Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

The Senate on Saturday struck down the ban on gay men and lesbians serving openly in the military, bringing to a close a 17-year struggle over a policy that forced thousands of Americans from the ranks and caused others to keep secret their sexual orientation.

By a vote of 65 to 31, with eight Republicans joining Democrats, the Senate approved and sent to President Obama a repeal of the Clinton-era law, known as “don’t ask, don’t tell,” a policy critics said amounted to government-sanctioned discrimination that treated gay and lesbian troops as second-class citizens.

Mr. Obama hailed the action, which fulfills his pledge to reverse the ban. “As commander in chief, I am also absolutely convinced that making this change will only underscore the professionalism of our troops as the best led and best trained fighting force the world has ever known,” Mr. Obama said in a statement after the Senate, on a 63-33 vote, beat back Republican efforts to block a final vote on the repeal bill.

The vote marked a historic moment that some equated with the end of racial segregation in the military. It followed a review by the Pentagon that found little concern in the military about lifting the ban and was backed by Pentagon officials as a better alternative to a court-ordered end.

Supporters of the repeal said it was long past time to end what they saw as an ill-advised practice that cost valuable personnel and forced troops to lie to serve their country.

http://www.nytimes.com/2010/12/19/us/po ... ng.html?hp
---------------------------------------------------------------------------

:indijanac:
Korisnikov avatar
By KiWi
Au ... znači nije Gaga džabe digla galamu ... Čestitke Amerikanosima!
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Divota. Sad pederi i lezbejke mogu da u armiji SAD mogu da idu okolo po svetu i intervenišu kao u Iraku i Avganistanu, kao i do sada, samo ovog puta mogu to i javno da kažu. Civilizacijski skok, nema šta!
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by Dušan Maljković

Divota. Sad pederi i lezbejke mogu da u armiji SAD mogu da idu okolo po svetu i intervenišu kao u Iraku i Avganistanu, kao i do sada, samo ovog puta mogu to i javno da kažu. Civilizacijski skok, nema šta!
:up:

Pa, jes', morali su biti dosledni u svojoj misiji sejanja demokratije po divljim predelima. Nema smisla da pripitomljavaju homofobe po Iraku, Avganistanu itd, a da u svojim redovima nemaju opipljive primere civilizovane pederske normalnosti. :lood:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
ja sam isto moust ekstatična oko ovog istorijskog brejktrueta.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Svrbi me fejsbuk jezik... Amerikančići su mi puni sreće zbog te oh-so-liberalne odluke, a ja stvarno ne mogu da shvatim šta je to tako divno u omogućavanju još većem broju ljudi da uzmu učešća u mašineriji nasilja.

Lepo su govorili Vizantinci, svet ide od zla ka gorem. :novine:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Pa valjda zato shto za njih ova odluka ponajmanje ima veze sa vojskom, nasiljem i ratovima a ponajvishe sa odnosom drzave prema lgbt pitanjima.

Niti je tim ljudima bilo onemoguceno da budu vojnici, "samo" ih se zauzvrat maltretiralo ukoliko se ispostavi da su gay.
Korisnikov avatar
By Vel boy
kolikogod je ovo za pozdraviti shto se, dakle- konachno, ukinulo, mislim da nema mesta slavlju, jer kao da shalje poruku da su dobri i zasluzni samo oni gejevi koji bi u vojsku, s oruzjem, da ubijaju ili, "josh bolje", budu ubijeni. jer Amerika je josh tako nekonzistentna i daleko od istinske ravnopravnosti za gejeve joj da se bojim da ce ova pobeda biti zadnja u neko dogledno vreme shto se tiche gej prava, interesa i zivota, imajuci u vidu kakav Kongres nastupa za par sedmica, tj. 2011-e. :uplasen: stoga, ovde shvatam sarkazam D.M.-a, Dzelajze, LK-e i Angre. i ja sam malo sarkastichan, ponajvishe zbog ponizavajucih peripetija koje su bile na ekstremno dugom putu ove ravnopravnosti te shto mnogo vazniji zakoni (ENDA- koja se bori protiv diskriminacija na poslu; ukljuchivi imigracioni zakoni....) su zanemareni. te, s obzirom na to kakav Kongres pochinje da jashe za par sedmica, shto nema ni izgleda za ikakav daljnji progres.
Korisnikov avatar
By bern
Nema Lady Gaga veze sa ovim, već godine borbe i loboranja. Sami pripadnici vojske SAD organizovali su stalno večeri na kojim su skupljali pare za svoju "borbu".

A vi što kenjate po ovoj odluci, hajde malo pogledajte u svoje dvorište i odlijepite se od "američkog hegemonizma".
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Kako Lady Gaga nema veze s ovim!? :shamar:

Ona je nasha Majka Zemlja, nash Tvorac i Zastitnik! To sveznanje nam je vec par godina unazad obelodanjeno, a ti se s tim sprdash! :shamar:

:wundy:

Cestitke Amerima! :cheer:

:shake:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
i pederi su ljudi. vise ljudi, veca vojska. ne znam, nisam odusevljena.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne kapiram američku opsednutost vojskom...

Tačnije, ne želim da kapiram.
Korisnikov avatar
By muzika86
ko voli neka ide u vojsku.

dok ima onih koji idu dobrovoljno necu ja morati!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!