntovnih klinaca, danasnji je problem u tome sto ta djeca (za razliku od proslih generacija kojima je to definitivno islo bolje) ne znaju prepoznati pravog neprijatelja.
a pravi neprijatelj je uvijek onaj koji je na poziciji moci, pa mogu birati izmedju toliko toga, od crkve preko krupnih kapitalista. ali ne, djeca izabrase manjinske skupine. :roll:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Popeye

sto se tice buntovnih klinaca, danasnji je problem u tome sto ta djeca (za razliku od proslih generacija kojima je to definitivno islo bolje) ne znaju prepoznati pravog neprijatelja.
a pravi neprijatelj je uvijek onaj koji je na poziciji moci, pa mogu birati izmedju toliko toga, od crkve preko krupnih kapitalista. ali ne, djeca izabrase manjinske skupine. :roll:
A ti misliš da ljudi u praksi udaraju na prave neprijatelje, koji su na poziciji moći ?
Ne, najveći broj ljudi to ne radi, nego se iživljava nad slabijima od sebe, od kojih procenjuju da im ne preti neka veća šteta.
By str00ja
Oh my.

Ja sam do prilično skoro išao u srednju (khm, gimnaziju), i nešto se ne sećam ovakvih slučajeva. Mislim na ove za gvožđe/vunu, i matematičke "nedoumice" :lol: Mi smo svi bili pametni i obavešteni, čak i oni lošiji đaci :D (a kontam da bi neko mogao da mi iskopa i neki moj biserni odgovor na nešto :plavuso: )

Kod nas su teme o gej ljudima & pravima retko uopšte bile na tapetu, i u školi na času i među samim učenicima van nastave. Možda je samo par profesora društvenih nauka onako neupadljivo nametnulo temu za razmišljanje, eventualno pitali nas učenike za mišljenja. I bilo je tu potencijalno finih diskusija npr. na časovima filozofije i književnosti, ali bilo je bisera poput ove kosovke devojke iz uvodnog posta.

Ali globalno, profesori su ili totalno gej anfrendli, ili nemaju nameru da uopšte pominju ili nedajbože diskutuju o tome na času, pa čak iako su skroz ok sa tim. A ja mislim da je dosta društvenih predmeta itekako pogodno za iznošenje ovih tema na bar nekom od onih "slobodnodiskutujućih" časova (u okviru redovnih) koje dobri i osvešćeni profesori znaju da organizuju po pitanju raznih tema.

Ja ne vidim od koga bi učenici mogli da usvoje neke, čak ne ni pro LGBT, nego makar neke miroljubive nehejterske stavove, kada je npr. kod nas profesorka PSIHOLOGIJE (!) svojevremeno, došavši do dela gde se spominje homoseksualnost u okviru jedne lekcije, ladno rekla da ne bi ništa govorila o tome, jer je to poremećaj i bolest, onako baš u negativnom tonu i kontekstu.

edit: Da ne bude da krivim profesore za dečje izlive gluposti i mržnje, ali mislim da oni mogu da odigraju, ili bar da pokušaju da odigraju bitnu ulogu u sprečavanju istih.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by hlaefdige

ajd sad kad nabrajamo...bila ja prisutna na casu....osmi razred, cas geografije...nastavnica pise na tabli broj 2 000 000 i oni se smeju jer "kakav je to broj"...nastavnica im govori da je to dva miliona...jedna od najboljih ucenica u odeljenju ustaje i izlazi na tablu da POKAZE nastavnici kako se to stvarno pise...pokusava dva puta...ne uspeva....vraca se na mesto uz komentar "ma kao da ce mi to nekad u zivotu trebati"
Sjajno. Omladinski ironično-pesimistični bunt usled nezadovoljavajuće materijalne situacije. :lol:
Korisnikov avatar
By Tungi
Ja dok sam bio u srednjoj,takvih bljuvotina,netolerancije,mrznje nisi mogao da cujes,niti da iskusis na svojoj kozi.Svi smo bili slozni i predusretljivi,uvek da pomognemo jedni drugima.Na petogodisnjici mature sam imao pravo iznenadjenje,naime drug iz odeljenja se deklarisao pre dve-tri godine,za mene su znali i pre:D,nikakvih niskih udaraca,propitivanja,nicega nije bilo.Sve je ostalo isto,kao da smo i dalje u toj skoli,ni prijateljstva se nisu rasturila.Zao mi je sto se ne vidjam sa njima cesce.

I da..Secam se jedne simulativne skupstine na casu Ustava,gde smo branili zdusno prava homoseksualca.Srecno vreme.
Korisnikov avatar
By (Hilbert)
Eh, malo je protivrecno, ali ne bih imao ni trunku tolerancije prema tom
zivom bicu bas zbog njene netolerancije. Mlatio bih je do kraja zivota pre svakog
obroka zbog ove recenice - "Ova tema je sada aktuelna samo da bi se skrenula pažnja sa otcepljenja Kosova". A zbog ove - "Ali gejevi su manje bitni od onoga što se nama oduzima, na šta mi imamo pravo, a to su naši manastiri.", poslao bih je u manastir i zabranio da ikada proviri
glavu van zidina. Tamo joj je i mesto.

Ne bih trazio nikakvu toleranciju prema gejevima, samo kad bih mogao svoju prema
njima da sprovodim bez posledica, pa nek ne tolerisu ako smeju.

Najgore je kad si glup toliko da nisi svestan toga.
Korisnikov avatar
By (Hilbert)
U ostalom, tu nema sta da se tolerise. peder sam i nikom ne cinim nazao time.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!