Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Nikodim
Originally posted by Dušan Maljković
Originally posted by Nikodim

E-novine su najbolje to opisale.
Najbolje opisale? Iz opisa E-novina sledi da je veći greh što je Đilas posekao platane, a ne što je Rome, udovoljavajući građevinskoj mafiji, premeštao bagerom i nasilno iseljavao sa više lokacija. To je nažalost i javna reakcija na te događaje i pokazala -- mnogo je DALEKO više otpora bilo "ekološkoj katastrofi" do rasizmu. Druga Srbija, očigledno, smatra da je drveće važnije od ljudi, otkrivajući tako da zapravo misli da Romi nisu ljudi ili bar ljudi jednaki drugim (čitaj: belim) ljudima.

Jad i beda gde god se okreneš.
E-novine su jedine ostale istrajne u vezi sa platanima, te otuda poseban akcenat na iste. LDP, Ćirilov i Borka Pavićević su preko noći promenili mišljenje. LDP, s razlogom, kao i uvek kada je DS u pitanju. Ćirilov pod uticajem Borke! :) A Borka iz jednog razloga koji nije poznat javnosti(ali je toliko jadaaan).
Kako god, Đilas je ipak oštro osuđen od E-novina, a ko ih prati, zna da su pisali o svakom njegovom potezu koji se kosi s zdravim razumom: Romi, Prajd, evo sada s ovim ukidanjem mizike nakon 22h... Ali, platani su ostali bolna tema, i još dugo ćemo ih se sećati.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
ma nije problem što su ostali bolna tema, nego to što su i postali i ostali bolnija tema od rasističkog nasilja. ža' je i meni drveća, ali onim ljudima koji su uoči univerzijade ostali unutar one famozne "sanitarne" ograde, jedne večeri u kuće su upali jurišnici naoružani bejzbol-palicama i neke od njih pretukli na spavanju. a to ne da nije bilo bolno široj javnosti, nego čak nije ni bila vest. vrlo dobro se sećam jednog jedinog članka, objavljenog na b92, u kom je rečeni događaj uopšte bio pomenut tako što je nakon naširokog i nadugačkog analiziranja pros and cons "raseljavanja" bio smandrljan u poslednjoj rečenici, onako usput i letimično, da ti se život smuči.

tako da... je'eš platane u tom smislu.

a "vreme" je odron poodavno, što'no reče simor.
što, ipak, ne čini ovu svinjariju sa đilasom manje gadnom.

nego, najnoviji dragančetov mini-hit mi je ova aerodromska taksi-tarifa. aperentli, grad je aminov'o da ti je potrebno hiljadu i pol dinara da se uopšte makneš sa aerodroma, tj. prevezeš bilo gde unutar novouspostavljene "prve zone". pa još imadu na aerodromu i jedan fini, fensi, teknološki appealing štand iza kojeg stoje u kjut uniformicama dok ti, u evroljubaznom maniru, saopštavaju tu simpatičnu cifru. mili đili. :love:
Korisnikov avatar
By jukie
E pa ja ne mislim da je loše što su ljudi iz kartonske kutije raseljeni u metalni kontejner. Ja bih više voleo da živim u metalnom kontejneru nego u kartonskoj kutiji.

Da ne pričam što sada deca koliko-toliko stiču neko školsko obrazovanje
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by jukie

E pa ja ne mislim da je loše što su ljudi iz kartonske kutije raseljeni u metalni kontejner. Ja bih više voleo da živim u metalnom kontejneru nego u kartonskoj kutiji.

Da ne pričam što sada deca koliko-toliko stiču neko školsko obrazovanje
A neee, ti metalni kontejneri su na jedno 20tak km od Beograda. A Romi se u Beogradu bave sakupljanjem sekundarnih sirovina (politicko korektni izraz za kopanje po smecu) i prosjacenjem. Kako ce to da rade ako su u selu na 20 km od Beograda?
Naravno, obezbedili su im kontejner, a to sto moraju da jedu, jbg, neka kradu.
Vazno je da za Univerzijadu sve izgleda idilicno.
By Simor
Originally posted by Lepa Krepa

a "vreme" je odron poodavno, što'no reče simor.
što, ipak, ne čini ovu svinjariju sa đilasom manje gadnom.
Ma, kakva svinjarija - ovo je prirodno ishodište uređivačke politike Dragoljuba Žarkovića. Ako neprestano neuvijeno podržavaš svaku gadost Demokratske stranke, a pritom intenzivno promovišeš "uspehe" velikog kapitala, onda je jedina moguća ličnost godine Dragan Đilas. On je simbol onoga u šta se Demokratska stranka pretvorila i čemu teži. I tako će biti dok god najpopularniji čovek u DS, pored neupitnog vožda, bude Đilas.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
zar jeste? ja imam utisak da je đilas poprilično hated lik. i nešto ne vidim da mu u tom pogledu pomaže tih milion medija koji su se u poslednjih par godina specijalizovali za veličanje lika & dela dotičnog.
By Simor
Dragan Đilas je popularan unutar Demokratske stranke. A njegov džiberizam i tobožnje uređivanje Beograda mislim da još uvek oduševljava deo Beograđana (mada, ubeđen sam, sve manje i manje). Ono, on kao sređuje situaciju u gradu, bije se za parking mesta, miluje ranjene tramvaje, upada sa specijalcima u stanove onih koji nisu platili pljačku komunalnih preduzeća, nije naklonjen Romima i pederima koji kvare "vekovima čuvan beo lik", "gradi" mostove i sve tako svašta. I tako je taj deo urbanih ubeđen kako zahvaljujući Đilasu Beograd sve više i više postaje balkanski New York iako mene malog više podseća na balkanski Chicago i to iz doba onog čike što se odazivao na Al Capone.

