Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
"Ustajući tog jutra iz kreveta, čekajući da voda za čaj provri u kotliću, gledajući kako senke igraju kroz zavese i pokušavaju da dotaknu bočice sa začinima koje im svakog jutra nepovratno izmiču, pomislih: “Može se dogoditi da uskoro dođe starost i da u nekom momentu, svakako prekasnom da bilo šta promenim, ustanovim da sam sve uradila pogrešno”.
Ovo dalje pretpostavlja barem nekoliko stvari. Pre svega, da postoji ispravan i pogrešan način. Zatim, da mi odlučujemo o tome koji od ta dva načina će dobiti oblik koji se zove naš život. I još dalje, pretpostavlja da postoji isključivost na relaciji dobar način – loš način. A možda je svaki od načina pomalo i dobar i loš?

.....
Ponekad znate da je vaš život zaista vaš život i čini vam se da mu pripadate. Ponekad, međutim, jasno znate da je on samo jedan od vaših mogućih života. I svi ovi drugi životi odjednom vas peku kao tek narasli plikovi.
- Da li ti to pokušavaš da mi kažeš – upitah ga – da imam izvesnu obavezu prema tim drugim životima u koje nikada nisam provirila?
Moj strah se lukavo smešio na mene, glave nakrivljene na stranu, sležući ramenima, glumeći nekoga ko meni prepušta da izvedem zaključke, donesem odluke, postupim onako kako želim… Kakav podlac! Neko sa strane mogao bi još da pomisli da zaista imam nekakav izbor! "

Lorna,
Jako lepa tema :klap:

Ovi delovi koje sam izdvojila su stvari o kojima ja cesto razmisljam, vrlo slicno... Ja imam nekako ispremetan zivot, u svakom pogledu. Ima jedan tok i onda cap... odem na neki sasvim novi, pa sasvim novi... I onda ponekad pomislim sta ako je sve to bilo pogresno i sto nisam mogla da stanem lepo u nekoj tachci a ne da vecito hocu nesto vise i drugacije. Ali bas kao sto si ti rekla onda bi moralo da bude nesto sto je pogresno i nesto ispravno, a to tesko da postoji... Ako je nesto i ispravno za mene to sam morala da prodjem ceo ovaj put da saznam a onda nemam razloga da budem nezadovoljna jer da sam ostala na tom mestu svejedno ne bih znala da je to ispravno, pa mi ne bi mnogo vredelo ;) Samoce se ne plasim, ja srecem sve vise ljudi tokom zivota i sto je najvaznije sve vise ljudi sa kojima se dobro razumem :dancing: A samoca mi inace mnogo i ne smeta (inace se ne bih uklapala sa avatarom ;) ). Ali imam strah od sebe same donekle. Mnogo sam lutala dosad i cesto iznenadjivala i samu sebe (druge i da ne pricam) tako da ne mogu da budem sigurna sa samom sobom... I razmisljam ponekad o tim zivotima koji su mogli biti, ali sve mi se cini da bih u svakom bila i zadovoljna i nezadovoljna i da ni u kom slucaju za mene nije bilo neke kucice u cvecu... tako da volim da verujem da je ovaj put na kome sam mozda najmanje los, u svakom slucaju je zanimljiv...
Korisnikov avatar
By lorna
Dina,

Ja imam jako malo ljudi sa kojima se razumem. Nisam sigurna da postoji jedan ceo čovek koji može da razume moja nagla skretanja. A opet, svi moji prijatelji sigurni su da me poznaju, jer im "dajem" ono što cenim da im je potrebno. Davno sam naučila da procenim granice do kojih mogu da idem sa nekim, bilo da je reč o prijateljstvu, poslu, ljubavi... Onda se desi da ih šokiram.

"...I onda ponekad pomislim sta ako je sve to bilo pogresno i sto nisam mogla da stanem lepo u nekoj tachci a ne da vecito hocu nesto vise i drugacije...."

"Ja imam nekako ispremetan zivot, u svakom pogledu."

Kada sam bila mlađa, dešavalo se da ne procenim dobro "prostor u osobi", doživljavala bih takvo razočarenje (a uzrok je uvek - nerazumevanje) da nisam mogla da shvatim kako je moguće da se ljudi u tolikoj meri ne razumeju. Probala sam da nađem zajedničke definicije kako bih se bar u nekim bazičnim tačkama uspostavila komunikacija, ali onda sam se suočila sa nepostajanjem definicija itd. Ljudi uglavnom, vode svoj život i sigurni su da je to jedini način, ja nisam, i mislim da neću biti.
Korisnikov avatar
By jukie
Vi ste svi veliki filozofi. Ja ne razmišljam o ovome ovako.
Moja introvertnost je enormna. Baš se udobno osećam u samoći i povremenom posmatranju slika života drugih.
Moja ideja raja je da se nalazim na terasi koja gleda na trg u nekom mediteranskom gradiću i mogu da vidim kako vi dole pravite šareni karneval i slušam muziku ali ne moram da silazim dole da plešem u masi, zato što se ovde gore osećam sigurno i bezbedno.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by svejedno
Sebe vise ne.

