Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

http://www.tportal.hr/kultura/knjizevno ... utora.html

'Nadolazeća pobuna' je tekst od stotinjak stranica, prvi puta objavljen u Francuskoj 2007. godine, no mjesecima prije je kolao među zainteresiranima u elektronskoj formi ili jednostavno kao hrpa isprintanih papira. Autori su nepoznati poimence, a predstavljaju se kao Nevidljivi komitet, što je definitivno odlično ime za ljude koji su se dali u pisanje anarhističkog manifesta

ako glenn beck kaze da su opasni, znate da su u pravu! :party:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZKyi2qNs ... r_embedded[/youtube]

sto vas osobno sprijecava da se osobno uključite u anarho grass roots revoluciju sitnim sabotažama i eksplozivom u pismima? i ne, ljudski život nije zadovoljavajuce objasnjenje. :vampir:
Korisnikov avatar
By Srklet
http://tarnac9.wordpress.com/texts/the- ... urrection/

“I AM WHAT I AM.” Never has domination found such an innocent-sounding slogan. The maintenance of the self in a permanent state of deterioration, in a chronic state of near-collapse, is the best-kept secret of the present order of things. The weak, depressed, self-critical, virtual self is essentially that endlessly adaptable subject required by the ceaseless innovation of production, the accelerated obsolescence of technologies, the constant overturning of social norms, and generalized flexibility. It is at the same time the most voracious consumer and, paradoxically, the most productive self, the one that will most eagerly and energetically throw itself into the slightest project, only to return later to its original larval state.

:fancyklap:
Korisnikov avatar
By Srklet
There is no “environmental catastrophe.” The catastrophe is the environment itself. The environment is what’s left to man after he’s lost everything. Those who live in a neighborhood, a street, a valley, a war zone, a workshop – they don’t have an “environment;” they move through a world peopled by presences, dangers, friends, enemies, moments of life and death, all kinds of beings. Such a world has its own consistency, which varies according to the intensity and quality of the ties attaching us to all of these beings, to all of these places. It’s only us, the children of the final dispossession, exiles of the final hour – the ones who come into the world in concrete cubes, pick our fruits at the supermarket, and watch for an echo of the world on television – only we get to have an environment. And there’s no one but us to witness our own annihilation, as if it were just a simple change of scenery, to get indignant about the latest progress of the disaster, to patiently compile its encyclopedia.
:sudija:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Popeye

The environment is what’s left to man after he’s lost everything.

ima li šta lejmlje od anarhoterorističkog manifesta namenjenog isključivo muškarcima?
:nokti:
Korisnikov avatar
By 2kune
ima. :merlinka: lepa krepa nadji djoku :awesome:
Korisnikov avatar
By 2kune
moj je bolji... :njanjanja: i veći... :awesome:

Slika
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
eeee, ali....

...moj đoka je blin-kast, a tvoj ni-je
uta-ta uta-ta!
uta-ta uta-ta!

:balon:
Korisnikov avatar
By 2kune
nadam se samo da će modovi shvatiti kako mi ovdje s našim djokicama zapravo provodimo anarholiber... libra... liberoza... to, jelte, u djelo... :osama:
Korisnikov avatar
By 2kune
šta je da je, bitno je da je savjesno! :sudija:
Korisnikov avatar
By Incubus
Ukoliko država može legalno da se koristi brutalnim metodama represije zašto ne i anarhisti
Korisnikov avatar
By Loni
O anarhizmu mislim kao i o bubuljicama.

Obe stvari stoje ti kada si tinejdžer.
Opraštaju se i ponekom tventejdžeru.

Al' trtejdžeri, fortejdžeri, fiftejdžeri i matoriji konji, koji još uvek veruju da je homo sapiens
u biti toliko pozitivno biće, da ljudsko društvo može da opstane i bez policije, valute, da svako radi onoliko koliko želi, a uzima onoliko koliko mu je potrebno, i sve da funkcioniše cakum pakum, naivniji su od radova škole naivnog slikarstva iz Kovačice.
Korisnikov avatar
By Srklet
kada covjek postane prestar za koristenje rijeci poput 'trtejdžer'?
Korisnikov avatar
By Loni
Ne treba tu staros'
no oriđinalnos'.
Korisnikov avatar
By Incubus
Originally posted by Loni

O anarhizmu mislim kao i o bubuljicama.

Obe stvari stoje ti kada si tinejdžer.
Opraštaju se i ponekom tventejdžeru.

Al' trtejdžeri, fortejdžeri, fiftejdžeri i matoriji konji, koji još uvek veruju da je homo sapiens
u biti toliko pozitivno biće, da ljudsko društvo može da opstane i bez policije, valute, da svako radi onoliko koliko želi, a uzima onoliko koliko mu je potrebno, i sve da funkcioniše cakum pakum, naivniji su od radova škole naivnog slikarstva iz Kovačice.
Eh da je sve tako jednostvano. Eto ja smatram da je u suštini svakog bića da teži za slobodom, potreban je mali potez dekonstrukcije da se sklone ''nataloženi'' porivi koji i sami jesu proizvod monarhija, totalitarnih uprava, socijalističkih konstrukcija i ove ''demo''-kratije.

Slično kao i sa prvim talasom feminizma, mnoge žene nisu bile svjesne ( nažalost nisu ni danas) koje je to polje feminističke teorije jer su toliko duboko u patrijarhatu da ne mogu ni da zamisle sebe kao jednake sa muškarcima, ne mogu da zamisle da je njihov um važniji od sisa etc.
By Simor
Originally posted by Loni

Možda je vera u čoveka stvar naivnosti, ali ne znam zašto bi zrelija bila Friedmanova koncepcija o pohlepi kao svojstvu koje treba worshipovati, koja je osnova ljudske slobode, a ista (sloboda, jel' te) se može ugroziti policijskim snagama kada treba braniti privatnu svojinu onih koji su je stekli uz pomoć tobože nevidljive ruke tržišta ali ne i onih na čiji račun je ta svojina stečena.

