Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by 2kuneJa samo da kažem bravo 2kune!
Originally posted by DirrtyNebitno tko je napisao i u kojem kontekstu, ova glupa floskula je toliko prisutna da je postala dogma. Samo bih priupitao ima li više pučkoškolaca ili studenata, ima li više osnovnih školi ili fakulteta? Pa kako se može osigurati besplatno i obavezno osnovno školovanje a ne može se besplatno visoko? I zašto ta floskula nije postojala u SFRJ kad je postojalo besplatno visoko školstvo? Ko tu koga zajebava i jebe u zdrav mozak?
Nemoguće je tolikim masama finansirati školovanje...
Originally posted by AngraMainaZašto bih ovo posebno ja morao da slušam? Šta si u mene učitao? Da sam GS forumska inkarnacija blaženopočivših Nozicka i Hayeka? Istini za volju, nije bez logike povik klasičnih liberala da svako državno finansiranje univerziteta i nauke znači usmeravanje nauke u smeru koji država sama odabere a od naučnika pravi lobiste, ali je za mene to ipak preradikalan point of view. Ono na šta sam ja reagovao jeste stav kako je ovaj protest studenata posledica nekakvog ulaska kapitalizma na velika vrata u Srbiju, što prosto nije istina.
U liberalno-kapitalističkoj Americi (je l' slušaš Simorka) postoje federalne stipendije i zajmovi od kojih SVAKI Amerikanac može da se školuje, ukoliko to želi.
Originally posted by DirrtyDrti lutko, šta pričaš kad ne znaš. Problem sa grčkim budžetom je nastao tokom dve desničarske vlade. Socijalisti su 90-ih uveli dva programa socijalnog razvoja (kojih se ljudi još sećaju po dobru) a sada vade kestenje iz vatre.
Što se tiče Grčke, vidimo dokle ih je dovela njihova socijalna država.
Na Zapadu postoji rangiranje svih obrazovnih ustanova.Prvo, rangiranje postoji i u Srbiji. Od ta tri i po univerziteta koji postoje, zna se tačno šta valja i koliko. Druga je stvar što nema dovoljno manjih i lokalnih univerziteta.
Postoji mogućnost za sve da upišu fakultet, ali ne svaki.
Tako je čak i sa srednjim školama.
Kod nas je sve podjednako lako upisati, i stoga ništa ne poseduje prestiž, a diplome se retko priznaju van ove usrane zemlje, a u njoj služe kao zamena za toalet papir.
Originally posted by olga_diktatorma šta bravo 2kune...
Ja samo da kažem bravo 2kune!
Originally posted by AngraMainaSlazem se.
Mislim da je problem s fakultetima u Srbiji taj mehanički prelaz od istočnoevropskog ka bolonjskom (tj. američkom) modelu. Rezultat je kozmetička modernizacija, a zapravo potpuna konfuzija, gde se ne zna ni šta je uslov, ni koji su rokovi, ni šta je magisterijum, ni šta je bakalaureat (ili master i bačelor, kako ih imbecilno zovu). Do svega toga je došlo da bi se zamazale oči javnosti i izbegla prava i suštinska reforma obrazovanja, jer za ovo drugo je potrebno uložiti novca, vremena i stručnog kadra, a to je već previše za očekivati od srpskih političara.
U principu slažem se sa jukie-jem. To potpuno zapuštanje prosvete na svim nivoima, od koje se valjda očekivalo da će večno da se klacka na kadru i simboličkom kapitalu stečenom pre 1990, sad je stiglo za naplatu. Srbija ima stanovništvo koje u proseku ne zna ništa ni o čemu, a obrazovnu politiku mu kroje retardi poput Žarka Obradovića. Kad su u Grčkoj pokušali da uvedu školarine (po ustavu je obrazovanje državno i besplatno), digli su se ne samo SVI studenti, nego i prosvetni sindikati, političke partije, strukovna udruženja, običan narod. Profesori su štrajkovali zajedno sa studentima, svi univerziteti su bili blokirani, suzavca je bilo na sve strane. Otpor je bio toliki da je vlada posle mesec dana morala da povuče zakon. Danas u Grčkoj više nikom ne pada na pamet da od obrazovanja pravi biznis. Cenim da su Srbi previše letargični i umorni za tako nešto.
Originally posted by AngraMainaovo je vec vrlo simplistichki opis, kroz to i nedostatan, iako se specifichno u ovoj temi mozda vishe slazem s Angrom nego s Simorom.
U liberalno-kapitalističkoj Americi (je l' slušaš Simorka) postoje federalne stipendije i zajmovi od kojih SVAKI Amerikanac može da se školuje, ukoliko to želi. A tako je i u ostatku Evrope.
Originally posted by Vel boyti da ćutiš jerbo je moja prostata veća od tvoje
i ja se pridruzujem pohvalama 2kune ovde.
Originally posted by bernKoliko ja znam, ove godine nije bilo budžeta za master studije. Čak i studenti sa svim desetkama su morali da se samofinansiraju.
Ispada da ako daju novac studentima koji protestuju (uglavnom društveni i umjetnički smjerovi - najmnogoljudniji i skupi), moraće oduzeti ovim na masteru ili doktorskim.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!