@ hlaef...nije to toliko besmislena ideja..znas vec ,)
youknowmeandiknowyouandyouknowmeandiknowyouand you know me
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by hlaefdige
Originally posted by svejedno
Sebe vise ne.

@ hlaef...nije to toliko besmislena ideja..znas vec ,)
youknowmeandiknowyouandyouknowmeandiknowyouand you know me
butyoudontknowmeeventhoughyouknowhimandheknowsyouokimsorryimveryboredshruganywayilikethismyspacebrokelikewritting
Korisnikov avatar
By hlaefdige
actualyitsthelyricsofamorphinesongtheleadsingersingsitlikethis
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by lorna
Dina,

Ja imam jako malo ljudi sa kojima se razumem. Nisam sigurna da postoji jedan ceo čovek koji može da razume moja nagla skretanja. A opet, svi moji prijatelji sigurni su da me poznaju, jer im "dajem" ono što cenim da im je potrebno. Davno sam naučila da procenim granice do kojih mogu da idem sa nekim, bilo da je reč o prijateljstvu, poslu, ljubavi... Onda se desi da ih šokiram.

"...I onda ponekad pomislim sta ako je sve to bilo pogresno i sto nisam mogla da stanem lepo u nekoj tachci a ne da vecito hocu nesto vise i drugacije...."

"Ja imam nekako ispremetan zivot, u svakom pogledu."

Kada sam bila mlađa, dešavalo se da ne procenim dobro "prostor u osobi", doživljavala bih takvo razočarenje (a uzrok je uvek - nerazumevanje) da nisam mogla da shvatim kako je moguće da se ljudi u tolikoj meri ne razumeju. Probala sam da nađem zajedničke definicije kako bih se bar u nekim bazičnim tačkama uspostavila komunikacija, ali onda sam se suočila sa nepostajanjem definicija itd. Ljudi uglavnom, vode svoj život i sigurni su da je to jedini način, ja nisam, i mislim da neću biti.
Nije ni moje razumevanje sa ljudima ne znam kakvo, nego ide uzlaznom linijom pa sam s te strane zadovoljna. Nekad je bilo katastrofalno kao da ja npr pricam spanski a ljudi oko mene japanski, a sad recimo kao da svi naucismo engleski pa vec pricamo lepo, sporazumevamo se bar :lol: Ranije je i kod mene bilo tako da vidim neke granice do kojih mogu da idem, a sada imam i nekih bliskih osoba sa kojima su mi odnosi nekako slobodniji. Mozda nece uvek shvatiti neku moju promenu ili odluku ali ce to pokusati a i malo stvari moze da ih sokira ;)
Korisnikov avatar
By Azdaja
i...

jhfkjskgjdsgdjgkdgjdfkhdkjhkdhkdfsj :dm:
Korisnikov avatar
By Combo
Samoće ne. Par puta me uhvatio strah od srčanog udara u kolima.

''
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by jukie

Moja ideja raja je da se nalazim na terasi koja gleda na trg u nekom mediteranskom gradiću i mogu da vidim kako vi dole pravite šareni karneval i slušam muziku ali ne moram da silazim dole da plešem u masi, zato što se ovde gore osećam sigurno i bezbedno.
A moja ideja raja je da se nalazim na terasi koja gleda na trg u nekom mediteranskom gradiću i mogu da vidim kako vi dole pravite šareni karneval i slušam muziku, i mogu da siđem dole da plešem u masi, zato što se i tamo dole, isto kao ovde gore, osećam sigurno i bezbedno.
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by Dina

Ustajući tog jutra iz kreveta, čekajući da voda za čaj provri u kotliću, gledajući kako senke igraju kroz zavese i pokušavaju da dotaknu bočice sa začinima koje im svakog jutra nepovratno izmiču, pomislih: “Može se dogoditi da uskoro dođe starost i da u nekom momentu, svakako prekasnom da bilo šta promenim, ustanovim da sam sve uradila pogrešno”.
Ovo dalje pretpostavlja barem nekoliko stvari. Pre svega, da postoji ispravan i pogrešan način. Zatim, da mi odlučujemo o tome koji od ta dva načina će dobiti oblik koji se zove naš život. I još dalje, pretpostavlja da postoji isključivost na relaciji dobar način – loš način. A možda je svaki od načina pomalo i dobar i loš?
Čovek može da izabere neko ponašanje koje ne ide u pravcu razvoja, da se suprotstavi programu životne sile, ali ne može da izabere da za to ne plati cenu. Ljudi su razvili brojne “životne filozofije”, “stilove življenja”, razne konstrukcije o tome kako život treba da izgleda i kako valja živeti i šta se isplati u životu…Čovek je slobodno biće, misleće biće, on može da stvara svoj svet, da živi prema svojoj slici sveta…Sve je to tačno, do izvesne mere. Ljudska priroda nije relativna. Nismo u životu na neobaveznom proputovanju već smo došli na ovaj svet sa izvesnim planom i programom i zadacima koje treba da obavimo. Naša sloboda kreće se u tim okvirima, u okvirima ostvarivanja životnih zadataka. Možemo izabrati različite načine, dati lični pečat, kombinovati u okviru datih mogućnosti, improvizovati u okviru pravila. Iskakanje iz te zadate forme je moguće, ali nije u našu korist.
(Nebojša Jovanović: OLI Metod)
Korisnikov avatar
By Mage
Savest me ne muči toliko zato što smatram da ne postoji slobodna volja ili izbor. Moj život je onakav kakav mora biti, baš kao i ja sam.