:duh:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
simore, what's with you?
primećujem da si se načisto polevičario lately. :nesiguran:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Popeye

sto vas osobno sprijecava da se osobno uključite u anarho grass roots revoluciju sitnim sabotažama i eksplozivom u pismima? i ne, ljudski život nije zadovoljavajuce objasnjenje. :vampir:
Previse ...neproduktivno. Sitno. Glupo.

Nista ne menja.

A i skodi ljudima. A i meni ako me uhvate.

..

Zasto - zapravo, da, evo protivpitanja - iz kog tacno razloga bih to radio?

Cenis da bi to donelo neke rezultate?

..

Sto se one Lonijeve teze o anarhizmu & bubuljicama tice.... lol.

..

Anarhizam postoji kao permanentni cilj, kao ideja, ne kao bukvalno verovanje u besklasno, dobrodusno & divno drustvo.

Anarhizam je drustveno uredjenje kome bih licno zeleo da se priblizim / da se svet priblizi sto je moguce vise. Verujem da bi i Loni to zeleo.

Ko sto se npr. NIKADA
(vjerojatno - jednaka verovatnoca, bar, onoj da ce policija uvek biti potrebna, jel)
nece postovati sva ljudska prava, pa se ljudi cimaju da se postuje sto veci broj.

Stoga - anarhizam je tu kao ideja koja omogucuje ljudima da iskazu zelju za & da pokusaju da priblize realno drustvo sto boljim drustvenim okolnostima.

^To kod odraslih ljudi.

..

Dakle, nijedan anarhista ne veruje u ljudsku dobrotu koja ce nadvladati.

Bar nijedan.... razuman.

..

Anarhizam, ako uzima u obzir besklasno drustvo kao krajnji cilj a ne kao ideju vodilju u prakticnim sadasnjim ustrojstvima...

...uzima u obzir buducnost, evoluciju & SVEST.... ne dobrotu.

..

Pesnicki svecki bol, jbg.

Kad bi ljudi SKAPIRALI da - ako bi svi bili ok jedni prma drugima - svakome bi bilo ok, jel.

Dakle - u pitanju je zapravo inteligencija, ne neka duhovna pozitivnost sama po sebi.

..

Ali da, ostaje vera u coveka.

Ali ne u dobrotu covekovu. Prosto u inteligenciju. Evoluciju.

I ostaje vera u covecanstvo pre svega, jer samo tzv. proleterijat, narod, masa, working class etc. inteligencijom moze doci do takvog zakljucka.

Onima koji su vec na vrhu inteligencija kaze da im je ok i ovako.

..

Stoga - im all for evolutions. Personal, deep whitin & to.

No revolutions, man. Poor kids.

..

Jer covecanstvo se sastoji od ljudi, i svaka jedinka je ono sto cini covecanstvo, ko sto svako zrno peska cini pustinju.

I sto je vise jedinki svesno/inteligentno, svesnije/inteligentnije je i covecanstvo.

..

'U must be the change U wish to see in the world.' - prosta logika, zaista.

A ja ne zelim da vidim jos ubijanja.
Korisnikov avatar
By Dirrty
svejedno :hail:

Off: Inteligencija je vrlo sexy, naročito u cyber prostoru gde je fizički momenat najčešće potpuno odsutan. :leviathan:
Korisnikov avatar
By svejedno
ja sam zapravo napisao nesto ovde i onda je volsebno nestalo. dal je dirty editovao nesto istovremeno il sta...ali...vise nema.

jbg.

..

ne merem opet.

..

POjenta - FOX is bad 4 u, man.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Meni se ponekad dešava da ne vidim poslednjih nekoliko postova neko vreme... a onda se ponovo pojave.
Ko zna o čemu je tu reč, ali tvoj post je i dalje tu, bezbedan.

Nadam se da su mediji svesni da šireći čak i osudu takvih ideja, doprinose širenju samih ideja... ta novinarska radoznalost zarad lične koristi je vrlo opasna stvar.
Korisnikov avatar
By svejedno
@ dirty

ma jok taj, nego napisah nesto kao odgovor na LK post o foxu i ovom glenu..i nestade.

..

Nevermindnost, u sustini, ionako ,)
Korisnikov avatar
By svejedno
E, a sto se tice, inace, samih ..uobicajenih, opsteprihvacenih... shvatanja reci anarhija & terorizam,

anarho-terorizam jedino i ima smisla sa te strane,

po mom manje nego skromnom misljenju.

..

Samo sto uobicajena & opsteprihvacena shvatanja bilo cega najcesce veze nemaju sa zivotom ,)
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by svejedno

@ dirty

ma jok taj, nego napisah nesto kao odgovor na LK post o foxu i ovom glenu..i nestade.

..

Nevermindnost, u sustini, ionako ,)
i taj je još uvek tu, no je forum malo podivljao 2nite, pa čas prikazuje postove, čas jok. meni je malopre na temi "fotografi" kao poslednju izbacio neku stranicu od pre po' godine, a iza toga niš'. :zbun:
Korisnikov avatar
By svejedno
jel?

:zbunindeed:

..

ja ga i dalje ne vidim...mislim, nije ko da sam pisao nesto bitno...al ok, bar mi ne vileni komp....jel? no vileni sajt.

..

kewl, man, i need this peace of....technology ..to survive :awesome:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!