:pekmen:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Simor

on kao sređuje situaciju u gradu, bije se za parking mesta, miluje ranjene tramvaje, upada sa specijalcima u stanove onih koji nisu platili pljačku komunalnih preduzeća,
:puzzle:
By Simor
To je onomad kada je bila parada pa su nacoši izlupali grad, između ostalog i trolejbuse (nije bio tramvaj; moja greška), pa je gradonačelnik bio jako tužan što je trola razlupana, zbog pedera kako reče, i milovao ju je i naricao. No, sreća pa se dosetio i pred Novu godinu podigao cenu gradske karte za 20% i tako tuga gradske vrhuške malo utihnu.

:B

Slika
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Izgradnja mosta preko Ade sa fondom vecim od godisnjeg prometa Audija, stvaranje "problema" platana kao da je rec o potpisivanju Dejtona, dovoljni su razlozi da vise ne vidi moj glas.
Ovde nije rec o demokratskoj ili onoj drugoj opciji. Ovde je rec o najobicnijem lopovu.
Korisnikov avatar
By Nikodim
Ličnost godine, u opširnom intervjuu, izmešu ostalog, kaže:

Parada ponosa

"Po ko zna koji put pričam o tome. Pravimo nešto da bi rekli da možemo da napravimo, hajde da kažemo pošteno kakva je situacija. Da li je šetnja u ograničenom delu grada, gde posle učesnike šetnje stavite u "marice" i razvezete po gradu, pobeda ljudskih prava? Nije, ta pobeda će biti kada ljudi budu mogli da slobodno šetaju gradom bez obzira na seksualno opredeljenje, naciju, veru, klub za koji navijaju. Da bi to uradili, moramo prvo da se obračunamo sa onima koji ugrožavaju njihovu slobodu kretanja. Hajde da one koji čine te grupe navijača, a bave se prodajom droge i tako se finansiraju a ostalo im služi kao pokrivalica, što svi znaju u ovom gradu, stavimo tamo gde im je mesto, pa onda idemo dalje. Ja ću biti veoma srećan i počastvovan što će u Beogradu u skupštini grada biti prezentacija godišnjeg izveštaja o ljudskim pravima za LGBT populaciju, koju priprema Gej strejt alijansa. Nemam problem sa tim, imam problem samo zato što mi nećemo ponekad da se pogledamo u ogledalo i kažemo sami sebi šta je istina. A najlakše je napasti gradonačelnika, da li je upotrebio ovu ili onu reč, da li je rekao ovo ili ono."
By Simor
Ja sam suzu pustio kada sam pročitao kako se Drvosek živ pojede kada ga kritikuju B92, e-novine, Borka Pavićević i Jovan Ćirilov.

:slinavko:
Korisnikov avatar
By Nikodim
Originally posted by Simor

Ja sam suzu pustio kada sam pročitao kako se Drvosek živ pojede kada ga kritikuju B92, e-novine, Borka Pavićević i Jovan Ćirilov.

:slinavko:
Čitao ceo tekst??
Smejurija!

Nego, ne samo on, vidim NSPM je Prajd proglasio za "skandal godine". :)
By Simor
Nikodime, ti si fino čeljade, ali pošto se još nismo upoznali: Drago mi je, ja sam Hodajući Mazohizam. ;) Elem, ja prezirem "Vreme" od kada je Dragoljub Žarković krenuo sa dehelsinkizacijom Srbije, ali ne mogu a da ne čitam sranja koja oni objavljuju. Elem, da, upoznao sam se sa životnom pričom Drvoseka, pustio, kao što rekoh, suzu zbog njegovog živog izjedanja i potvrdio sebi da je Drvosek baš za Žarkovića i da "Vreme" ovakvo kakvo je bolju ličnost godine nije ni moglo da izabere.

:klavir:
Korisnikov avatar
By Nikodim
Drago mi je. :) Slažem se. U prvom trenutku nisam mogao da verujem ko je ličnost godine. Posle Đelića, Sonje Liht, Milice Delević, eto ga i Đilas.
Sad će krenuti reklame!

I mala zamerka: ne sviđa mi se izraz "dehelsinkizacijom Srbije".
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!