Da li se plašim sebe i svoje budućnosti? Veoma. Ali takođe znam da ni jedno ni drugo ne mogu promeniti.

Drugim rečima, plaši me sopstvena nemoć.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Samoce se jos uvek ne bojim, ali znam da ce taj strah jednom doci...
By Ulix
Samoća mi prija, volim je, a sebe se ne plašim, već se više plašim za ljude u mojoj okolini. ;)
Korisnikov avatar
By sofia
Najbolje se razumevam sa sobom.Drugacije strahove gajim :kopa:

A svaki nacin,dobar ili los,licni je izbor i sopstvena namera...nema tu mesta grizi savesti i sl.
Korisnikov avatar
By Hys.
Ne plasim se sebe.

Sto bih?

Volim sebe, sto bih se plasila nekog ko me voli na poprilicno zdrav nacin.

Samoce se ne plasim.

Verovatno jer nikad nisam bila sustinski sama?

A ovako, prakticno, mogu danima coveka da ne vidim i da mi bude divno. I potrebna mi je samoca.

Ali sve se mislim, da li bi to bilo tako ne znam da -kao sto rekoh- sustinski nisam sama, i da ne znam da i tada dok sam sama, imam ljubav, prijatelje i porodicu koji me vole.

I malo '80 tih:

''
Korisnikov avatar
By bu
ne plasim se ni sebe ni samoce...imam neki osecaj da sam sve ove godine bila sama..heh
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ne plasim se sebe, a jos manje samoce.
Zapravo, nekad obozavam kad sam sam sa sobom.
Npr. sad bi mi prijalno jedno 8o-casovno putovanje vozom u praznom kupeu. Obozavam taj osecaj...
Korisnikov avatar
By Sunce
Monahinje prihvataju samocu. Nekada ih ona gusi, no to izgleda interesantno. Evo kako su me slikali:

Slika
Korisnikov avatar
By sunflower5
Samoća mi prija u nekim trenucima,ali i sama pomisao da je to na duži period,mi je strašna.
Originally posted by lorna

Ponekad znate da je vaš život zaista vaš život i čini vam se da mu pripadate. Ponekad, međutim, jasno znate da je on samo jedan od vaših mogućih života. I svi ovi drugi životi odjednom vas peku kao tek narasli plikovi.
Sebe se ne plašim,ali ako je to u smislu pogrešnih izbora kao u ovom odlomku,onda se izgleda ipak plašim. :nesiguran:
By Kragi
Originally posted by ...Sitnicava...

Pošto ne pričamo o samoći kao jednočasovnom periodu zatvaranja u sobu,
upravo ... svi mi imamo periode kada nam je ista potrebna, medjutim to nije to :)

ne mogu reci da je se bojim toliko koliko ne bih voleo da mi se desi :D (pa ako ovo neko protumaci kao strah, onda neka tako bude)
U principu sam spreman na kompromise osim na one koji bi podrazumevali da ne budem sam po svaku cenu, odnosno sam u dvoje. malo me vise plasi cinjenica da gomila ljudi dnevno provede mnogo vremena na silnim profilima, oglasima trazeci nesto, nekoga ... a plasi me u onom smislu da ja ne bih voleo to da dozivim za recimo 10 godina (posto je sve mnogo lakse kad si mlad valjda) :D
I tako, sebe se inace bas i ne bojim koliko se bojim drugih :uplasen:
Korisnikov avatar
By lazarus
Toliko volim svoju samoču da bih se uplašio za sebe kada bih je u trenutku ljubavne egzaltacije nekome poklonio. A bilo bi lepo.
Korisnikov avatar
By Dzi
Ne plasim se sebe ali se plasim samoce, ne prija mi.
Korisnikov avatar
By Sunce
Plasim se da cu biti sa nekim, ne plasim se samoce.

Najstabilniji sam kada sam sam, najbolje se osecam kada nisam u vezi.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!